Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1601, Did:0, useCase: 3

Nasrī lamā žurnālistu, Francija atzīst Spānijas pārākumu

Agris Suveizda

Nasrī lamā žurnālistu, Francija atzīst Spānijas pārākumu
Samirs Nasrī
Foto: AP/Scanpix

Vakar Spānija Eiropas futbola čempionāta spēlē ar 2:0 pieveica Franciju un kļuva par trešo pusfinālisti. Francijas nedienas gan nebeidzās līdz ar tiesneša beigu svilpi, jo pēc mača tā sauktajā mikszonā negatīvā nozīmē izcēlās komandas pussargs Samirs Nasrī, kurš iesaistījās kārtējā konfliktā ar žurnālistiem, viņus rupji pasūtot.

Nasrī AFP žurnālistu nosauc par k**ces dēlu

Samirs Nasrī sākotnēji atteicās sniegt žurnālistiem komentārus (Jūs vienmēr rakstāt muļķības), taču pēcāk atgriezās mikszonā, kur rupjiem vārdiem nolamāja ziņu aģentūras AFP žurnālistu, kurš vēlējies uzzināt Nasrī viedokli par spēli. Tiesa, Nasrī reakciju, iespējams, izprovocēja žurnālista ne pārāk laipnā atbilde uz Nasrī atteikumu. Mančestras "City" pussargs, kurš ir viens no galvenajiem franču preses kritikas objektiem un bija arī konflikta epicentrā komandas iekšienē, esot žurnālistu nosaucis par k**es dēlu un ieteicis viņam iet un izdr*** sevi. Pēc tam Nasrī piebildis, ka žurnālists tagad varot rakstīt, ka viņš esot arī slikti audzināts. Nasrī izcēlās arī finālturnīra pirmajā spēlē, kad pēc gūtiem vārtiem pret Angliju L'Equipe žurnālistam veltījis speciālu žestu un licis aizvērties.

Francijas Futbola federācijas prezidents Noels Legraets aizstāvēja Nasrī pēc jau pieminētā žesta parādīšanas, taču tagad pret futbolistu bija kritiskāks. "Nasrī ir jūtīgs zēns, taču viņa vārdi nav pieņemami." "Jā, tas ir apkaunojoši, ja tas patiešām notika," TF1 sacīja izlases galvenais treneris Lorāns Blāns. Ja tā ir tiesa, tas ir cieņas trūkums pret žurnālistu. Taču žurnālists arī, šķiet, ir necienījis Nasrī. Starp Nasrī un presi ir problēma. Tas ir nožēlojami viņa personiskā un visas izlases tēla dēļ. Trenerim ir jātiek galā ar spēlētāju reakciju presei, taču es jau pateicu Nasrī to, kas man bija jāpasaka, un acīmredzot šie vārdi īsti nesasniedza galamērķi."

Blāns: "Alba pirmajā puslaikā tikai vienreiz tika pie centrējuma, un Spānija guva vārtus"

"Domāju, ka iznākums ir taisnīgs, jo lielāko daļu spēles kontrolējām notikumus laukumā. Mums bija ļoti spēcīga kreisā mala, un tieši no turienes nāca pirmie vārti. Hordi Alba spēlēja ļoti labi, un Andress Injesta vienmēr apgrūtina dzīvi pretinieku aizsardzībai," pēc spēles sacīja Spānijas galvenais treneris Visente Del Boske. "Spēles beigu daļā Francijai nebija nepieciešamā spēka, taču tai vienalga bija Franks Riberī un Karims Benzemā. Francija devās uzbrukumā, un laukumā nāca arī Olivjē Žirū un Nasrī. Francija neaizsargājās visu laiku, un mēs labi spēlējām kā komanda. Mača beigās bijām noguruši, bet tas ir normāli. Līdz nākamajai spēlei mums pietiks laika atjaunot spēkus."

"Pēc zaudējuma vienmēr ir sarūgtinājums. Ja izstājies no Eiropas čempionāta, sarūgtinājums ir vēl lielāks. Bijām daudz pētījuši Spāniju un zinājām, ka tai ir ļoti spēcīga kreisā mala. Vissarūgtinošākais ir tas, ka tieši caur šo malu ielaidām pirmos vārtus. Alba izdarīja tikai vienu centrējumu, un Spānija guva vārtus," pēc mača par taktikas neveiksmi nikns bija Blāns, kura līgums ar izlasi nu ir beidzies un jūlijā paredzētas pārrunas par iespējamo sadarbības turpināšanu. "Tāpat kā Spānija ir ļoti laba kreisajā malā, vēlējāmies uzbrukt pa savu kreiso malu, jo tajā ir Riberī un arī Benzemā patīk tajā ieskriet. Divreiz vai trīsreiz mums pietrūka tehniskās meistarības, kad varējām viņiem sagādāt grūtības. Spānijas izlase ir lieliska. Mums nevajadzētu justies apkaunotiem, sakot, ka tā ir labāka par mūsu komandu. Nožēloju par to, kā ielaidām pirmos vārtus. Domāju, ka Spānija no mums baidījās - jo īpaši no mūsu priekšējās līnijas. Mana lielākā nožēla ir par to, ka ielaidām tik ātrus vārtus."

"Esmu priecīgs par savu simto spēli un gūtajiem vārtiem," teica Šabi Alonso. "Zinājām, ka tagad katra spēle būs grūta, taču tagad esam pusfinālā un atdosim visus spēkus. Kontrolējām spēli, lai arī zinājām, ka nebūs viegli pret komandu, kas aisargājas tik dziļi. Pēc pirmajiem vārtiem spēle kļuva vieglāka." Par parādīto sniegumu apmierināts bija arī Fransesks Fabregass: "Pirmajā puslaikā spēlējām patiešām labi, patiesībā tas bija viens no labākajiem pirmajiem puslaikiem čempionātā. Spēlējām pret Franciju, kas aizvadīja ļoti labu maču. Tagad esam priecīgi - smagi strādājām un daudz skrējām, galvenais, ka uzvarējām. Pret Portugāli gaida grūta spēle - tā ir ļoti stipra gan atklātā cīņā, gan pretuzbrukumos. Tai ir ļoti labi spēlētāji."

Benzemā: "Spānijai bija tikai viena iespēja un pendele"

"Esmu ļoti priecīgs par to, kā spēle attīstījās. Francija bija grūta pretiniece, kas labi aizsargājās un labi darbojās ar bumbu. Taču domāju, ka aizvadījām teicamu spēli, un esmu ļoti apmierināts," sacīja Hordi Alba. "Šādā spēlē vienmēr ļoti patīkami ir tikt pie rezultatīvas piespēles. Ar maču esmu apmierināts gan no paša snieguma, gan no visas komandas skatu punkta. Spēlējām pret ļoti stipru komandu." Tikmēr Francijas kapteinis Igo Loriss, līdzīgi kā Blāns, uzskata, ka Francijai nebūtu jājūtas apkaunotai par zaudējumu Spānijai. "Sasniedzām savu pirmo mērķi un izkļuvām no grupas, bet tad mums bija jāspēlē pret Spāniju, kas ir labākā komanda pasaulē. Netikām ar to galā, bet mums nevajadzētu justies apkaunotiem. Darījām visu, ko pratām, un bijām diezgan tuvu. Mums ir jāmācās no savām kļūdām, jo Pasaules kausa atlases ciklā atkal spēlēsim pret Spāniju. Mums ir jauna komanda, tāpēc mums no šīs spēles ir jāgūst mācība."

"Manuprāt, aizsargājāmies visai labi. Tiesa, ka mums radās grūtības, taču mēs to gaidījām," teica Francijas centra aizsargs Adils Ramī. "Spēlējām pret labāko komandu pasaulē, un Spānijai nebija daudz vārtu gūšanas iespēju. Bet, kad tai tāda bija, Spānija to nepalaida garām, un tas arī radīja atšķirību. Vairs nevaram neko darīt. Tagad kravāsim mantas un brauksim mājās. Varam vienīgi apsveikt Spāniju. Vienīgā nožēla ir par mūsu sniegumu pret Zviedriju. Mums jāturpina strādāt un nevajadzētu būt pārāk satriektiem par zaudējumu Spānijai." Arī Ramī partneris aizsardzības centrā Lorāns Koscelnijs piekrita, ka Francija aizsargājās samērā labi. "Aizsargājāmies diezgan labi. Protams, Spānija vairāk kontrolēja bumbu, bet tā neradīja daudz izdevību.

