Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Citāti: uz preses konferenci ierodas "Ventspils" prezidents, bargi kritizē tiesāšanu

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Citāti: uz preses konferenci ierodas "Ventspils" prezidents, bargi kritizē tiesāšanu
Adlans Šišhanovs un Dejans Vukičevičs
Foto: FK "Ventspils"

Nedēļas nogalē aizvadītas kārtējās Virslīgas spēles, un Sportacentrs.com piedāvā visu astoņu komandu treneru (vai "Ventspils" gadījumā - kluba prezidenta Adlana Šišhanova) komentārus pēc savu komandu mačiem. Pēc trijiem no četriem mačiem neiztika bez kritikas tiesnešiem, un sevišķi bargs bija tieši Šišhanovs, lai gan ventspilnieki Slokā čempionu "Spartaku" pārspēja (2:1).

"Jelgava" - "Riga" 0:3 (video šeit)

Viktors Skripņiks, "Riga" galvenais treneris: "Mums pirms cīņas ar tiešo konkurenti [viesos pret "Ventspili" -
aut.] gribējās būt uzdevumu augstumos un uzvarēt. Kā gaidījām, šodien bija smagi - paveicās, ka iesitām ar rikošeta palīdzību. Pēc tam bija jūtams spiediens no pretinieku puses, tai skaitā standartsituācijas - mūsu puiši tika galā. Karstajā laikā otrā puslaika sākumā guvām vārtus, kas mums ļoti palīdzēja. Ar pendeli trešajos vārtos paveicās.

Marians Pahars, "Jelgavas" galvenais treneris: "Kolēģis ir korekts cilvēks un diezgan maigi pateica par savas komandas uzvaru [smaida] - skaidrs, ka pretinieks bija spēcīgāks. Varbūt 3:0 ir par daudz, bet viņi bija spēcīgāki ar labu rezervīti. Skaidrs, ka, neskatoties uz atšķirību meistarībā, spēle no spēles atšķiras un mums bija liela vēlme viņus aizķert, taču tik un tā spēli izšķīra izpildījuma līmenis - par sliktu mums, par labu viņiem. Viss likumsakarīgi, lai gan jautājums par piešķirto [pretiniekiem] un nepiešķirto ["Jelgavai"] pendeli ir. Tiesāja kvalificēts un principā labākais Latvijas tiesnesis [Treimanis], taču tādas mazas komandas kā mēs tiesneša lēmumi var stipri ietekmēt un visiem apkārtējiem šķita, ka bumba "Riga" futbolistam soda laukumā trāpīja pa roku, savukārt piešķirtā pendele par labu pretiniekam bija mīksta - tā nebija pendele un te pat nav vajadzīga padziļināta izpratne par tiesāšanu, lai tā spriestu. Taču tāpat "Riga" bija rezerve."

Lemajiča segšana? Pahars: "Protams, ka pievērsām viņam uzmanību, viņš mums jau iepriekšējā reizē iesita. Spēlējām ar trim centra aizsargiem, pie standartsituācijām viņu individuāli sedza Redjko. Tai pašā laikā "Riga" ir tāds sastāvs, ka īpaša uzmanība jāpievērš katram otrajam [smaida], kas gan arī ir normāli, jo viņi risina citus uzdevumus." Kura vadošā trio komanda atstājusi vislielāko iespaidu? "Nekad neprognozēju, šīs komandas ir labi nokomplektētas un aptuveni līdzīgas - pat rezultāti pret mums bijuši līdzīgi, arī "Spartaku" var rakstīt klāt. Šodien pirmajās 15 minūtēs "Riga" man likās ļoti spēcīga, bet pēc tam sapratām, ka varam spēlēt un nav nekāds kosmosa līmenis. Taču, atceroties to "Riga", pret kuru spēlējām iepriekšējā aplī, kad tikko biju atnācis, tās ir pilnīgi divas dažādas komandas. Nesalīdzināmas. RFS, protams, arī stipra un lai gan mums ar viņiem bija 0:1 un nervoza spēle, viņi fenomenāli skrēja ātrajos pretuzbrukumos. Ļoti ātra, mobila un citāda komanda. Tikmēr "Riga" ir vairāk pieredzējusi, vērsta uz bumbas kontroli, diviem izteiktiem balstiem, augumā raženiem malējiem aizsargiem. To nosaka treneru stils, futbolistu sastāvs. Domāju, visu izšķirs savstarpējās spēles. Es pats par aktīvu, agresīvu futbolu ar bumbu, ar kombinācijām."

