Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Ventspils" ne bez pūlēm uzveic "Spartaku" un atgriežas 1. vietā

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

"Ventspils" ne bez pūlēm uzveic "Spartaku" un atgriežas 1. vietā
Vadims Jančuks

Šīs dienas pirmajā SMScredit.lv Virslīgas 4. kārtas spēlē "Ventspils" savā laukumā ar 1:0 pārspēja "Spartaku". Vienīgos vārtus 44. minūtē guva Vadims Jančuks, un Ventspils atgriezās turnīra tabulas 1. vietā.

"Ventspils" un "Spartaks" turpat Ventspils 2. pamatskolas laukumā martā izspēlēja Latvijas kausa 1/4 fināla spēli, toreiz pēc 1:1 pamatlaikā un papildlaikā dramatiskā 11 metru sitienu sērijā triumfējot kurzemniekiem. Šodien abas tikās vēlreiz, tikai jau Virslīgas ietvaros. "Ventspils" vienīgā pirmajās trīs kārtās izlaida vienu un to pašu sākumsastāvu, bet šodien Jurģis Pučinsks veica divas izmaiņas - Vladislava Kozlova vietā Daniils Turkovs, bet Simona Pauļus vietā Igors Tarasovs. "Spartakam" centra aizsardzībā robu Dmitrija Halvitova (trauma) un Dmitrija Daņilova (diskvalifikācija) aizpildīja Jevgeņijs Kosmačovs, piespiedu kārtā pametot savu balsta pussarga pozīciju. Vārtos stājās Andrejs Pavlovs, spēļu skaita ziņā panākot izlīdzinājumu 2:2 ar Jevgeņiju Sazonovu.

"Spartaks" sāka spēli diezgan dzīvi, un ventspilnieku pārsvars nebija novērojams. 10. minūtē Turkovs gan pabiedēja ar sitienu, bet arī jūrmalnieki pāris reizes draudīgi pietuvojās mājinieku vārtiem. "Spartaks" prata labi saglabāt balansu un disciplīnu - pie iespējas devās uz priekšu, bet tiklīdz šķīrās no bumbas, tā visi bija savās aizsardzības pozīcijās. Tā visa rezultātā "Ventspils" pozicionālie uzbrukumi šķita bezzobaini un "Spartaka" pāris dūrieni pat bija bīstamāki - reizi uzsita Tvumasi, bet citā epizodē šis pats ganietis veica lielisku reidu un ļoti nepatīkami ("Ventspilij") deva gar vārtiem - neviens nenoslēdza...

Mājinieki tikai 35. minūtē pirmo reizi pa īstam apdraudēja Pavlova vārtus, taču Vadims Jančuks ar galvu sita nedaudz garām. Kopumā "Spartaka" plāns izskatījās cerīgs, taču visu sabojāja vārti uz ģērbtuvēm - 44. minūtē pēc bloķēta sitiena pirmais noorientējās Jančuks, kurš pirmais pieskrēja pie pazudušās bumbas un pa taisno no gaisa to raidīja vārtos. 1:0 "Ventspils" labā!

2. puslaika sākumā pēc Jurija Žigajeva acīgas piespēles vārtus bija jāgūst Tornikem Tarhnišvili, tomēr gruzīns sita pāri. Pie slidenā 1:0 "Ventspils" vārtsargs Maksims Uvarenko riskēja, tik tikko apspēlējot pretinieku, bet kopumā ventspilnieku uzbrukumi bija bīstamāki. 66. minūtē pēc Tarhnišvili reida un centrējuma I.Tarasovs labi sita ar galvu, tomēr Pavlovs brīnumainā kārtā bumbu prata izvilkt! Savukārt 77. minūtē Žigajevs būtībā skrēja viens pret vienu, tomēr Deniss Tarasovs pēdējā brīdī bumbu viņam izsita.

Un tomēr "Spartaks" līdz pēdējam saglabāja cerības izraut neizšķirtu - reizi pa reizei izdevās tikt tuvu klāt ventspilnieku vārtiem, un 88. minūtē Viktors Morozs izpildīja ļoti spēcīgu tālsitienu, ar kuru Uvarenko tika galā vien ar pūlēm. Jančuks pēdējās sekundēs bija tuvu otram vārtu guvumam, bet vairs lielas nozīmes nebija. "Ventspils" guva grūtu uzvaru ar 1:0 un atgriezās 1. vietā.

