Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Kuģis: "Atteicos no divreiz lielākas algas, lai spēlētu "Vardar" kopā ar Daini"

Kuģis: "Atteicos no divreiz lielākas algas, lai spēlētu "Vardar" kopā ar Daini"
Skopjes "Vardar" vārtsargs Artūrs Kuģis. Foto: Georgi Licovski/EPA/Scanpix

Šovasar Artūrs Kuģis kopā ar Latvijas handbola izlasi iestūrēja Eiropas čempionātā. Pēc pēdējās kvalifikācijas spēles pret Nīderlandi visus kā zibens spēriens skaidrā dienā pārsteidza vārtsarga divu gadu līgums ar 2017. un 2019. gada Čempionu līgas uzvarētāju Skopjes "Vardar", kur spēlē arī valstsvienības lielākā zvaigzne Dainis Krištopāns. Sarunā ar Sportacentrs.com Kuģis atklāja, ka interese no komandām esot bijiusi ārkārtīgi milzīga, tomēr viņš izvēlējās nevis naudu, bet klubu ar statusu Eiropas handbola vidē.

Pirms mēneša guvi kājas savainojumu. Kā jūties šobrīd?
Tieši mēnesis ir pagājis. Smagākās bija pirmās divas nedēļas, kad pat staigājot jutu kāju un treniņos darīju to, ko tobrīd varu. Mēnesi neesmu bijis vārtos. Šodien [27. decembra vakara treniņā - aut. piez.] skatīšos – vēl Valmierā taupījos un individuāli strādāju ar Ēriku Visocki [fiziskās sagatavotības treneri], un kopš tā brīža ir kļuvis labāk.

Cik daudz esi trenējies pēdējā mēneša laikā? Ko treniņos vēl nevari izdarīt?
Esmu trenējies katru dienu, bet darīju tikai to, ko varu, lai tas viss nepārvēstos par hroniskām sāpēm. Vienkārši taupīju kāju un darīju lietas, ko spēju izdarīt. Darīju gandrīz visu, ko iepriekš, izņemot negāju vārtos. Protams, treniņi bija bez sprintiem, lēcieniem un tamlīdzīgiem vingrinājumiem. Galvenā ir vārtu izjūta, spēle ar bumbu un sadarbība ar spēlētājiem. Tie ir lielākie mīnusi, kas pietrūkst šajā periodā. Cerams, ka pa mēnesi nebūšu aizmirsis, kā stāvēt vārtos.

Vai pārbaudes spēlēs pret Norvēģijas otro izlasi stāvēsi vārtos?
Domāju, ka jā. Arī pats gribētu, jo uzreiz ieiet čempionātā, kad neesi pusotru mēnesi bijis vārtos, būtu baigi grūti. Tagad arī treniņos spēlēsim handbolu un lēnām tas viss nāks atpakaļ.

Aizvadīji fantastisku spēli pret Slovēniju [25:24], kas nodrošināja iekļūšanu Eiropas čempionāta finālturnīrā. Pēc tam vasarā noslēdzi divu gadu līgumu ar 2017. un 2019. gada Čempionu līgas uzvarētāju Skopjes "Vardar", kur spēlē arī Dainis Krištopāns. Cik ļoti šī spēle palīdzēja nonākt pašreizējā klubā?
Tā spēle ir leģendāra. Uzreiz pēc tā mača bija vairāki piedāvājumi. Arī pēc pirmās spēles pret Slovēniju izbraukumā [21:27] bija interese, tomēr tad tas bija runu līmenī. Pēdējā spēle kvalifikācijā pret Nīderlandi [21:25] izbraukumā arī bija sakarīga. Tad nāca piedāvājums no "Vardar" un vēl divām Čempionu līgas komandām. Vispār bija ļoti daudz piedāvājumu. Ja pirms Slovēnijas bija tikai runas ar dažām komandām, tad pēc - varēju jau sēsties un runāt ar visiem. Pat nezināju, uz kuru pusi iet, jo bija tik liela interese.

