Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Oļegs Laizāns devies uz pārbaudi pie Ungārijas vicelīderes

Andrejs Siliņš

Oļegs Laizāns devies uz pārbaudi pie Ungārijas vicelīderes
Oļegs Laizāns
Foto: fc-enisey.ru

Rudenī par Latvijas čempionu futbolā "Ventspils" komandas sastāvā kļuvušais pussargs Oļegs Laizāns, kurš vēlāk tika atzīts par Virslīgas labāko spēlētāju, uz pārbaudes laiku pievienojies ungāru vienībai "Győri ETO FC", vēsta kluba mājaslapa.

24 gadus vecais Laizāns pagājušajā sezonā kļuva par spilgtāko Virslīgas pārsteigumu, tiekot atzīts par visas līgas labāko futbolistu, nemaz neskatoties uz balvas saņemšanu pussarga pozīcijā. Viena gada laikā Laizāns no 1. līgas tika līdz spēlēšanai Latvijas izlasē. Vēl 2010. gadā pussargs palīdzēja Gulbenei iekļūt Virslīgā, bet jau nākamajā sezonā "Skonto" karjeru sākušais spēlētājs ar "Ventspils" vienību kļuva par Latvijas čempionu un kausa ieguvēju. Tāpat Laizāns jau paspējis vairākkārt pārstāvēt Latvijas valstsvienību.

"Győri" vienība 2010./2011. gada sezonā ieņēma devīto vietu Ungārijas čempionātā, bet šo sezonu, kas sākās jau jūlijā un beigsies maijā, komanda pagaidām aizvada spīdoši, salīdzinot ar iepriekšējo. "Győri" iekrājusi jau 37 punktus 17 mačos un atrodas vicelīderes vietā, no līderes "Debrecen" atpaliekot četrus punktus. Ja komanda finišēs pirmajā trijniekā, nākamsezon tā spēlēs arī starptautiskajā arēnā - čempione piedalīsies UEFA Čempionu līgas otrajā kvalifikācijas kārtā, bet otrās un trešās vietas ieguvējas cīnīsies par tikšanu Eiropas līgas pamatturnīrā.

Ungārijas čempionātā piedalās 16 komandas. "Győri" mājas spēles aizvada "ETO Park" stadionā, kurā ir vietas 16 tūkstošiem līdzjutēju (otrais lielākais stadions līgā).

Izmantotie resursi:
Győri ETO FC

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-01-16 21:11, pirms 12 gadiem
pfff..Protams var atsisties uz to ka Rudņevs Ungārijā izauga par labu futbolistu..bet domāju ka Laizānam..vajag kko Labāku.!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-01-16 22:26, pirms 12 gadiem
redzēs, vai arī Ungārijā Oļeška ies uz mačiem ar RU treniņtērpu? Bet nu cerams, ka jaunības stulbums ir izslimots

  +1 [+] [-]

, 2012-01-16 23:05, pirms 12 gadiem
Nu nezinu... Neko sliktu te pilnībā neredzu, lai varētu vilties. Jā, Ungārijā varbūt tas līmenis ir nedaudz zemāks kā tai pašā Polijā, bet karjeras atspērina punkts tas ir labs, sevišķi jau, ja ir iespēja spēlēt Eirokausos. Cerams, ka Oļegs sevi pierādīs un paliks tur. Prieks, ka nav Azerbaidžāna vai Krievija. Par mūsējiem sāk interesēties arī rietumeiropas klubi - tas nevar nepriecēt. Lai veicas!

  +1 [+] [-]

, 2012-01-16 23:47, pirms 12 gadiem
reikons rakstīja: Par mūsējiem sāk interesēties arī rietumeiropas klubi - tas nevar nepriecēt. Lai veicas!
no kura laika Ungarija kljuvusi par R-Eiropu?

  -2 [+] [-]

, 2012-01-17 01:06, pirms 12 gadiem
Liquid rakstīja: no kura laika Ungarija kljuvusi par R-Eiropu?
Nu tas tā, ka skatās. Jā, teorētiski tā nav rietumos, bet tos pašus Čehijas klubus pieskaita pie rietumeiropas, lai gan tā ir turpat kaimiņos.

     [+] [-]

, 2012-01-17 08:56, pirms 12 gadiem
reikons rakstīja: Nu tas tā, ka skatās. Jā, teorētiski tā nav rietumos, bet tos pašus Čehijas klubus pieskaita pie rietumeiropas, lai gan tā ir turpat kaimiņos.
Tā ir vistīrākā Centrāleiropa

  +1 [+] [-]

, 2012-01-17 18:49, pirms 12 gadiem
Šobrīd Latvijas futbolisti tik bieži atrādās klubiem, kuros iekļūt nav nekādu izredžu, ka uz šī fona Oļega Laizāna izvēle izskatās pēc saprātīguma kalgala. Šajā gadījumā iekļūšana iecerētajā komandā ir reāla, tas būtu, kaut arī ne milzīgs, tomēr solis uz priekšu karjerā -- un labas iespējas kļūt pamanītākam pārējā Eiropā.