Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Melkumjans: ""Spartaka" popularitāte palīdz piesaistīt slavenus futbolistus"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Melkumjans: ""Spartaka" popularitāte palīdz piesaistīt slavenus futbolistus"
Spartaks Melkumjans
Foto: no personīgā arhīva

SMScredit.lv Virslīga noslēgusies un Sportacentrs.com turpina interviju sēriju ar klubu pārstāvjiem. Šoreiz uz sarunu par aizvadīto sezonu aicinājām Jūrmalas "Spartaka" direktoru Spartaku Melkumjanu. Atgādinām, ka "Spartaks" šogad Virslīgā ierindojās 6.vietā. Šis Jūrmalas klubs varēja lepoties, ka šogad to pārstāvēja tādi futbolisti kā Edgars Gauračs, Aleksejs Sapogovs un Konstantīns Kravčenko.

Sastāva komplektācija pirms sezonas šķita tāda, ka „Spartaks” var pretendēt uz labāko trijnieku. Vai piekrītat, ka sezonas sākums galīgi neizdevās un, ja piekrītat, tad kas bija galvenie iemesli?
Jā, piekrītu. Tas bija vesels iemeslu kopums, kāpēc sezonas sākums nepadevās. Viens no iemesliem – saspēlētības trūkums. Vadošie futbolisti pievienojās „Spartakam” tikai pirms paša sezonas sākuma.

Komandā bija daudz Latvijas spēlētāju ar spēcīgu CV – Smirnovs, Krjauklis, Davidovs, Kozlovs. Vai var sacīt, ka kopumā viņi neattaisnoja cerības?
Nekomentēšu...

Kāpēc komandu ātri vien pameta Hmizs un leģionāri Domingess ar Perišiču?
Hmizam bija neliels spēles laiks, kas bija saistīts ar to, ka mums bija ļoti daudz spēlētāju tieši vidējā līnijā. Kazačoks, Kozlovs, Perišičs, Domingess... Dmitrijs pats palūdza palaist viņu atpakaļ uz Liepāju, un mēs ar „Liepāju” ātri vienojāmies. Kas attiecas uz Domingesu, viņš ir laba līmeņa spēlētājs, tomēr viņam neizdevās sasniegt labāko sportisko formu un arī pierast pie mūsu futbola apstākļiem. Savukārt bosnietis Perišičs tika pie laba piedāvājuma Lībijā – izdevīgs līgums viņam tieši finansiālā aspektā.

Vai uzreiz bija skaidrs, ka Gauračs, visticamāk, nepaliks uz ilgu laiku? Kāpēc ar Sapogovu bija vienošanās tikai uz trim mēnešiem? Vai neuzskatāt, ka pareizāk būtu komplektēt sastāvu visai sezonai, nevis pa īsiem posmiem, regulāri mainot sastāvu?
Gauračam uzreiz apsolījām – ja tiks pie laba un reāla piedāvājuma no ārzemēm, tad mēs viņu palaidīsim. Tikai spēcīgs cilvēks kā Edgars ir spējīgs un gatavs apzināti spert soli atpakaļ, lai pēc tam izdarītu divus soļus uz priekšu. Esmu priecīgs, ka viņam tas izdevās – atgriezās izlasē, kas viņam ir ļoti svarīgi, plus tika pie piedāvājuma Šveicē.

Attiecībā uz Sapogovu, tā bija paša futbolista vēlme. Viņš mēģināja atgriezties futbolā. Laikam jau no trenera un sportiskā viedokļa nav pareizi, ka šādi mainām sastāvu, taču tai pašā laikā tādi futbolisti kā Gauračs, Sapogovs, Kravčenko palīdz klubam kļūt populārākam.

Ja „Spartaks” atbilstoši savam sastāvam sezonas sākumā atrastos starp līderkomandām, vai jūs pēc vasaras darītu visu, lai saglabātu spēcīgu sastāvu (nevis tādu, kas reāli bija beigās – vairs ne tik stiprs) un reāli pretendētu uz medaļām?
Sezonas sākumā „Spartaka” sastāvs „uz papīra” bija spēcīgāks nekā vēlāk, taču ne snieguma un rezultātu ziņā. Piļipčuks komandu vasarā pārņēma 8.vietā, toties finišēja 6.vietā. Tātad veiktās izmaiņas bija pozitīvas. Atskaitot, protams, Gaurača aiziešanu.

Vai Fabio Mikarelli piesaistīšana bija kļūda?
Tā nebija kļūda, tā bija loterija. Ja varētu pagriezt laiku atpakaļ, tik un tā spertu šo soli. Fabio ir lielisks speciālists, taču neviens nevarēja uzminēt – izdosies viņam vai nē. Viņš strādāja par visiem 100%. Starpība starp „Spartaka” un A Sērijas, kur Fabio nostrādāja astoņus gadus, spēlētāju profesionalitāti, valodas barjera, mūsu čempionāta īpatnību nepārzināšana neļāva viņam realizēt savu potenciālu.

Šogad uz jūsu mājas spēlēm nāca daudz mazāk skatītāju. Kā jūs to skaidrotu?
Tā nav tikai mūsu problēma – gandrīz visur ir mazāk līdzjutēju, turklāt ne tikai futbolā. Viens no iemesliem, iespējams, ir interneta video translācijas.

Pēc Gaurača un Sapogova aiziešanas uzbrukuma smailē lielākoties balstījāties uz jaunajiem, vietējiem spēlētājiem Punculu un E.Stugli. Kāpēc tāda izvēle un vai nemēģinājāt sezonas otrajai pusei piesaistīt kādu pieredzējušāku un kvalitatīvāku uzbrucēju?
Protams, vēlējāmies, taču nevienu neatradām. Stugļa uzaicināšana bija Piļipčuka iniciatīva. Piļipčuks centās neizlaist nevienu spēli Rīgā. Punculs un Stuglis kopā guva 11 vārtus, ieskaitot kausa izcīņu, kaut arī abi regulāri sāka spēlēt tikai sezonas otrajā pusē.

Kā jums izdevās piesaistīt tāda kalibra spēlētāju kā Kravčenko un kāpēc viņš nepalika līdz sezonas beigām?
Daļējs viņa piesaistīšanas iemesls ir kluba popularitāte, ko jau pieminēju. Daudzi spēlētāji, treneri, aģenti atpazīst „Spartaku” kā komandu, uz kuru pārgājis Sapogovs. Tāda paša kalibra spēlētājs pirms dažiem gadiem bija arī pats Kravčenko. Diemžēl mikrotraumas neļāva viņam pabeigt sezonu pie mums, citādā ziņā problēmu nebija.

Visi, kam nav slinkums, runā par totalizatoru skandāliem, par Daugavpils „Daugavas” lietu, savukārt no jūsu kluba nometnes šai sakarā klusums. Kāda ir jūsu attieksme pret to, kā notiek virzība šīs lietas sakārtošanā? Vai uzskatāt, ka LFF dara visu iespējamo šīs sarežģītās problēmas risināšanā? Vai Kosmačova un Solovjova (kuri vēlāk pārcēlās uz Daugavpils „Daugavu”) atskaitīšana 2013.gadā arī bija kaut kādā veidā saistīta ar šo jautājumu?
Ceru, LFF zina, ko dara. Par Kosmačovu un Solovjovu varu pateikt tikai vienu – abi spēlētāji tika atskaitīti uzreiz pēc mājas spēles tieši pret Daugavpils „Daugavu”...

