Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Citāti: Pahars par skaudro 0:3 pret "Mettu", Dambrausks atvainojas par puslaiku

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Citāti: Pahars par skaudro 0:3 pret "Mettu", Dambrausks atvainojas par puslaiku
Marians Pahars
Foto: Raitis Supe

Sestdien aizvadītas "SynotTip" futbola Virslīgas 20. kārtas spēles, kurās uzvaras izcīnīja "Riga", "Ventspils" un "Metta"/LU, vēl vienai spēlei noslēdzoties neizšķirti. Piedāvājam treneru pēcspēles komentārus.

"Ventspils" - RFS 2:0 (video šeit)

Valds Dambrausks, RFS galvenais treneris: "Protams, apsveicu pretinieks, kuriem, manuprāt, tā bija izcila spēle it sevišķi pirmajā puslaikā, kurā viņi absolūti dominēja. Man jāatvainojas RFS atbalstītājiem par manas komandas sniegumu pirmajā puslaikā, jo sniegums bija pilnībā drausmīgs. Bijām otra labākā komanda laukumā ikvienā šī puslaika minūtē. Nebijām nopelnījuši neko un mums vēl paveicās, ka bija tikai 0:1. Jau ne pirmo reizi redzējāt RFS izpildījumā dažādus divus puslaikus. Otrajā puslaikā RFS dominēja, veidoja iespējas. Diemžēl nespējām radītos momentus realizēt. Mača izskaņā izteikti riskējām, centra aizsargu Kasparu Dubru aizsūtot uzbrukumā, un ielaidām otros vārtus. Esmu vīlies par pirmo puslaiku, bet labās ziņas, ka otrajā puslaikā mani puiši parādīja raksturu."

Dejan Vukičevičs, "Ventspils" galvenais treneris: "Esmu priecīgs par uzvaru pār tik spēcīgu pretinieku. Viegli motivēt pēc uzvarām, bet arī pēc zaudējumiem motivēšana ir mūsu darbs ["Ventspils" pirms nedēļas piekāpās "Riga" - aut.]. Komanda ļoti labi atguvās, labi saprata, kas jāmaina. Mēs pamainījām pāris spēlētājus, izvēlējāmies agresīvākus, sevišķi vidējā līnijā. Veiksmīgi guvām pirmos vārtus un skaidrs, ka visas sezonas tabulas līderi līdz pēdējam mēģināja atspēlēties un pat pēc palikšanas mazākumā viņi ar gariem spēlētājiem mēģināja radīt mums problēmas standartsituāciju izspēlēs, bet mums paveicās gūt otros vārtus. Godīgi sakot, ja šodien neuzvarētu, par titulu cīnīties būtu ļoti grūti. Tagad joprojām mums ir deficīts, bet vēl ar katru pretinieci reizi jāspēlē. Līdz šim mums Eirokausi nedaudz patraucēja konkurencē ar RFS. Tagad noderīga [izlašu] pauze."

Vai risks, ka tikai divi vietējie futbolisti starp rezervistiem? "Jā, risks. Bet mums ir jāriskē, ņemot vērā tabulu. Un tā nebūtu, ja visi vietējie būtu veseli. Ir liela atšķirība starp to komandu, kas gatavojās sezonai un šī brīža pieejamajiem spēlētājiem." Solomatovs, Frolovs, Bite, Klimaševičs. "Jāstrādā. Nepietiek ar to, ka esi vietējais - jāparāda kaut kas vairāk. Ja nebūtu leģionāru limita, es vispār par šo jautājumu nedomātu un nešķirotu vietējais/ārzemnieks."

"Spartaks" - "Liepāja"/"Mogo" 2:2 (video šeit)

Mareks Zuntners, "Liepāja"/"Mogo" treneris: "Grūta spēle, bet mēs dominējām laukumā, veidojām momentus, radījām bīstamību. "Spartaks" izveidoja maz, bet bīstamus pretuzbrukumus. Domāju, bijām pelnījuši trīs punktus, bet nenoturējām līdz galam. Mazliet izsita no sliedēm pēdējās 10 minūtes, kad palikām mazākumā. Par pendeli neņemšos spriest - no malas uz emocijām, protams, vienmēr šķiet, ka pendeles pret tavu komandu nav. Jāskatās video. Ar tādu teritoriālo pārsvaru jānobeidz spēle vienkāršāk. Ir jāuzvar šādas spēles, nenovedot to līdz pēdējai sekundei. Zaudējām divus punktus, nevis ieguvām vienu. Iesim tālāk - nekas mūs neapstādinās gatavoties profesionāli līdz galam."

