Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Ikstens: "Apmelošanas dēļ jāmeklē cits klubs"

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Ikstens: "Apmelošanas dēļ jāmeklē cits klubs"
Kaspars Ikstens
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas futbola vārtsargs Kaspars Ikstens, tā arī neaizvadot nevienu oficiālu spēli, pametis Gruzijas komandu "Dila Gori". Sarunā portālam Sportacentrs.com viņs atklāj, ka par to "jāpateicas" Gruzijas kluba direktora tautietim Latvijā.

Vēl pirms pāris nedēļām varējām priecāties, ka viens no Latvijas izlases kandidātiem Kaspars Ikstens, kurš iepriekšējā gadā kļuva par Latvijas čempionu Daugavpils "Daugavas" sastāvā, parakstījis līgumu ar Gruzijas šī brīža otro spēcīgāko klubu "Dila Gori". Šīs komandas rindās veiksmīgi spēlē bijušais "Skonto" uzbrucējs Natans Žuniors. Šovakar "Dila Gori" aizvadīja kausa spēli, taču Ikstena nebija pat pieteikumā. Kā izrādās, viņš šajā klubā nespēlēs, jo pēkšņi mainījās komandas kluba direktora attieksme:

"Gruzijā nepalikšu, lai arī pirms tam jau biju parakstījis līgumu un izgājis medicīnisko apskati. Ar manu sniegumu bija apmierināti gan treneri, gan kluba direktors [bijušais „Skonto” futbolists gruzīns Levans Silagadze], bet tad sākās neizprotamas lietas. Direktors trīs dienas pēc kārtas nāca pie manis, izsakot neapmierinātību ar to, kā es trenējos. Es biju izbrīnīts, jo darbojos ar simtprocentīgu atdevi. Strādāju tikpat cītīgi kā Turcijā, kur labi aizvadīju četras pārbaudes spēles. Pēdējā dienā saņēmu zvanu no aģenta, kurš pastāstīja šokējošus jaunumus. Kluba direktors, cerot iegūt padomu, piezvanījis kādam savam tautietim Latvijā, kurš sastāstījis tādas muļkības! Šis ar Latvijas futbolu saistītais cilvēks stāstījis, ka man esot nopietnas problēmas ar ceļgaliem, tādēļ jebkurā brīdī es varu gūt savainojumu, kura sadziedēšanai būs nepieciešama sarežģīta operācija. Vēl vairāk, viņš mani raksturoja kā sliktu vārtsargu, kurš var pildīt tikai rezervista funkcijas. Biju šokēts par tādiem meliem, bet direktors tam visam noticēja. Pēc šīs telefonsarunas man pateica, lai es dodos prom. Kā izrādījās, līgums vēl nebija piereģistrēts..."

Ikstens treniņnometnē Turcijā bija atstājis labu iespaidu, tādēļ nekas neliecināja, ka kluba direktora attieksme tik strauji mainīsies, bet visvairāk viņu pārsteidza meli, kas izskanēja par viņa savainojumu. Komandā viņš bija iejuties ļoti labi, neskatoties uz vietējo iedzīvotāju savdabīgo mentalitāti: "Sākumā biju uzmanīgs, jo bija jāsaprot, kā var rīkoties, un kā – nē. Šeit cilvēki ir ļoti karstasinīgi, bija pat gadījums, ka savā starpā strīdējās, pēc kā sāka arī kauties, bet jau pēc pāris minūtēm atkal draudzīgi jokojās. Mani pieņēma labi, pie tam arī ar komunicēšanos nebija problēmu, jo pārsvarā visi runāja krieviski, bet daži angliski."

Ikstena palikšanu komandā atbalstīja komandas vārtsargu treneris, taču ar to nav bijis pietiekami.

"Dila Gori” būtu kļuvis par Kaspara pirmo ārzemju klubu, jo līdz šim viņš bija spēlējis tikai Latvijas komandās – "Olimps", "Skonto" un Daugavpils "Daugava". Vārtsargs gan nezaudē optimismu, sakot, ka laiks atrast jaunu klubu vēl esot. To Kasparam arī novēlēsim!

