Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Riga": "Virslīgas imidžam kaitē nevis tiesneši, bet tādi paziņojumi kā RFS veiktais"

Rolands Eliņš

"Riga": "Virslīgas imidžam kaitē nevis tiesneši, bet tādi paziņojumi kā RFS veiktais"
RFS un "Riga" komandu kapteiņi un tiesneši. Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC

Latvijas Virslīgas līdervienība "Riga" publiski sniegusi atbildi savas konkurentes RFS pirms dažām dienām izplatītajam paziņojumam, kurā RFS norādīja uz tiesnešu kļūdām un bardzību tās spēlēs, kā arī lielo kartīšu atšķirību starp abām komandām. "Riga" šādas aizdomas raksturojusi kā aizvainojošas gan sev, gan tiesnešiem, aicinājusi RFS nevairot nesaskaņas starp klubiem un pieņēmusi ideju savstarpējā mačā pieaicināt ārzemju tiesnešus. Portāls Sportacentrs.com pārpublicē "Riga" paziņojumu pilnā apjomā.

Futbola klubs RFS šonedēļ publicēja paziņojumu, kurā publiski pauda savu viedokli par Latvijas futbola Virslīgas tiesnešu darbu, uzsverot, ka Virslīgas tiesnešu līmenis esot katastrofāli zems, pie tam RFS esot aizdomas par godīgu un neatkarīgu tiesnešu darbu. RFS raksta, ka tiesneši ar savu darbu kaitējot Virslīgas imidžam, bet, mūsuprāt, Virslīgas tēlam kaitē šādi publiski paziņojumi, un cieš visi Latvijas čempionāta klubi. Savā paziņojumā RFS uzsver to, ka ”Riga” sezonas gaitā izpilda vairāk 11 metru soda sitienus un saņem mazāk dzeltenās kartītes, acīmredzot tādā veidā cenšoties norādīt uz kaut kādu tiesnešu labvēlību pret mūsu komandu. Tādas aizdomas ir nekorektas un apvainojošas gan mums, gan tiesnešiem.

”Riga” FC nesāks skaitīt pretinieku kartītes un soda sitienus, bet pieļaujam, ka sezonas sākumā, kad RFS uzvarēja gandrīz visās spēlēs, situācija, iespējams, bija pretēja. Mūsuprāt, RFS paustais par to, ka tiesneši patvaļīgi izšķir čempionāta likteni nav ne profesionāli, ne ētiski, kā arī kaitē Virslīgas tēlam. RFS ar šo paziņojumu publiskajā telpā atstāja negatīvu iespaidu par visu čempionātu. Mēs uzskatām, ka spēcīgākais ir jānoskaidro futbola laukumā, nevis jāmeklē kaut kādi blakus apstākļi.

Iesakām RFS pretenzijas par tiesnešu kļūdām sniegt Latvijas Futbola federācijā (LFF) atbilstoši Virslīgas reglamentējošiem dokumentiem. Ja ir kādi jautājumi un idejas, tostarp par tiesnešu darba uzlabošanu, kurus kopīgi jāapspriež, vienmēr to esam gatavi darīt Virslīgas biedru kopsapulcēs. Ja RFS ir šaubas par tiesnešu profesionalitāti un godīgumu, varam izskatīt iespēju regulāri aicināt tienešus no Eiropas TOP čempionātiem (visu cieņu Lietuvas čempionātam un tiesnešiem, bet Lietuva starp tiem nav ierindojama) apkalpot spēles, kuras var būtiski izšķirt čempionāta iznākumu. ”Riga” FC to vairākas reizes iepriekš jau ir piedāvājusi, rakstot oficiālas vēstules.

Gribam saglabāt ar visiem Latvijas klubiem normālas darba attiecības, lai Virslīga arī nākamajos gados varētu turpināt savu attīstību. Vēlme visiem kopā kaut ko mainīt Latvijas futbolā ir arī stāsts par savstarpējo cieņu, kura rodas kopīgi strādājot un rūpējoties par Virslīgas tēla uzlabošanos. Šādi paziņojumi, kuri var radīt domstarpības starp klubiem, nerosina pozitīvu atmosfēru kopīgam darbam. Starp citu, pie RFS ciemos brauksim 29. septembrī. Oficiāli paužam, ka, lai izslēgtu nevajadzīgu ažiotāžu un neradītu ļoti saspīlētu situāciju par tiesāšanu, esam par ārzemju tiesnešu uzaicināšanu uz šo spēli. Lai uzvar stiprākais!

