Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2936, Did:0, useCase: 3

Pētersons un Islande turpina nevainojami, olimpiskie čempioni tuvu fiasko

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Pētersons un Islande turpina nevainojami, olimpiskie čempioni tuvu fiasko
Aleksandrs Pētersons uzbrukumā. Foto: Anze Malovrh/kolektiff/https://men2020.ehf-euro.com/home/

Otro uzvaru divās spēlēs izcīnījusi Aleksandra Pētersona pārstāvētā Islandes valstsvienība, kas pārliecinoši pieveica Krievijas izlasi, bet Latvijas izlases pārstāvētās C apakšgrupas noslēdzošajā spēlē Spānija sagrāva Nīderlandi.

Latvijā dzimušā Aleksandra Pētersona pārstāvētā Islandes izlase izcīnīja otro uzvaru divās spēlēs, nostiprinoties E apakšgrupas galvgalī. Šoreiz sakauta Krievijas valstsvienība ar 34:23, bet Pētersons bija viens no diviem savas komandas rezultatīvākajiem spēlētājiem - precīzi bija seši no septiņiem metieniem, bet tikpat vārtu guva arī Bjorns Gudjonsons.

Jau pēc pirmā puslaika islandieši bija vadībā ar septiņu punktu pārsvaru (18:11), bet turpinājumā palielināja savu pārsvaru un atkārtoja valstsvienības rekordu - šī ir otrā spēle Eiropas čempionātos, kad Islandes izlasei izdevies uzvarēt ar 11 vārtu pārsvaru. Šāds sasniegums pirmoreiz islandiešiem padevās tālajā 2002. gada čempionātā.

Pirmajā spēlē pret olimpisko čempioni Dāniju Islande parūpējās par lielu pārsteigumu, pārspējot favorītus ar viena punkta pārsvaru (31:30), un par galveno varoni toreiz kļuva Arons Palmarsons, kurš guva desmit vārtu, tomēr mačā pret Krieviju islandiešu līderis izpildīja tikai trīs metienus un vārtus neguva. Aleksandrs Pētersons divās spēlēs guvis 11 vārtu.

Otrajā E apakšgrupas spēlē latviešu tiesnešu Renāra Līča un Zigmāra Sondora pārraudzītajā mačā starp Dāniju un Ungāriju tika fiksēts neizšķirts (24:24), kas ļāvis Islandei nostiprināties apakšgrupas vadībā. Dāņu rindās rezultatīvākais ar sešiem vārtiem bija Magnuss Brammings, bet ungāriem līdera lomu uzņēmās Žolts Balogs, kuram septiņi vārtu guvumi. Olimpiskie čempioni parīt centīsies izvairīties no fiasko, tiekoties ar Krieviju, taču tam būs nepieciešama arī ungāru neveiksme spēlē pret Islandi.

Pret Baltkrievijas izlases uzbrukumu neatradās argumentu Melnkalnes aizsardzībai, kas ielaida 36 vārtus un piedzīvoja sakāvi (36:27), noslēdzot Eiropas čempionātu A apakšgrupas trešajā vietā, kamēr baltkrieviem izdevās iekļūt nākamajā kārtā. Šīs pašas grupas līdervienība Horvātija atstāja bez punktiem Serbiju (24:21).

Zināms, ka dalību turnīrā noslēgusi arī Latvijas izlase, kas šodien sīvā cīņā pamatīgi pakutināja nervus Vācijas valstsvienībai (27:28). Vācieši C apakšgrupā ierindojušies otrajā vietā, bet pirmo vietu ar trim uzvarām trīs spēlēs ieņēmusi Spānijas valstsvienība, kas bez variantiem sakāva un mājās aizsūtīja Nīderlandes handbolistus (36:25).

13. janvāris

LaiksGrupaSpēleRez.
19:15AMelnkalne – Baltkrievija27:36
CLatvija – Vācija27:28
EIslande – Krievija34:23
21:30ASerbija – Horvātija21:24
CNīderlande – Spānija25:36
EDānija – Ungārija24:24

Izmantotie resursi:
https://men2020.ehf-euro.com/home/

     [+] [-]

, 2020-01-13 23:59, pirms 4 gadiem
Dāņiem vajag Ungāru zaudējumu obligāti un pašiem jauzvar un jāsamet vairāk vārtus kopumā grupu turnīra nekā Ungāriem lai tiktu nākamajā kārtā?

     [+] [-]

, 2020-01-14 00:09, pirms 4 gadiem
comon88 rakstīja: Dāņiem vajag Ungāru zaudējumu obligāti un pašiem jauzvar un jāsamet vairāk vārtus kopumā grupu turnīra nekā Ungāriem lai tiktu nākamajā kārtā?
Dānijai vārtu starpība ir -1, bet Ungārijai +1. Dānijai pietiks ar uzvaru vismaz ar +2 pār krieviem, ja ungāri zaudēs Islandei.

     [+] [-]

, 2020-01-14 00:21, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Dānijai vārtu starpība ir -1, bet Ungārijai +1. Dānijai pietiks ar uzvaru vismaz ar +2 pār krieviem, ja ungāri zaudēs Islandei.
Kāda ir ašķirība starp head to head goal difference un goal difference?

     [+] [-]

, 2020-01-14 00:27, pirms 4 gadiem
comon88 rakstīja: Kāda ir ašķirība starp head to head goal difference un goal difference?
Head to head ir domāts savstarpējās spēlēs, bet es nesaprotu, kāpēc tas ir ielikts pie tie break kritērijiem, jo te jau tikai 1 savtarpējā spēle grupā, nevis divas.

     [+] [-]

, 2020-01-14 00:37, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Head to head ir domāts savstarpējās spēlēs, bet es nesaprotu, kāpēc tas ir ielikts pie tie break kritērijiem, jo te jau tikai 1 savtarpējā spēle grupā, nevis divas.
Tapēc apmulsu, jo īsti pats ar nesapratu ko tiem Dāņiem vajag lai tiktu tālāk

     [+] [-]

, 2020-01-14 00:43, pirms 4 gadiem
comon88 rakstīja: Tapēc apmulsu, jo īsti pats ar nesapratu ko tiem Dāņiem vajag lai tiktu tālāk
Var jau būt, ka gan Dānija, gan Ungārija noslēdz 1.posmu gan ar vienādu punktu skaitu, gan vārtu starpību. Tas notiks, ja dāņi uzvarēs ar +1, bet ungāri zaudēs ar -1, bet neticu, ka tā notiks. Tad gan būtu jābūt tā, ka tālāk tiktu tā izlase, kura kopā būtu guvusi vairāk vārtus. Tikai nesaprotu, kas būtu, ja abas izlases arī šajā radītājā būtu identiskas. Izloze vai reitings?

     [+] [-]

, 2020-01-14 00:53, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Var jau būt, ka gan Dānija, gan Ungārija noslēdz 1.posmu gan ar vienādu punktu skaitu, gan vārtu starpību. Tas notiks, ja dāņi uzvarēs ar +1, bet ungāri zaudēs ar -1, bet neticu, ka tā notiks. Tad gan būtu jābūt tā, ka tālāk tiktu tā izlase, kura kopā būtu guvusi vairāk vārtus. Tikai nesaprotu, kas būtu, ja abas izlases arī šajā radītājā būtu identiskas. Izloze vai reitings?
Domāju . Ka reitings ,atceroties , ka mūsu basīša dēļ reitinga zemā nevarēs piedalīties OS kvalenē.
Izloze ir laimes spēle , bet reitings tomēr ir cikls pēc kura var vadīties spēka samēros ilgākā termiņā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja