Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Metta"/LU jau šosezon plāno aizvadīt spēles Daugavas stadionā

Ints Megnis
Ints Megnis

"Metta"/LU jau šosezon plāno aizvadīt spēles Daugavas stadionā
Daugavas stadiona centrālā laukuma projekts

"SynotTip" futbola Virslīgas vienība "Metta"/"Latvijas Universitāte" plāno jau šīs sezonas laikā plāno sākt mājas spēles aizvadīt Daugavas stadionā, ko maija vidū atvērs pēc rekonstrukcijas, noskaidroja portāls Sportacentrs.com.

"Metta"/LU pēdējos gados allaž spēlējusi Hanzas vidusskolas stadionā uz mākslīgā seguma, tomēr tagad vienība apņēmusies sagādāt skatītājiem svētkus vienā no vēsturiskākajām valsts sporta būvēm.

"Visa sabiedrība grib, lai ir dabīgais laukums. Kur vēl šobrīd atrast labākus apstākļus? Man un futbolistiem par to vairāk vai mazāk ir vienalga, galvenais, lai skatītājam būtu interesanti. Daugavas stadions vēsturiski ir sporta un futbola simbols," portālam Sportacentrs.com teica kluba ģenerālsekretārs Ģirts Mihelsons.

Kā pastāstīja Daugavas stadiona valdes loceklis Elmārs Martinsons, stadiona centrālais laukums pēc tribīņu rekonstrukcijas un arī būvniecības ekspluatācijā tiks nodots 15. maijā. Pirmais sporta notikums tur būs vieglatlētikas sacensības "Rīgas kausi", kamēr 2. jūnijā notiks Baltijas kausa spēle futbolā, Latvijas valstsvienībai spēkojoties ar Igauniju.

"Būs arī "Metta"/LU spēles. Pēc Jāņiem nodosim stadionu Dziesmu un deju svētku rīcībā, bet pēc atkal stadionā atgriezīsies "Metta"/LU," stāstīja Martinsons.

"Šobrīd plānots, ka mums tur notiks astoņas šī gada spēles. Protams, gribējām sākt spēlēt jau maijā, bet mums mājas spēles plānotas 16. un 20. maijā, kas ir uzreiz pēc nodošanas ekspluatācijā. Tas būtu nedaudz riskanti, jo nezinām kāda būs zālāja kvalitāte un nevēlamies to sabojāt pirms Latvijas izlases spēles. Šoreiz, lai ir priekšroka Latvijas izlasei, kura varēs atklāt futbolu Daugavas stadionā. Mēs tomēr visi strādājam, lai izlasei būtu viss labākais," saka Mihelsons, kurš atzīst, ka pagaidām vēl komandai nav vienošanās par treniņiem stadionā, bet tiek cerēts, ka izdosies tur aizvadīt vismaz pirmsspēles treniņus. "Mēs nebūsim tie, kas laukumu nodragās, jo mums ir interesanti, lai tas būtu kvalitatīvs."

Mihelsons atzīst, ka šobrīd jumts skatītāju tribīnēm nav ne Hanzas vidusskolā, ne Daugavas stadionā, kas nelabvēlīgos laikapstākļos ietekmē spēļu apmeklētību, tomēr Daugavas stadionā vismaz iespējams atrast vietas, kur no nokrišņiem paslēpties.

"Gribam, lai izdotos Daugavas stadionā jebkuru spēli pārvērst par svētkiem. Īpaši tālākā nākotnē Latvijā vienmēr ir grūti raudzīties, tāpēc pagaidām esam vienojušies par spēlēšanu Daugavas stadionā šosezon. Kas zina, varbūt skatītājiem tur nemaz nepatiks, kaut šaubos par to. Varbūt teiks, ka ir par tālu un neinteresanti. Tomēr spēlēšana tik vēsturiskā stadionā ir ļoti labs izaicinājums gan organizatoriski, gan atbildīgs pret futbolistiem. Ceru, ka skatītāji to novērtēs," saka Mihelsons.

"Stadiona vadībai vēlme stadionā redzēt futbolu ir ļoti liela un tā dara fantastisku darbu, lai stadions dzīvotu. Ceru, ka attaisnosim viņu cerības," saka Mihelsons, paužot, ka vienas spēles aizvadīšana tagad izmaksās vismaz piecas reizes dārgāk. "Parastajos stadionos vienas spēles izmaksas ir 700-1000 eiro, bet šeit tas viss pieaugs. Jāskatās vai spēsim piesaistīt papildus sponsorus, cītīgi strādājam pie tā, bet šosezon esam paredzējuši līdzekļos. Taisīsim futbola svētkus," pauž "Metta"/LU pārstāvis.

