Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Mežeckis apstiprina: "Otrs kandidāts bija slovēnis Stojanovičs"

Rolands Eliņš

Mežeckis apstiprina: "Otrs kandidāts bija slovēnis Stojanovičs"
Jānis Mežeckis
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas Futbola federācijas ģenerālsekretērs Jānis Mežeckis, kurš pēc pāris nedēļām atstās amatu, portālam Sportacentrs.com pastāstīja par to, kā tika atrasta jaunā izlases galvenā trenera Miksu Pātelainena kandidatūra, kā arī apstiprināja, ka otrs galvenais kandidāts bija Kaspara Gorkša atbalstītais Slaviša Stojanovičs, bijušais „Riga FC” treneris.

„Jā, bija divi galvenie kandidāti uz trenera amatu. Šeit man jau arī nedaudz jūk, kas kuram medijam ticis atklāts, un tagad neesmu drošs, ka jaunā federācijas vadība vēlas, lai otrs kandidāts tiek darīts zināms, lai gan pats es neredzu iemeslu to tagad slēpt,” sacīja Jānis Mežeckis.

Taču uz tiešu jautājumu, vai otrs galvenais kandidāts bijis Sportacentrs.com sadaļā "Vienos Vārtos" minētais Slaviša Stojanovičs, bijušais „Riga” treneris, Mežeckis atbildēja apstiprinoši: „Jā, tieši viņš bija otrs kandidāts, kurš tika aicināts uz darba interviju klātienē. Jau teicām, ka mums bija pieci kandidāti, ar kuriem norisinājās video intervijas, pēc tam ar diviem tikāmies klātienē.”

„Miksu Pātelainens bija visas darba grupas favorīts, nevis tikai mans vai kādas citas atsevišķas personas galvenais favorīts,” sacīja Mežeckis. „Taču es Miksu pazinu jau iepriekš. Biju ar viņu bieži ticies, kad viņš vēl vadīja Somijas izlasi, viņš arī bija UEFA tehniskās grupas sastāvā, un tur sanāca kontaktēties, kas arī radīja pozitīvu iespaidu par viņu.”

„Un no UEFA arī tieši nāca ieteikums par Miksu,” pastāstīja Mežeckis. „Tā vispār ir normāla prakse, vismaz man. Kad atbrīvojas pozīcija, tad pazvanu uz UEFA un tā arī pavaicāju – vai nezināt, kurš šobrīd meklē iespējas un ar kuru mēs varētu sadarboties?”

Mežeckis nenoliedza, ka jaunajam LFF prezidentam Kasparam Gorkšam Pātelainens sākotnēji nav bijis galvenais favorīts uz šo amatu: „Tas ir tikai normāli, ka jaunais LFF vadītājs nāk ar savu viedokli un iecerēm. Viņš uzstāja, lai otrs kandidāts arī tiek aicināts uz klātienes interviju, piedāvāja savus variantus. Tās visas ir vajadzīgas lietas. Kāpēc Gorkšs šodien mainīja viedokli? Es pats klātienē šodien LFF valdes sēdē nepiedalījos, jo esmu ārzemēs, tāpēc konkrēti arī to komentēt nevarēšu.”

Līgums, kura nianses vēl tiek precizitātes, paredzēts līdz Nāciju līgas beigām (Latvijas spēles apakšgrupā paredzētas no sestā septembra līdz 19. novembrim) taču līgumā ir iestrādāta iespēja to pagarināt līdz 2020. gada vasarai. Mežeckis arī nevēlējās komentēt jaunā trenera finansiālās prasības un salīdzināt tās ar iepriekšējā trenera Aleksandra Starkova atalgojumu, norādot, ka vēl jau līgums nemaz nav parakstīts: „Taču skaidrs, ka tās nav nekādas kosmiskās summas, tie ir skaitļi, ar kuriem mums jebkurā gadījumā būtu jārēķinās izlases galvenā trenera sakarā.”

„Skaidrs, ka jebkurš treneris vēlas tikt pie ilgtermiņa līguma,” sacīja Mežeckis. „Taču, manuprāt, šis ir abpusēji optimāls variants. Nav jau arī tā, ka, ja Miksu neiegūs pirmo vietu Nāciju līgā, tad līgums noteikti netiks pagarināts. Ja LFF patiks viņa darbs, noteikti, ka varēs turpināt sadarbību. Un Miksu jau tagad ķēries pie darba, viņš jau rītdien dosies uz Liepāju (kur vietējā komanda spēlēs pret RFS), viņš gatavojas apmeklēt arī citas Virslīgas spēles. Miksu jau iepriekš Taizemē, kad vēl tikai risinājās sarunas, iepazinās ar Latvijas futbolu un vēroja Virslīgas spēles, nepavisam nav tā, ka viņš tagad ienācis nepazīstamā teritorijā.”

Mežeckis apstiprināja, ka Pātelainena treneru kolektīvu veidos speciālisti no Latvijas, kuri vēl tiks izvēlēti un rekomendēti Pātelainenam, un konkrētus uzvārdus Mežeckis nenosauca: „Miksu arī vēlējās, lai izlasē būtu viens viņa izraudzīts speciālists, kurš sākumā palīdzēs izlasei gatavošanās procesā. Patiešām ceru, ka šis variants ar jauno galveno treneri patiešām izdosies un nesīs rezultātus.”

  +1 [+] [-]

, 2018-05-10 19:48, pirms 6 gadiem
Kas notika ar Grigorčuku? atteica vai neuzrunāja?

     [+] [-]

, 2018-05-10 20:37, pirms 6 gadiem
Šis citāts laikam visprecīzāk raksturo Mežecka gadus:

" .. Es pats klātienē šodien LFF valdes sēdē nepiedalījos, jo esmu ārzemēs .."

visu laiku pa ārzemēm, tāpēc loģiski, ka LV futbols aizlaists tādā purvā.

     [+] [-]

, 2018-05-10 21:11, pirms 6 gadiem
sapnis rakstīja: Kas notika ar Grigorčuku? atteica vai neuzrunāja?
Uz futbola izlases galvenā trenera amatu...

  +7 [+] [-]

, 2018-05-10 21:12, pirms 6 gadiem
Kāpēc lai viņš neatrastos ārzemēs? Šis futbola guru ir vajadzīgs visai pasaulei, mēs nevaram domāt tik šauri un paturēt viņu tikai sev

  -4 [+] [-]

, 2018-05-10 22:57, pirms 6 gadiem
sapnis rakstīja: Kas notika ar Grigorčuku? atteica vai neuzrunāja?
Ļašenko taču tika pasūtīts, tāpēc arī par šo krieveli nevienam vairs nav intereses.

  +1 [+] [-]

, 2018-05-10 23:35, pirms 6 gadiem
sapnis rakstīja: Kas notika ar Grigorčuku? atteica vai neuzrunāja?
Grigorčuku uzrunāja, bet viņš atteica, jo bija jau ticis pie jauna līguma klubā.

  +3 [+] [-]

, 2018-05-10 23:36, pirms 6 gadiem
huters rakstīja: Ļašenko taču tika pasūtīts, tāpēc arī par šo krieveli nevienam vairs nav intereses.
Grigorčuks, pirmkārt, ir ukrainis un, otrkārt, atšķirībā no Ļašenko viņš ir augsta līmeņa treneris. Tevis teiktajam nav nekāda sakara.

  +1 [+] [-]

, 2018-05-11 02:21, pirms 6 gadiem
huters rakstīja: Ļašenko taču tika pasūtīts, tāpēc arī par šo krieveli nevienam vairs nav intereses.
Nez kāds sakars Ļašenko ar Grigorčuku?Gorkš gribēja Grigorčuku pirmkārt,jo bija spēlējis pie viņa un zina Grigarčuka līmeni.Žēl ka nesanāca viņu parakstīt,vizmaz kāds būtu sācis arī spēlēt futbolu.Soms tāds nezināmais pagaidām,neko ievērojamu nav sasniedzis trenera karjerā pagaidām.

     [+] [-]

, 2018-05-15 18:00, pirms 6 gadiem
Ah Tu vecais blēdi!