Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Citāti: Liepājā BMW pret padomju auto, Gauračs liek banerus, Adelekes 40 goli

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Citāti: Liepājā BMW pret padomju auto, Gauračs liek banerus,  Adelekes 40 goli
Artūrs Karašausks sasniedza "hattrick"
Foto: Andris Gertsons (liepajniekiem.lv)

Nedēļas nogalē aizvadīta "SynotTip" futbola Virslīgas otrā kārta. Piedāvājam interesantāko no treneru sacītā pēc katras no četrām spēlēm.

"Jelgava" - "Ventspils" 0:2 (video šeit)

Dejans Vukičevičs, "Ventspils" galvenais treneris: "Vējš traucēja spēlēt labu futbolu - pirmajā puslaikā tas palīdzēja "Jelgavai", bet otrajā puslaikā, kad vējš bija par labu mums, izdevās ļoti ātri gūt vārtus. Zinājām, ka šeit jāspēlē pret spēcīgu, vīrišķīgu komandu, bet prieks, ka mani futbolisti te ieradās ar pārliecību, ka var uzvarēt.

Adeleke [guva abus vārtus - aut.]? Protams, viņš zina, ka var kļūt par turnīra labāki snaiperi. Es viņam pirms čempionāta teicu, ka viņš var gūt 40 vārtus. Viņam smieklīgi. Es viņam saku: "Tev ir komanda, kas palīdzēs, un tu esi par gadu vecāks nekā pērn, kad guvi 17 vai 18 vārtus gadā [10 Virslīgā un sešus kausā, no kuriem pieci kausā pret "Monarhu" aut.]. Tev jāstāda mērķis un ar to jādzīvo. Ja būsi apmierināts ar 10-12 vārtiem, es gan nebūšu. Ja pērn iesiti 17, esi par gadu vecāks un komanda kļuvusi spēcīgāka [nosauc jaunpienācējus - aut.], bet gribi samierināties ar 12 vārtiem, tad ko man ar tevi darīt?" Godīgi sakot, Adelekem pirmajā spēlē [pret Valmieru] bija piecas sešas iespējas gūt vārtus. Kad viņš smejas, dzirdot skaitli 40, es viņam video parādu šīs piecas sešas iespējas. Adeleke saka, ka varēja iesist četrus - lūk, ja iesistu četrus, jau sāktu iet pretī mērķim! Nedrīkst būt tā, ka ticu viņam vairāk, nekā viņš pats sev.

Lielais mērķis mums ir tituls, bet, lai to sasniegtu, katram jāstāda arī savi individuālie mērķi. Zinu, ka čempionāts grūts un izpildīt šos mērķus grūti, bet tie ir jāstāda. Sava alga ir jānopelna. Iespējas turnīrā lielas - spēlē astoņas komandas un puse kvalificējas Eirokausiem. Koļesova kļūdas? Ja runājam par labo, to lai zina visi. Ja par slikto, tas lai paliek mūsu ģērbtuvē - mēs tiksim galā. Bet, jā, esmu neapmierināts ar dažām viņa darbībām, viņš var labāk."

Ravils Sabitovs, "Jelgavas" galvenais treneris: "Pirmais puslaiks bija labs, bet otrajā puslaikā parādījās problēmas aizsardzībā. Gribējām uzspiest pretiniekam lielu divcīņu skaitu, bet brīžiem mums tas neizdevās. Tomēr mani puiši ir malači - arī, kad palika piecas minūtes un bija 0:2, devāmies uz priekšu. Tas nozīmē, ka mūsu jaunajai komandai ir perspektīva. Spēle pa augšu pret "Ventspils" raženajiem aizsargiem? Šeit atkal atsaukšos uz vēju, kas ienesa būtiskas korekcijas. Mums atkal piecas dzeltenās kartītes? Man patika vīrišķīga spēle [Vukičevičs piebilst, ka šādā astoņu dzelteno kartīšu spēlē neviens savainojumus neguva - aut.] - man nav tiesību komentēt tiesnešus, bet katram ir cita tiesāšanas maniere, tāpēc šoreiz par kartīšu skaitu jautājums ir nevis man, bet tiesnesim. Mūsu sastāva dziļums? Bez komentāriem. Pēc spēles katram futbolistam paspiedu roku un teicu, ka viņi cīnījās kā lauvas, ar sirdi. Manā izpratnē viņi šodien bija varoņi."