Mums pretuzbrukumos bija dažas iespējas, bet nespējām tās izmantot. Tagad mums jālūkojas tikai nākotnē, un domāju, ka šis turnīrs mums palīdzēs progresēt - neaizmirsīsim to, ka esam jauna komanda." Tāpat Londonas "Arsenal" aizsargs, kurš izlasē aizvadīja tikai ceturto spēli, uzslavēja Spāniju: "Jau labu laiku redzam, ka Spānija spēlē visskaistāko futbolu un iegūst trofejas, tāpēc tā mums bija grūta spēle. Spānijai ir meistarība, lai kontrolētu bumbu un liktu pretiniekiem tai skriet pakaļ, tādējādi liekot viņiem patērēt daudz enerģijas. Ja tehniskā ziņā būtu nedaudz precīzāki, varējām gūt vārtus, taču jebkurā gadījumā čempionātu atstāsim ar paceltām galvām."

"Kā mums šovakar pietrūka? Gūtu vārtu," pēc mača izteicās Karims Benzemā. "Zaudējām labākajai komandai pasaulē. Mačs bija grūts, bet spēlējām labi. Spānijai visas spēles garumā bija viena iespēja, pendele, un tas arī viss. Esam ļoti sarūgtināti, jo zinām, ka varējam uzvarēt. Vai esam tālu no Spānijas līmeņa? Nē, taču tai ir savs specifisks stils. Katrai komandai pret Spānija nākas spēlēt bez bumbas. Ir jāpaliek aizsardzībā un jāgaida pretuzbrukumu iespējas. Tāds ir Spānijas stils, un tur neko nevar darīt. Taču mūsu komandai ir nākotne. Sasniedzām ceturtdaļfinālu, un tas ir patīkami."

Izmantotie resursi:
Goal.com
UEFA EURO – UEFA.com
Sport : toute l'actualité sportive sur l'EQUIPE...
Rmc.fr radio : Info, Sport. Radio du sport en...
France Football : toute l'actualité du...

Slēpts komentārs: Skudriniekss

  +5 [+] [-]

, 2012-06-24 15:38, pirms 12 gadiem
interesanti viedokļi , bet spēli kontrolēja Spānija un Spāņu uzvara ir likumsakarīga

  +6 [+] [-]

, 2012-06-24 16:03, pirms 12 gadiem
Kuce jau it kā ir vienkāršs sieviešu dzimtas suņa apzīmējums

  +1 [+] [-]

, 2012-06-24 16:04, pirms 12 gadiem
žurnālistus arī ir jālamā, jo liela daļa no viņiem raksta muļķības! Vai arī, kā sportacentrā, ir nenopietni urnlisti - vienkri pokemoni!

     [+] [-]

, 2012-06-24 16:05, pirms 12 gadiem
objektiivais rakstīja: interesanti viedokļi , bet spēli kontrolēja Spānija un Spāņu uzvara ir likumsakarīga
Piekrītu. Un tajā pat laikā piekrītu arī Benzemā - spāņiem bija viena izdevība, ko alonso realizēja, un vēl arī apšaubāma pendele. Viss - vairāk jau arī viņiem nebija.

  -1 [+] [-]

, 2012-06-24 17:33, pirms 12 gadiem
sonofthebit ch go fuc k your self

  +3 [+] [-]

, 2012-06-24 17:49, pirms 12 gadiem
kā Nasrī tulkojās krievu valodā...

  +1 [+] [-]

, 2012-06-24 18:50, pirms 12 gadiem
baraviks rakstīja: Piekrītu. Un tajā pat laikā piekrītu arī Benzemā - spāņiem bija viena izdevība, ko alonso realizēja, un vēl arī apšaubāma pendele. Viss - vairāk jau arī viņiem nebija.
Diemžēl francūžiem nebija pat tas...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-06-24 22:38, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: Gadījumā Kreipāns neteica, ka 98.spēle ir Šabi Alonso?
Ja tā teica, tad nepareizi teica.

     [+] [-]

, 2012-06-25 00:47, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: Gadījumā Kreipāns neteica, ka 98.spēle ir Šabi Alonso?
Neteica gan, vēl tieši atzīmēja, ka 100 spēle
Kā skatos dažiem pokemoniem jau, tas tagad galvenais meklēt kā arī izdomāt kļūdas Kreipāna komentētajās spēlēs