Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Teksta tiešraide: "Crvena Zvezda" - "Spartaks" 2:0 (spēle galā)

Rolands Eliņš

Teksta tiešraide: "Crvena Zvezda" - "Spartaks" 2:0 (spēle galā)
Oļegs Dmitrijevs spēlē pret "Crvena Zvezda" Belgradā
Foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija

Latvijas čempionvienība futbolā Jūrmalas "Spartaks" šovakar aizvada UEFA Čempionu līgas pirmās kvalifikācijas kārtas atbildes spēli, izbraukumā sacenšoties ar spēcīgo serbu komandu "Crvena Zvezda". Rīgā jūrmalnieki noturēja neizšķirtu 0:0.

Vārti: Bens 78`, Krstičičs 81`
Brīdinājumi: Kosoričs, Vitors, Kobzars.
Crvena Zvezda: Borjans,Krstičičs, Savičs, Rodičs, Degeneks, Stojkovičs, Jovičičs, Miličs (Pavkovs 60`), Ebesilio (Melegs 72`), Bens, Radonjičs
Spartaks: Nerugals, Freimanis, Kosoričs, Ošs, Šlampe, Višņakovs (Davidovs 49`), Malejevs, Dmitrijevs, Kobzars, Svārups (Agirre 56`), Vitors
Galvenais tiesnesis: Alpers Ulusojs (Turcija)

90+3` Spēle galā, un līdz ar to arī "Spartaka" Čempionu līgas sezona. Jūrmalas komanda pēc ļoti cienīgā snieguma šajos divos mačos pret Serbijas čempioni pārcelsies uz Eiropas līgas kvalifikāciju, kamēr "Crvena Zvezda" ČL otrajā kārtā būs spiesta vēlreiz izbaudīt Baltijas viesmīlību.

88` Pēc smagā trieciena "Spartaks" pārgājis uzbrukumā un cenšas apdraudēt pretinieku vārtus. Labā tālsitiena pozīcijā gandrīz tika Vitors, kurš apspēlēja pāris pretiniekus, taču viņam bumbu tomēr atņem.

VĀRTI! Un mājinieku pārsvars uzreiz tiek dubultots (81`) "Crvena Zvezda" izspēlē ātro uzbrukumu, kurā bumba "iesprūst" soda laukumā spēlētāju drūzmā, bet Krstičičs to pamanās tomēr ieripināt vārtos, visticamāk, pieliekot punktu "Spartaka" cerībām.

VĀRTI! "Crvena Zvezda" izvirzās vadībā (78`) Pēc stūra sitiena tiek veikta atspēle ar galvu, un pie tālā vārtu staba pavisam viens palicis Bens, kurš nekļūdās. Lai arī viņš bija uz aizmugures robežas, tiesneša karodziņš netiek pacelts, un vārti tiek ieskaitīti.

76` "Spartakam" izdevās minūti ilgs uzbrukums, kurā gan lielu daļu aizņēma stūra sitiena izspēle, taču arī pēc tam izdodas neļaut "Crvena Zvezda" uzsākt ierasto ofensīvu. Tā vietā spēle kļuvusi saraustīta, ar biežiem pārkāpumiem un "Spartaka" pieticīgiem pretuzbrukumu mēģinājumiem.

71`` Jūrmalas komandai nekādi neizdodas pieturēt bumbu kaut vai uz pāris piespēlēm. Sāk izpausties nogurums, taču "Crvena Zvezda" uzbrukumā joprojām neko īpaši iespaidīgu nespēj izveidot.

65` "Spartaku" izglābj vārtu stabs - Radonjičs pirmais tiek pie soda laukumā atmestas bumbas un izdara neatvairāmu sitienu tālajā stūrī, taču trāpa pa stabu. Pēc tam Nerugals nospēlē veiksmīgi nākamajā uzbrukumā.

62` "Spartaks" vēlreiz nogādāja bumbu pretinieku soda laukumā, kur tā pāris brīžus draudīgi bija bez īpašnieka, taču jūrmalnieki pie sitiena tomēr netika. "Spartaks" iztērējis divas maiņas, Višņakova un Svārupa vietā sūtot leģionārus Davidovu un Agirri, kamēr "Crvena Zvezda" beidzot sūtījusi laukumā izteiktu uzbrucēju, Miliču nomainot pret Pavkovu.

56` Nobīties "Crvena Zvezda" līdzjutējiem lika Kaspars Svārups, kurš ātrajā uzbrukumā centrējuma laikā tika priekšā aizsargam un arī izdarīja sitienu no soda laukuma vidus, diemžēl neprecīzu. "Spartaka" labākā iespēja gūt vārtus kopš Malejeva sitiena pirmā puslaika vidū.

