Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Vienam no "Ventspils" līderiem lūzums, Žigajevs atvainojas par rupjo pārkāpumu

Agris Suveizda

Vienam no "Ventspils" līderiem lūzums, Žigajevs atvainojas par rupjo pārkāpumu
Amansiu Fortešs
Foto: Ratis Supe/Futbola virslīga

Vienai no "SynotTip" Virslīgas favorītēm "Ventspilij" aptuveni pusotru mēnesi nāksies iztikt bez pussarga Amansiu Forteša, portālam Sportacentrs.com atklāja Kurzemes kluba preses sekretārs Mihails Koroļovs.

Angolā dzimušais Amansiu Fortešs, kuram ir arī Portugāles pilsonība, savainojumā iedzīvojās iepriekšējā spēlē pret Jūrmalas "Spartaku", kad mača beigās pie rezultāta 2:1 traucās pretuzbrukumā, bet sāncenšu pussargs Jurijs Žigajevs ar rupju pārkāpumu viņu apturēja. Žigajevs tika pie brīdinājuma, bet Fortešam spēle bija galā. Viens no ventspilnieku līderiem tika nogādāts slimnīcā, kur viņam atklāja kājas mazā liela kaula lūzumu. Atlabšanas laiks paredzēts ap pusotru mēnesi.

Astoņas sezonas "Ventspilī" pavadījušais Jurijs Žigajevs pēcāk atvainojās par savainojumu. "Pēc spēles piegāju personīgi un vēlreiz atvainojos "Ventspils" puišiem par rupjo momentu. Ventspils komandā pavadīju daudz sezonu, un tie cilvēki, kas mani tajā komandā labi pazīst, zina, ka es nespēlēju rupji, bet šoreiz tā sanāca... Pēc spēles piegāju arī pie kluba masiera un personāla, ar kuriem ilgus gadus jau esmu pazīstams, un pateicu, lai dod ziņu par Forteša stāvokli.

Pēc spēles devos uz Ventspili pie savas ģimenes, jo nākamā diena bija paredzēta brīva. Jau ceļā uz Ventspili komandas personāls piezvanīja un teica, ka Fortešam ir kājas lūzums. Atbraucot uz Ventspili, devos apciemot Fortešu un vēlreiz atvainoties par rupju spēles epizodi no manas puses. 40 minūtes runājām par spēli kopumā un par izveidojušos epizodi. Fortešs pieņēma manu atvainošanos un ļaunu prātu uz mani netur," Žigajevs citēts "Spartaka" mājaslapā.

28 gadus vecais Fortešs, kurš ir spēlējis Portugāles 3. līgā un pārstāvējis Moldovas klubus "Zimbru" un "Dacia", šosezon ir sācis visas četras "Ventspils" spēles un guvis divus vārtus. Pret "Spartaku" (2:1) viņš realizēja 11 metru soda sitienu, bet kārtu iepriekš mājās pret "Liepāju"/"Mogo" (1:1) trāpīja skaistu tiešo brīvsitienu. 32 gadus vecais Žigajevs, šajā starpsezonā no "Ventspils" pārgājis uz "Spartaku", pagaidām piedalījies divās spēlēs, abās ejot uz maiņu.

"Ventspils" ar desmit punktiem Virslīgā pašlaik ieņem trešo vietu un nākamo spēli aizvadīs svētdien, plkst. 15:00 uzņemot "Riga".

Izmantotie resursi:
Žigajevs : "Katra nedēļa sākas ar...

  +6 [+] [-]

, 2018-04-24 11:11, pirms 6 gadiem
Visu cieņu Jurijam ;-)
Bet tur diemžēl bija sarkanā nevis dzeltenā :-(

  +3 [+] [-]

, 2018-04-24 13:03, pirms 6 gadiem
Tādu futbolu mēs tagad popularizējam Latvijā? Atvainojās un viss? Čalim sabojāja veselību,kaulu lūzums nav iesnas! Un tagad nevajag tirst,ka mēs spēlējam spēka futbolu! Mums ir ievazāts bandītisms futbolā,kurš vairāk sakropļos pretinieka labākos spēlētājus,jo savādāk tak uzvarēt neprotam!?Par to rakstu jau pēdējos trīs gadus,bet kamēr kādu nenositīs,laikam jau tas bandītisms nebeigsies!

  +1 [+] [-]

, 2018-04-24 16:49, pirms 6 gadiem
Life rakstīja: Tādu futbolu mēs tagad popularizējam Latvijā? Atvainojās un viss? Čalim sabojāja veselību,kaulu lūzums nav iesnas! Un tagad nevajag tirst,ka mēs spēlējam spēka futbolu! Mums ir ievazāts bandītisms futbolā,kurš vairāk sakropļos pretinieka labākos spēlētājus,jo savādāk tak uzvarēt neprotam!?Par to rakstu jau pēdējos trīs gadus,bet kamēr kādu nenositīs,laikam jau tas bandītisms nebeigsies!
Kategoriski nepiekrītu, pēc tavas loģikas tagad jānosit katrs, kurš spēles epizodē (nepazināti) satraumē pretinieku? Traumas vienmēr ir bijušas daļa no futbola, pie tam pats Žigajevs atvainojās personīgi spēlētājam un viņš ļaunu prātu netur. Ko vēl viņam jāizdara, jāizņem savs kauls un jāieliek tā vietā ko salauza?

  +1 [+] [-]

, 2018-04-24 18:25, pirms 6 gadiem
emils_muiznieks_1467253480014201 rakstīja: Visu cieņu Jurijam ;-)
Bet tur diemžēl bija sarkanā nevis dzeltenā :-(
Kad Prohorenkovam Liepājā pārlauza kāju,kaula lūšanu varēja dzirdēt pa visu stadionu,pat kartiņa netika parādīta,a tu te bauro par sarkano...

  +2 [+] [-]

, 2018-04-24 22:05, pirms 6 gadiem
Nevajadzēja laikam Fortešam tā uzreiz to Žigas 7.numuru savākt...

     [+] [-]

, 2018-04-25 23:25, pirms 6 gadiem
cepums70 rakstīja: Kad Prohorenkovam Liepājā pārlauza kāju,kaula lūšanu varēja dzirdēt pa visu stadionu,pat kartiņa netika parādīta,a tu te bauro par sarkano...
Tas bija traki...