Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Visi četri Eirokausu klubi no Latvijas saņem UEFA licences

Agris Suveizda

Visi četri Eirokausu klubi no Latvijas saņem UEFA licences
Edgars Gauračs
Foto: Nora Krevņeva-Baibakova

Latvijas Futbola federācija savā mājaslapā informējusi, ka visi četri Čempionu līgas un Eiropas līgas kvalifikācijās iekļuvušie klubi ir saņēmuši nepieciešamās UEFA licences.

"Saskaņā ar 7. maija Latvijas Futbola federācijas (LFF) Klubu licencēšanas komisijas sēdē pieņemto lēmumu Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) licence dalībai 2018./2019. gada sezonas UEFA Eiropas klubu sacensībās ir piešķirta sekojošiem UEFA licences pretendentiem:

Spartaks Jūrmala (UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas 1. kārta);
FK Liepāja (UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas 1. kārta);
FK Ventspils (UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas 1. kārta);
Riga FC (UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas 1. kārta)."

Sākot ar šo sezonu, Eirokausu sistēmā atkal būs izmaiņas, un šoreiz gan Čempionu līgas, gan Eiropas līgas atlase sāksies ar priekšsacīkšu kārtu, bet Latvijas klubi abus turnīrus varēs sākt pirmajā kvalifikācijas kārtā. Gan pirmās, gan otrās kvalifikācijas kārtas izloze notiks 19. jūnijā, tā ka Latvijas klubi uzzinās arī iespējamos pretiniekus otrajā kārtā, ja tajā iekļūs. Čempionu līgas dalībniecēm būtiskākā izmaiņa būs tā, ka kvalifikācijā izkritušie klubi pāries uz Eiropas līgu, kuras kvalifikācija nu būs sadalīta divās daļās – čempionu un nečempionu zaros.

Atgādinām, ka par Latvijas čempionu otro gadu pēc kārtas kļuva "Spartaks", kas 24 spēlēs izcīnīja 46 punktus, bet aiz tā sekoja kausa ieguvēja "Liepāja"/"Mogo" (37), "Riga" (37) un "Ventspils" (37). Šosezon pēc sešām kārtām ar 14 punktiem vadībā ir Kurzemes klubi, bet tiem seko Eirokausos neiekļuvusī RFS (13), "Spartaks" (10) un "Riga" (9).

Izmantotie resursi:
Piešķirtas licences Latvijas klubu dalībai...

  +1 [+] [-]

, 2018-05-08 20:45, pirms 6 gadiem
Lai veicas tikt EL

     [+] [-]

, 2018-05-08 23:48, pirms 6 gadiem
Nav tā, ka 1x visi sākam no pagraba?!