Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Dāvis Ikaunieks ārzemnieka statusā: LFF novērsusi kļūdu

Ints Megnis
Ints Megnis

Dāvis Ikaunieks ārzemnieka statusā: LFF novērsusi kļūdu
Dāvis Ikaunieks. Foto: LFF

Latvijas Futbola federācija (LFF) ir novērsusi kļūdu savā sistēmā ar Latvijas izlases spēlētāju Dāvi Ikaunieku, kurš nebija ievadīts kā mūsu valstī sagatavots spēlētājs ("homegrown player"), tāpēc RFS komandai svētdienas "Optibet" Virslīgas spēlē pret "Valmiera Glass Via" tika izjaukts iepriekš izstrādātais plāns, kādas būs spēlētāju maiņas.

Pirms šīs sezonas notika minimālas izmaiņas Virslīgas reglamentā, kurā tika noteikts, ka šogad vienlaicīgi laukumā jābūt sešiem "homegrown" spēlētājiem, atsakoties no termina "leģionārs". Šādu statusu var iegūt jebkuras nacionalitātes, tautības vai cita veida piederības spēlētājs, kurš 15 līdz 21 gadu vecuma periodā vismaz trīs gadus ir piedalījies sacensībās kā LFF licencēts spēlētājs. Likumsakarīgi, ka šāds statuss automātiski ir arī ikvienam Latvijas jaunajam futbolistam.

Tomēr pēc svētdienas mača, kurā RFS guva grūtu uzvaru ar 1:0, vienības galvenais treneris Valds Dambrausks atklāja nesaprotamus jaunumus.

"Gribējām laist Dāvi Ikaunieku laukumā, bet pēkšņi tiesnesis pateica, ka mēs nedrīkstam veikt šo maiņu, jo viņš neesot "homegrown" spēlētājs. Nezinu, kā tas ir iespējams, nepieciešama nopietna izmeklēšana," par ceturtā tiesneša Edgara Maļceva pārcentību preses konferencē izteicās Dambrausks. "Jums jāsaprot, kā mēs, treneri, plānojam spēli ar šiem limitiem, bet, kad gribi laist laukumā latviešu spēlētāju un tev pasaka, ka nedrīksti to, ir liela vilšanās."

Ikaunieks izgāja laukumā, nomainot citu leģionāru Tomāšu Šimkoviču, kas nozīmēja, ka pēc sistēmas datiem RFS rindās joprojām uz zālāja palika pieci ārzemnieki. Līdz ar to pēdējā maiņā, kad nost devās Roberts Savaļnieks, Dambrauskam vajadzēja no rezervistu soliņa piecelt citu vietējo spēlētāju, kurš bija centra aizsargs Nauris Bulvītis, nevis kādu uzbrūkošāka tipa ārzemnieku.

"Viņš nebija ievadīts, kā asociācijas sagatavots spēlētājs. Viņš ir mūsu spēlētājs un tagad kļūda ir novērsta," sarunā ar Sportacentrs.com pirmdien teica LFF Sacensību nodaļas vadītājs Artūrs Saļņikovs.

"Kāda darbs ir ļoti nepieņemams. Šādi nedrīkst notikt. Kurš uzņemsies atbildību par šādu kļūdu? LFF vai tiesneši uzliks sodu paši sev? Jā, viņi atvainosies, bet tas nav labi," pauda Dambrausks, bet, kad Sportacentrs.com jautāja Saļņikovam, kurš par to ir vainīgs, federācijas darbiniekā bija jūtama vienaldzība. "Federācija var uzņemties atbildību, nekādu problēmu. Nevēlos nevienu konkrēti vainot."

"Tagad neprecizitāte ir novērsta. Protams, ka [turpmāk tādu kļūdu vairs] nebūs," solīja Saļņikovs.

RFS svētdien izcīnīja vien ceturto uzvaru iepriekšējās 14 Virslīgas spēlēs. Neskatoties uz ieilgušo sēriju, kuras laikā regulāri tiek zaudēti punkti, kopvērtējumā vienība ar 38 punktiem 21 spēlē joprojām stabili ir otrajā vietā. Līderei "Riga" šobrīd ir par trim punktiem vairāk, tomēr tā arī aizvadījusi par spēli mazāk. Tikmēr trešā ar 31 punktu ir "Ventspils".

  +4 [+] [-]

, 2019-07-29 15:54, pirms 5 gadiem
LFF tā arī nespēja nodrošināt, lai LFF.lv mājaslapā tiktu atspoguļota informācija par katra spēlētāja statusu (ir vai nav sagatavots asociācijā).

  +1 [+] [-]

, 2019-07-29 17:51, pirms 5 gadiem
Lff paveicās, ka RFS neizlaida uzvaru. Pretējā gadījumā šo kļūdu izlīdzināt būtu ārkārtīgi smagi.

     [+] [-]

, 2019-07-29 17:57, pirms 5 gadiem
Tautība būtu pareizāk, nevis nacionalitāte. Ja reiz sporta ziņas latviešu valodā.

  +1 [+] [-]

, 2019-07-29 18:08, pirms 5 gadiem
Viņš ir Čehs!

  -1 [+] [-]

, 2019-07-29 18:14, pirms 5 gadiem
Netīšām viendien TV trāpijās futbols, skaitijās- vietējais, pēc laukuma skaņām... Laikam Krievijas līga, pēc tā, kā bauroja trenneris...
Otrs, ja komandas tiek sponsorētas no nodokļu kāposta, kāda velna pēc ir ārzemju spēlētāji tad atļauti...

     [+] [-]

, 2019-07-29 18:45, pirms 5 gadiem
+3 [+] [-] Ziņot
1 , 15:54, pirms 3 stundām , ignorēt , atbildēt
LFF tā arī nespēja nodrošināt, lai LFF.lv mājaslapā tiktu atspoguļota informācija par katra spēlētāja statusu (ir vai nav sagatavots asociācijā).

LFF mājaslapa vispār ir karikatūra, anekdote.

  +1 [+] [-]

, 2019-07-29 18:51, pirms 5 gadiem
Trampaliins rakstīja: Netīšām viendien TV trāpijās futbols, skaitijās- vietējais, pēc laukuma skaņām... Laikam Krievijas līga, pēc tā, kā bauroja trenneris...
Otrs, ja komandas tiek sponsorētas no nodokļu kāposta, kāda velna pēc ir ārzemju spēlētāji tad atļauti...
Futbolā šās (nodokļu maksātāju) naudas ir maz(salīdzinot ar citiem sporta veidiem),iesaku biežāk ieslēgt TV... Kāda atsķirība starp krievu , vācu vai angļu valodu ???

     [+] [-]

, 2019-07-29 20:44, pirms 5 gadiem
No Liepājas līdzjūtēju skatu punkta, viņš nav nekas....

  -1 [+] [-]

, 2019-07-29 21:33, pirms 5 gadiem
Tak atceļat tos leģu limitus, cik var ākstīties?

     [+] [-]

, 2019-07-30 00:39, pirms 5 gadiem
Max bomzis... Nevar tukšos vārtos trāpīt. Tas par pedejo maču pret Valmieru

     [+] [-]

, 2019-07-30 10:06, pirms 5 gadiem
Vins ir no citas vilku skirnes.