  +7 [+] [-]

, 2013-02-26 23:07, pirms 11 gadiem
Kurš tas bija?

     [+] [-]

, 2013-02-26 23:10, pirms 11 gadiem
Viņš ir letiņš vai kārklu krievs?

 +14 [+] [-]

, 2013-02-26 23:20, pirms 11 gadiem
Pertija?

  +7 [+] [-]

, 2013-02-26 23:23, pirms 11 gadiem
balkons rakstīja: Kurš tas bija?
Kurš, kurš. Protams, ka Pertija.

  +1 [+] [-]

, 2013-02-26 23:24, pirms 11 gadiem
kristaps24 rakstīja: Viņš ir letiņš vai kārklu krievs?
Īstus letiņus vecāki uz Skonto nevedīs trenēties. Tā kā domāšana jau laikam kā krievam.

  -1 [+] [-]

, 2013-02-26 23:37, pirms 11 gadiem
zefons rakstīja: Īstus letiņus vecāki uz Skonto nevedīs trenēties. Tā kā domāšana jau laikam kā krievam.
Klauns esi ? Ka var ta pateikt. Doma skonto visi krievi ? Tu noteikti es talu no klubu iekšienes, vien zini kaa smagi kakāt sheit! Pats esi izgajis caur vairakiem klubiem un zini kur ir TIKAI krievi un kur latvieshi?

  +9 [+] [-]

, 2013-02-26 23:39, pirms 11 gadiem
Šis ar Latvijas futbolu saistītais cilvēks

Šos uztur LV futbolā, un pēcāk viņi apmelo LV futbolistus?

  +6 [+] [-]

, 2013-02-26 23:47, pirms 11 gadiem
Protams, ka Pertija, te domāt nevajag! Sportacentrs vienkārši neraksta vārdu, ikviens saprot kāpēc! PERTIJA, VĀCIES PROM NO LATVIJAS, KLAUNS!!! RIEBJAS!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-02-27 00:17, pirms 11 gadiem
FCB71 rakstīja: Protams, ka Pertija, te domāt nevajag! Sportacentrs vienkārši neraksta vārdu, ikviens saprot kāpēc! PERTIJA, VĀCIES PROM NO LATVIJAS, KLAUNS!!! RIEBJAS!
Kāpēc tad uzreiz Pertija? Domā, ka tam tagad nav citu neko ko darīt pirmsezonas laikā? Tikpat labi var būt, piemēram, Rehviašvili, kurš Olimpam ļoti tuvu stāvošs cilvēks bija. Kluba vadītājs un vēl kā treneris pat darbojās...

Bet nu šitā jau ir tikai viena zīlēšana kafijas biezumos.

Cerams, ka Kasparam izdosies atrast pēc iespējas ātrāk jaunu klubu. Nedomāju, ka normāls pieaudzis cilvēks var būt tik lētticīgs, lai neticētu tam, ko redz savām acīm, bet ticētu tam, ko ieborē.

  +6 [+] [-]

, 2013-02-27 00:20, pirms 11 gadiem
artinho rakstīja: Klauns esi ? Ka var ta pateikt. Doma skonto visi krievi ? Tu noteikti es talu no klubu iekšienes, vien zini kaa smagi kakāt sheit! Pats esi izgajis caur vairakiem klubiem un zini kur ir TIKAI krievi un kur latvieshi?
Iet runa par koncepciju,sistēmu, domāšanu utt. Kādi tur ir treneri(ieskaitot to pašu paharju). Cik pats ar savām ausīm esmu dzirdējis, skonto sistēmā trenētie latvieši krieviski runā bez akcenta, smejās par krievu prikoliņiem, draudzējas ar sierenēm, Tā ir sakritība vai tendence? Padomā, ja aiziet! Ja neaiziet un pats esi tāds, tad tev nesaprast, par ko ir doma

  +3 [+] [-]

, 2013-02-27 00:25, pirms 11 gadiem
Es drīzāk aicinātu domāt nevis par to, kas to teica, bet kam tas bija izdevīgi un kāds bija visa šī pasākuma patiesais mērķis. Ja sāk "pūst miglu acīs" un stāstīt visādas sazin kādas Dieva zīmes un zili zaļus brīnumus, kas pat neatbilst ne tuvu patiesībai, tad ir skaidrs viens - kādam futbola funkcionāram bija izdevīgi šādi Ikstenu noņemt no trases. Jautājums - kāpēc?

