Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Blue Jackets" uz pieciem gadiem pagarina līgumu ar Bjorkstrandu

Tomass Neuss Lucs
Tomass Neuss Lucs

"Blue Jackets" uz pieciem gadiem pagarina līgumu ar Bjorkstrandu
Olivers Bjorkstrands. Foto: USA TODAY Sports/Sipa USA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Kolumbusas “Blue Jackets”, kuru pārstāv divi latviešu vārtsargi, pagarinājusi līgumu uz pieciem gadiem ar dāņu uzbrucēju Oliveru Bjorkstrandu.

Kā vēsta kluba ģenerālmenedžeris Jarmo Kekalainens, labās malas uzbrucējs piecos gados nopelnīs 27 miljonus ASV dolāru. Pirmajā līguma gadā Olivers saņems 4,5 miljonus ASV dolāru, bet ar katru gadu summa pieaugs, un pēdējā līguma gadā tā sasniegs sešus miljonus ASV dolāru.

25 gadus vecais spēlētājs NHL spēlē kopš 2015./16. gada sezonas, visas sezonas pavadot tikai “Blue Jackets” komandā. Viņš aizvadījis kopumā 246 spēles, kurās ticis pie 133 (65+68) punktiem, kā arī nopelnījis 35 soda minūtes un lietderīgas koeficientu +30. Dānis aizvadījis arī 31 izslēgšanas spēli un guvis sešus vārtus, un pievienojis tikpat piespēles.

Pagājušajā sezonā Bjorkstrands bija ceturtais rezultatīvākais spēlētājs komandā, 49 regulārās sezonas spēlēs gūstot 36 (21+15) punktus un tiekot pie pozitīva lietderības koeficienta +8. Izslēgšanas mačos viņam tik labi nesekmējās, desmit spēlēs gūstot tikai trīs vārtus un lietderības koeficientu -5.

“Olivers ir ļoti apdāvināts spēlētājs un ar katru gadu kļūst arvien prasmīgāks. Mēs esam ļoti priecīgi, ka izdevās ar viņu vienoties par ilgtermiņa līgumu. Olivers ir ļoti bīstams spēlētājs uzbrukumā, un mēs ticam, ka viņš savas prasmes turpinās attīstīt un kļūs par vēl nobriedušāku spēlētāju šajā līgā,” stāsta Kekalainens.

Gaidāmajā sezonā “Blue Jackets” sastāvā spēlēs arī divi Latvijas izlases vārtsargi Elvis Merzļikins un Matīss Kivlenieks, kuriem šī būs jau otrā sezona šajā komandā.

Atgādinām, ka NHL sezonās sākums paredzēts 13. janvārī.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/bluejackets/new...