Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Divkārtējais Stenlija kausa ieguvējs Krofords beidz profesionālo karjeru

Tomass Neuss Lucs
Tomass Neuss Lucs

Divkārtējais Stenlija kausa ieguvējs Krofords beidz profesionālo karjeru
Korijs Krofords. Foto: AFP / Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vārtsargs Korijs Krofords paziņojis par savas profesionālās hokejista karjeras beigām. Kanādietis NHL pavadījis desmit sezonas, izcīnīdams divus Stenlija kausus.

36 gadus vecais kanādiešu vārtsargs oktobrī noslēdza divu gadu līgumu ar Ņūdžersijas “Devils”, taču piektdien paziņoja, ka personisku iemeslu dēļ viņš uz nenoteiktu laiku pamet šo komandu.

Krofords NHL kopumā aizvadījis 488 spēles un ticis pie 260 uzvarām, atvairot 91,8% metienu un vidēji spēlē ielaižot 2,45 ripas. Visas spēles vārtsargs aizvadījis Čikāgas “Blackhawks” sastāvā. Krofords Stenlija kausu ar “Blackhawks” izcīnījis 2013. un 2015. gadā.

“Man ir ļoti paveicies, ka esmu aizvadījis garu profesionālo hokejista karjeru. Gribēju turpināt savu karjeru, bet ticu, ka esmu hokejam atdevis visu iespējamo, tāpēc laiks tomēr ir beigt,” stāsta Korijs. "Es vēlos pateikties Ņūdžersijas "Devils" komandai par sapratni, kā arī atbalstu mana lēmuma pieņemšanai. Vēlos arī, protams, pateikties Čikāgas" Blackhawks" komandai, kas deva man iespēju piepildīt bērnības sapni. Jūtos lepns, ka esmu daļa no komandas, kas izcīnījusi divus Stenlija kausus," gandarīti sacīja kanādiešu vārtsargs.

Krofordu 2003. gada NHL drafta otrajā kārtā ar kopējo 52. numuru izvēlējās "Blackhawks".

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/goaltender-corey...

     [+] [-]

, 2021-01-09 22:31, pirms 3 gadiem
Lai arī cienu Krofordu kā hokejistu un arī cilvēku, bet sanāca normāls "uzmetiens" Devils komandai. Ne tik traki kā ar Kovaļčuku, bet tāpat...
Tāda sajūta, ka NJ tagad jāatstrādā neveiksmju periods par 90 beigu un 2000 sākuma veiksmju periodu.
Lai vai kā, veiksmi Korij!