Tad sanāk, ka viena spēle spēj radīt milzu interesi.
Tieši tai spēlei ļoti daudz cilvēku sekoja līdzi. Todien, manuprāt, tā bija interesantākā cīņa, un Slovēnija ir pasaules līmeņa komanda [bronzas medaļas 2017. gada pasaules čempionātā]. Latvija spēlēja mājās, un visi zināja, ka mums vajag punktu, lai spēlētu Eiropas čempionātā. Ļoti daudz aģentu un komandu pārstāvju sekoja līdzi šim mačam. Ļoti daudziem tā paveicas, ka pat pēc vienas spēles no Latvijas tikt ārā ir viegli.

Vai pats nebiji izbrīnīts par komandu piedāvājumiem?
Tik tiešām biju. Pirmajā stundā pēc spēles telefons bija karsts. Uzrunāja tādi cilvēki, par kuriem iepriekš nezināju, ka tādi aģenti eksistē. Ikdienā spēlējot, no komandas biedriem dzirdi, kādi aģenti ir apkārt, un pēc tās spēles parādījās cilvēki ar konkrētiem piedāvājumiem, par kuriem es nezināju. Un tad es visiem pateicu, ka ir atlikusi vēl viena spēle un ka vēlos pēc tam padomāt, jo tobrīd varēju diktēt noteikumus. Pēc trim dienām zināju situāciju, parunāju ar Daini [Krištopānu] un ievācu informāciju, kas un uz kurieni man ir rakstījuši.

Vai tev pirms tam bija aģents?
Pirms tās spēles man nebija viens konkrēts aģents. Es zināju cilvēkus. Man bija viens aģents, kas varēja palīdzēt tikt - Norvēģijā, Zviedrijā - skandināvu valstīs. Bija viens, kam vairāk kontaktu ir Vācijā, Francijā un Polijā. Man ar viņiem nebija noslēgts līgums, bet viņi man vienkārši palīdzēja. Pēc tās spēles uzradās aģenti, kuriem ir pasaules līmeņa spēlētāji. Viņi man sūtīja un rādīja iespējas, un es lasīju un domāju, ka tie džeki [aģentu klienti] Čempionu līgā ir Top 10. Man piedāvāja konkrētas komandas un tas bija interesanti. Nākamās trīs dienas pēc spēles zvanīju ģimenei un draudzenei un teicu, ka kaut kur nokļūšu. Pēc Slovēnijas nojautu, ka tā varētu būt Vācija, bet nezināju konkrēti. Tobrīd vēl nebija piedāvājumu no grandiem un pasaules Top komandām.

Kāpēc izvēlējies tieši "Vardar"?
Tā ir pašreizējā Čempionu līgas uzvarētāja. Pēdējos trijos gados titulu ieguvusi pat divreiz [2017. un 2019. gadā]. Tur arī spēlē Dainis un, ja tu vienreiz dzīvē saņem piedāvājumu no tādas komandas un pasaki "nē", otreiz tāds piedāvājums var arī nebūt. Tāpēc arī izvēlējos, lai gan tobrīd citas komandas piedāvāja finansiāli izdevīgākus līgumus. Tomēr tobrīd runāju ar ģimeni un izvēlējos tādu variantu.

Vai vari atklāt, no kā tu atteicies finansiālajā ziņā?
Es nevaru nosaukt konkrēti, cik daudz, bet atteicos no divreiz lielākas algas, kādu šobrīd saņemu, lai spēlētu "Vardar" kopā ar Daini. Man nav vēl 35 gadu, kad jāsāk domāt, cik daudz esmu nopelnījis. Handbols nav tas, ar ko tu nopelnīsi miljonus. Ja man būtu 35, domātu savādāk, bet šobrīd neko neesmu zaudējis, iegūšu pieredzi un būšu izgājis daudz kam cauri. Tādas iespējas, kādas bija iepriekš, noteikti parādīsies.

