Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: Šahins pārcelsies uz Madrides "Real"

Agris Suveizda

Oficiāli: Šahins pārcelsies uz Madrides "Real"
Nuri Šahins
Foto: AFP/Scanpix

Kā vēsta Madrides "Real" oficiālā mājaslapa, klubs pastiprināsies ar talantīgo turku pussargu Nuri Šahinu, kurš šosezon kopā ar Dortmundes "Borussia" kļuva par Vācijas čempionu. Spānijas prese lēš, ka "Real", lai iegūtu Šahinu, šķirsies no 10 miljoniem eiro. Tāpat praktiski skaidrs, ka Itālijas jaunās čempiones "Milan" sastāvu starpsezonā papildinās nigēriešu aizsargs Taje Taivo.

Perspektīvais pussargs Nuri Šahins, kuram septembrī apritēs tikai 23 gadi, šodien speciālā preses konferencē apstiprināja baumas un paziņoja, ka pametīs Dortmundi un pievienosies Madrides "Real". Vācijā dzimušais turku izcelsmes pussargs šosezon Bundeslīgā izcēlās ar sešiem gūtiem vārtiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm, palīdzot Dortmundes "Borussia" izcīnīt pirmo čempionu titulu kopš 2002.gada. Šahins līgumu ar "Real" noslēgs uz sešām sezonām. Lai arī presē sākotnēji rakstīja, ka "Borussia" par Šahinu vēlas saņemt vismaz 20 miljonus eiro, pēc neoficiālas informācijas vācu klubs iegūs tikai desmit.

"Man pietrūks Dortmundes, man pietrūks Bundeslīgas, un man pietrūks manu māju. Vēlos pateikties visiem, kas mani atbalstījuši. Atvadīties no komandas bija ļoti grūti. Tā ir manā sirdī, un ardievas bija ļoti emocionālas. Ikviens šajā komandā par pārējiem ir atdevis visu. Šī ir lieliska komanda. Es esmu borusietis un vienmēr tāds palikšu," sacīja Šahins. "Nauda pārejā nespēlēja galveno lomu. Pieņēmu šo lēmumu tikai sportisku iemeslu dēļ."

Šahins Dortmundes "Borussia" jaunatnes akadēmijai pievienojās 2001.gadā, un jau pēc četriem gadiem veica divus nozīmīgus ierakstus vēstures lappusēs. Vispirms, izejot laukumā 2005.gada 6.augustā, viņš kļuva par visu laiku jaunāko futbolistu, kurš piedalījies Bundeslīgas mačā, bet tā paša gada 26.novembrī viņš arī kļuva par Bundeslīgas visu laiku jaunāko vārtu guvēju. Kopumā Šahins Dortmundes vienības sastāvā Bundeslīgā aizvadījis 135 spēles un guvis 13 vārtus. Vienu sezonu Šahins pavadījis arī Nīderlandē - 2007./08.g. viņš tika izīrēts Roterdamas "Feyenoord":

Lai arī dzimis Vācijā, Šahins izlašu līmenī nolēma pārstāvēt Turciju. 16 gadu vecumā Šahins kopā ar Turciju kļuva par Eiropas U-17 čempionu, bet pēcāk U-17 pasaules čempionātā aizkļuva līdz pusfinālam. Pasaules U-17 čempionātā Šahins bija viens no spilgtākajiem futbolistiem, ar četriem precīziem sitieniem kļūstot par otro rezultatīvāko visā turnīrā. Līdzīgi kā Bundeslīgā, arī Turcijas izlases vēsturē Šahins kļuva par visjaunāko laukumā izgājušo spēlētāju, kā arī par visjaunāko vārtu guvēju. Simboliski, ka šos vārtus Šahins 2005.gada astotajā novembrī guva tieši pret Vāciju. Turcijas izlasē Šahina kontā 26 spēles un viens precīzs sitiens.

Tikmēr arvien reālāka kļūst nigēriešu reaktīvā aizsarga Tajes Taivo pārcelšanās uz Milānu. 26 gadus vecajam kreisās malas aizsargam šosezon beidzas līgums ar Marseļas "Olympique", un Taivo jau paziņojis, ka pametīs Marseļu. Kā viena no potenciālajām kandidātēm uz nigērieti tika minēta Lisabonas "Benfica", kas varētu pārdot Fabiu Koentrau, tomēr Taivo, visticamāk, pievienosies Itālijas "Milan". To Sky Italia apstiprināja arī "Milan" prezidents Adriano Galjāni.