"Riga" pirms jūsu atnākšanas? Skripņiks: "Kad atnācu, komandai bija piecas uzvaras pēc kārtas. Spēle, protams, mainās, jo katram trenerim ir cita filozofija, kā arī mums klāt nākuši vairāki spēlētāji, un mēs cenšamies taktiku pielāgot spēlētājiem, nevis otrādi." Ozols veselu apli nav ielaidis vārtus... Vai jūsu karjerā tā ir gadījies? Skripņiks: "[Piesit pie galda] Trenera karjeras laikā tā ir bijis maz, jo ar Brēmenes "Werder" sitāmies Bundeslīgā par izdzīvošanu un katra spēle uz nulli aizsardzībā jau bija sasniegums. Šeit mērķi ir citi - gribam kaut ko vinnēt. Daudz ko izšķir sīkumi. "Jelgava" pieskrēja pie mūsu soda laukuma un neiesita, bet mēs iesitām. Zinājām, ka "Jelgava" 50% vārtu guvusi pēc standartiem - strādājām pie tā, bet viņiem daži izkrita. Pētījām Nr.3 [Olberkis], Nr.28 [Lazdiņš], Nr.21 [Kozlovs], kurš vienmēr spēlēja pie tālā staba un sita iekšā vārtus. Mazas komandas tas uzreiz ietekmē."

"Liepāja"/"Mogo" - "Metta"/LU 0:1 (video šeit)

Andris Riherts, "Mettas"/LU galvenais treneris: "Paldies spēlētājiem par viņu izcīnītu uzvaru. Stāvot malā, ne brīdi nešaubījos, ka viņi neko no sev piederošā šodien neatdos. Skaidrs, ka veiksme arī stāvēja blakus, bet laikam jau tā bija pelnīta, jo pašatdeve un noskaņošanās tomēr bija liela. Tik daudzas reizes esam bijuši vadībā un noslēguši maču ar negatīvu rezultātu, ka šodien pienāca tā reize, ka šodien bija pienākusi tā diena, kad neko neatdevām. Paldies skatītājiem, kas bija atbraukuši līdzi un atbalstīja."

Retorika pēc iepriekšējās spēles? "Divcīņas zaudējām ar 35%/65%, tāpēc bija nedaudz kritiski jāpaskatās uz sevi. Cīņās viens pret viens ir jābūt spēcīgiem. Kaut kā taču cilvēkus jāsanikno [smaida]. Spēlētāji iznāca tie paši, tā ka redzam - ir iespējams mainīties. Pirmajā puslaikā varējām tikt vadībā arī ar 2:0, ja vien būtu lielāka pārliecība un drusku nedrebētu kājas, jo esam guvuši tikai 13 vai 14 vārtus. Šī uzvara nebūs neko vērta, ja nākamo spēli [pret Valmieru] zaudēsim. Ir jākoncentrējas, esam krietni tuvāk pagrabam, nākamās divas spēles būs ļoti svarīgas [otrā pret "Jelgavu" - aut.]."

Mareks Zuntners, "Liepājas"/"Mogo" treneris: "Apsveicu visu "Mettas" klubu un Andri ar uzvaru. Uzvar tas, kurš ir pelnījis. Mettiešiem pašatdeves ziņā neizkrita neviens spēlētājs. Viņi uzvaru gribēja vairāk nekā mēs. Šo zaudējumu ņemu pilnībā uz sevi, nekādā gadījumā nav pretenziju pret nevienu spēlētāju. Šis rezultāts ir tas, kas šobrīd notiek Liepājā un tas, uz ko esam gatavi. Protams, iekšēji varēja just, ka šodien trūka veiksmes, bet tās noteikti nav atrunas." Vājas pēdējās trīs spēles - kas par iemesliem? "Spēli nevar uzvarēt, ja negūstam vārtus. Tas, kā izskatāmies šodien, ir mūsu rokraksts un darba rezultāts. No šīs situācijas jāiet ārā visam klubam - zaudējam un uzvaram visi kopā. Kāds tur augšā negrib, lai gūstam vārtus [smaida]. Ja no visiem momentiem izveidot vienu video, tas būtu interesanti. Nav veiksmes, kas bija iepriekš."