Versijas:
1) gribēja ieriebt pašam Ikstenam
2) kāds visticamāk aģents vai futbolista čoms pačukstēja "sūdzmanim", ka viņam ir savs vārtsargs un/vai vajag viņu iekārtot kaut kur un palūdza izkārtot šo šaha partiju, un kā rezultātā Ikstena vietā iebīdīt šajā klubā pie pazīstamā savu futbolistu
3) varbūt apakšā kādas naudas spēles

Negribētos nodoties ar sazvērstībām, bet no pieredzes - nekas nekad nenotiek tāpat vien.

  +2 [+] [-]

, 2013-02-27 02:47, pirms 11 gadiem
Viss ir ļoti vienkārši, pagājušogad Dila Gori pamatvārtsargs bija horvāts Marin Skender, bet ziemā viņš pārvācās uz Dāniju... - Soccer - scoresway - Results, fixtures, tables...

tāpēc tagad par pamatvārtsargu ir kļuvis ilggadējais 2. vārtsargs Beka Shekriladze - Soccer - scoresway - Results, fixtures, tables...

bet kā 2. vārtsargu paņēma 30-gadīgo Zurabu Mamaladze - Soccer - scoresway - Results, fixtures, tables...

Vēl arī bij interesanta situācija ar Mirza Merlani, kurš atnāca Dila Gori vasarā, bet pēc pus sezonas aizgāja.. - Soccer - scoresway - Results, fixtures, tables...
tieši tad Dila Gori un atrada sev horvātu Marinu Skenderu, atstājot Shekriladze diedelēt soliņu vēl gadu...
Tātad vaininieks ir kkā saistīts ar Beka Shekriladze... aģents, treneris vai arī viņš pats

  -2 [+] [-]

, 2013-02-27 06:26, pirms 11 gadiem
Nebrīnīšos, ja viņš parādīsies Skonto komandā.

  +7 [+] [-]

, 2013-02-27 07:28, pirms 11 gadiem
tigereens rakstīja: Es drīzāk aicinātu domāt nevis par to, kas to teica, bet kam tas bija izdevīgi un kāds bija visa šī pasākuma patiesais mērķis. Ja sāk "pūst miglu acīs" un stāstīt visādas sazin kādas Dieva zīmes un zili zaļus brīnumus, kas pat neatbilst ne tuvu patiesībai, tad ir skaidrs viens - kādam futbola funkcionāram bija izdevīgi šādi Ikstenu noņemt no trases. Jautājums - kāpēc?

Versijas:
1) gribēja ieriebt pašam Ikstenam
2) kāds visticamāk aģents vai futbolista čoms pačukstēja "sūdzmanim", ka viņam ir savs vārtsargs un/vai vajag viņu iekārtot kaut kur un palūdza izkārtot šo šaha partiju, un kā rezultātā Ikstena vietā iebīdīt šajā klubā pie pazīstamā savu futbolistu
3) varbūt apakšā kādas naudas spēles

Negribētos nodoties ar sazvērstībām, bet no pieredzes - nekas nekad nenotiek tāpat vien.
Futbola aizkulisēs klīst bauma, ka Cauņa no LV prom tikai tikai tāpēc, ka no tagadējās CSKA aldziņas pārskaita Indriksonam smuku procentiņu un to darīs vēl krietnu laiku. Zinot kādus transfēra ciparus Skonto par viņu iepriekš prasīja, tā pat varētu būt patiesība. Iespējams ka Ikstena gadījumā mēģināja ko līdzīgu darīt, bet viņš nepiekrita un tāpēc viņu tagad čakarē.

