Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Butriks: "Šī bija grūtākā sezona "Ventspils" vēsturē"

Agris Suveizda

Butriks: "Šī bija grūtākā sezona "Ventspils" vēsturē"
Andrejs Butriks vēl "Ventspils" spēlētāja lomā
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas futbola kluba "Ventspils" sporta direktors Andrejs Butriks intervijā kluba mājaslapā runāja par aizvadīto sezonu, par sastāva komplektāciju un mērķiem nākamajāgadā. Butriks sacīja, ka nākamsezon ventspilnieku mērķi būs skaidri - čempionu tituls, Latvijas kauss un labs starts Eirokausos. Butriks pieskārās arī ne tik patīkamai tēmai - Andrejs bija sašutis, ka laureātu ballē netika godināta priekšlaicīgi aizgājušā Jurija Bespalova piemiņa.

"Pirmām kārtām vēlētos pateikties treneriem, futbolistiem un visam kluba personālam par labo darbu. Visi centās paveikt maksimumu sezonā, kuru var nosaukt par grūtāko "Ventspils" vēsturē. Priekšlaicīgā Jurija Bespalova aiziešana visiem kļuva par milzīgu triecienu. Visiem zināms, ka viņš nebija tikai kluba prezidents – viss, kas tika izveidots "Ventspilī" tika izveidots, pateicoties viņam...Acīmredzot trešo vietu var nosaukt par viduvēju rezultātu, bet laikam loģisku, ņemot vērā, kādas grūtības "Ventspils" pārdzīvoja," teica Andrejs Butriks, kuram ceturtdien apritēja 30 gadi.

Butriks piekrita, ka sezonas otrā puse raisīja optimismu: "Neapšaubāmi "Ventspils" potenciāls ir acīmredzams. Personīgi es ticu komandai, treneriem un futbolistiem, kluba adminstrācijai. Un ļoti ceru, ka mums izdosies realizēt savas iespējas nākamajā sezonā, kurā "Ventspils" cīnīsies par pirmo vietu Latvijas čempionātā un centīsies sekmīgi startēt Eiropas līgā. Vai stipri pārdzīvoju par to, ka "Ventspils" varēja palikt bez medaļām? Nevis stipri, bet ļoti stipri. Paldies Dievam, ka viss beidzās labvēlīgi. Lai gan man otrajai vai trešajai vietai nav lielas nozīmes – ir tikai pirmā! Kaut arī pašreiz bronzas medaļas var nosaukt par normālu iznākumu."

Pirms stāšanās sporta direktora amatā Andrejam nebija pieredzes šajā jomā: "Protams, mācos katru dienu. Futbolists dienā strādā divas trīs stundas, bet pēc tam var pievērsties citām lietām. Tagad tajā vai citā veidā katru minūti domā par komandu un par darbu. Pastāvīgi nepieciešams kaut ko mācīties, analizēt, sazināties un censties progresēt. Darbs grūts, bet tas man ļoti patīk, ir tuvs un interesants. Pie tam man ir ļoti paveicies, ka man ir iespēja ar to nodarboties dzimtajā klubā."

Butriks tika taujāts arī par darba negatīvo pusi un, vai nav sarūgtināts par to, ka smagais darbs ne vienmēr dod tikai prieku un atzinību – piemēram, labākās spēļu organizācijas balvu Virslīgā ieguva debitante "Metta"/LU: "Nē, apvainoties nedomāju, jo ir daudz svarīgāki jautājumi. Cita lieta, ka tamlīdzīgi lēmumi patiešām mulsina. Kad "Metta"/LU, visu cieņu tai, saņēma balvu, paguvu padomāt par to, ka "Ventspilij" acīmredzot ir jānosūta delegācija stažēties Rīgas klubā. Nu, patiešām, kāpēc gan Eiropas līgas grupu turnīra dalībniecei neuzprasīt par organizāciju Latvijas čempionāta debitantei? (smejas) Bet, runājot nopietni, patiesi sarūgtina nevis tas, bet gan elementāra neprasme vai nevēlēšanās jautājumus risināt cilvēcīgi.

Ko ar to biju domājis? Jurijs Bespalovs izdarīja ļoti daudz ne tikai "Ventspilij", bet arī visam Latvijas futbolam. Vai tiešām bija grūti godināt tāda cilvēka piemiņu ar kādu speciālu balvu? Kad Ventspilī atzīmēja Olimpiskā centra jubileju, pilsētas mērs Aivars Lembergs uz skatuves uzaicināja Vladimiru Bespalovu, pateica labus vārdus Jurija piemiņai – tā ir elementāra cilvēcīga attieksme un uzvedība. Ļoti skumji, ka mūsu futbola pasaulē par to aizmirst. "

Butriks runāja arī par sastāva komplektāciju: "Centāmies atrisināt sekojošu uzdevumu: aicināt perspektīvus spēlētājus, kuriem ir spēļu pieredze Latvijas izlasē vai ir potenciāli tuvu tam, un kuri zina, ko nozīmē uzvarēt. Protams, tas ir grūts uzdevums, bet uzskatu, ka to atrisinājām diezgan veiksmīgi. Saprotams, nevar teikt, ka tas ir Butrika nopelns – katru kandidatūru detalizēti apspriedām ar Jurģi Pučinsku, ar viņa palīgiem.