Kā tev ir izdevies iejusties komandā?
Visgrūtākā ir valoda. Komandā runā Balkānu valodās - serbu, horvātu, maķedoniešu. Krievu valodā arī neesmu pats spēcīgākais, tāpēc ar valodu man ir grūti, bet labi, ka blakus ir Dainis, kurš palīdz un parāda, kas un kā jādara. Protams, nav viegli ieiet komandā, kur spēlē pasaules klases spēlētāji ar lieliem vārdiem un uzvārdiem, kamēr tu esi no nekurienes, par tevi neviens nezina, tomēr spēju ielēkt tādā līmenī. Arī šobrīd psiholoģiski ir grūti, jo pats esmu uzlicis lielu spiedienu un sevi ir jāpierāda. Domāju, ka viss tikai sāksies un aizies labākās spēles. Šobrīd ir kā pa augšām un lejām.

Kā tu pats vērtētu savu sniegumu šosezon desmit ballu skalā?
Vienmēr saku, ka var labāk [ilgi domā] - 6-7. Daudz kur varu pielikt un, kad esi tajā līmenī, saproti, ka tas ir grūti. Tagad uz handbolu skatos daudz citādāk. Pirms pusgada iegāju vārtos un spēlēju, kā māku. Tagad no manis prasa vairāk. Iepriekš nepievērsu uzmanību, kā spēlē laukuma spēlētāji, ko vēl mācos. To atšķirību pat nevar salīdzināt - kas ir Vācijas 2. un 3. Bundeslīga un kas ir tagad.

Kas ir izmainījies treniņprocesā un infrastruktūrā?
Lielākā izmaiņa ir, ka ar mani šobrīd strādā vārtsargu treneris. Viņš ir ļoti emocionāls treneris un vēlas no manis ko tādu, ko nekad neesmu darījis, un iemācīt to. Pirmais brīdis ir visgrūtākais, kad galvā ir tik daudz jauna, ko ir grūti sagremot, spēles laikā atcerēties un treniņā par to domāt un izpildīt. Tas man sagādā vislielākās problēmas. Par tām lietām domāju tik daudz, ka mazāk koncentrējos uz spēli. Šobrīd nespēju izpildīt prasīto automātiski un domāju, kā to izdarīt pareizi. Bieži vien tieši tādēļ nokavēju metiena brīdi, kad ir par vēlu.

Kas ir vistrakākais, ko vārtsargu treneris no tevis ir prasījis?
Viņš vēlas man iemācīt kaut ko jaunu un mainīt spēles stilu. Katram spēlētājam stils ir savādāks. Viņš vēlas to izmainīt. Varbūt viņš to pasniedz, ka pieliec kaut kur klāt, bet jūtu, ka viņš vēlas mani mainīt. Brīžiem sanāk, brīžiem nē, un tagad esmu vidū kā peldošs kuģis. Būs interesanti. Galvenais, lai tas aiziet automātiski.

Ko viņš cenšas izmainīt tavā spēles stilā?
Stāju, kustību, domāšanu - kā es pirms tam domāju un kā tagad -, video analīzi. Ja pirms tam spēlei gatavojos divas trīs stundas un ar to pietika, tad tagad kādas desmit. Ir ļoti liela atšķirība, un to visu izpildīt gan kustībās, gan stājā nav īpaši sanācis.

Šobrīd komandā esi otrais numurs.
Tā jau bija no sākuma, kad pasniedza, ka būšu otrais, jo pirmais džeks [alžīrs Halifs Hedbane] tiešām ir labs. Pagājušogad uzvarēja Čempionu līgā. Viņam arī ir tā pati problēma, kas ir man. Arī viņa spēles stilu vēlas izmainīt, un šobrīd abi esam vienādā situācijā. Abiem ir psiholoģiski grūti. Jau no paša sākuma pasniedza, ka esmu otrais, bet teica, ka būs iespējas kļūt par pirmo vārtsargu. Tikai jāstrādā.

