Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Ventspils" Tosinu uz Šveici pārdeva par 450 tūkstošiem eiro

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

"Ventspils" Tosinu uz Šveici pārdeva par 450 tūkstošiem eiro
Tosins Aijeguns. Foto: Aivars Ķesteris, f64

Pēc trešdien notikušās Virslīgas spēles starp "Riga" un "Ventspili" (0:0) Kurzemes kluba prezidents Adlans Šišhanovs pēcspēles preses konferencē atklāja pārdotā Tosina Aijeguna transfēra summu - nigērieša pārcelšanās uz Šveici Cīrihes klubam izmaksāja 450 tūkstošus eiro. Turklāt "Ventspils" ir iespēja nopelnīt vēl vairāk.

Kā zināms, "Ventspils", sākoties izšķirošajam ceturtajam aplim, pārdevusi savu līderi Tosinu Aijegunu uz Šveices Superlīgas klubu "Zurich". Iepriekš "Ventspils" prezidents Adlans Šišhanovs lika noprast, ka nācis pretī paša futbolista lielajai vēlmei un atdevis viņu pusparvelti - par mazāku summu, nekā uz Norvēģijas Premjerlīgu tika pārdots cits nigērietis Adeleki Akinjemi. Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija vēsta, ka par Akinjemi "Ventspils" ieguva aptuveni 700 tūkstošus eiro. Tai pašā laikā publiskajā telpā izskanēja, ka Tosins, iespējams, pārdots par miljonu, kas nesaskan ar Šišhanova apgalvojumu par to, ka Tosins pārdots lētāk.

Arī trešdienas vakarā preses konferencē pēc "Riga" un "Ventspils" spēles Šišhanovs atkārtoja iepriekš sacīto, ka nācis pretī Tosinam un pārdevis salīdzinoši lēti. Taču šoreiz pēc Sportacentrs.com atkārtota jautājuma Šišhanovs atklāja precīzus Tosina pārdošanas finansiālos nosacījumus: "Gribat dzirdēt ciparus? Atdevām viņa transfēru par 450 tūkstošiem eiro ar trīs maksājumu grafiku, kā arī par 10% no nākamā transfēra un bonusiem trīs gadu laikā. Novēlu šim puisim pierādīt, ka viņš ir pelnījis spēlēt Cīrihes komandā."

Šišhanovs arī vēlreiz norādīja uz Tosina un Adeleki dažādo pateicību "Ventspilij" par viņu attīstīšanu: "Bieži atkārtoju, ka futbolā ir līgumi - kad kaut kas tiek pārkāpts, no futbolistu puses sākas juridiskās pretenzijas. Kad spēlētājiem kaut ko vajag, viņi nāk un izsaka cilvēcīgas vēlmes [vairs neizvirzot priekšplānā juridisko plāksni]. Tosina gadījumā tas bija personīgs viņa lūgums. Tosins brīdī, kad no mums prom muka Adeleki, saņēma uzbraucienu no Adeleki, ka Tosins nemuka kopā ar viņu - pats biju liecinieks šai epizodei. Tosins viņam atbildēja: "Tu melo, es šejieni nepametīšu." Un, kad tāds puisis kā Tosins pienāk pie tevis un lūdz palaist, lai viņam tiktu dota iespēja... Lai jūs saprastu pareizi - Tosins tur [Šveices "Zurich"] saņem praktiski tādu pašu naudu kā Ventspilī. Viņš nedevās uz Šveici pēc naudas. Puisis vienkārši vēlas spēlēt futbolu. Man šādā situācijā jābūt viņa bendem? Nolēmu viņu palaist. Atdevām viņu lētāk nekā Adeleki."

  +1 [+] [-]

, 2019-09-19 02:34, pirms 5 gadiem
maz

  +2 [+] [-]

, 2019-09-19 06:15, pirms 5 gadiem
Par Akinjemi toreiz pati Ventspils vadība teica, ka sańēmuši miljonu.

Nu 450 tk par Tosinu nav nekāds kosmoss, bet pārdodot no LV virslīgas jau neko diži vairāk nevar cerēt.
Tomēr Āfrikā ir tādi Tosini gana daudz

  +1 [+] [-]

, 2019-09-19 11:53, pirms 5 gadiem
Tumanovs rakstīja: Par Akinjemi toreiz pati Ventspils vadība teica, ka sańēmuši miljonu.

Nu 450 tk par Tosinu nav nekāds kosmoss, bet pārdodot no LV virslīgas jau neko diži vairāk nevar cerēt.
Tomēr Āfrikā ir tādi Tosini gana daudz
Šie divi puiši ir no Nigērijas futbola akadēmijas,kur strādāja Ašvorts un kurš labi zināja ,ko uzaicinājis spēlēt Ventspilī.Tāda un augstākā līmeņa spēlētāji 19-20 gadu vecumā parasti Latvijas virslīgā nenonāk,bet gan spēcīgākās Eiropas līgu komandās.Ne jau par velti Latvijas virslīgas klubiem ar retiem izņēmumiem izdodās veiksmīgi pārdot spēletājus.Un tiesa,no Latvijas klubiem par lielāku summu pārdot spēletājus ir praktiski nereāli,miljons jau būtu griesti.

  +2 [+] [-]

, 2019-09-19 12:26, pirms 5 gadiem
Arī šis cipars priekš virslīgas klubu budžetiem ir labs, bet mulsina Sishanova teiktais, ka Ventspilī pelnījis tikpat cik saņems Šveicē... Tiešām virslīgas klubi ir tik maksātspējīgi?