"Spartaks" - "Metta"/LU 3:0 (video šeit)

Andris Riherts, "Mettas"/LU galvenais treneris: "Ja pēc pirmā puslaika varētu rasties jautājumi, kurš uzvarēs, tad otrajā puslaikā nebija divu domu, ka "Spartaks" ir pelnījis uzvaru. Pretinieks bija mērķtiecīgs vārtu gūšanas epizodēs un nesaplīsa brīžos, kad bumbu vairāk kontrolējām mēs. Mūsu rindās neatradās tāds līderis kā Gauračs, kurš pirms spēles var uzlikt banerus un pēc tam vēl spēles laikā iesist divus vārtus. Cepuri nost! Tā ir viela pārdomām mūsu futbolistiem un komandai. Apbrīnoju Edgara darba spējas, veiksmi viņam. Deviņi zaudējumi pēc kārtas pret "Spartaku"? Neesam sekojuši tam līdzi. (..) Seribu nomainīju, jo viņš neizmantoja savas spēcīgās puses."

Dmitrijs Kalašņikovs, "Spartaka" treneris: "Pirmajā puslaikā bija līdzīga spēle - mums varbūt bija neliels teritoriāls pārsvars un tādi piegājieni, bet momentu nebija. Otrajā puslaikā prasījās Edgara iznākšana - viņš prot gūt vārtus, ja viņu apgādā ar bumbu soda laukumā. Tas nostrādāja. (..) Kovaļovam ir diezgan nopietna ceļgala trauma - domāju, līdz vasarai viņu neredzēsim. Ingars Stuglis pagaidām trenējas atsevišķi, viņa atgriešanās laukumā ir tuvākā laika jautājums. Kovačeviču [tika nomainīts 34. minūtē piespiedu kārtā - aut.] aizveda uz slimnīcu - izskatās, ka varētu būt Ahilleja cīpslas plīsums [vēlāk "Spartaks" ziņoja, ka Kovačevičs ir ārā uz trim nedēļām - aut.]."

"Riga" - RFS 1:2 (video šeit)

Valds Dambrausks, RFS galvenais treneris: "Apsveicu fanus, jo šis bija derbijs, kas atbilda visām prasībām - bija jauka diena, līdzjutēji netika pievilti. Ļoti labi saprotu, kā tagad jūtas mans kolēģis, jo šo spēli varēja uzvarēt jebkura no komandām. Man jāatzīst, ka spēles galotnē mums ļoti paveicās ar atvairīto pendeli. Ja par spēli, abus puslaikus var raksturot identiski. Pirmā puslaika pirmajās 30 minūtēs totāli kontrolējām spēli, taču futbols ir kļūdu spēle. 30. minūtē pretinieks tika pie pirmā stūra sitiena un uzreiz vārti. Komanda nenoreaģēja, kā vajadzīgs un gaidīja pārtraukumu. Tajā veicām korekcijas un arī otrā puslaika 20 minūtēs bijām labāki. Tomēr pēc otrajiem gūtajiem vārtiem atkārtojās pirmā puslaika scenārijs, tikai vēl izteiktāk - RFS nebija laukumā, "Riga" bija totāla kontrole. Mēs tikai sargājām rezultātu, lai gan nebija tāda plāna - gribēju, lai komanda spēlē ar bumbu līdz pat mača beigām.

Neteiktu, ka izdarītās maiņas lauza spēli. Abos puslaikos uzdevums bija meklēt brīvās spraugas starp pretinieka līnijām - pirmajā puslaikā tas neizdevās, bet otrajā aizsūtījām Marusiču [bija pamatsastāvā] starp pretinieku vidējo un aizsardzības līniju. Tāpēc, domāju, drīzāk spēli pamainīja taktisks risinājums. Vai šodien Ikstens izcīnīja divus punktus? Es teiktu, ka komanda izcīnīja trīs punktus. Vārtsargam ir jāsargā vārti un varam teikt, ka Ikstens šodien darbu veica labi. Spēles beigas un pendele? Protams, būtu vīlies ielaist vārtus pēc tādas mīkstas pendeles, taču tiesnesis bija tuvāk. Tomēr vairāk esmu vīlies par sniegumu pēdējās 15 minūtēs.

Toniševs pārbaudē Nīderlandē? Esmu apmierināts ar esošo sastāvu, bet ir tikai labi, ja jaunietim ir iespēja doties pārbaudē, it sevišķi, ja tā ir Nīderlande. Jo vairāk Latvijas futbolistiem radīsies iespējas tādās valstīs, jo labāk Latvijas līdzjutējiem."