Kā komentēju Igora Giļmanova, Mihaila Badjautdinova un Raivja Hščanoviča aiziešanu? Pirmkārt, esmu ļoti pateicīgs futbolistiem par palīdzību "Ventspilij". Puiši visu sezonu deva komandai enerģiju un spēkus, centās kluba labā. Pret viņiem nav nekādu pretenziju, vēlam panākumus nākotnē. Cita lieta, ka ir stratēģiski un sastāva jautājumi – futbolā pastāvīgi kāds aiziet un kāds atnāk.

Domāju, ka komandā vēl būs kādas izmaiņas, bet steigties netaisāmies. Svarīgi atcerēties, ka sastāvs ir nokomplektēts par 80%. Jau runāju par stabilitāti, un arī šādā jautājumā tā ir vairāk nekā svarīga – mūs neapmierina situācija, kad desmit spēlētāji aiziet un desmit atnāk. Protams, kādu paskatīsimies, pārbaudīsim, un droši vien jaunpienācēji parādīsies. Bez tam ļoti ceram, ka mūsu jaunie spēlētāji spēs sevi parādīt. Mums tas ir ļoti svarīgi."

"Bez šaubām "Ventspils" mērķis būs uzvarēt Latvijas čempionātā. Zelta medaļas, Latvijas kauss un veiksmīgs starts Eirokausos. "Ventspilij" citu mērķu nemaz nevar būt. Bez tā ļoti gribētos, lai spēlētājiem nebūtu traumu. (...) Gribu ticēt, ka skatītāji aktīvāk dosies uz stadionu. Ļoti gribu, lai līdzjutēji adekvāti novērtētu situāciju un nenovērstos no komandas, piemēram, tādēļ, ka tajā nespēlē pašu audzēkņi. Pirmkārt, komandā tie ir. Otrkārt, gribam, lai to kļūtu vairāk. Ļoti gribu, lai līdzjutēji, kas mums ir ļoti svarīgi, ar "Ventspili" būtu visos brīžos – gan laimīgos, gan grūtos. Ceru, ka visi gūs baudu no komandas spēles un uzvarām," teica Butriks.

"Ventspils" šosezon 36 spēlēs izcīnīja 74 punktus un Latvijas čempionātā ieņēma trešo vietu. Tikpat punktu bija arī "Skonto", tomēr Rīgas klubam bija labāka savstarpējo spēļu bilance. Par čempioni kļuva Daugavpils "Daugava", kuras kontā bija 78 punkti, savukārt ceturtajā pozīcijā esošais "Liepājas metalurgs" no ventspilniekiem atpalika par četriem punktiem. Vasaras pāreju periodā "Ventspils" sastāvā notika būtiskas pārmaiņas, un sezonas otrajā aplī "Ventspils" vidēji spēlē ieguva visvairāk punktu no visām komandām.

Izmantotie resursi:
FK Ventspils

  +2 [+] [-]

, 2012-12-26 09:57, pirms 11 gadiem
Par spēļu organizāciju.
Varbūt kopumā Ventspilī labi organizē Virslīgas spēles (piemēram, aiz žoga nav jāsēž), tomēr kluba mārketinga stratēģija šajā jomā ir tuvu nulles līmenim.
(balsojuma rezultāti: Metta/LU – 18, Ventspils – 7, LM – 7, Jelgava – 5, Skonto – 2; tā kā FKV pat apsteidza ''Jelgavu'' )

  +1 [+] [-]

, 2012-12-26 10:46, pirms 11 gadiem
Laureātu ballē bija vairākas lietas, kuras netika risinātas ar elementāru prasmi un ņemot vērā cilvēcisko faktoru. Notika pēc ierastā scenārija, ķeksīša dēļ.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-12-26 20:46, pirms 11 gadiem
Butrika ironija pilnīgi nevietā, spēļu organizācijā ventspilnieki tiešām varētu no "Mettas"" šo to pamācīties. Un arī Jurija Bespalova piemiņas balvu varētu nodibināt paši ventspilnieki, tas būtu loģiskāk.
Savukārt komandas pastiprināšanā var novēlēt tikai veiksmi, spēcīgs FK Ventspils Virslīgai un Latvijas futbolam nāks tikai par labu.

  +2 [+] [-]

, 2012-12-26 21:26, pirms 11 gadiem
Man gan šķiet, ka Butriks tīri labi no teorētiskā viedokļa ar savu ironiju trāpīja, jo FKV ir, protams, daudz pieredzējušāka komanda par Mettu un no organizācijas, piedaloties Eiropas Līgā, vajadzētu saprast vairāk, bet es piekritīšu tam, ko rakstīja 1, Metta šo balvu izpelnījās ar veiksmīgu mārketinga darbību un skatītāu piesaisti.

Priecē tas, ka klubs centīsies saglabāt sastāvā stabilitāti - tikai tā ir iespēja attīstība un ceļš uz panākumiem Eiropā. Gan jau, ka Saito nebūs viegli noturēt komandā, bet to jau redzēsim.

Lai veicas!