Karlsona malā palikšana? "Gatavojāmies spēlēt ar ātriem futbolistiem, uzsvars uz flangiem - mazliet mainām spēles stilu. Karlsons nepalika malā tāpēc, ka būtu vājāks vai stiprāks - tā ir rotācija, plus komandā notikusi trenera maiņa." Divi dažādi puslaiki? "Tas tikai vēlreiz parāda, ka viss ir spēlētāju galvās, psiholoģijā. Mums ir jāmācās spēlēt ar pilnu dvēseli, atbrīvoti - tikai tad būs gūtie vārti un uzvaras."

"Valmiera Glass"/ViA - RFS 2:4 (video šeit)

Valds Dambrausks, RFS galvenais treneris: "Šodien redzējāt RFS ar divām sejām - viena bija skaista seja, jo pirmajā puslaikā RFS, manuprāt, spēlēja diezgan labi. Sekojām spēles plānam, izveidojām momentus, mums bija bumbas kontrole - slikti, ka bija tikai 2:0. Otrajā puslaikā, kad panācām 3:0, redzējām citu RFS seju - tā bija seja, kas klubā diez vai kādam patika. Tas bija neglīti, organizācija bija vāja, haotiska, un mēs varējām par to samaksāt. Valmieras divi vārti bija visai loģiski - šai komandai piederēja iniciatīva. Varbūt ne iniciatīva spēles ziņā, bet rakstura un emociju ziņā. Valmierieši nebaidījās uzņemties risku, viņi vairs nesatraucās par rezultātu un spēja ātri panākt 2:3. Protams, tam bija mūs jāpamodina. Sagaidīju grūtu spēles izskaņu un tāda tā arī bija, jo jebkura kļūda varēja maksāt zaudētus punktus. Esam laimīgi, kā viss beidzās." Pretinieka nenovērtēšana otrajā puslaikā? "Jāprasa spēlētājiem, bet, protams, ja ir 3:0 viesos uz ne tā labākā laukuma, kaut kāda relaksēšanās pakāpe iestājas. Mums no šodienas jāgūst mācība, ka šādas situācijas nedrīkst atkārtoties un jānovērtē katra minūte. Ceru, šo neglīto seju vairs nerādīsim."

Gatis Kalniņš, "Valmiera Glass"/ViA treneris: "Paldies līdzjutējiem, tai skaitā viesu faniem, kuri atbrauca kuplā skaitā - bija laba futbola atmosfēra. Parādījām labu spēli un raksturu, bet diemžēl par to punktus nedod. Taču pozitīvi momenti bija - parādīts raksturs un cīņasspars, pierādījām, ka varam gūt vārtus un nesalūzām pēc ielaistajiem vārtiem. Visi bija pamatīgi noskaņojušies, par ko liecina arī sarkanā kartīte. Ja izdotos gūt trešos vārtus un izcīnīt neizšķirtu, tas būtu tikai godīgi." Pirmais puslaiks? "Pretinieks izlika maksimālo sastāvu, kas jau liecina, ka esam izkarojuši respektu un pretinieki nebrauc šeit un neizliek otros sastāvus. Pretinieks pirmajā puslaikā spēlēja ar lielāku degsmi, kas mums neļāva sevi parādīt. Trešie vārti, kur, uzskatu, pendele bija ļoti diskutabla, mūs nedaudz aizskāra, tāpat kā vēl dažas epizodes, kurās šķita, ka tiek piemēroti dubultie standarti. Prieks, ka tas mums uzsita asini, un mēs parādījām cīņassparu. Kādā brīdī, gūstot otros vārtus, pārņēmām iniciatīvu un vairāk domājām par punktu izraušanu, nevis to, lai būtu pieklājīgs rezultāts."