  -2 [+] [-]

, 2013-02-27 08:45, pirms 11 gadiem
zefons rakstīja: Īstus letiņus vecāki uz Skonto nevedīs trenēties. Tā kā domāšana jau laikam kā krievam.
Hah...nu, protams, īstus letiņus ved trenēties uz Mettu, kur bērni un vecāki tiek nozombēti...

  +1 [+] [-]

, 2013-02-27 10:33, pirms 11 gadiem
Kristabella rakstīja: Hah...nu, protams, īstus letiņus ved trenēties uz Mettu, kur bērni un vecāki tiek nozombēti...
Nezinu vai tur kādu zombē vai nē, bet tur vismaz treneriem nav problēmu ar valsts valodas zināšanām, līdz ar to nav problēmu sazināties ar audzēkņiem.

  +2 [+] [-]

, 2013-02-27 10:37, pirms 11 gadiem
Vakar vakarā te bija nosodošs komentārs no lietotāja Dragoo, kurš šodien jau pazudis. Pēc tā, ka uzzinājām, ka Pertija, kāds no augšas lika izņemt?

     [+] [-]

, 2013-02-27 10:53, pirms 11 gadiem
Ikstens trenējās ar Skonto, kad Pertija piedavāja parakstīt līgumu, Ikstens atteicas. Protams te nav šaubu, kas to izdarīja!

     [+] [-]

, 2013-02-27 10:58, pirms 11 gadiem
Edgars rakstīja: Nezinu vai tur kādu zombē vai nē, bet tur vismaz treneriem nav problēmu ar valsts valodas zināšanām, līdz ar to nav problēmu sazināties ar audzēkņiem.
Paldies Dievam valoda futbolā nav galvenais...

  -3 [+] [-]

, 2013-02-27 11:00, pirms 11 gadiem
Edgars rakstīja: Nezinu vai tur kādu zombē vai nē, bet tur vismaz treneriem nav problēmu ar valsts valodas zināšanām, līdz ar to nav problēmu sazināties ar audzēkņiem.
arī JFC Skonto treneri runā latviski. tā kā bērniem no LV ģimenēm nav problēmas. Bet pieaugušo līmenii... nu neesam jau pirmais klubs, kam treneris ir ārzemnieks.

bet nu ja runājam par LV treneriem, tad tiem nu gan vajadzētu prasties kauna un iemacities LV.

bet ne jau pa šo ir raksts.

  +5 [+] [-]

, 2013-02-27 11:42, pirms 11 gadiem
PERTIJA - GRUZĪNS LATVIJĀ CEĻ FUTBOLU jums nelieks smieklīgi?

  +4 [+] [-]

, 2013-02-27 11:55, pirms 11 gadiem
Sakarā ar Ikstenu aiz rokas jau Perija nav pieķerts, bet kopumā neko labu, manuprāt, LV futbolam viņš devis nav

  -3 [+] [-]

, 2013-02-27 13:34, pirms 11 gadiem
Carloz rakstīja: Futbola aizkulisēs klīst bauma, ka Cauņa no LV prom tikai tikai tāpēc, ka no tagadējās CSKA aldziņas pārskaita Indriksonam smuku procentiņu un to darīs vēl krietnu laiku.
Ha ha shis forsh, jaa nu gan nabaga Caunja piespiests pamest superklubu Skonto lai speletu kaut kada CSKA

Cik cilveki ir naivi tas ir nereali. Pirmkart jaa, tas gan Kaspars Ikstens ir viens no retajiem speletajiem ko var uzskatit par ''latvieti.''

Ikstenam bija problemas ar profesionalitati kopsh Skonto pirms Olimpa laikiem kad saka konkuret ar Hermani Malinju.
Kas vel ir interesants ka pats sportacentrs publiceja interviju ar Malinju kura vinsh teica ka vinjam rodas problemas ar dazhiem komandas biedriem kas padara darbu komanda grutaaku (Ikstens?, Nepatik deldet solinju?)