Pavasarī izrādījāt lielu sašutumu par to, ka sakarā ar Latvijas kausa finālu, pašā pēdējā brīdī bez jūsu piekrišanas tika pārcelta „Spartaka” un „Jelgavas” spēle. Vai, atskaitot šo starpgadījumu, bija vēl kāda neapmierinātība ar LFF, LFV vai tiesnešu darbībām?
Pēc šī gadījuma palika nepatīkama pēcgarša. LFF Orgkomiteja apzināti gāja uz reglamenta pārkāpumu, palīdzot vienam konkrētam klubam. Un LFF DK neatrada šajā lēmumā pretrunu. Starp citu, „Spartaks” joprojām nav saņēmis šo lēmumu [par spēles pārcelšanu] dokumenta veidā, kaut arī mūsu klubs lūdza to izdarīt rakstiski. Kaut kāds „X fails” [smaida]. Mazliet atvieglo tas, ka Latkovskis, vienīgais no turnīra organizētāju puses, atvainojās par šo lēmumu, atzīstot, ka šis lēmums bija nepareizs, reglamentam pretrunīgs, taču situācija esot spiedusi spert šādu soli. Labi, lai paliek – tā ir pagātne. Citu nopietnu pretenziju ne pret LFF, ne pret LFV, ne pret Tiesnešu komiteju nav. Ir tikai piedāvājumi, kurus izsaku un saņemu atbildes. Komunikācijas problēmu nav.

Kas, jūsuprāt, bija pozitīvākais „Spartakam” šajā sezonā?
Tas, ka „Jūrmala” izkrita no Virslīgas [smejas]. Tas, protams, joks.

Par nākamo sezonu: vai jau šobrīd kaut kas ir zināms? Budžets/ambīcijas būs lielākas, tādas pašas vai mazākas? Vai paliks treneris Piļipčuks? Vai sastāvs varētu mainīties kardināli?
Budžets būs aptuveni tāds pats. Treneris vismaz pagaidām paliek. Futbolisti? Daudziem no viņiem beidzies līgums. Tāpēc izmaiņas būs, taču ne kardinālas.

Vai tas, ka nākamgad Virslīgā būs tikai viena Jūrmalas komanda, jūsuprāt, „Spartakam” ir labi (varbūt nāks vairāk skatītāju, jo nebūs „jādala” uzmanība?) vai slikti (nebūs Jūrmalas derbija)?
Domāju, mēs būsim ieguvēji. Būs vairāk skatītāju, jo nebūs jādala uzmanība, tāpat labākā kvalitātē saglabāsies laukums un tā tālāk.

Noslēgumā vēl par Tvumasi - dzirdēts, ka šis jaunietis sevi lieliski apliecinājis Kazahstānā un par viņu ir liela interese no spēcīgākām līgām. Cik daudz varat atklāt un vai "Spartaks" arī varētu tikt pie finansiāla ieguvuma?
Piedāvājumi ir no Spānijas, Itālijas, Kataras. Vairāk šobrīd nevarēšu pateikt. Protams, ja darījums notiks, tas būs izdevīgi arī mums.

Sportacentrs.com intervijas ar Virslīgas klubu pārstāvjiem pēc 2014.gada sezonas

KlubsPārstāvisIntervija
Ventspils
SkontoAskolds UldriķisUldriķis: "Spēlētāju uzticība tika atalgota ar divu gadu parādu atdošanu"
JelgavaJānis VugulsVuguls: "Martā mums vēl nebija naudas sezonas otrajai pusei"
Liepāja
Daugava D
SpartaksSpartaks MelkumjansMelkumjans: ""Spartaka" popularitāte palīdz piesaistīt slavenus futbolistus"
Daugava RVladimirs ŠteinbergsŠteinbergs: "Ja spēlētu ar "Aberdeen" 10 reizes; iznākums nemainītos"
DaugavpilsNauris MackevičsMackevičs: "Daugavpilī maz skatītāju; jo futbols iemantojis sliktu slavu"
Metta/LU
Jūrmala

  +7 [+] [-]

, 2014-12-01 00:10, pirms 9 gadiem
"Kas, jūsuprāt, bija pozitīvākais „Spartakam” šajā sezonā?
Tas, ka „Jūrmala” izkrita no Virslīgas [smejas]. Tas, protams, joks."

labi teikts...