Karlsona nebija spēles pieteikumā. "Trenera lēmums. Viņš nav sastāvā tāpēc, ka viņš nav sastāvā. Tāpēc, ka mēs, treneri, tā izlēmām." Izlases spēlētāji Freimanis, nomainītais Torress un savainotais Kamešs. "No viņiem svaigākais un veselākais laikam ir Gints. Par Kamešu jāgaida ārstu verdikts [vēlāk kļuva zināms, ka Vladimirs izlasei nevarēs palīdzēt - aut.]. Torress saņēma sitienus pa kājām - ir stipra hematoma, savainojums. Arī jāgaida, ko teiks dakteri."

Toms Ražanausks, "Spartaka" galvenais treneris: "Emocionāla spēle, bet, ja par mums, nebijām līdzīgi paši sev. Salīdzinājumā ar iepriekšējo spēli [1:0 pret RFS] pietrūka domāšanas ātruma, fiziski nebijām svaigi, kas varbūt ir treneru vaina - pārspīlējām ar slodzēm. Spēles plānu neizdevās realizēt, sevišķi aizsardzībā. Te es runāju par visas komandas spēli aizsardzībā, bumbas atņemšanā, sevišķi uzreiz pēc bumbas zaudēšanas. Zinājām, ja dosim Liepājai spēlēt ar bumbu, tā to arī darīs - pret "Riga" liepājnieki nebija ne ar ko sliktāki. Laba komanda, ar kuru interesanti spēlēt - viņi paši spēlē un pretiniekam ļauj spēlēt. Priecājos, ka mums šodien paveicās izvilkt punktu. Pateicos puišiem par sišanos līdz galam."

Faiskas nebija spēles pieteikumā. "Mikrosavainojums, neriskējām ar viņa veselību, priekšā vēl deviņas spēles. Šodien viņš nebija par 100% gatavs, taču varēja redzēt, ka viņa mums trūka, sevišķi tieši aizsardzības darbībās."

"Riga" - "Valmiera Glass" 3:0 (video šeit)

Gatis Kalniņš, "Valmiera Glass" treneris: "Divējādas sajūtas. No vienas puses ļoti nesliktu spēli aizvadījām - pirmais puslaiks, iespējams, bija mūsu labākais puslaiks čempionātā. Pretinieku komanda tādam mūsu sniegumam nebija gatava. Līdz 25. minūtei ieguvām trīs lieliskas iespējas izvirzīties vadībā - varējām iesist vārtus un pārtraukt pretinieku labi zināmo [sauso] sēriju. Allaž nedaudz pietrūka un puslaiku pabeidzām neizšķirti. Kopumā līdzīga spēle ar teritoriālu pārsvaru pretiniekam. Labi momenti pretiniekiem sāka veidoties otrajā puslaikā, bet gols "atnāca" no standartsituācijas, kas šādās spēlēs vienmēr var izšķirt spēli uz vienu vai otru pusi. Diemžēl mums tas bija pagrieziena punkts. Līdz šiem vārtiem aizvadījām tiešām labu spēli, ar pretspēli, bet pēc ielaistajiem vārtiem, protams, mūsu komanda nedaudz atvērās un pretiniekiem parādījās brīvās zonas. Aizvadījām nesliktu spēli, bet situāciju tabulā neuzlabojām."

Viktors Skripņiks, "Riga" galvenais treneris: "Esam apmierināti ar uzvaru, mums tā bija trešā spēle nedēļas laikā. Redzot, kā attīstījās pirmais puslaiks, mierīgi varējām ielaist divus vai trīs vārtus. Esam laimīgi par uzvaru un vēlos izteikt komplimentu pretiniekiem - ne katra komanda, kas pie mums atbrauc, spēlē uz priekšu un drosmīgi. Runāju ar saviem puišiem - viņiem tas bija sarežģītākais puslaiks, kas bijis manā vadībā. Atkal parādījām raksturu un nospiedām savu pretinieku. Beigās uzvarējām ar lielu pārsvaru, bet neesmu apmierināts, kā ritēja pirmais puslaiks. Tas gan saistīts ar trim spēlēm nedēļā - iepriekšējie divi mači bija pret TOP komandām. Redzot, kā attīstās notikumi tabulā, mums šie trīs punkti ir zelta vērtē. Futbols ir skaists ar to, ka vienmēr ir intriga - pat ja spēlē augšgala komanda pret apakšgala komandu."