Bogdanovs? "Skaidrs, ka neveiksmīgas epizodes, bet tai pašā laikā pie atlēkušajām bumbām klāt bija pretinieki, kas arī liecina par viņu meistarību. Varējām paši tikt pirmie pie tām atlēkušajām bumbām vai arī pirms tam nepieļaut šos sitienus. Pozitīvais? "Katra spēle jaunajiem dod pieredzi, un varam redzēt, ka sezonas laikā spēlētāji, sevišķi gados jaunie, progresē." Kā iejutušies leģionāri? "Ļoti labi. Ja iepriekš bija problēmas un arī cilvēcīgā ziņā ne vienmēr tika parakstīti tie labākie futbolisti, tad šobrīd absolūti nekādu problēmu nav. Arī treniņos darbs notiek pozitīvā gaisotnē, ir parādījusies konkurence. Jālauza pat galva par to, kuri 18 tiek pieteikumā, nemaz nerunājot par pamatsastāvu."

"Spartaks"- "Ventspils" 1:2 (video šeit)

Adlans Šišhanovs, "Ventspils" prezidents [Vukičeviča prombūtne tika skaidrota ar norautu balsi]: "Spēlējām pret Latvijas čempionu un zinu, ko nozīmē izkrist no Eiropas līgas. Sapratām, ka komandai, kas atstājusi daudz spēkus izbraukumā [Marijampolē] un morāli daudz ko pārcietusi, būs grūti turēt tempu visas 90 minūtes. Uz garāka soliņa rēķina centāmies no pirmās minūtes uzspiest savu aktīvo futbolu. Esmu pārliecināts, ka "Ventspils" šodien bija pelnījusi godīgu, taisnīgu, vīrišķīgu, arī izmocītu uzvaru. Tas nekādi nenoniecina pretinieku, bet nevaru to nepateikt - tiesāšana, kāda bija šodien, neizkrāšņo Latvijas futbolu, neizkrāšņo tādas spēles, neraisa vēlmi nodarboties ar futbolu, mīlēt futbolu. Uzskatu, ka zināmā mērā tas ir kauns. Vienalga pateicos pretiniekam un pateicos savai komandai par pelnītu uzvaru."

Par tiesāšanu - pirmām kārtām runa par Tosina Aijeguna noraidījumu? "Negribu tagad akcentēt ko vienu. Sagatavosim [video] par visām epizodēm, nosūtīsim federācijai. Aizvadījām 18. spēli - ja paskaitīt, kā minimums pusē tiesnesis vai nu notiesā mūs vai... nesaprotu, šis tiesnesis [Aleksandrs Anufrijevs - aut.] mums pielaulāts? Ja pielaulāts [Virslīgā 18 spēlēs ar "Ventspils" dalību Anufrijevs galvenā tiesneša lomā bijis piecreiz - aut.], lai brauc uz Ventspili, sēž blakus un atrodas tur! Ne pirmo reizi šādas situācijas. Tiesneša asistents vispār neatbilst nekādai kvalifikācijai - viņš kavē visas epizodes un vienkārši automātiski ceļ augšā karodziņu. Uzskatu, ka šādas spēles ir čempionāta rota - spēlē čempions un titula pretendents. Nesaprotu, kāpēc tāda tiesāšana. Par noraidījumu nevaru pateikt, neredzēju to epizodi - laikam kaut kas bija, izanalizēsim video. Ja izrādīsimies vainīgi, viņa priekšā atvainosimies. Taču man ir pilnīga pārliecība, ka neesam vainīgi. Sūtīsim federācijai apelāciju - kaut kādā veidā jāsaved kārtība. Vēlreiz saku, šis tiesnesis it kā speciāli tiesātu - nevaru to apgalvot, man nepatīk sūdzēties par tiesāšanu. Mēs arī izgājām cauri Eirokausiem un spēlējām katru trešo dienu, un zināt mūsu epopeju ar uzbrucēju [Akinjemi], kuru pārdevām. Bet viņš [tiesnesis] dod sarkano kartīti [otram vadošajam uzbrucējam - aut.]. Nesaprotu šīs lietas. Pirms šīs kārtas uz titulu pretendēja piecas komandas - tāds turnīrs ir visādi jāatbalsta! Klubi iegulda naudu, bojā nervus un, kā te teica, pat nepagūst trenēties. Un kam tas viss? Lai atnāktu un skatītos uz šo? Uzskatiet to par dvēseles kliedzienu, bet uzskatu, ka tas nav taisnīgi. Ja būšu vainīgs un man uzliks naudas sodu, lai liek."