  +1 [+] [-]

, 2014-12-01 05:57, pirms 9 gadiem
Pavasarī izrādījāt lielu sašutumu par to, ka sakarā ar Latvijas kausa finālu, pašā pēdējā brīdī bez jūsu piekrišanas tika pārcelta „Spartaka” un „Jelgavas” spēle. Vai, atskaitot šo starpgadījumu, bija vēl kāda neapmierinātība ar LFF, LFV vai tiesnešu darbībām?
Pēc šī gadījuma palika nepatīkama pēcgarša. LFF Orgkomiteja apzināti gāja uz reglamenta pārkāpumu, palīdzot vienam konkrētam klubam. Un LFF DK neatrada šajā lēmumā pretrunu. Starp citu, „Spartaks” joprojām nav saņēmis šo lēmumu [par spēles pārcelšanu] dokumenta veidā, kaut arī mūsu klubs lūdza to izdarīt rakstiski.

Vēl vienu klubu Jelgava ar LFF piešņāca.

  +3 [+] [-]

, 2014-12-01 08:46, pirms 9 gadiem
viss likās ok, izņemot atbildi par skatītāju zudumu.

"Tā nav tikai mūsu problēma..."

tipiskā Latvijas futbola mentalitāte. nevis pats klubs varētu pastrādāt vairāk pie tā un pacensties, bet tas ir slikti, šis ir slikti un ja tā vispār - ne jau mēs vienīgie, paskatieties uz citiem. tāda bērnišķīga atbilde un atruna.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2014-12-01 11:16, pirms 9 gadiem
bloketais_totoansis rakstīja: Spartaks ir labs klubs.
Cerams nākamajā sezonā izmantos savu potenciālu un finišēs trījniekā!
Kas ir Spartaka potenciāls?
Tas ka spēlētāji un treneri sezonas laikā mainās visai bieži?
Ko SPA no trijnieka nodzīs?skontu?FKV?Liepāju?.....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-12-01 12:02, pirms 9 gadiem
bloketais_totoansis rakstīja: Liepāja nav trījniekā, un ''FK Liepāja'' trījniekā nemaz nekad nav bijusi, kad viņa tur būs, tad arī runā šādi!
Spartakam finansiālā ziņā Latvijas mērogos ir liels potenciāls.
Visreālāk no esošā trījnieka Jelgavu ir nodzīt. Par Skonto pagaidām grūti spriest, pavasarī redzēsim kā viņiem būs ar finansēm
Liepāja šosezon pabija arī trijniekā!Ja runājam par potenciālu tad tieši Liepājai tāds ir,klubs nestāvēs uz vietas,jebkurš jaunais čalis Liepājā gadu no gada uzlabos savu meistarību un tur komandai tik tiešām ir potenciāls,2015 gada Liepāja jau būs savādākā kvalitātē kā uzsākot 2014 gadu.
Nedomāju ka JEL 2015 gadā cīnīsies par trijnieku,neredzu kā šie to varētu izdarīt!
SPA var piesaistīt labus spēlētājus,bet kā redzams ar to vien nepietiek!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-12-01 12:26, pirms 9 gadiem
bloketais_totoansis rakstīja: Nu un ka pabija? Sezona kad beidzās tad tiek dalītas balvas. Un Liepājai medaļa netika.