"Metta"/LU - "Jelgava" 3:0 (video šeit)

Marians Pahars, "Jelgavas" galvenais treneris: "Man nav ko komentēt šodien. Ja jums ir jautājumi, tad atbildēšu." Vai apbēdinājums ir zaudējumu sērijas vai šīs konkrētās spēles sakarā? "Šodien nebija tāda spēle, kurai atbilstoši būtu 0:3. Domāju, ka mēs šodien normāli spēlējām - varējām būt vadībā ar 2:0, bet tā vietā pirmais sitiens mūsu rāmī... pat ne rāmī, bet kaut kur un ir vārti ["Metta"/LU atklāja rezultātu ar rikošeta palīdzību - aut.]. Pēc tam mēģinājām, otrā puslaika sākumā bijām tur [domāts - pretinieku vārtu tuvumā] - bija centrējumi, sitieni pa vārtiem, dominējām. Bet atkal ielaižam mēs. Diemžēl mūsu komandā nav balansa. Nevaram to atrast, bez balansa nevaram spēlēt. Nevaru teikt, ka negribējām - darījām visu, lai izglābtos. Bet bija kļūdas, balansa nebija, "Mettas" pretuzbrukumi bija bīstami."

Vai ar balansa trūkumu domāts, ka kopējo līmeni netur atsevišķas pozīcijas, piemēram, uzbrucēji? "Lai kuru spēli neatcerētos, momenti ir bijuši visās, bet nevaram gūt vārtus. Balansa trūkums neattiecas tikai uz uzbrukumu vai aizsardzību, bet kopumā. Šodien nebija līdera laukumā - tas pat ir galvenais. Pati galvenā ir centrālā zona - nevaram teikt, ka mums tur viss kārtībā. Varbūt kļūdījāmies transfēru logā. Epizodiski bija normāli, sākām labi, pēc tam pie 0:1 bija labas iespējas, arī pie 0:2 nekādi nevarējām iesist. Nezinu, ko vēl varam izdarīt, lai realizētu to pēdējo sitienu. Momenti ir katrā spēlē un daudz. Šāda situācija sarūgtina visvairāk - katrā spēlē viens un tas pats, ir labi uzbrukumi un iespējas, bet nav golu. Tas ir balanss [tā trūkums - aut.]."

"Metta" tabulā pietuvojusies. Vai ir pārliecība, ka pēdējā aplī "Jelgavai" izdosies pierādīt pārākumu? "Tikai rezultāts parādīs. Tagad ne īpaši daudz esmu skatījies tabulu, jo saprotu, ja gribam kaut ko mainīt, ir jāuzvar, jāgūst vārti. Kamēr tā nav, par ko mēs varam runāt? "Mettai" trešā uzvara pēc kārtas, kas nozīmē, ka šī komanda ir labā formā un ka tai ir liela pārliecība - varbūt tieši pārliecība bija izšķirošais faktors šodien. Mums pēc tādas zaudējumu sērijas nav viegli. Mūsu jaunie spēlētāji vēl nav gatavi paņemt līdera lomu un arī pieredzējušie nevar paņemt šo lomu - nezinu kāpēc. Krīzē un nestandarta situācijā tikai stipri līderi var mainīt situāciju laukumā. Jo man šķiet, ka strādājam labi - gatavojamies, strādājam, daudz laika veltām taktikai. Laukumā diemžēl nevaram to nodemonstrēt."

"Mettas" stiprās puses. "Saku to pēc 0:3, bet "Metta" mūs nepārsteidza. Spēle to parādīja. Pirmie vārti - standartsituācija, auts. Otrie vārti - standartsituācija. Trešie vārti pēc tam, kad jau skrējām uzbrukumā iesist vārtus un mazliet aizmirsām par aizsardzību. Es pat gaidīju grūtāku spēli - pēdējā mačā pret "Mettu" valmieriešiem vispār nebija nekādu iespēju, viens divi sitieni, kamēr "Mettai" bija liela bumbas kontrole, labas kombinācijas un tā tālāk. Šodien tā nebija - varbūt "Metta" spēlēja gudrāk un izmantoja savas iespējas. Tas bija viņu trumpis. Mēs to [iespēju realizēšana] neizdarījām - Grigaravičam bija iespēja, Kurtišam bija. Būtu cita spēle, bet tagad mēs varam tikai diskutēt, kā būtu, ja būtu."

Izlašu pārtraukums - par labu vai par sliktu? Labāk "apstāties un padomāt" vai uzreiz "skriet tālāk"? "Nav receptes. Šie abi aspekti [pārdomas, darbs - aut.] vienmēr iet kopā. Domājam un domāsim, strādājam un strādāsim. Nesākšu taču tagad nedēļu tikai domāt un dzīt sevi dziļākā depresijā? Protams, strādāsim... ja strādāsim. Tagad nav par ko daudz domāt. Lai gan principā viena lieta ir. Kad pārņēmu komandu un sāku strādāt, gribēju mainīt ideju par to, kā komanda spēlē. Negribu visu laiku būt aizsardzībā, domāt par aizsardzību un tikai pretuzbrukumiem. Gribu spēlēt agresīvi, ar pozicionāliem uzbrukumiem un tā tālāk. Manuprāt, tas izdevās, bet aizsardzība pēc šādām stratēģijas, taktikas izmaiņām uzreiz cieta. Tas ir galvenais jautājums - ko darīt? Spēlēt dziļāk, domāt par aizsardzību un to, kā neielaist, ticēt pretuzbrukumiem vai tomēr spēlēt augstu, spēlēt agresīvi un uzbrukt, tādā veidā turpinot strādāt pie savas domas. Par to tagad padomāšu."

Andris Riherts, "Mettas"/LU galvenais treneris: "Stāvot malā, izbaudīju, kā "Mettas" spēlētāji laukumā ļoti kvalitatīvi spēlēja, ar lielu pašatdevi, ar pilnu sirdi. Man liekas, pelnīta uzvara ar 3:0. Rezultāts varēja būt dažāds, bet uzvara bija pelnīta." Lielāks prieks par uzvaru vai pirmo trīs uzvaru sēriju? "Līdz trīs nekad nemēģināju skaitīt - protams, ka prieks ir par uzvaru. Pārējās lietas ir tiem, kas nodarbojas ar statistiku."

Pēdējo spēļu līderi? "Fjodorovam sešās spēlēs seši vārti, plus, manuprāt, trīs rezultatīvas piespēles. Viņš sevi ir labi parādījis šajā posmā. Kaut gan arī visi pārējie šobrīd ir uz pacēluma - Ņikita Ivanovs šodien guva vārtus, tas arī nav mazsvarīgi. Tāpat nevajag aizmirst par vārtsargu, par aizsardzības līniju, kas šodien grūtos mirkļos divas reizes pamainīja spēli - ar labiem seiviem, kā arī savācot atlēkušās bumbas un nobloķējot sitienus." Kam tika pievērsta uzmanība "Jelgavas" sniegumā? Vājās vietas? "Lielākās problēmas viņiem ir vārtu priekša un aizsardzības līnija, kas neizskatās tik pārliecinoši kā pussargu līnija." Vai bija pārliecība pie 2:0? "Jā, bija pārliecība - ne par konkrētu rezultātu, bet iznākumu. 2:0 futbolā ir slidenākais rezultāts."

  +2 [+] [-]

, 2018-09-03 07:27, pirms 6 gadiem
Vukičevičs saka- Mēs pamainījām pāris spēlētājus, izvēlējāmies agresīvākus, sevišķi vidējā līnijā.

Nekādi nevaru aizmirst spēli ar Riga FC,kad tik svarīgā mačā laukumā tiek laists futbolists,kurš vēl nav sadziedējis traumu un spēlē klibodams.Trenera atbilde toreiz pēcspēles konferencē skanēja kā ņirgāšanās pār līdzjutējiem ,jo esot spēlējuši tie,kuri treniņos esot bijuši labākie.Ja klibs pussargs spēj būt labāks pār veseliem,tad atvainojiet,bet kaut kas nav kārtībā.Tādā un līdzīgā veidā tie punkti,kuri beigās pietrūks titulam,tiek izsēti.