Jūsu komandas sniegums? "Pretinieks bija cienījams un 10 gadu laikā zinu, ko nozīmē izkrist no Eirokausiem. "Spartaku" iepriekšējā spēlē [Marijampolē] vēroju visas 90 minūtes un, lai jūs saprastu, jutu šai komandai līdzi. Zinu šīs sajūtas, kad esi tepat blakus, bet izstājies. Psiholoģiski atjaunoties ir grūti pat tad, ja soliņš ir super garš. Mēs to sapratām un tā sanāca, ka kalendārā izrādījāmies "Spartaka" ceļā. Biju laukuma malā un biju lepns, ka mans kolektīvs cīnījās vīrišķīgi."

Toms Ražanausks, "Spartaka" galvenais treneris: "Zinājām, ka būs grūti un šeit Latvijā ne pārāk bieži nākas spēlēt katru trešo dienu. Futbolisti tam nav adaptēti, Marijampolē tika atstāts daudz spēku. Vairāk nevis trenējāmies, bet atjaunojāmies un strādājām psiholoģiski. Spēlējām pret spēcīgu komandu, kas Eirokausos pierādīja, ka ir laba, saspēlēta komanda. Pret saviem puišiem pretenziju nav - visi atdeva maksimālos spēkus līdz pat pēdējai minūtei. Nepaveicās - momenti bija, varējām iesist. Galvas augšā, piektdien atkal jāspēlē."

Kovaļova un Davidova atgriešanās pēc traumas? "Viņi jau trenējas ar komandu un, domāju, viņiem jau ir laiks pieslēgties. Davidovam, neskatoties uz neseno slimību, ir radošums un tas mums šodien bija nepieciešams. Protams, arī mūsu soliņš nav tik garš, kas arī palīdzēja viņiem šodien iziet laukumā. Ceru un ticu, ka drīzumā viņi pieslēgsies par 100%."

  -1 [+] [-]

, 2018-08-21 00:33, pirms 6 gadiem
Nezinu, ko Kosoričs pateica Tosinam, kad tika izprovocēta tik agresīva reakcija tajā epizodē, bet skaidrs, ka tajā epizodē sarkanās kartītes piešķiršana nebija nekas neparasts.

  +4 [+] [-]

, 2018-08-21 07:59, pirms 6 gadiem
>>>reikons
Pirmkārt jau jāsāk ar to ,ka Kosoričs apturot Tosinu pārkāpa noteikumus uz ko Anufrijevs pat nereaģēja,pēc tam šis bosniešu provokators vēl kaut ko indīgu pateica Tosinam,kurš kā dzelts uzleca kājās un pagrūda Kasoriču.(arī šajā momentā Aleksandrs labi pietēloja)Šaubos vai Tosins tā darītu,ja Aleksandrs būtu tikai atvainojies.Par sarkanās kartiņas piešķiršanu es nediskutēšu,to lai dara disciplinārā komisija,bet tieši pēc šī momenta Anufrijevs sāka "peldēt" laukumā un vēl ar malējā asistenta"palīdzību".Jau sen nemīlu apspriest tiesnešu darbību,jo uzskatu,ka viņi pārzin notiekošo laukumā labāk par mums visiem.Var būt dažas kļūdas,tas ir tikai cilvēciski,bet ja no malas sāk izskatīties tiesāšana tendecioza ar kādu noteiktu mērķi,tas vairs nav labi.Nedomāju,ka tiesnešu kvalifikācija Latvijā ir zemākā līmenī ,nekā futbolistu.Bet tas ir tajā gadījumā,ja viņi tiesā godīgi un konsekventi.Izskatās,ka pieaugot turnīra otrajā fāzē sasprindzinājumam tabulas augšgalā,arī dažas tiesnešu brigādes sāk zaudēt konsekvenci.Nezinu,kas tam par iemeslu
PS.Šišhanovam,manuprāt,gan nevajadzēja iet uz pēcspēles preses konferenci.Kluba īpašniekam ar tādiem pasākumiem nevajadzētu nodarboties.Manā atmiņā nav tādu gadījumu.Kas attiecās uz čempionāta turpinājumu,ja Ventspils tiešām sāks radīt konkurenci Riga FC un RFS,tad ne tikai tādus brīnumus futbola laukumā un aiz tā robežām piedzīvosim. Nekas,jo interesantāk