Aleksandrs Vlaho, "Riga" treneris: "Sākām bailīgi un RFS bija pārsvars, bet pēc gūtajiem vārtiem sākām spēlēt tā, kā mums patīk. Sākām kontrolēt bumbu un mums bija pusmomenti, lai iesistu vēl. Pārtraukumā devāmies ar labu rezultātu [1:0] un teicām futbolistiem saglabāt mieru un meklēt iespējas pretuzbrukumos, jo zinājām, ka pretiniekam būs jādodas uz priekšu. Tomēr pretinieks otrajā puslaikā ātri atspēlējas - ar pendeli, kas varbūt bija, varbūt nebija, tiesneša lēmums. Pēc tam ielaidām ļoti smieklīgus vārtus, kad kļūdījāmies, pretiniekam trāpot no asa leņķa. Pēc tam, kad bija 1:2, RFS atkāpās un mēs spēlējām labu, kombinacionālu futbolu. Bijām pelnījuši pendeli, bet vārtsargs to atsita - pagājušajā spēlē vienīgos vārtus ielaidām 93. minūtē [0:1 Liepājā], tagad pašiem bija iespēja 93. minūtē ar pendeli izraut neizšķirtu, bet neizdevās... Nav labi tādā stilā zaudēt pirmās divas spēles, bet tāds ir futbols, jāskatās uz priekšu.

Kad pretinieks ar pendeli panāca 1:1, mūsu sākotnējais pārtraukumā sarunātais plāns bija zem ūdens. Tomēr piekrītu, ka pēc rezultāta izlīdzinājuma nereaģējām labi - ar dažu futbolistu sniegumu neesam apmierināti, sevišķi vidējā līnijā. Nenosedzām brīvās zonas, zaudējām daudzas otrās bumbas vidusdaļā, tāpēc arī pretiniekam bija liela bumbas kontrole. Patraucēja arī Lemajiča savainojums [tika nomainīts 64. minūtē] - nācās mainīt spēles stilu, kas nav tik vienkārši. Tāpat daži citi futbolisti nerāda vajadzīgās kvalitātes - varbūt kādam traucēja derbija spiediens, vēl kaut kas, bet viņiem ir jāspēj spēlēt labs futbols arī spiediena fonā. Vietējo futbolistu skaits? Uzskatu, ka mums viņu ir pietiekami un tagad arī ir par vēlu, lai ņemtu vēl kādu. Pētersons, iespējams, bija viens no labākajiem šodien - varbūt viņam trūkst zināmu kvalitāšu, taču viņš parādīja raksturu, spēlēja ar sirdi. Krišs Kārkliņš nevarēja spēlēt diskvalifikācijas dēļ un nebija arī Viktora Litvinska, kura vietā aizsardzības labajā malā izvēlējāmies Pētersonu un, domāju, nekļūdījāmies.

Mūsu galvenais 11 metru soda sitienu izpildītājs ir Laizāns, taču viņš atdeva to sist Vaščukam - varbūt Laizāns nejutās komfortabli un mums [treneriem] šādās reizēs ir jāpiekrīt tādam lēmumam. Taču nerealizēt pendeli ir tikai normāli - tā gadās visā pasaulē, tas notiek dažādos turnīros, tas notiek finālos, tas notiek arī 93. minūtē."

"Liepāja"/"Mogo" - "Valmiera Glass ViA" 4:0 (video šeit)

Gatis Ērglis, "Valmiera Glass ViA" galvenais treneris: "Daudz vārtu, bet ne mūsu labā. Varēja redzēt, ka tiekas BMW un padomju laika mašīna. Pretinieki bija ātrāki un var teikt, ka viens spēlētājs uztaisīja spēli. Izgājām nobijušies un ielaidām golu otrajā minūtē. Brīdināju, ka Karašausks ir bīstams, sevišķi tai malā. Apmēram uzminējām, kā Liepājas aizsargi spēlēs - līdzīgi kā pret "Riga", tikai citi spēlētāji. Domāju, ka Liepāja uzbrukumā vairāk spēlēs caur vidu, bet iznāca, ka malās netikām galā, tāpēc uzreiz pēc gola pārkārtoju. Sākām ar četriem aizsargiem, pārkārtoju uz pieciem aizsargiem, lai nosegtu malas. Spēlējām no aizsardzības, centāmies pieturēt bumbu. Domāju, nevienai Rīgas komandai un Jelgavai nebija tā kā mums - divi tik smagi izbraukumi Ventspilī un Liepājā. Kopā esam tikai mēnesi, pa vidu vēl minifutbols. Fiziski vēl varam pielikt, bet vismaz cīņasspars bija.

Jā, tāpat kā Ventspilī spēlējām par augstu - meklējam pieredzējušus centra aizsargus, bet viņi vēl ir kaut kur ceļā. Kņazevam problēmas ar vīzām. Ceru, ka viņš būs, bet tas no "Monaco" diez vai. Sākumā vispār vienojāmies, ka leģionāru nebūs, bet tad divas nedēļas pirms turnīra... uzradās kāds aģents. Atbrauca visi traumēti. Šodien uznāca moldāvs - paši redzējāt, ka nekas super tur nav. Var redzēt - ja Liepājai ir leģionāri, tad tie tiešām ir leģionāri. Mums jauni puikas - daži pat 1. līgā nebija pamatsastāvā. Kā sanāk, tā spēlē."