Izmantotie resursi:
Real Madrid C.F. - Web Oficial | Official Web Site
L'EQUIPE : toute l'actualité sportive en...
Goal.com

  +3 [+] [-]

, 2011-05-09 18:09, pirms 13 gadiem
Nu lai nu kāa, bet nav jau tāa labāakā vieta kur iet jaunajam , jo reāli no jaunajiem neko paši nav uztaisiišu, vieniigas proatms ir finasiālais stāvoklis.
Slēpts komentārs: JTerry
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2011-05-09 18:29, pirms 13 gadiem
Pascual Raul Velasco rakstīja: Kāpēc RM sačakarēja? Saspiedies esi?! Pēdejais gala vārds pieder spēlētājam .... un tikai!
visi tur grib speeleet, bet retais tiek laukumaa.. Buus kautkas liidziiigs ar Afelaju barcelonaa

  +8 [+] [-]

, 2011-05-09 18:33, pirms 13 gadiem
Atkal sākās... Ezils jau iespļāva acīs tiem, kuri teica, ka pārejot uz RM viņš pieļāva milzu kļūdu, būs soliņa sildītājs utt, Sahins arī ir talantīgs, aizies Kakā, parādīsies brīva vieta vidējā līnijā un soliņš lai paliek citiem

  +6 [+] [-]

, 2011-05-09 18:37, pirms 13 gadiem
Nu šitas jau bija labu laiku skaidrs. Un tomēr nesaprotu, ar ko Real piekukuļo tos spēlētājus (pussargus) un īpaši jau vācu klubus? Ja vēl no citu valstu klubiem Real līderus jāpērk par tiešām iespaidīgām un pieklājīgām naudām, tad Ozilu, Kediru un tagad arī Šahinu Real manuprāt ir ieguvis par ļoti salīdzinoši mazām naudām! Un atkal pussargs, un kur viņš atradīs vietu sastāvā? Skaidrs, ka atkal kādam iepriekš perspektīvajam pussargam nāksies iet projām (Gago, Lass?).

  +2 [+] [-]

, 2011-05-09 18:40, pirms 13 gadiem
ABa rakstīja: Nu šitas jau bija labu laiku skaidrs. Un tomēr nesaprotu, ar ko Real piekukuļo tos spēlētājus (pussargus) un īpaši jau vācu klubus? Ja vēl no citu valstu klubiem Real līderus jāpērk par tiešām iespaidīgām un pieklājīgām naudām, tad Ozilu, Kediru un tagad arī Šahinu Real manuprāt ir ieguvis par ļoti salīdzinoši mazām naudām! Un atkal pussargs, un kur viņš atradīs vietu sastāvā? Skaidrs, ka atkal kādam iepriekš perspektīvajam pussargam nāksies iet projām (Gago, Lass?).
Runā ka Kakā varētu iet prom

     [+] [-]

, 2011-05-09 18:41, pirms 13 gadiem
Cerams Taivo aizies uz Milan,pēdējais laiks kko mainīt sadzīvē viņam.

  -1 [+] [-]

, 2011-05-09 18:42, pirms 13 gadiem
Jau sen gaidīju, kad Taivo pāries uz kādu no top10 komandām

     [+] [-]

, 2011-05-09 18:45, pirms 13 gadiem
ABa rakstīja: Nu šitas jau bija labu laiku skaidrs. Un tomēr nesaprotu, ar ko Real piekukuļo tos spēlētājus (pussargus) un īpaši jau vācu klubus? Ja vēl no citu valstu klubiem Real līderus jāpērk par tiešām iespaidīgām un pieklājīgām naudām, tad Ozilu, Kediru un tagad arī Šahinu Real manuprāt ir ieguvis par ļoti salīdzinoši mazām naudām! Un atkal pussargs, un kur viņš atradīs vietu sastāvā? Skaidrs, ka atkal kādam iepriekš perspektīvajam pussargam nāksies iet projām (Gago, Lass?).
Ozils,Kedira,Di Maria loti labi speletaji,labaki ka Lass,Gago,Kaka domaju ar prom,taka viss bus bungas!

     [+] [-]

, 2011-05-09 18:56, pirms 13 gadiem
Modritis rakstīja: Ozils,Kedira,Di Maria loti labi speletaji,labaki ka Lass,Gago,Kaka domaju ar prom,taka viss bus bungas!
Nu jā, tagad pārdot vel arī Kaka Vispār jau ļoti iespējams ka tā arī būs, bet nu tad jau atkal kārtējais feils Real izpildijumā pret kārtējo spēlētāju. Vispār Kaka ir grūti kaut ko pārmest. Dabūt traumu var jebkurš spēlētājs, bet pēc sadziedēšanas manuprāt atsāk spēlēt vecajā līmenī. Un nedot tādam spēlētājam kā Kaka, turklāt par tādu naudu nopirktam, pat vienu pilnu sezonu nospēlēt?! Nu īsteni Real stilā.
Un runājot par Real sačakarētajiem talantiem! Nu bet kā tad tādi nebūs, ja līdz šim katru sezonu mainās treneri. Nejau klubs kaut kā spēlētājus sabojā, bet neskaidrība, nespēja saspēlēties un iespēlēties. Par Gago man personīgi ir žēl, domāju viņam bija iespēja eiropā pamatīgi uzspīdēt. Var jau būt vēl izdosies.

