Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Virslīga siro Ukrainā: čempione tiek pie uzbrucēja, "Ventspils" atrod vārtsargu

Agris Suveizda

Virslīga siro Ukrainā: čempione tiek pie uzbrucēja, "Ventspils" atrod vārtsargu
Romans Debelko. Foto: Andrejs Guļko (Riga FC)

Šodien Latvijas futbolā sācies pāreju periods, kas Virslīgā ilgs līdz 19. jūlijam, bet 1. līgā A – līdz 19. jūlijam (starptautiskās pārejas) vai 19. augustam (vietējās pārejas). Jaunas darbavietas atraduši bijušie izlases spēlētāji Andrejs Kovaļovs un Daniils Ulimbaševs.

Virslīgas jaunpienācēja "Daugavpils", kas ar 19 punktiem 15 spēlēs ieņem sesto vietu, pavēstījusi, ka līdz sezonas beigām komandai pievienojies malējais pussargs Andrejs Kovaļovs. Gada sākumā viņš pārstāvēja Bulgārijas pārliecinoši vājāko klubu Stara Zagoras "Vereya", taču pēc sešām spēlēm pamatsastāvā laukumā vairs nedevās kopš 16. marta. Vienību pameta vēl virkne leģionāru, un maija sākumā "Vereya" tika diskvalificēta aizdomīgu spēļu dēļ.

30 gadus vecais Kovaļovs karjeru sāka Daugavpils klubos "Daugava" un "Dinaburg", bet 2014. gadu pavadīja Moldovas klubā "Dacia", kā īpašnieks bija pašreizējais "Ventspils" vadītājs Adlans Šišhanovs. Pēcāk Kovaļovs atgriezās Latvijā, ik pēc sezonas mainot klubu – Rīgas "Skonto", "Jelgava", "Riga" un Jūrmalas "Spartaks". Latvijas izlasē Kovaļovs ir aizvadījis desmit spēles.

Pazīstamā pilsētā atgriezies arī 27 gadus vecais pussargs Daniils Ulimbaševs, kurš sezonas pirmajā kārtā izgāja uz maiņas "Liepājas" rindās, taču jaunā kluba kreklu tā arī vairs nepielaikoja. Izlasē trīs mačus nospēlējušais Ulimbaševs ir atgriezies "Ventspilī", ar kuru 2014. gadā kļuva par Latvijas čempionu titulu. Divus gadus vēlāk viņš triumfēja arī ar "Spartaku". Ulimbaševs ir spēlējis arī "Ilūkstē", "Jūrmalā", RFS un "Jelgavā", bet karjeras sākumā viņš neilgu laiku pabija arī Zviedrijas trešajā līgā.

Piektajā vietā esošo "Ventspili" papildinājis arī brazīliešu uzbrūkošais pussargs, otrais uzbrucējs Lukass Villela, kurš iepriekšējos divarpus gadus pavadīja Lietuvas klubā "Stumbras". Šosezon 25 gadus vecais brazīlietis sāka visas 13 spēles un guva četrus vārtus, bet "Stumbras" ar 15 punktiem ieņem piekto vietu. "Stumbras" naudas problēmu dēļ gan Eirokausu izlozes priekšvakarā palika bez Eiropas līgas licences, un tā vietu ieņēmis cits Kauņas klubs "Žalgiris". Divarpus gados Villela Lietuvas čempionātā aizvadīja 56 spēles un guva septiņus vārtus.

Kurzemes klubs pastiprinājis arī vārtsargu līniju. Kā savā mājaslapā paziņojis Ukrainas Premjerlīgas klubs Doneckas "Olimpik", 30 gadus vecais vārtsargs Konstantins Mahnovskis piekritis divarpus sezonu līgumam un "Ventspilij" pievienosies kā brīvais aģents. Mahnovskis, kurš iepriekšējos divus gadus pavadīja Ukrainas otrajā spēcīgākajā līgā, sezonas sākumā bija "Olimpik" pamatvārtsargs, nospēlēdams 11 mačus, tomēr pēcāk par pirmo numuru kļuva astoņus gadus jaunākais Volodimirs Krinskis. Mahnovskis ir spēlējis arī Azerbaidžānā un Polijā, 2010. gada rudenī Polijas grandā Varšavas "Legia" nospēlējot sešus mačus. "Ventspils" pamatvārtsargs pirmajos divos apļos bija Ivans Baturins, kuram otrdien apritēs 22 gadi.