Eiropas čempionātā tevi sagaida divas smagas spēles pret grandiem - Spāniju un Vāciju. Kā tu plāno gatavoties šīm ugunskristībām?
Man vienmēr ir paticis spēlēt izlasē, kad zini, ka tavs pretinieks ir galvastiesu pārāks. Pret tādiem spēlētājiem ir intersanti sevi pierādīt. Varbūt sākumā, kad man bija 18 gadu, es baidījos. Varbūt nevis baidījos, bet es viņus cienīju, ka viņi spēlē tur, augšā. Visi te kapājamies. Man vienmēr ir bijusi sajūta, piemēram, ka pret Slovēniju izbraukumā viss bija kārtībā un ka tad radās lielā interese. Pēc tam mājās sastājās visas zvaigznes. Tāda Vācija un Spānija man patīk. Ja mēs ejam uz turieni un cīnīsimies kā komanda - mums ir četri profesionāļi un 12 amatieri -, tad tur pretī nāks visi Čempionu līgas džeki. Pret tādu komandu mēs varam cīnīties tikai ar cīņassparu, un varbūt kādam paveiksies, tāpat kā man. Tur tu esi uz pasaules skatuves, pirms tam esi spēlējis Latvijā vai Vācijas 3. Bundeslīgā, bet pēc vienas spēles vari būt pilnīgi citur. Zinu, ka cīnīsimies pret viņiem.

Teici, ka izlasē ir četri profesionāļi. Kuri tie ir?
Es, Dainis, Ingars Dude, Austris Tuminskis un Nils Kreicbergs. Sanāca pat pieci. Pārējie visi, kas ir Latvijā, strādā astoņas stundas. Arī tie, kas ir ārzemēs, strādā sešas stundas dienā. Tos, kuri strādā un braukā uz treniņiem no Rīgas uz Dobeli, es apbrīnoju. Esmu to izbaudījis vienu gadu, un man ar to pietiek, bet viņiem... Es viņus apbrīnoju, ka viņi var spēlēt un cīnīties ar pasaules līmeņa spēlētājiem laukumā.

  +6 [+] [-]

, 2019-12-28 10:34, pirms 4 gadiem
Atliek vien novēlēt veiksmi un sagaidīt lielisku pāsrteigumu no mūsu večiem.

  +3 [+] [-]

, 2019-12-28 10:55, pirms 4 gadiem
Mūsu handbola izlase tiešam ir fenomens!
Izturību un veselību vīriem!

  +1 [+] [-]

, 2019-12-28 11:07, pirms 4 gadiem
Plus minus cik tadi hBonisti sanem, tada vardar??? Dainis, Ugis? 10 un 3k menesi??? Nu plus minus?

  +3 [+] [-]

, 2019-12-28 12:14, pirms 4 gadiem
elanss rakstīja: Plus minus cik tadi hBonisti sanem, tada vardar??? Dainis, Ugis? 10 un 3k menesi??? Nu plus minus?
Dainis 10? Domāju vismaz ar 4-5 vari reizināt to ciparu un nakamsezon PSG vinam būs vēl stipri vairāk....Tu runā par vienu no labakajiem pasaulē šajā sporta veidā

  +1 [+] [-]

, 2019-12-28 12:19, pirms 4 gadiem
maradona10 rakstīja: Dainis 10? Domāju vismaz ar 4-5 vari reizināt to ciparu un nakamsezon PSG vinam būs vēl stipri vairāk....Tu runā par vienu no labakajiem pasaulē šajā sporta veidā
Patiešām handbolā sezonā tāds Krištopāns nopelna tādu naudu? Kaut kā neticas. Bet neesmu šī sporta veida pazinējs.

  +1 [+] [-]

, 2019-12-28 13:16, pirms 4 gadiem
2017.gadā 2 pasaulē apmaksātākie spēlētāji bija no PSG - Mikkel Hansen (10 miljoni eiro) , Nikola Karabatić (8,5 miljoni eiro). Domāju, ka Krištopānam PSG rindās būs tuvu pie 1 miljona.

  +3 [+] [-]

, 2019-12-28 13:22, pirms 4 gadiem
Ferrari Nr.1 in my heart rakstīja: Patiešām handbolā sezonā tāds Krištopāns nopelna tādu naudu? Kaut kā neticas. Bet neesmu šī sporta veida pazinējs.
Nav handbols futbola vai basketa popularitātē, bet aptuveni hoķa līmenī jau eiropā viņš noteikti ir. Tik LV nav pats populārākais.

  +1 [+] [-]

, 2019-12-28 14:10, pirms 4 gadiem
Jack Daniel`s rakstīja: 2017.gadā 2 pasaulē apmaksātākie spēlētāji bija no PSG - Mikkel Hansen (10 miljoni eiro) , Nikola Karabatić (8,5 miljoni eiro). Domāju, ka Krištopānam PSG rindās būs tuvu pie 1 miljona.
Tik daudz miljonus viņi nesaņem. Jā, Hansens ir apmaksātākais, bet citur saka, ka 1,5M saņem, kamēr Karabatičs 0,9M. PSG kopējais budžets ir ap 15M un spēlētāju algas ap 10M.

  +3 [+] [-]

, 2019-12-28 15:06, pirms 4 gadiem
Robis rakstīja: Nav handbols futbola vai basketa popularitātē, bet aptuveni hoķa līmenī jau eiropā viņš noteikti ir. Tik LV nav pats populārākais.
Handbols populārāks par hoķi, izņemot kādu Somiju, Zviedriju, Šveici, Slovākiju un Čehiju.

  +2 [+] [-]

, 2019-12-28 15:56, pirms 4 gadiem
SportaFansNR1 rakstīja: Tik daudz miljonus viņi nesaņem. Jā, Hansens ir apmaksātākais, bet citur saka, ka 1,5M saņem, kamēr Karabatičs 0,9M. PSG kopējais budžets ir ap 15M un spēlētāju algas ap 10M.
Laikam jāpiekrīt. 2018.gada apmaksātākie ir tevis minētie ar ienākumiem 1-1,5 milj gadā. Laikam avots nu kura ņēmu ir pielicis vienu 0 pa daudz pie algām. Bet nu Eiropā tad Krištopāna kalibra spēlētājs savus 100-150k gadā var saņemt. Handbola aprindās ļoti zolīda summa.
Slēpts komentārs: MachimoI

  +2 [+] [-]

, 2019-12-28 16:19, pirms 4 gadiem
No drošiem avotiem ka Dainis peļņa ap 30k mēnesī

  +1 [+] [-]

, 2019-12-28 17:57, pirms 4 gadiem
MachimoI rakstīja:

Handbola top 10 čaļi saņem algu, kas iet hokejistiem ārpus top 1000. Pilnīgi nesalīdzināmu kategoriju sporta veidi. Šajos platuma grādos hokejs ir populārākais sports un tiek apgrozītas lielākas naudas nekā futbolā.

Handbols ir nišas sports, izņemot dažas valstis pasaulē.
Tikpat liels nišas sporta veids ir hokejs, kurā konkurētspējīgas ir 13-14 valstis pasaulē.

Par hokeju - ciparus galdā, izņemot KHL, NHL un manas piesauktās līgas!

Tu man neiestāstīsi, ka Gudis tagad DEL pelna 1/4 miljona https://www.totalsportek.com/money/...

  -1 [+] [-]

, 2019-12-28 19:43, pirms 4 gadiem
pleesonja rakstīja: Tikpat liels nišas sporta veids ir hokejs, kurā konkurētspējīgas ir 13-14 valstis pasaulē.

Par hokeju - ciparus galdā, izņemot KHL, NHL un manas piesauktās līgas!

Tu man neiestāstīsi, ka Gudis tagad DEL pelna 1/4 miljona https://www.totalsportek.com/money/highest-paid-handball-players/
Hokejs ir Ziemeļu sports. Tas šeit ir populārākais no visiem, vidēji ņemot. Runa ir par ASV ziemeļiem, Kanādu, visu Skandināviju, Somiju, Baltiju, Krieviju un vēl vairākas citas valstis.

Nišas sports tas ir ārpus Ziemeļiem.

Handbols ir nišas sports visur. Katrā no Eiropas top hokeja līgām ir desmiti, kas pelna vairāk un pie simta KHL + pie tūkstoša NHL/AHL.