Martinsons atzina, ka pagaidām nav zināms, kad Daugavas stadiona jaunajai tribīnei tiks uzlikts jumts, tomēr nākotnē tas būs, jo projektā ir ieplānots. "Paši redzam, ka tāds ir vajadzīgs un tas ir ieprojektēts, bet jumtu varēs uzlikt, kad tiks piešķirti līdzekļi no valsts vai stadions pats nopelnīs. Pašreizējā finansējuma ietvaros tā nav galējā nepieciešamība," teica stadiona valdes loceklis, uzsverot, ka jumtu nepieprasa arī starptautiskie noteikumi un tas neliegs stadionā spēles aizvadīt Latvijas izlasei, kurai tur ieplānotas arī rudenī paredzētās UEFA Nāciju līgas spēles.

Tikmēr Mihelsons uzsvēra, ka meistarkomandas pārvākšanās neietekmē plānus par Hanzas vidusskolas kompleksa attīstību. "Protams, tribīnei, ko tur veidosim ir būtiska funkcija, bet daudz svarīgāks ir pats elites futbolistu izglītības centrs, ko realizējam Hanzas vidusskolā."

  +1 [+] [-]

, 2018-04-12 13:57, pirms 6 gadiem
Kāds zin cik būs jaunā ietilpība stadionā?

  +3 [+] [-]

, 2018-04-12 14:08, pirms 6 gadiem
100 skatītāji 12000 ietilpības stadiona...

  +1 [+] [-]

, 2018-04-12 14:14, pirms 6 gadiem
Būs jābrauc skatīt, kā tas viss izskatās. Ceru ka ir ko velo novietot.

     [+] [-]

, 2018-04-12 14:23, pirms 6 gadiem
AlanRich rakstīja: Kāds zin cik būs jaunā ietilpība stadionā?
Sākta "Daugavas" stadiona jauno tribīņu būvniecība

  +1 [+] [-]

, 2018-04-12 14:23, pirms 6 gadiem
Brugjeetaajs rakstīja: 100 skatītāji 12000 ietilpības stadiona...
Nedomāju, ka būs tik slikti. Vismaz paskatīties uz stadionu tauta sanāks. Varbūt pat pāris štukas pirmajās spēlēs.

  +3 [+] [-]

, 2018-04-12 14:30, pirms 6 gadiem
Kā nav zināms, kad tiks uzlikti jumti tribīnēm? Nekad! Vai jumts projektā vispār bija paredzēts?

  +1 [+] [-]

, 2018-04-12 14:40, pirms 6 gadiem
Polšs rakstīja: Kā nav zināms, kad tiks uzlikti jumti tribīnēm? Nekad! Vai jumts projektā vispār bija paredzēts?
Sākotnēji nebija, bet iespējams ar laiku pievienoja, kad barongeita beidzās.

     [+] [-]

, 2018-04-12 15:06, pirms 6 gadiem
Nesaprotu...Metta īrės šo stadionu uz mājas spēlēm???Ja tä...no kurienes Mettai finansējums ,jo nojaušu ka tas nebūs lėts prieks.

     [+] [-]

, 2018-04-12 15:57, pirms 6 gadiem
Ļoti labi.

  -1 [+] [-]

, 2018-04-12 15:58, pirms 6 gadiem
Bronsons rakstīja: Nesaprotu...Metta īrės šo stadionu uz mājas spēlēm???Ja tä...no kurienes Mettai finansējums ,jo nojaušu ka tas nebūs lėts prieks.
Jālasa ir raksts!

  +1 [+] [-]

, 2018-04-12 16:47, pirms 6 gadiem
krapaalis rakstīja: Jālasa ir raksts!
Jaskatās vai piesaistīsim sponsorus..tātad nav ....taisīsim futbola svētkus...käda tur var būt peļņa???....nevari atbildēt...neraksti ...

     [+] [-]

, 2018-04-12 17:13, pirms 6 gadiem
Brugjeetaajs rakstīja: 100 skatītāji 12000 ietilpības stadiona...
Tā varētu likties, bet te būs tas gadījums, ka stadions pats par sevi piesaistīs vēl kādu pulciņu cilvēku. Ir tomēr atšķirība braukt uz vidusskolu skatīties, vai uz leģendāru stadionu. Tā kā nav jumta, tad lietainā laikā nekas dižs nav gaidāms. Bet saulainā, siltā vasaras dienā kāds 1000 varētu savākties.