  -1 [+] [-]

, 2011-05-09 19:03, pirms 13 gadiem
Ļoti interesanti. Real turpina papildināties ar Bundeslīgas spēlētājiem. Tāds plāns jau kuro gadu. Vienu gadu Mecelders, tad Ezils un Kedira, tagad Šahins. Izņemot Mecelderu, pārējie turku izcelsmes vācieši. Lai gan Šahins pārstāv Turciju. Viens no talantīgākajiem jaunajiem spēlētājiem Bundeslīgā bija, tāpēc nav brīnums, ka pievērsa vēl lielāku klubu uzmanību. Dortmundes panākumu atslēga ir ļoti talantīgi un prasmīgi jaunie spēlētāji. Nebrīnīšos, ja arī japāni Kagavu kāds vasrā pārpirks par lielu naudu.

Žēl, ka Taivo taisās uz Milānu. Biju cerējis, ka viņš spēlēs Anglijā, tur par viņu interesējās visas vadošās komandas, United ieskaitot. Itālijas futbolā gan viņš varētu labi iederēties, jo lieliski pilda savus pamatpienākumus, bet viņam arī patīk un sanāk pieslēgties uzbrukumiem. Un, protams, standartsituāciju izpilde un mežonīgi spēcīgais sitiens. Biedēs visus A sērijas vārtsargus, tāpat kā tagad Ligue 1 vārtuvīrus.

Lai veicas abiem. Pirmās skaļās vasaras logā gaidāmās pārejas.

     [+] [-]

, 2011-05-09 19:06, pirms 13 gadiem
ABa rakstīja: Un atkal pussargs, un kur viņš atradīs vietu sastāvā? Skaidrs, ka atkal kādam iepriekš perspektīvajam pussargam nāksies iet projām (Gago, Lass?).
Jāiet prom būs daudziem. Paskaties pats, kas šobrīd Madridei darās vidējā līnijā. Uz piecām vietām pamatsastāvā pretendē 12 (!) spēlētāji - Alonso, Kedira, Ezils, Ronaldu, di Marija, Gago, Lass, Kakā, Granero, Kanaless, Leons un tagad arī Šahins. Ja vēl Mourinju (ja vien viņš pats vispār paliks Madridē) beidzot īstenos savu plānu Ramosu pilnībā pārkvalificēt par centra aizsargu, tas varētu nozīmēt, ka arī Pepe kļūst par pussargu. Un vēl nedrīkst aizmirst, ka flangā var spēlēt arī Benzemā, kurš noteikti nebūs mierā ar sēdēšanu aiz Iguaina muguras (vai, ja Karims izkonkurē Iguainu, tad otrādi). Starpsezonā būs jātaisa kārtējā sastāva tīrīšana, jo pārprodukcija vidējā līnijā Madridei ir milzīga. Turklāt viena no lielākajām Madrides problēmām ir, kā apmierināt visas zvaigznes. Tā ir cena, kas jāmaksā par tādu soliņu, kas mierīgi varētu cīnīties par Čempionu līgas titulu. Ja, piemēram, Benzemā nākamsezon netiks pie liela spēles laika, viņš ātri vien aiztīsies prom. Bet Kakā karjera Madridē droši vien beigsies jau pavisam drīz.

  -1 [+] [-]

, 2011-05-09 19:08, pirms 13 gadiem
reikons rakstīja: Ļoti interesanti. Real turpina papildināties ar Bundeslīgas spēlētājiem. Tāds plāns jau kuro gadu. Vienu gadu Mecelders, tad Ezils un Kedira, tagad Šahins. Izņemot Mecelderu, pārējie turku izcelsmes vācieši. Lai gan Šahins pārstāv Turciju. Viens no talantīgākajiem jaunajiem spēlētājiem Bundeslīgā bija, tāpēc nav brīnums, ka pievērsa vēl lielāku klubu uzmanību. Dortmundes panākumu atslēga ir ļoti talantīgi un prasmīgi jaunie spēlētāji. Nebrīnīšos, ja arī japāni Kagavu kāds vasrā pārpirks par lielu naudu.