Es nešaubos ka Liepāja progresēs. Viņi noteikti progresēs un uz vietas nestāvēs. Bet tas nenozīmē ka Spartaks neprogresēs un stāvēs uz vietas. Jo nauda viņiem ir, un laba nauda priekš virslīgas. Galvenais vienreiz nokomplektēt sastāvu kas kopā laicīgi iespēlēsies un neizjuks/nepiedzīvos baigās izmaiņas sezonas laikā
Nu un ka netika?Pret DD un JEL izbraukumos maču noraka Vaičulis,pret DD mājās gandrīz noraka,paldies jāsaka tiesnesim ka izpalīdzēja līdz ar to JEL tikt pie medaļām!
Bet spēles ziņā gan JEL gan DD sezonas beigās spēcīgi atpalika no LIE!
Kā dobriks teica tad Vārtsargu treneris ir tas kas nosaka kurš vartsargs ir gatavs konkrētam mačam!Tad jau Spole būs mums tas aklais,kas neredz cik nevarīgu vartsargu liek vārtos!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-12-01 12:48, pirms 9 gadiem
bloketais_totoansis rakstīja: Vainīgos vienmēr var meklēt, tas rezultātu vairs neizmainīs.
Starp citu, nebūtu DD sezonas beigās tas milzīgais totoskandāls kurš ļoti negatīvi ietekmēja sniegumu pēdējās DD spēlēs, diezin vai Liepāja būtu noslēgusi sezonu kā #4. Drīzāk #5.
Ja vārtsargs kuram tika bumba no centra padota,paspēj nopelnīt pendeli un noraidījumu...Tad kā to nosaukt?Jeb JEL paripina šamam starp kājām,arī ar to pietiek lai dabūtu bumbu vārtos!
Cik tad DD cieta no TOTOskandāla?
5-0 pret BFC-sarunāta mačā...
2-3 pret LIE kur tiesnesis nepieļāva lai šie tiktu trijniekā,un labi vien ir,vismaz šī TOTOblice 2015 gadā eirokausos nebūs!
0-4 pret FKV , nebija mērķis klubam cīnīties par punktiem(ja Liepājā būtu uzvarējuši,tad ari pret FKV būtu savādāk noskaņojušies)!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2014-12-01 13:37, pirms 9 gadiem
Spartaks ir labs pienesums Virslīgai, patik tas kādam vai nepatik. Jā, spēlētāju maiņa tur ir liela. Bet tas klubs ir tām izveidots lai spēlētāji varētu sagaidīt izdevīgu kontraktu nezaudējot spēļu praksi. Bet interesantu konkurenci viņi tomēr veido.

     [+] [-]

, 2014-12-01 13:48, pirms 9 gadiem
bloketais_totoansis rakstīja: Varbūt vārtsargam bija piedāvāts papildus naudiņu nopelnīt un to bumbu vienkārši vajadzēja ielaist?
Izslēgts!Klubs šais mačos cīnījās par eirokausiem, un medaļām ,ja būtu uz savu galvu kāds darbojies pret kluba interesēm,tad viņš kastē netiktu likts,bet fakts tāds ir ka vārstargs noraka svarīgākos mačus!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-12-01 18:52, pirms 9 gadiem
Nu popularitāte palīdz, jā... piemēram, Dabo, šķiet, pērn domāja, ka brauc uz Maskavas Spartak!

Bet, ja nopietni, tad cepuri nost Melkumjanam par to, ko viņš dara. Uz ilgu laiku vai nē, bet uz Virslīgu atved leģionārus ar vārdu un prasmēm, kas ceļ turnīra līmeni, nevis viduvējības, kas nav labāki par vietējiem kā to mēdz darīt citi klubi.

Gauračam karjeras kāpumu veicināja (nebūtu savainojums), ieveda Eiropā tādu talantu kā Tvumasi un ziemā pelnīti tiks pie paprāvas summiņas, kas cerams tiks iztērēta, konkurētspējīgu sastāvu nākamajai sezonai būvējot.

  +1 [+] [-]

, 2014-12-01 21:27, pirms 9 gadiem
''Spartaks'' vasaras sākumā jau bija 6.vietā. Mikarelli ļoti traucēja valodas barjera, bet vai klubā bija kāds tulks (Gauračs neskaitās)? Piļipčukam, protams, uzslavas par uzticēšanos E.Stuglim.

  +1 [+] [-]

, 2014-12-01 21:34, pirms 9 gadiem
Tad jau kluba stratēģijā nekas nemainīsies? Interesanti, vai paliks šie Latvijas spēlētāji ar spēcīgu CV.