Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

Atskats uz 1. līgas sezonu (1. daļa)

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Atskats uz 1. līgas sezonu (1. daļa)
12. vietu šosezon ieņēma "Tukums-2000"
Foto: Ivars Veiliņš, jelgavasvestnesis.lv

Noslēdzies Latvijas čempionāts futbolā 1. līgā, zināms galīgais vietu sadalījums. Lēnām varam sākt atskatīties uz aizraujošo 2008. gada sezonu. Pirmajā apskata daļā par klubiem, kas ierindojās no 11. līdz 15. vietai – "Spartaku", "Tukumu-2000/TSS", "Kauguriem/Multibanku", "Gulbeni 2005" un "Abulu".

2008. gada 1. līgas sezona bija patiesi interesanta – līdz pat pēdējai kārtai nebija zināms galīgais vietu sadalījums, un vissaspīlētākā situācija valdīja tieši turnīra tabulas augšgalā. Galu galā turnīrā triumfēja Rīgas "Daugava", aiz sevis atstājos Ventspils "Tranzītu", savukārt Rīgas "Jaunība" bija spilgts piemērs, kā pavisam nejaušas kļūdas dēļ iespējams zaudēt ne tikai spēli, bet arī svarīgu vietu turnīra tabulā – nebijusi muļķīgā kļūda ar protokola aizpildīšanu un līdz ar to – piešķirtā tehniskā zaudējuma, pārspēlēs, visticamāk, spēlētu rīdzinieki .

Pirmo reizi visas 1. līgas sezonas garumā turnīram ļoti aktīvi sekoja līdzi portāls eSports.lv, pēc katras kārtas un spēles operatīvi iepazīstinot lasītājus ne tikai ar rezultātiem un vārtu guvējiem, bet arī treneru komentāriem. Turpinot iesākto, aizvadīto sezonu lūdzām izvērtēt katras komandas pārstāvim – kā nekā, tieši viņi visobjektīvāk spēj pateikt, kas trūka, lai izcīnītu labāku vietu sezonas noslēgumā, uzskaitītu turnīra plusus un mīnusus, kā arī veiktu sīkāku analīzi.

Katram trenerim uzdevām trīs zemāk minētos jautājumus. Apskata pirmajā daļā piedāvājam 1. līgas pēdējā piecinieka – Jūrmalas "Spartaka", "Tukuma-2000/TSS", Jūrmalas "Kauguru/Multibankas", "Gulbenes 2005" un Smiltenes "Abula" – pārstāvju komentārus.

Nedēļas (septiņu dienu) laikā varēsiet lasīt apskata 2. daļu, kur savas domas izteiks to komandu, kas ierindojās 6. – 10. vietai, pārstāvji.

Jautājumi

1. Kā kopumā varat novērtēt aizvadīto sezonu savas komandas izpildījumā?
2. Kāds iespaids radās par šīs sezonas 1. līgas čempionātu kopumā?
3. Kāda izskatās komandas nākotnes perspektīva, kad sāksies gatavošanās jaunajai sezonai?

11. vieta – Jūrmalas "Spartaks"

Uz jautājumiem atbildēja komandas galvenais treneris Sergejs Golubevs..
1. Ja ņem vērā, ka mēs bijām 1. līgas debitanti, tad var teikt, ka sniegumu jāvērtē pozitīvi. Finišējām priekšā komandām, kuras 1. līgā spēlē ne pirmo gadu – "Abulam", "Tukumam", "Kauguriiem". Izdevās saglabāt vietu 1. līgā, tāpat izpildījām uzdevumu Latvijas kausa izcīņā tikt līdz Virslīgas komandām. Jaunajiem spēlētājiem tā bija nenovērtējama pieredze – spēlēt ar 14-kārtējiem valsts čempioniem tobrīd labākajā valsts laukumā. Pie rezultāta 0:2 Dombrovskis piecu minūšu laikā divreiz trāpīja pa vārtu stabu.