Vēlu vakarā par papildinājumu uzbrukumā pavēstīja čempione un Virslīgas līdere "Riga", kas vienojusies ar ukraiņu uzbrucēju Romanu Debelko, kuram augustā apritēs 26 gadi. 2018. gadā Debelko kļuva par Igaunijas vicečempionu, Tallinas "Levadia" kreklā 36 spēlēs gūstot 28 vārtus un ierindojoties trešajā vietā snaiperu sarakstā - pirmais bija "Nomme Kalju" brazīlietis Liliu, kuram 31 vārti. Pēc tam Debelko atgriezās Ļvivas "Karpaty", palīdzot klubam pārspēles nosargāt vietu Ukrainas Premjerlīgā. Debelko pusgada laikā sāka trīs no divpadsmit spēlēm un guva vienus vārtus. Ārzemēs viņš spēlējis arī Armēnijas klubā "Banants".

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/bfcdaugavp...
https://lff.lv/klubiem/parejas-tran...
Константин Махновский продолжит карьеру в...

  +3 [+] [-]

, 2019-06-19 22:39, pirms 5 gadiem
Taisnību rakstīja sezonas sākumā lietotājs Maikls.Dīvaini,ka to nesaprata klubā,bet saprata līdzjutējs.Ar diviem jauniem nepieredzējušiem vārtsargiem,no kuriem spēlēja tikai viens,nevar virslīgā būt līderos.Visu cieņu Baturinam,tomēr šī nasta viņam izrādījās par smagu.Uz vārtsarga rēķina droši vairāki zaudēti punkti.Nezinu iemeslu,bet zinu faktu.Mums izrādījās nederīgi divi pieredzējuši vietējie vārtsargi,kuri tagad veiksmīgi spēlē pretinieku rindās. Tagad nākās kāpt otrā grāvī un ņemt vārtsargu leģionāru,kas nozīmē to,ka uz laukuma virslīgas spēlēs par vienu legu mazāk,bet vietējo spēlētāju kvalifikācija ir tāda ,kāda viņa ir.Šobrīd neviens pat nekandidē uz vājo Latvijas izlasi.Tiesa,Mahnovska līgums uz divarpus gadiem var arī neko nenozīmēt.Varbūt viņš tika paņemts uz Eirokausiem,kā savulaik baltkrievs Pavels Česnovskis.Tās visas manas subjektīvās pārdomas par šo dīvaino dzeltenzilo sezonu.Interesanti,vai Ulimbaševs,kurš šosezon tika laukumā 26 minūtes virslīgā,spēs pastiprināt FK Ventspils vidējo līniju

     [+] [-]

, 2019-06-20 06:39, pirms 5 gadiem
alguns rakstīja: Taisnību rakstīja sezonas sākumā lietotājs Maikls.Dīvaini,ka to nesaprata klubā,bet saprata līdzjutējs.Ar diviem jauniem nepieredzējušiem vārtsargiem,no kuriem spēlēja tikai viens,nevar virslīgā būt līderos.Visu cieņu Baturinam,tomēr šī nasta viņam izrādījās par smagu.Uz vārtsarga rēķina droši vairāki zaudēti punkti.Nezinu iemeslu,bet zinu faktu.Mums izrādījās nederīgi divi pieredzējuši vietējie vārtsargi,kuri tagad veiksmīgi spēlē pretinieku rindās. Tagad nākās kāpt otrā grāvī un ņemt vārtsargu leģionāru,kas nozīmē to,ka uz laukuma virslīgas spēlēs par vienu legu mazāk,bet vietējo spēlētāju kvalifikācija ir tāda ,kāda viņa ir.Šobrīd neviens pat nekandidē uz vājo Latvijas izlasi.Tiesa,Mahnovska līgums uz divarpus gadiem var arī neko nenozīmēt.Varbūt viņš tika paņemts uz Eirokausiem,kā savulaik baltkrievs Pavels Česnovskis.Tās visas manas subjektīvās pārdomas par šo dīvaino dzeltenzilo sezonu.Interesanti,vai Ulimbaševs,kurš šosezon tika laukumā 26 minūtes virslīgā,spēs pastiprināt FK Ventspils vidējo līniju
Piekrītu,daudz nesaprotama Ventspils klubā!