RFS paziņojums par aizdomām par tiesnešu neobjektivitāti un aicinājums izvērtēt tiesnešu rīcību RFS spēlēs.

Izmantotie resursi:
https://rigafc.lv/riga-fc-atbilde-u...

  +2 [+] [-]

, 2018-09-20 20:03, pirms 6 gadiem
Kāpēc notika tiesnešu un inspektora maiņa 28.augusta spēlē Riga FC - FK Liepāja/Mogo - LFF nacionālās... ? Bija nozīmēti Caune (galvenais tiesnesis) un Vlad.Direktorenko (inspektors).

  +2 [+] [-]

, 2018-09-20 20:30, pirms 6 gadiem
Lai nu kurš būtu runājis par Virslīgas imidžu, trūka vēl paziņojums FC Riga stilā, arvideo rullīti oriģinālā valodā. Nudien humors

  +2 [+] [-]

, 2018-09-20 21:09, pirms 6 gadiem
Ko šo nepublicēja pārkrievotais preses sekretārs?

  +2 [+] [-]

, 2018-09-20 22:31, pirms 6 gadiem
Ļoti laba atbilde, visu cieņu.

  -3 [+] [-]

, 2018-09-20 22:34, pirms 6 gadiem
Esmu RFS fans un uzkatu, ka RFS ir viss Latviskākais futbola klubs Latvijā! Nav man nekas pret Riga FC labs klubs, bet manuprāt RFS ir labākais Rīgas futbol klubs un neredzu nevienu perspektīvu jauno spēlētāju, tikai atkal kaut kādi Krievi! Kādā veidā viņi palīdz Latvijas virslīgas imidžam un vispār Latvijas futbolam laižot tos svešiniekus laukumā! RFS daudz labāk palīdz jaunajiem spēlētājiem attīstīties!

  -2 [+] [-]

, 2018-09-20 22:50, pirms 6 gadiem
Liekas LV FC Rigai pretinieku nav.

  +4 [+] [-]

, 2018-09-20 22:52, pirms 6 gadiem
NBA God rakstīja: Esmu RFS fans un uzkatu, ka RFS ir viss Latviskākais futbola klubs Latvijā! Nav man nekas pret Riga FC labs klubs, bet manuprāt RFS ir labākais Rīgas futbol klubs un neredzu nevienu perspektīvu jauno spēlētāju, tikai atkal kaut kādi Krievi! Kādā veidā viņi palīdz Latvijas virslīgas imidžam un vispār Latvijas futbolam laižot tos svešiniekus laukumā! RFS daudz labāk palīdz jaunajiem spēlētājiem attīstīties!
Latviskākais? Er fe ša? Sapīpējies fans

  -2 [+] [-]

, 2018-09-20 22:58, pirms 6 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Ļoti laba atbilde, visu cieņu.
Nav ne vainas.

  +2 [+] [-]

, 2018-09-20 22:59, pirms 6 gadiem
burakobra rakstīja: Latviskākais? Er fe ša? Sapīpējies fans
Varētu būt tribīnēs pārsvarā latvieši. Riherta klubs vai Valmieras klubs nav tik interesanti.

  +1 [+] [-]

, 2018-09-21 07:40, pirms 6 gadiem
Tuvojās sezonas beigas,pieaug spriedze.Tas labi,jo interesantāk.

  -1 [+] [-]

, 2018-09-21 14:28, pirms 6 gadiem
alguns rakstīja: Tuvojās sezonas beigas,pieaug spriedze.Tas labi,jo interesantāk.
FC Rigai divas tagad smagas spēles pret Liepāja Mogo un RFS. Cerams virslīgas līdera maiņa nebūs.

  -2 [+] [-]

, 2018-09-21 14:29, pirms 6 gadiem
FC Riga čempions!!! Cerams būs čempions.

     [+] [-]

, 2018-09-21 16:17, pirms 6 gadiem
RFS-Riga spēle būs miermīlīga vai gluži pretēji - ar kautiņu?