Puisis ir loti kashkigs un biezhi bija iebildumi par solinja deldeshanu.
tadel varbut ar celgaliem puisim viss ok, bet vai nav taa ka Ikstenam pavestija ka vinjam bus jakonkure par pirmo vartsarga vietu un tas vinjam nepatika?

Bet nu pienjemsim pedeja laika Ikstens kluva nopietnaks un re vinjam tiesham kads iegrieza.

Interesanti kas tas varetu buut? Vai nu gadijuma kads 'kruumos' seedosh vieejais kam ar Latvijas futbolu saistibas bija nevisai veiksmigas kopsh kontrol paketes zaudeshanas?

(Tie kas nesaprata par ko iet runa - Gruzija dzivojoshais chechenis, Beslans Abdulmuslimovs- Kruminsh, zaudeja Skonto kontrolpaketi buuutiski peec dazhiem meneshiem kopsh tas iegushanas)

     [+] [-]

, 2013-02-27 13:41, pirms 11 gadiem
the return of the punkts rakstīja: Ha ha shis forsh, jaa nu gan nabaga Caunja piespiests pamest superklubu Skonto lai speletu kaut kada CSKA
vispār jau tieši pretēji, iemācies lasīt

  +1 [+] [-]

, 2013-02-27 14:22, pirms 11 gadiem
reikons rakstīja: Kāpēc tad uzreiz Pertija? Domā, ka tam tagad nav citu neko ko darīt pirmsezonas laikā? Tikpat labi var būt, piemēram, Rehviašvili, kurš Olimpam ļoti tuvu stāvošs cilvēks bija. Kluba vadītājs un vēl kā treneris pat darbojās...

Bet nu šitā jau ir tikai viena zīlēšana kafijas biezumos.

Cerams, ka Kasparam izdosies atrast pēc iespējas ātrāk jaunu klubu. Nedomāju, ka normāls pieaudzis cilvēks var būt tik lētticīgs, lai neticētu tam, ko redz savām acīm, bet ticētu tam, ko ieborē.
Nu nedomaju ka Rehviashvili ar ko tadu nodarboties,pie tam vinjsh jau strada ilgaku laiku ar Inter Baku,vairak sliecas uz domu ka labais coach Pertija bus pielicis savu rocinju pie shis lietas.

     [+] [-]

, 2013-02-27 14:57, pirms 11 gadiem
Aizdomas krīt uz Tamazu Pertiju, taču te der atcerēties vēsturi. Gruzijas kluba "Dila Gori" tagadējais direktors Levans Silagadze kopā ar Aleksandru Rehviašvili un Davidu Čaladzi bija Gruzijas futbolistu pirmajā desantā Skonto. Šī trijotne draudzīgi turējās kopā. Pertija kopā ar Korgalidzi un Džaladzi atbrauca vēlāk. Turklāt Pertiju atdeva FK Ventspils.

  +2 [+] [-]

, 2013-02-27 15:40, pirms 11 gadiem
stuuris rakstīja: Aizdomas krīt uz Tamazu Pertiju, taču te der atcerēties vēsturi. Gruzijas kluba "Dila Gori" tagadējais direktors Levans Silagadze kopā ar Aleksandru Rehviašvili un Davidu Čaladzi bija Gruzijas futbolistu pirmajā desantā Skonto. Šī trijotne draudzīgi turējās kopā. Pertija kopā ar Korgalidzi un Džaladzi atbrauca vēlāk. Turklāt Pertiju atdeva FK Ventspils.
Ar Korgalidzi atbrauca Mentešašvili gadu vēlāk pēc Pertijas. Skonto Pertiju jau 1997. gadā izīrēja FK "Ventspils".

     [+] [-]

, 2013-02-27 18:27, pirms 11 gadiem
1997.gadā Latvijā parādījās Silagadze, Rehviašvili, Čaladze (visi - ''Skonto''), Pertija, Dželadze (abi - ''Ventspils'' /īrē/); 1999.gadā - Korgalidze, Mentešašvili (abi - ''Skonto'').

  -1 [+] [-]

, 2013-03-01 00:05, pirms 11 gadiem
Tā ir Latvijas virslīga, beibe. Bardaks.