Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Riga" FC galvenais treneris Skripņiks – starp pretendentiem, lai vadītu Maskavas "Spartak"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Riga" FC galvenais treneris Skripņiks – starp pretendentiem, lai vadītu Maskavas "Spartak"
Viktors Skripņiks. Foto: Zigismunds Zālmanis, rigafc.lv

Latvijas futbola Virslīgas līderes un Latvijas kausa finālistes "Riga" FC galvenais treneris Viktors Skripņiks ir viens no pretendentiem uz Maskavas "Spartak" galvenā trenera amatu. Tiek vēstīts, ka Skripņika pārstāvji ar kluba vadību tiksies jau šodien.

Trīs kārtas pirms Virslīgas noslēguma "Riga" FC pārsvars pār tuvāko sekotāju "Ventspili" sasniedzis sešus punktus. Sestdien rīdziniekiem izdevās ar 2:0 pieveikt "Jelgavu", kamēr kurzemnieki ielaida spēles beigās un nespēja pieveikt Jūrmalas "Spartaku" – 1:1. Svētdien abas titula tīkotājas satiksies laukumā, bet vēl viens savstarpējais mačs paredzēts jau rīt – Latvijas kausa fināls Daugavas stadionā.

"Riga" FC sniegums ceļu augšup sāka pēc Viktora Skripņika stāšanās pie kluba stūres. 48 gadus vecais ukraiņu speciālists spēlētāja karjeru noslēdza Brēmenes "Werder" komandā, kurā sāka trenera gaitas, gadu laikā no jauniešu komandas vadīšanas tiekot līdz darbam galvenajā komandā. Viņš vadīja "Werder" no 2014. gada oktobra līdz 2016. gada septembrim, kad tika atlaists kopā ar savu asistentu Torstenu Fringsu.

Skaļais ieraksts CV un lieliskais sniegums Latvijā – jau 19 spēles bez zaudējumiem, aizvadot arī iespaidīgu sauso sēriju – nav palicis bez ievērības. Galveno treneri šobrīd meklē Maskavas "Spartak", un starp kandidātiem esot atrodams arī Skripņika vārds. Turklāt tiek vēstīts, ka trenera pārstāvji ar kluba vadību tiksies jau šodien. Pats Skripņiks, protams, nebūs Latvijas kausa fināla dēļ.

Pagaidām grūti vērtēt, cik lielas ir Skripņika izredzes, ņemot vērā, ka izskanējuši arī slavenāki vārdi – Krievijas izlases treneris Staņislavs Čerčesovs, Leonardu Žardims, kurš nupat kā šķīrās no "Monaco", Brendans Rodžerss, kurš vadījis "Liverpool" un tagad strādā Glāzgovas "Celtic", un Leonīds Sluckis.

Izmantotie resursi:
https://www.sports.ru/football/1068...

  +1 [+] [-]

, 2018-10-23 13:53, pirms 5 gadiem
Ir varianti, ka šis speciālists pie FK Riga stūres varētu palikt arī nākamsezon?

  -1 [+] [-]

, 2018-10-23 14:15, pirms 5 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Ir varianti, ka šis speciālists pie FK Riga stūres varētu palikt arī nākamsezon?
It kā no Werder. Kur tādu otru treneri dabūs.

  +1 [+] [-]

, 2018-10-23 15:02, pirms 5 gadiem
crosbijs87 rakstīja: It kā no Werder. Kur tādu otru treneri dabūs.
Torstens Fringss it kā esot bez darba. Vienīgais mīnuss, nerunā krieviski.

     [+] [-]

, 2018-10-23 15:14, pirms 5 gadiem
Ar viņa parādīšanos parādījās divi labi Dienvidslāvi. Viens aizgāja, slikts Dienvidslāvs, kā futbolists prom. N tās uzvaras. Jāgaida trofejas. Vienkārši ļoti labs treneris. It kā brāzīļu ar daudz tagad FC Riga. Ir tās uzvaras. Kur vēl labāku treneri. Ja klubs uzvar.

  +2 [+] [-]

, 2018-10-23 16:07, pirms 5 gadiem
galvenais vai asistents Kononovam?

galvenais 100% nebūs.

kaut kāds pamats baumām ir, neko labu neliecina, ka izšķirošajā srzonas laikā gatavs skriet prom.

jebkurā gadījumā - ja Riga paņems titulu, tad Skripņiks gan jau dosies tālāk ar visu ilgtermiņa līgumu

  +1 [+] [-]

, 2018-10-23 21:30, pirms 5 gadiem
Jā, tik tiešām, tas ir ļoti liels panākums- uzvarēt 19 spēles pēc kārtas. Rekordisti ir Starkovs un Pertia. Starkovs nezaudēja 28 spēles pēc kārtas, toties Pertias komanda 2013.gadā 27 spēles pēc kārtas