Tamazs Pertija, "Liepāja"/"Mogo" galvenais treneris: "Man patika pretinieks - gribētu, lai mana komanda būtu tik cīņas spējīga kā šodien Valmiera. Nesaku neko lieku - tas ir labs piemērs visām citām komandām. Puiši ir jauni, daudzi debitanti, tomēr nepiekāpjas un spēlē no pirmās līdz pēdējai sekundei. Protams, bijām favorīti un meistarība mums augstāka, tomēr bija epizodes, kad, rezultātam esot 1:0, mums bija problēmas. Nevarējām realizēt un arī pretiniekam bija iespējas izlīdzināt. Esmu priecīgs par tādu galarezultātu, jo pēc pirmā puslaika neredzēju iespēju šo komandu pārspēt cīņassparā. Mans kompliments pretiniekam.

Igors Kozlovs pret "Riga" saņēma spēcīgu sitienu, tāpēc šodien viņa nebija, neriskējām. Plus Aleksim [Saratem] mikrotrauma, arī ar viņu neriskējām. Šajos laukumos [ar mākslīgo segumu] gandrīz visi futbolisti izjūt diskomfortu. Mums ir garš soliņš, varam variēt. Mums nav neviena futbolista, kuru baidītos likt sastāvā - konkurence ir laba. Mūsu spēle cīņas gaitā pēc ātrā gola nekur nepazuda - vienkārši pretinieks prasmīgi aizvēra zonas, vēl jo vairāk šādā laukumā. Pārtraukumā nedaudz pārkārtojāmies, lai ievilinātu pretinieku un mums priekšā parādītos brīvas zonas, kuru pirmajā puslaikā nebija. Karašauska aizmugures? Nē, vaina nav laukumā, bet Artūra domāšanā - jau piekto gadu novēroju šo problēmu. Viņam ir milzīga vēlme ātrāk no aizsardzības aizskriet uzbrukumā. Tas ir meistarības jautājums - ar laiku tas mainīsies, taču gribētu, lai tas notiek jau tagad. Saskaitīju - bija septiņas vai astoņas aizmugures. Tādas klases uzbrucējam kā Artūrs tā nedrīkst gadīties.

Tabula? Tā pagaidām ir ilūzija, tikai tagad drīzumā čempionāts pa īstam ieskriesies, spēles notiks lielajos laukumos. Ventspilī spēlēsim lielajā stadionā, kas nozīmē, ka nākamnedēļ arī trenēsimies uz zaļā laukuma. Mazajos mākslīgajos laukumos visi ir vienādi un tikai lielajos zaļajos stadionos redzams, kurš ir spēcīgs."

     [+] [-]

, 2018-04-09 22:46, pirms 6 gadiem
Salīdzinājums ar mašīnām bija aktuāls arī 2006.gadā
: LFF: FHK Liepājas Metalurgs - FK Rīga 5:0 (foto)

     [+] [-]

, 2018-04-09 23:03, pirms 6 gadiem
Ko nesaprotu to nesaprotu, ja tie maksligie laukumi ir tik slikti, tad kāpēc visi grib lai viņus būvē? No vienas puses sūdzās, ka viņu nav pietiekami un no otras tie paši stāsta, ka nevar uz viņiem paspēlēt... kura tad ir īstā patiesība? un kurš uz viņiem liek spēlēt, par kalendāru taču lemj virslīga jeb to pašu klubu pārstāvji, tak pieņemiet lēmumu uz viņiem nespēlēt! Un kas ir ar tiem izmēriem? Tie laukumi ir mazāki par zaļajiem?

  +1 [+] [-]

, 2018-04-10 12:40, pirms 6 gadiem
janis_berzins_629170 rakstīja: Ko nesaprotu to nesaprotu, ja tie maksligie laukumi ir tik slikti, tad kāpēc visi grib lai viņus būvē? No vienas puses sūdzās, ka viņu nav pietiekami un no otras tie paši stāsta, ka nevar uz viņiem paspēlēt... kura tad ir īstā patiesība? un kurš uz viņiem liek spēlēt, par kalendāru taču lemj virslīga jeb to pašu klubu pārstāvji, tak pieņemiet lēmumu uz viņiem nespēlēt! Un kas ir ar tiem izmēriem? Tie laukumi ir mazāki par zaļajiem?
Jā, bieži vien sintētiskie ir mazāki, jo FIFA pieļauj standartus no.. līdz.., maksimālie un minimālie pieļaujamie izmēri!

Par spēlēšanu uz tiem ir tā, ka mūsu klimatiskie apstākļi to spiež darīt, jo reāli uz zālāja laukumiem kvalitatīvi var spēlēt un trenēties, lai to arī nesabojātu sākot no aprīļa/maija līdz oktobrim.