Čempionāta beigās neizdevās nospēlēt optimālajā sastāvā, tāpēc arī attiecīgi ir pēdējo astoņu, deviņu kārtu rezultāti. Žēl, ka līdz 6. – 7. vietai pietrūka desmit punktu. Es pat zinu, kur mēs tos nepaņēmām – 5. kārtā pēdējā minūtē zaudējām "Valmierai", kā arī trīs nejēdzīgi zaudējumi pret "Kauguriem", "Gulbeni" un "Jēkabpili". Esmu vīlies uzbrucēju sniegumā, kuri pa visiem kopā guva septiņus vārtus. Ar plusa zīmi atzīmēšu Kravčenko, Rudskoju un blakus Blagonadeždinam strauji progresējošos Ščelkunu un Atopkinu.

2. Turnīrs bija ļoti interesants. Īpaši priecē intriga līderu starpā, jo arī mēs netieši tur piedalījāmies. Varam lepoties, ka atņēmām punktus visām pirmā piecinieka komandām, izņemot "Daugavu". Turnīra organizāciju, kā vienmēr, varētu vēlēties labāku. Pastāvīgi tiek pārceltas spēles. Snieguma ziņā atzīmēšu "Daugavu", "Jaunību" un "Jēkabpili" otrajā aplī. Ļoti iepatikās organizācija "Mettas" un "Jelgavas" mačā – it īpaši devīzes "ja uz spēli atnāk pieci cilvēki, tad dari visu, lai nākamreiz atnāktu desmit utt." īstenošana.

3. Atpūta būs līdz janvāra vidum, taču ne visiem. Mums ir jauno spēlētāju grupa – šie futbolisti nespēlēja klubā, bet tagad ar viņiem nodarbosimies vienu, divas reizes nedēļā. Vēlējāmies spēlēt LAFL turnīrā, taču tas ir pārāk dārgi. Vienas spēles izmaksas ir aptuveni 120 Ls, un tā ir 2x25 minūtes gara, laukumā septiņi pret septiņi. Mēs par šādu naudu labāk noīrēsim Olimpisko centru un par sparingpartneriem aicināsim komandas no Virslīgas vai 1. līgas.

No februāri sāksim trenēties Jūrmalā – uz laukuma un pludmalē. Tāpat spēlēsim pārbaudes spēles. Ceru, ka kluba vadība paliks bez izmaiņām. Savukārt sastāvs izmainīsies par 40-50 procentiem. Vairāk spēlēs 1990. – 1992. gadā dzimušie puiši. Par mērķi pagaidām runāt pāragri, bet katrā gadījumā tas būs – ieņemt augstāku vietu nekā šosezon.

12. vieta – "Tukums-2000/TSS"

Uz jautājumiem atbildēja komandas galvenais treneris Artjoms Grudcins..
1. Gala rezultāts ir tāds pats kā pagājušajā sezonā, bet, tā kā pēc iepriekšējā gada no komandas aizgāja prom trīs līderi, sākums bija smags. Tomēr vēlāk jau parādījās, ka gan kvalitātē, gan meistarībā progresējam, un beigās jau bijām neapmierināti par neizšķirtiem un zaudējumiem – sešās spēlēs ielaidām vārtus pašās pēdējās minūtēs, tādējādi zaudējām punktus. Tas tāpēc, ka spēlē daudz jauniešu, un ceram, ka nākamgad būs jau vieglāk un ka tādu zaudējumu nebūs vairs. Komandai izveidojās divi līderi, kas sasita pusi vārtu – Andris Ķere un Toms Aizgrāvis. Viens jau veterāns, otrs vēl jauns.

Mūsu U-16 jaunieši palika 3. vietā Latvijā, arī pārējās jaunatnes komandas šosezon nostartēja labi, tā ka piramīda sāk arī nest augļus. Jaunie spēlētāji gan sezonas sākumā nekādīgi nevarēja iekļauties sastāvā, taču otru čempionāta pusi jau pieci, seši jaunieši spēlēja pamatsastāvā – tas ir pozitīvi.

2. Manas prognozes piepildījās, ka "Tranzīts" būs starp līderiem. Patika gan šī komanda, gan arī čempionāta uzvarētāja "Daugava" – divas komandas, kas ieguva pirmās vietas, bija labākas arī kluba organizācijas ziņā, var redzēt, ka abas komandas vēl augs.