  +4 [+] [-]

, 2018-08-21 09:35, pirms 6 gadiem
Nav jau tiesneši palikuši sliktāki vai tizlāki - vienkārši tīšām vai netīšām ir pieaudzis futbola līmenis (ātrums u.c.) Virslīgā, bet tiesneškungiem tas palicis iepriekšējais. Visiem vairāk jātrenējas un jāmācās - tikai ar lamāšanos un noniecināšanas perfomancēm, liekas, ka šo lietu nevarēs atrisināt

  +1 [+] [-]

, 2018-08-21 09:35, pirms 6 gadiem
Galīgi aplams ir Zuntnera apgalvojums, ka nevar uzvarēt ja pašu negūst vārtus. Var ! Ja pretinieks iesit savos! Tik pieredzējušam,ar lielu autoritāti esošam trenerim tas būtu jāzina.

  +2 [+] [-]

, 2018-08-21 11:29, pirms 6 gadiem
pašlaik redzami visvājākais virslīgas galv. treneris, t.i., enkurs meklējams ostas pilsētā LV D-R

  +1 [+] [-]

, 2018-08-21 12:46, pirms 6 gadiem
alguns rakstīja: >>>reikons
Pirmkārt jau jāsāk ar to ,ka Kosoričs apturot Tosinu pārkāpa noteikumus uz ko Anufrijevs pat nereaģēja,pēc tam šis bosniešu provokators vēl kaut ko indīgu pateica Tosinam,kurš kā dzelts uzleca kājās un pagrūda Kasoriču.(arī šajā momentā Aleksandrs labi pietēloja)Šaubos vai Tosins tā darītu,ja Aleksandrs būtu tikai atvainojies.Par sarkanās kartiņas piešķiršanu es nediskutēšu,to lai dara disciplinārā komisija,bet tieši pēc šī momenta Anufrijevs sāka "peldēt" laukumā un vēl ar malējā asistenta"palīdzību".Jau sen nemīlu apspriest tiesnešu darbību,jo uzskatu,ka viņi pārzin notiekošo laukumā labāk par mums visiem.Var būt dažas kļūdas,tas ir tikai cilvēciski,bet ja no malas sāk izskatīties tiesāšana tendecioza ar kādu noteiktu mērķi,tas vairs nav labi.Nedomāju,ka tiesnešu kvalifikācija Latvijā ir zemākā līmenī ,nekā futbolistu.Bet tas ir tajā gadījumā,ja viņi tiesā godīgi un konsekventi.Izskatās,ka pieaugot turnīra otrajā fāzē sasprindzinājumam tabulas augšgalā,arī dažas tiesnešu brigādes sāk zaudēt konsekvenci.Nezinu,kas tam par iemeslu
PS.Šišhanovam,manuprāt,gan nevajadzēja iet uz pēcspēles preses konferenci.Kluba īpašniekam ar tādiem pasākumiem nevajadzētu nodarboties.Manā atmiņā nav tādu gadījumu.Kas attiecās uz čempionāta turpinājumu,ja Ventspils tiešām sāks radīt konkurenci Riga FC un RFS,tad ne tikai tādus brīnumus futbola laukumā un aiz tā robežām piedzīvosim. Nekas,jo interesantāk
Kurš šoreiz ir tas asistents-peldētājs? Valdis vai Deniss?

     [+] [-]

, 2018-08-21 19:10, pirms 6 gadiem
uz ne tā labākā laukuma

Kad mainīs segumu?

     [+] [-]

, 2018-08-21 21:49, pirms 6 gadiem
strops rakstīja:
Galīgi aplams ir Zuntnera apgalvojums, ka nevar uzvarēt ja pašu negūst vārtus. Var ! Ja pretinieks iesit savos! Tik pieredzējušam,ar lielu autoritāti esošam trenerim tas būtu jāzina.

Tu laikam esi kaut ko sajaucis!... vai tas bija neizdevies joks?.....,ne jau Zuntners ir pieredzējis un ar lielu autoritāti ! Nu gan sasmīdināji tautu!Vinš kā futbolists jau bija nekāds un nekas/tikai pateicoties tētiņam tika bīdīts visos kaktos/