  +2 [+] [-]

, 2019-12-28 20:27, pirms 4 gadiem
MachimoI rakstīja: Hokejs ir Ziemeļu sports. Tas šeit ir populārākais no visiem, vidēji ņemot. Runa ir par ASV ziemeļiem, Kanādu, visu Skandināviju, Somiju, Baltiju, Krieviju un vēl vairākas citas valstis.

Nišas sports tas ir ārpus Ziemeļiem.

Handbols ir nišas sports visur. Katrā no Eiropas top hokeja līgām ir desmiti, kas pelna vairāk un pie simta KHL + pie tūkstoša NHL/AHL.
Nekorekts salīdzinājums. Hokejā, basketbolā grozās tik lielas naudas tikai NHL un NBA dēļ. Ja nebūtu šo līgu, esmu drošs, ka algas visās citās līgās (Eiropas) arī būtu ievērojami zemākas. Algu apmēri neliecina ne par sporta veida nopietnību, ne popularitāti - tikai un vienīgi par to, ka "produkts" (sporta veids) ir veiksmīgi pārdots.

  -1 [+] [-]

, 2019-12-29 02:29, pirms 4 gadiem
neeeee rakstīja: Nekorekts salīdzinājums. Hokejā, basketbolā grozās tik lielas naudas tikai NHL un NBA dēļ. Ja nebūtu šo līgu, esmu drošs, ka algas visās citās līgās (Eiropas) arī būtu ievērojami zemākas. Algu apmēri neliecina ne par sporta veida nopietnību, ne popularitāti - tikai un vienīgi par to, ka "produkts" (sporta veids) ir veiksmīgi pārdots.
Hokejā grozās tik lielas naudas, jo Ziemeļamerikā dzīvo pusmiljards bagātu cilvēku. Un ir vēl pārsimts miljoni Eiropā un Krievijā, kas ir tiešā hokeja mērķauditorija.

Hokeja skatītāju skaits ir nesalīdzināmi lielāks. Tu saki to "tikai NHL dēļ" it kā tas būtu kaut kas, ko varētu diskvalificēt, jo tie ir tikai 3 random burti. Aiz tiem burtiem ir simtiem miljoni cilvēku un franšīzes 16-17 miljardu vērtībā. Miljardu.

Handbols ir sūds uz kociņa, kas nevienam neinteresē. Nav neviena valsts pasaulē, kur tas būtu populārākais skatītāju sporta veids. Handbola pasaules bagātākajam klubam ir aptuveni Rīgas Dinamo budžets lol.

Protams, ka nauda izsaka pilnīgi visu par popularitāti. Un nauda Eiropā būtu krietni lielāka, ja NHL nebūtu. Šobrīd NHL nosmeļ visu krējumu, tāpēc vietējās līgas ir drusku mazāk populāras.

     [+] [-]

, 2019-12-29 08:20, pirms 4 gadiem
MachimoI rakstīja: Hokejā grozās tik lielas naudas, jo Ziemeļamerikā dzīvo pusmiljards bagātu cilvēku. Un ir vēl pārsimts miljoni Eiropā un Krievijā, kas ir tiešā hokeja mērķauditorija.

Hokeja skatītāju skaits ir nesalīdzināmi lielāks. Tu saki to "tikai NHL dēļ" it kā tas būtu kaut kas, ko varētu diskvalificēt, jo tie ir tikai 3 random burti. Aiz tiem burtiem ir simtiem miljoni cilvēku un franšīzes 16-17 miljardu vērtībā. Miljardu.

Handbols ir sūds uz kociņa, kas nevienam neinteresē. Nav neviena valsts pasaulē, kur tas būtu populārākais skatītāju sporta veids. Handbola pasaules bagātākajam klubam ir aptuveni Rīgas Dinamo budžets lol.

Protams, ka nauda izsaka pilnīgi visu par popularitāti. Un nauda Eiropā būtu krietni lielāka, ja NHL nebūtu. Šobrīd NHL nosmeļ visu krējumu, tāpēc vietējās līgas ir drusku mazāk populāras.
Un kurā valstī, tad hokejs ir populārākais sporta veids?

  -1 [+] [-]

, 2019-12-29 10:31, pirms 4 gadiem
chubaki rakstīja: Un kurā valstī, tad hokejs ir populārākais sporta veids?
Kanādā, Somijā, Latvijā, Zviedrijā hokejs ir ļoti līdzīgās pozīcijās ar futbolu kā skatitāju sports, SHL ir populārāka par futbola līgu, Čehijā, ir arī vairāki štati ASV, kur tas ir populārākais skatītāju sports. Šveicē pēdējos gados hokejs arī ir populārākais, Slovākija, Baltkrievijā hoķis ir ļoti līdzīgās pozīcijās ar futbolu.

     [+] [-]

, 2019-12-29 14:48, pirms 4 gadiem
MachimoI rakstīja: Hokejā grozās tik lielas naudas, jo Ziemeļamerikā dzīvo pusmiljards bagātu cilvēku. Un ir vēl pārsimts miljoni Eiropā un Krievijā, kas ir tiešā hokeja mērķauditorija.

Hokeja skatītāju skaits ir nesalīdzināmi lielāks. Tu saki to "tikai NHL dēļ" it kā tas būtu kaut kas, ko varētu diskvalificēt, jo tie ir tikai 3 random burti. Aiz tiem burtiem ir simtiem miljoni cilvēku un franšīzes 16-17 miljardu vērtībā. Miljardu.

Handbols ir sūds uz kociņa, kas nevienam neinteresē. Nav neviena valsts pasaulē, kur tas būtu populārākais skatītāju sporta veids. Handbola pasaules bagātākajam klubam ir aptuveni Rīgas Dinamo budžets lol.

Protams, ka nauda izsaka pilnīgi visu par popularitāti. Un nauda Eiropā būtu krietni lielāka, ja NHL nebūtu. Šobrīd NHL nosmeļ visu krējumu, tāpēc vietējās līgas ir drusku mazāk populāras.
NHL tirgus daļa būs vien kādi 300MIO. Tāpat būtu naivi domāt, ka visi šie ļautiņi interesējas par hokeju vai ir ļoti turīgi. Jāpatur arī prātā, ka NHL ir jākonkurē ar amerikāņu futbolu, beisbolu, basketbolu un pat futbolu.

  -1 [+] [-]

, 2019-12-29 18:55, pirms 4 gadiem
Šindleru Jēkabs rakstīja: NHL tirgus daļa būs vien kādi 300MIO. Tāpat būtu naivi domāt, ka visi šie ļautiņi interesējas par hokeju vai ir ļoti turīgi. Jāpatur arī prātā, ka NHL ir jākonkurē ar amerikāņu futbolu, beisbolu, basketbolu un pat futbolu.
Pasaki vēl kaut ko acīmredzamu

  +1 [+] [-]

, 2019-12-29 23:00, pirms 4 gadiem
Machimol, vai apzinies, ko pats raksti?
Hokejs, personīgi man, ir mīļākais sporta veids, bet objektīvi vērtējot tas pasaules mērogā stipri atpaliek no handbola, jo valstu skaits, kurās hokejs tiek kultivēts, ir stipri zemāks par handbola ģeogrāfiju.
Un interesanti būtu dzirdēt par auditoriju! Vai vari nosaukt skaitļos, kāds cilvēku skaits, noskatās Pasaules čempionātu hokejā, KHL čempionātu, vai čempionlīgu hokejā. Šos skaitļus būtu interesanti salīdzināt ar handbola Čempionlīgu, Vācijas bundeslīgu, Pasaules vai Eiropas čempionātiem, kur auditorijas ir milzīgas. Divi piemēri, kuri nav no pirksta izzīsti, bet tiem apakšā ir pētījums. EURO 2018 klātienē un pie TV ekrāniem noskatījās 2.5 miljardi skatītāju!!! RIO olimpiskajās spēlēs Handbols bija otrs populārākais sporta veids skatītāju ziņā(popullārāks bija tikai Futbols).