Žēl, ka Taivo taisās uz Milānu. Biju cerējis, ka viņš spēlēs Anglijā, tur par viņu interesējās visas vadošās komandas, United ieskaitot. Itālijas futbolā gan viņš varētu labi iederēties, jo lieliski pilda savus pamatpienākumus, bet viņam arī patīk un sanāk pieslēgties uzbrukumiem. Un, protams, standartsituāciju izpilde un mežonīgi spēcīgais sitiens. Biedēs visus A sērijas vārtsargus, tāpat kā tagad Ligue 1 vārtuvīrus.

Lai veicas abiem. Pirmās skaļās vasaras logā gaidāmās pārejas.
Man kkā likās ka Kedira ir saistīts ar Tunisiju nevis Turciju. =]

  +1 [+] [-]

, 2011-05-09 19:22, pirms 13 gadiem
Basketlv rakstīja: Nu lai nu kāa, bet nav jau tāa labāakā vieta kur iet jaunajam , jo reāli no jaunajiem neko paši nav uztaisiišu, vieniigas proatms ir finasiālais stāvoklis.
Ffs tu ar kāju raksti vai?

  +1 [+] [-]

, 2011-05-09 19:31, pirms 13 gadiem
Žēl Dortmundes komanda, kas tiko uzvarējusi Vācijas čempī, tikusi ČL paliek tik bez viena no komandas vilcējiem, ka tik nesanāk Werder liktenis!
Un Šaninu gaida smaga kapāšanās par tikšanu laukumā, vai pat soliņš, bet nu lai veicas!
Bayern nākamgad būs vieglāk vinēt čempi

  +3 [+] [-]

, 2011-05-09 19:59, pirms 13 gadiem
10 miljoni eiro? Kas tā par summu? Šahins ir vērtīgāks, nu vajadzētu izplēst lielāku summu. Šobrīd grūti iedomāties, kā Dortmunde izskatīsies bez Šahina. Kopā ar Benderu viņi veidoja lielisku duetu.

  -1 [+] [-]

, 2011-05-09 20:16, pirms 13 gadiem
Liels zaudejums Dortmundei lai izsitas Real
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-05-09 22:49, pirms 13 gadiem
Deportivo rakstīja: 10 miljoni eiro? Kas tā par summu? Šahins ir vērtīgāks, nu vajadzētu izplēst lielāku summu. Šobrīd grūti iedomāties, kā Dortmunde izskatīsies bez Šahina. Kopā ar Benderu viņi veidoja lielisku duetu.
Neapvainojies, bet izskatās, ka Dortmunde te ir nomudījusies vienkārši.
10 par Šahinu miljoni ir laupīšana gaišā dienas laikā attiecībā pret Dortmundi - bet neko nevar padarīt, tāds Šahinam līgumā bija pants - viņš var pāriet, ja nāk vismaz 10 M piedāvājums no ārzemēm.
Dortmunde vnk ir nolohojušies konkrēti, ka neaizvāca to pantu no līguma jau iepriekš un neuzlika kā spaiņi saviem perspektīvajiem Matām un Navasiem jau pusaudžu vecumā pantu par izpirkuma vērtību vismaz 35 M apmērā

  +1 [+] [-]

, 2011-05-09 22:52, pirms 13 gadiem
Šahina aizstājējs - Dortmunde vienojusies par Ilkay Gündogan pāreju no Nirnbergas par 4 miljoniem.

     [+] [-]

, 2011-05-09 23:03, pirms 13 gadiem
Pascual Raul Velasco rakstīja: Kāpēc RM sačakarēja? Saspiedies esi?! Pēdejais gala vārds pieder spēlētājam .... un tikai!
Nejau visi futboliti 22 gados var spēlēt tā kā zvaigznes!
Viņiem ir Alonso, Kedira, Dimarija, Ezils, Kaka, Diarra un vēl pleijāde ar lieliskiem spēlētājiem. Pieņemot, ka viņi ņem jauno, lai viņš jau tagad spēlē, tad viņam ir mazas iespējas jau šogad būt labākam par iepriekš minētajiem. Viņš sēdēs un deldēs soliņu, vai arī to darīs kāds no iepriekš minētajiem, kaut gan visticamāk viņš, kauut gan varēja veiksmīgi augt un attīstīties klubā, kur viņu vajag un pēc kāda laika- būtu tik pat labs, vai pat labāks!
Paskaties uz Kaka!