"Ventspils" - "Spartaks" 1:0 (1:0)
Vārti: Jančuks 44'.
"Ventspils": Uvarenko, Timofejevs, Dubra, Smirnovs, Kurakins, Suhanovs, I.Tarasovs, Tarhnišvili (Pauļus 90'), Jančuks, Žigajevs (Kozlovs 90'), Turkovs (Abdultaofiks 77').
"Spartaks": Pavlovs, Solovjovs, Bulvītis, Kosmačovs, Kastanjeda, Morozs, Kazačoks, D.Tarasovs, Tvumasi, Garsija (Mickevičs 46'), Ancibors.
Brīdinājumi: Bulvītis, D.Tarasovs.
Tiesnesis: Mareks Ķere.

Virslīgas 4. kārta

DienaLaiksSpēleNorises vietaRez.
Piektdiena19:00Daugava R - SkontoHanzas vidusskolas laukums0:0
Sestdiena13:00Ventspils - SpartaksVentspils 2.pamatskolas laukums1:0
Sestdiena19:00Jelgava - IlūksteHanzas vidusskolas laukums
Svētdiena14:00Daugava (D) - Liepājas metalurgsCeltnieka stadions
Svētdiena16:00Metta/LU - JūrmalaHanzas vidusskolas laukums

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Ventspils430110:69
2.Skonto42209:08
3.Daugava (R)42203:18
4.Liepājas metalurgs32018:36
5.Jūrmala31202:15
6.Daugava (D)31115:54
7.Spartaks41123:44
8.Ilūkstes NSS30213:82
9.Jelgava30031:70
10.Metta/LU30030:90

Rezultatīvākie spēlētāji

VSpēlētājsKlubsVārti
1.J.ŽigajevsVentspils4 (2)
2.D.HmizsLiepājas metalurgs3
3.J.KalnsLiepājas metalurgs2
V.ŠabalaSkonto2
A.KarašausksSkonto2
R.MingazovsSkonto2
7.M.SavensDaugava (R)2 (1)
8.J.SokolovsDaugava (D)2 (2)

  +1 [+] [-]

, 2013-04-20 14:57, pirms 11 gadiem
kapec jelgava nespele majas?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-04-20 15:35, pirms 11 gadiem
Un jau atkal 2 puslaiki kā diena pret nakti! Pirmajā puslaikā bija maz bīstamu momentu, maz asu divcīņu, toties netrūka dīvainu tiesnešu lēmumu.. Bet labi, ka Jančuks iesita vārtus, kas deva lielāku intrigu 2. puslaikam.

Otrais puslaiks jau vairs nelika vilties.. Bija tiešām ļoti daudz sitienu pa vārtiem, daudz momentu, vairāk pārkāpumu, bet visā spēlē kopumā maz dzelteno kartiņu (ja nemaldos, tad tikai 2as dzeltenās spartaka spēlētājiem). Lai vai kā, Ventspils izcīnīja pelnītu uzvaru, tikai žēl, ka Jančukam neizdevās pielikt skaistu punktu spēlē, kā arī šoreiz Uvarenko nesagāza podus kā 1/4 fināla kausā spēlē!

Jābrīnās, ka Tvumasi palika Spartaka rīcībā, jo šis čalis izcēlās uz citu fona ar apbrīnojamu ātrumu, tehnika arī labā līmenī, bet spēles beigās jau bija manāmi paguris!

Nākamajā spēlē beidzot būs jāuzlauž Skonto vārti!

  +1 [+] [-]

, 2013-04-20 15:45, pirms 11 gadiem
Šodien patika I.Tarasova spēle.Gaisa divcīņās vienkārši bija lielisks,sevišķi vērtīgi tas bija savā soda laukumā,jo pie standartiem,atceroties iepriekšējās FKV spēles,pārņem neliels satraukums.Ar momentu realizāciju gan tā pašvakāk,divi izgājieni viens pret vienu,brīvs Tornikes sitiens un nekā.Nākošo spēli jau kausa izcīņā,cerams ,ka komanda jau varēs aizvadīt centrālajā laukumā uz dabiskā zālāja.Tas jau būs cits futbols.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-04-20 17:33, pirms 11 gadiem
Malači!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja