Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Kuģa "Vardar" iekļūst Čempionu līgas "play-off"

Andrejs Siliņš

Kuģa "Vardar" iekļūst Čempionu līgas "play-off"
Artūrs Kuģis. Foto: imago images/Noah Wedel/Scanpix

Latvijas handbola izlases vārtsargs Artūrs Kuģis un viņa pārstāvētā Ziemeļmaķedonijas vienība "Vardar" sestdien Čempionu līgas spēlē pieveica Zaporožjes "Motor" (38:28) un nodrošināja vietu izslēgšanas turnīrā.

Kuģis mačā nepiedalījās, bet pērnās sezonas čempione "Vardar", kas cīnās ne tikai ar pretiniekiem, bet arī nopietnām finansiālajām problēmām (šī iemesla dēļ komandu pameta divi svarīgi spēlētāji, tostarp Dainis Krištoipāns), mājās sakāva B grupas pastarīti "Motor". Jau pēc puslaika mājinieki bija vadībā (16:11) un otrajā puslaikā Ukrainas čempionu vārtos sameta vēl 22 bumbas, visā mačā svinot pārliecinošu panākumu ar 38:28.

Šī bija pirmā "Vardar" uzvara pēc četru zaudējumu un piecu neuzvarētu spēļu sērijas, un nodrošināja ziemeļmaķedoniešiem iekļūšanu izslēgšanas turnīrā jau septīto sezonu pēc kārtas. Vēl gan regulārajā sezonā atlikušas divas spēles. Nākamajā nedēļas nogalē "Vardar" viesos tiksies ar portugāļu "Porto", kas vēl turpina cīņu par "play-off", bet vēl pēc nedēļas mājās jāuzņem franču "Montpellier".

Turcijas čempionātā uzvaru izcīnīja Austra Tuminska pārstāvētā Stambulas "Besiktas", kas mājās ar 33:28 apspēlēja Bursas komandu. Tuminskis guva vienus vārtus. "Besiktas" izcīnīja piekto panākumu pēc kārtas un atrodas tabulas līderpozīcijā.