51` Kļūda piespēlē laukuma centrā noved pie "Crvena Zvezda" masīva pretuzbrukuma, kuru bez ceremonijām aptur Kosoričs, tiesa, pelnīti arī saņemot brīdinājumu. Seko bīstama standartsituācija, kurā Rodičs aizmūk no sedzēja, taču netiek pie bumbas.

49` "Crvena Zvezda" uzreiz nostājās uzbrukumā un cenšas uzlauzt "Spartaka" aizsardzību ar iepriekšējiem paņēmieniem - regulāriem centrējumiem uz tālo vārtu stabu. Pagaidām "Spartaks" turas.

46` Sācies otrais puslaiks!

Statistika pēc pirmā puslaika

KategorijaCrvena ZvezdaSpartaks
Sitieni (rāmī)11 (4)3 (0)
Stūra sitieni41
Aizmugures00
Pārkāpumi57
Bumbas kontroles %60%40%

45` Pirms puslaiks beidzies bez vārtu guvuma. "Spartakam" 42. minūtē bija sava standartsituācija, kad neatļauti tika apturēts Aleksejs Višņakovs, un pēc bīstama centrējuma, kurā "Crvena Zvezda" aizsardzība nemaz neizskatījās tik droša, sekoja arī "Spartaka" stūra sitiens. Pēdējās minūtēs gan atkal masīvi uzbruka mājinieki, bet jau atkal bez nopietniem momentiem, tikai ar spriedzes uzturēšanu "Spartaka" vārtu tuvumā.

41` Ļoti bīstama "Crvena Zvezda" standartsituācija pēc Vitora diskutabla pārkāpuma - tieši pretim vārtiem pie soda laukuma robežas. Taču Nerugals vēlreiz nospēlē veiksmīgi un tver pa zemi sisto bumbu.

37` Nerugals lieliski noreaģē uz sitienu ar galvu no tuvas distances un atvaira bumbu, kas lidoja tieši zem pārliktņa. Vietējie līdzjutēji arvien negatīvāk sāk reaģēt uz Nerugala atsitieniem no vārtiem, kas paliek arvien gausāki.

33` Ļoti bīstama epizode pie "Spartaka" vārtiem, taču pēc saspēles soda laukumā spēcīgi pāri vārtiem sit Bens. Neliela trauma tikmēr "Spartaka" futbolistam Kobzaram, taču viņš turpina spēli.

28` Vēl viens potenciāls pretuzbrukums "Spartaka" izpildījumā, kurā gan neizdodas precīza piespēle labajā flangā, taču "Crvena Zvezda" pēc tam vairs tik masīvi uz priekšu vairs nedodas, lai gan turpina saglabāt ievērojamu teritoriālo pārsvaru.

25` "Spartaks" centās uzsākt pāris pretuzbrukumus, laukuma vidū ar skaistiem apspēlēšanas manevriem izcēlās Vitors. Kreisajā flangā pretiniekam garām tika arī Dmitrijevs, kurš precīzi izspēlēja pa sitienam Malejevam, kurš no teicamas pozīcijas (apmēram 16 metriem tieši pretim vārtiem) tomēr sita pāri.

18` "Spartaks" bumbu ilgāk par pāris piespēlēm noturēt nevar, taču aizsardzībā komanda izskatās atguvusies no pretinieku ofensīvas. Pirmoreiz spēlē iesaistījās arī Nerugals, bet pretinieku sitiens bija vienkāršs un vājš.

13` Pirmā izcilā Belgradas komandas iespēja gūt vārtus - pēc centrējuma brīvi pie tālā vārtu staba sanāk uzsist Miličam, taču viņš sit pāri, par ko pats izrāda lielu neapmierinātību.

9` "Crvena Zvezda" iejutusies spēlē un ar presinga palīdzību neļauj "Spartakam" tikt īpaši tālu no sava soda laukuma. Vairākas draudīgas epizodes pie Jūrmalas vārtiem, vienreiz arī brazīlietim Vitoram paveicās, ka netika fiksēta pendele par pretinieka nogāšanu centrējuma laikā.

4` Nedaudz pārsteidzoši, bet spēles sākumā vairāk bumbu kontrolēja "Spartaka" futbolisti. Bumba tika arī mājinieku soda laukumā, taču bez bīstama momenta, un tagad serbu komanda pārņēmusi iniciatīvu.

1` Spēle sākusies!

21:25 Komandas iznākušas laukumā, sasveicinājušās un pēc brīža spēle sāksies. Tribīnes ne tuvu nav pilnas, taču vietējo līdzjutēju sarūpētā atmosfēra tāpat ir jūtama.

21:15 Jūrmalas "Spartaka" sākumsastāvā, salīdzinot ar pirms nedēļas aizvadīto spēli Rīgā, kad izdevās atvairīt pretinieku uzbrukumus un noturēt neizšķirtu 0:0, nav izmaiņu.

Tikmēr „Crvena Zvezda” sākumsastāvā notikušas divas izmaiņas. Babiča vietā centra aizsarga pozīcijā dosies Austrālijas izlases spēlētājs Milošs Degeneks, kurš pavisam nesen piedalījās Pasaules kausā, kamēr cits „Crvena Zvezda” jaunpienācējs nīderlandietis Ebesilio dosies sākumsastāvā Stojiļkoviča vietā. Stojiļkovičs Rīgā guva traumu, bet Ebesilio devās uz maiņu un parādīja labu sniegumu. Ebesilio gan nav izteikts centra uzbrucējs, līdz ar vismaz spēles sākumā „Crvena Zvezda” spēlēs bez šīs pozīcijas pārstāvja.

Plašāks pirmsspēles apskats pieejams šeit - Jūrmalas "Spartaka" misija Čempionu līgā:...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-07-17 21:26, pirms 6 gadiem
kautur raada?

     [+] [-]

, 2018-07-17 21:27, pirms 6 gadiem
VoldinshGB rakstīja: Lieliski, bus ko vakara paskatities Kadas izredzes, kur radis?
LiveTV / WebPlayer

     [+] [-]

, 2018-07-17 21:28, pirms 6 gadiem
Vai man vienīgajam liekas dīvaini ka Crvena Zvezda fani sēž mierīgi, kā aitiņas?

  +1 [+] [-]

, 2018-07-17 21:31, pirms 6 gadiem
http://www.live-streamhd.me/stream.php?t=Flash&link=http://sportlive.site/vip1/spklub1.php&id=222372
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-07-17 21:46, pirms 6 gadiem
izskatās pēc serbu DR, tas pats sponsors, stadionā tukšums
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2018-07-17 22:05, pirms 6 gadiem
Lietuvas Suduva tikmēr izslēdz Apoel (tie paši, kuri pagāšo gadu spēlēja ČL)

     [+] [-]

, 2018-07-17 22:23, pirms 6 gadiem
Kili Puis pirmkārt tais ir LV KLubs un nevajag būt heiterim šeit ja nav grūti tad atbildi par kuru LV klubu tu esi?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-07-17 22:27, pirms 6 gadiem
Pamatīgs pārsvars serbiem protams, bet nu jācer, ka paveiksies.

     [+] [-]

, 2018-07-17 22:29, pirms 6 gadiem
ja kas jūtūbā rāda normālā kvalitātē
https://www.youtube.com/watch?v=x4E...

  +2 [+] [-]

, 2018-07-17 22:29, pirms 6 gadiem
Kili rakstīja: cerams spartaks zaudēs

nav ko tādiem krievu klubiem te ko darīt
Pat ja klubs nepatīk, tad tas tik un tā nāktu par labu Latvijai, nopelnot pēc iespējas labāku koeficentu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-07-17 22:35, pirms 6 gadiem
Kili rakstīja: spartaks ir informēts ka Latvijā NAV divvalodības?
Tu esi informēts ka tev nav darba un nākotnes?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-07-17 22:49, pirms 6 gadiem
cienījama pretestība, bet ja ieslēgs lūzeru taktiku un sāks primitīvi vilkt laiku - ātri dabūs vārtos bumbu..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-07-17 23:11, pirms 6 gadiem
dīvaini - it kā nolikuši autobusu, bet atstāj uz līnijas brīvu pretinieku ..

  +1 [+] [-]

, 2018-07-17 23:13, pirms 6 gadiem
Ja 1mais gols nebija aizmugure, tad Ronaldu ir no Āfrikas!? Totāli negodīgākā komandas sporta spēle uz pasaules!? Vēmiens no šitā, līnijnieks VISU redz, bet roku pacelt nespēj!?

  +1 [+] [-]

, 2018-07-17 23:13, pirms 6 gadiem
Pirmais gols 100% aizmugure
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-07-17 23:14, pirms 6 gadiem
Salūza kā VAZ 2101

  +1 [+] [-]

, 2018-07-17 23:15, pirms 6 gadiem
Var jau lažu nolaist kādā pendelē utt, bet šiten VISS bija redzams! Un kā jau letiņu komanda, apstājās un ielaida otro!? Reāli joprojām 0:0 bija jābūt!?

  +1 [+] [-]

, 2018-07-17 23:27, pirms 6 gadiem
Piekrītu,ka pirmie vārti no aizmugures stāvokļa,līdz ar to Spartaka autobuss sabruka.Otrie jau pēc inerces.Nu paskatīsimies,kā klāsies Suduvai pret serbiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja