Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Celtnieks" izrauj neizšķirtu, saglabājot minimālas izredzes iekļūt "play-off"

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

"Celtnieks" izrauj neizšķirtu, saglabājot minimālas izredzes iekļūt "play-off"
"Celtnieks Rīga". Foto: komandas arhīvs

Baltijas handbola līgas (BHL) devītās kārtas mačā Latvijas vicečempione Rīgas "Celtnieks" lielāko daļu no mača atradās iedzinējos, taču beigās cīnījās neizšķirti 33:33 viesos ar B apakšgrupas līderi Viļņas "Šviesa".

No teorētiski vājākās B grupas Baltijas līgas ceturtdaļfinālā iekļūs tikai divas komandas, kamēr A grupā, kur spēlē Latvijas meistarkomanda Dobeles "Tenax", "play-off" vietu garantējušas visas sešas vienības. Pēc sāpīgās neveiksmes (26:30) pret Kauņas "Granitas" rīdziniekiem, reālu izredžu saglabāšanai, bija obligāti jāizcīna panākumu Viļņā.

Sākums "Celtniekam" padevās visnotaļ labi, pēc desmit minūtēm rīdziniekiem esot priekšgalā ar 6:4. Tomēr turpinājumā dažu vārtu pārsvaru pārņēma un diezgan stabili turēja "Šviesa". Rezultatīvās cīņas izskaņā gan "Celtnieks" spēja pievilkt, izcīnot punktu.

"Celtnieks" rindās pa sešām reizēm rezultatīvi izcēlās Artūrs Kļaviņš un Rihards Leja, savukārt pa pieciem vārtiem guva baltkrievi Aļaksandrs Patcikaiļiks un Aļaksejs Haisa. Rīgas komanda ar deviņos mačos izcīnītiem desmit punktiem ir trešā. Priekšgalā esošajām "Šviesa" un Kehras "Horizon Pulp&Paper" no Igaunijas ir attiecīgi 12 un 11 punkti, taču arī viens mačs rezervē. Rīdzinieki apakšgrupu turnīra pēdējo spēli aizvadīs 22. februārī, kad Igaunijā viesosies pie pastarītes "Viljandi".

Tikmēr A grupas spēlē ar astoņās cīņās iekrātiem septiņiem punktiem ceturtajā vietā esošā Dobeles "Tenax" mājās ar 25:30 atzina līderes Zaporižjas "ZTR" (11 punkti) pārākumu. Dobelniekus neglāba Māra Veršakova astoņi un Oskara Arāja septiņi vārti.

"Tenax" pēdējos divos mačos spēkosies ar Minskas SKA (9. februārī) un Klaipēdas "Dragūnas" (23. februārī).

Izmantotie resursi:
https://www.baltichandball.net/cale...