Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2936, Did:0, useCase: 3

Blogs: handbola izlases debija EČ finālturnīrā vārtsarga acīm

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Blogs: handbola izlases debija EČ finālturnīrā vārtsarga acīm
Raitis Puriņš pirms debijas Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Ceturtdien startēja Eiropas 2020. gada Eiropas čempionāta finālturnīrs handbolā. Tajā pirmo reizi spēlē arī Latvijas izlase. Viens no mūsu izlases vārtu vīriem turnīrā ir Sportacentrs.com (iepriekš arī eSports.lv) bijušais handbola apskatnieks Raitis Puriņš. 31 gadu vecais puisis, kurš nu strādā uzņēmumā “Printful”, pildot mārketinga nodaļas vadītāja pienākumus, pirms vairākiem gadiem saprata, ka viens hobijs (rakstīšana par handbolu) viņam traucē otram hobijam (handbola spēlēšanai), tāpēc pieņēma lēmumu likt uzsvaru uz otro. 2020. gada ievads ir brīdis, kad viņš kopā ar Latvijas izlasi debitē EČ finālturnīrā. Turnīra gaitā Raitis piekritis padalīties ar sajūtām, kādas izjūt esot izlases rindās… Šodien nododam jūsu vērtēšanai Raita otro blogu!

Latvijai debija Eiropas čempionāta finālturnīrā. Un, kas par debiju - 40 minūtes pašreizējiem Eiropas čempioniem likām nervozēt, likām demonstrēt savu labāko spēli, lai izcīnītu uzvaru. Kā Dainis vairākās intervijās izteicies, tas ir spāņu gudrais handbols, kas lasa spēli un piespiež pretinieku kļūdīties. Par to daudz runājām pirms spēles, Krištopāns tādā sistēmā spēlē trešo gadu. Spāņi nospēlēja stabili visu spēli, kamēr mēs 60 minūtes diemžēl neizturējām.

Jebkurā gadījumā, malači vīri. Debija finālturnīrā piedzīvota lieliska. Pieredzējušie spēlētāji un treneri uz šo mērķi gāja teju 20 gadus. Un paldies faniem, kas mūs atbalstīja pie TV ekrāniem un arī klātienē. Jūsu “Latvija, Latvija” varēja labi dzirdēt no abām tribīnes pusēm.

Un kas par spēli vārtos Edgaram! Mača beigās, kad viss tika izšķirts, arī es tiku pie debijas čempionātā - atsists 7 metru soda metiens, kā arī vairāki sprinti uz vārtiem.

Spēle bija vēlu - vakariņas viesnīcā pēc plkst. 23:00. Pēc šādām tik vēlām spēlēm grūti aizmigt bija daudziem. Fizioterapeiti Agate un Ēriks vēl spēlētājus masēja pēc plkst. 1:00. Tā pa īstam visi, šķiet, aizmiga tikai pēc plkst. 2:00 naktī.

Šādā arēnā spēlēju pirmo reizi. Pēc izmēriem, ietilpības atgādināja mūsu Arēna Rīga, kurā gan handbola spēles vēl nav notikušas. Spēles dienā netrenējāmies, tikai izstaigājām laukumu, sataisījām foto sociālajiem medijiem, sajutām laukumu. Ja tāda čempionāta sajūta sāka parādīties iepriekšējā dienā pirms debijas mača, tad pēc arēnas apmeklēšanas jau tiešām noķēru to čempionāta sajūtu.

Klātienē šodien vērosim otras apakšgrupas cīņu starp Franciju un turnīra melno zirdziņu Portugāli, kas visās vecuma grupā un turnīros šobrīd rāda iespaidīgu sniegumu. Abas komandas bija vienā apakšgrupā arī kvalifikācijas turnīrā, kur uzvaras komandas dalīja uz pusēm. Patiesībā, tik augsta līmeņa handbolu klātienē vērošu pirmo reizi.

Mačā ar Spāniju pirmo reizi Latvijas izlase ierasto balto vietā spēlēja melnās zeķēs. Arī zeķes (līdzīgi kā krekli un šorti) ir daļa no spēļu formas. Pat apakššortu, apakškrekliem un sargiem jābūt atbilstošās formas krāsās.

Šajā čempionātā ieviesti arī vairāki tehnoloģiskie jaunumi - katram handbolistam piešķirta īpaša veste ar čipu. Tas nosaka, cik augstu uzlēci, kāds bija tavs sprinta izrāviens. Lai līdzjutējiem TV ekrānos interesantāk. Katrā bumbā ir čips, kas nosaka bumbas lidojuma ātrumu un pat piespēļu skaitu. Vairāk par KINEXON tehnoloģiju var lasīt šeit. Un, protams, arī video atkārtojums, kā rezultātā spāņi nopelnīja divas sarkanās kartītes. Runā, ka tiesneši čempionātā būšot sevišķi bargi pret netīrām epizodēm.

Trīs kameras ir arī katros vārtos, kas strīdīgos momentos var noteikt, vai bumba ir šķērsojusi gala līniju.

Arī minūtes pātraukums šogad jāpieprasa, nevis padodot zaļu kartīti, bet nospiežot sarkano pogu blakus sekretariāta galdiņam. Spēles laiks tiek apturēts uzreiz ar pogas nospiešanu. Ja paņems minūti, kad pretiniekiem bumba, tad tas var rezultēties ar noraidījumu, 7 metru soda metienu vai pat sarkano kartīti.

Citādi - turpinām briest galvenajai čempionāta cīņai ar Nīderlandi.

Raita Puriņa pirmais blogs lasāms ŠEIT!

  -1 [+] [-]

, 2020-01-10 23:55, pirms 4 gadiem
Jāatriebj Tobāgo nozagšana, ko flāmi izdarīja 17.gs : )