     [+] [-]

, 2011-05-09 23:05, pirms 13 gadiem
Bildboard rakstīja: Atkal sākās... Ezils jau iespļāva acīs tiem, kuri teica, ka pārejot uz RM viņš pieļāva milzu kļūdu, būs soliņa sildītājs utt, Sahins arī ir talantīgs, aizies Kakā, parādīsies brīva vieta vidējā līnijā un soliņš lai paliek citiem
vidējā līnija- Ezils, Dimarija, Ronaldo, Diara(Kedira) un Alonso pat bez Kaka viss ir gatavs. protams, var Ronaldo bāzt priekšā, kur jau visiem ir skaidrs, ka vieta ir aizņemta uz vairākiem gadiem!

  +3 [+] [-]

, 2011-05-09 23:16, pirms 13 gadiem
Un Šahins nekādā gadījumā nevar spēlēt Kaka vietā, viņš spēlē daudz dziļāk, drīzāk kā tiešā maiņa Alonso, tikai gan piespēles, gan izklupieni Alonso ir labāki, tā kā soliņš un labākajā gadījumā atrādīšanās dažās spēlēs turkam spīd. Priekš kam tas viņam bija vajadzīgs, ja varēja mēģināt ierakstīt jaunu lappusi Dortmundes vēsturē, žēl, bet nu jau vairs neko.

     [+] [-]

, 2011-05-10 00:52, pirms 13 gadiem
march_2k rakstīja: Neapvainojies, bet izskatās, ka Dortmunde te ir nomudījusies vienkārši.
10 par Šahinu miljoni ir laupīšana gaišā dienas laikā attiecībā pret Dortmundi - bet neko nevar padarīt, tāds Šahinam līgumā bija pants - viņš var pāriet, ja nāk vismaz 10 M piedāvājums no ārzemēm.
Dortmunde vnk ir nolohojušies konkrēti, ka neaizvāca to pantu no līguma jau iepriekš un neuzlika kā spaiņi saviem perspektīvajiem Matām un Navasiem jau pusaudžu vecumā pantu par izpirkuma vērtību vismaz 35 M apmērā
Izklausās ļauni par 10 miljoniem. Pirms sezonas par nieka cenām iegādāti Kagava un Pisčeks, bet tagad bez maz vai par velti atdots Šahins. Kā diena pret nakti. Nekas, jānovēl Šahinam veiksme Madridē, bet nu gribējās viņu redzēt CL kopā ar Dortmundi.

  +1 [+] [-]

, 2011-05-10 11:12, pirms 13 gadiem
Protams, ka naudiņa Dortmundei vajadzīga, bet ar šo soli viņi manās acīs ir diezgan daudz pazaudējuši. Žēl, ka Sahins nepārstāv Vāciju, lai arī dzimis tieši šajā valstī. Man jau nebūtu nekas pretī, ja "Real" savāktu pēc iespējas vairāk vācu zvaigžņu un palīdzētu celt Vācijas izlases kopējo "skilu" Pēdējā gada laikā notikušie darījumi tikai apliecina Bundeslīgas augsto līmeni un pieprasījums pēc šīs līgas spēlētājiem tikai augs. Tas, protams, mani tikai priecē.

  +1 [+] [-]

, 2011-05-10 13:13, pirms 13 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Pēdējā gada laikā notikušie darījumi tikai apliecina Bundeslīgas augsto līmeni un pieprasījums pēc šīs līgas spēlētājiem tikai augs.
Pieprasījums pēc Bundeslīgas spēlētājiem ir liels, taču pagaidām neizskatās, ka vācu klubi to spētu izmantot savā labā. Atvaino, bet, ja par Ezilu, Kediru un Šahinu Bundeslīga spēj iekasēt tikai ap 40 miljoniem eiro...tas vienkārši nav nopietni.

  +1 [+] [-]

, 2011-05-10 18:26, pirms 13 gadiem
suvass rakstīja: Pieprasījums pēc Bundeslīgas spēlētājiem ir liels, taču pagaidām neizskatās, ka vācu klubi to spētu izmantot savā labā. Atvaino, bet, ja par Ezilu, Kediru un Šahinu Bundeslīga spēj iekasēt tikai ap 40 miljoniem eiro...tas vienkārši nav nopietni.
Ezila gadījums ir individuāls, jo būtībā "Werder" nebija izvēles, bija jāpārdod, citādi aizietu pats.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-05-11 01:00, pirms 13 gadiem
reals ne tikai Sahinu,bet ar Callejonu no Espanyol pirkšot un vēl runā ka Altintops no Minhenes ar pievienosies,sanāks tāds turku,vācu,spāņu kišmiš,savulaik jau Barcā bija hollandiešu leģions