Kopumā čempionāta līmenis pēc pagājušā gada, kad spēlēja "Blāzma" un "Vindava", ir krities. Nebija tādu komandu, kurām organizācija būtu tik profesionālā līmenī kā šīm divām komandām pērn. Bija iespējams uzvarēt jebkuru. Patīkami, ka 1. līgā ieiet arī dažādas reģionu komandas – Gulbene, Jēkabpils, tā ka nav situācijas, ka spēlē tikai Rīgas vienības. Ja šīs reģionu komandas nostiprināsies 1. līgā, tas būs tikai plusiņš.

3. Atpūta ir kādas divas nedēļas ilga. Spēlētāji iesaistījušies dažādās komandās rajona čempionāta spēlēs, bet 1. līgas komanda lasīsies kopā ap 15. janvāri, kad tiks atsākti regulāri treniņi. Paredzēts, ka vārtsargs Arvis Švēders brauks atrādīties uz vienu no futbola akadēmijām Eiropā – vēl tiek precizēts – Nīderlandē vai Anglijā. Ja viņš aizietu, būtu sāpīgi. Bet pārējie pagaidām aicināti citur netiek. Vārtsargam ir 16 gadi, viņš mūsu vārtos nostāvēja visu šo sezonu un pagājušajā sezonā 13 spēles. 16 gadus vecam vārtsargam jau aptuveni 40 spēles 1. līgā. Ja viņš aizies, atkal būs kaut kas jāmeklē, jo ir tikai vēl viens veterāns, jaunie arī vēl nav izauguši līdz 1. līgas līmenim.

Ja neviens neaizies prom, tad mūsu mērķis būs tikt augstāk nekā šosezon – zemāk jau nav, kur krist [smejas]. Centīsimies ieņemt labāku vietu, un galvenais, lai viens, divi spēlētāji pamēģinātu spēkus kādā Virslīgas klubā vai aizbrauktu uz ārzemēm vismaz atrādīties un mēģināt izrauties ārā. Vēl gan nekas nav sācies. Arī finansiālā puse uz vispārējā krīzes līmeņa izskatās cerīgāk nekā pagājušajā gadā. Sakārtojam arī šo lietu.

13. vieta – Jūrmalas "Kauguri/Multibanka"

Uz jautājumiem atbildēja komandas treneris Andrejs Kolidzejs..
1. Pozitīvi. Izdarījām to, ko gribējām. Pārbaudījām jaunos futbolistus. Mūsu uzdevums ir sagatavot viņus profesionālam futbolam. Pirmkārt, no mūsu komandas divi futbolisti ir iekļauti 1991. gadā dzimušo Latvijas izlasē. Otrkārt, trīs cilvēki sezonas laikā bija uz pārbaudi Virslīgas klubos. Tagad divi audzēkņi brauc atrādīties uz Čehijas un Vācijas futbola akadēmijām, vārdus gan negribu saukt. Tā ka mūsu sākotnējais mērķis – sagatavot puišus profesionālajam futbolam – tiek pildīts! Mums ir labi sakari ar ārzemju futbola akadēmijām – ja Latvijā mūsu futbolisti nevienam neinteresē, tad ārzemēs interese ir. Protams, jo augstāka vieta, jo labāk. Tomēr šo sezonu vērtējam pozitīvi.

2. Čempionāta līmenis atbilst 1. līgas sacensībām. Vai līmenis ir cēlies vai krities, man grūti novērtēt, jo pagājušajā gadā nestrādāju šeit. "Daugava" uzvarēja pelnīti. Principā tabula jau visu parāda – kurš ir pirmais, kurš – 15. Šajā ziņā labi izteicās pazīstamais treneris Jurijs Sjomins, kurš tagad vada Kijevas "Dynamo". Viņam prasīja, vai rezultāts atbilst spēles gaitai, un Sjomins atbildēja – rezultāts vienmēr atbilst spēles gaitai. Tāpat arī par turnīra tabulu un jebkuru vietu.

3. Protams, piedalīsimies 1. līgas turnīrā arī nākamsezon. Mūsu puiši ieguva pieredzi. 90% sastāva šī sezona bija pirmā nopietnā pārbaude 1. līgā. Piemēram, viens no pamatsastāva spēlētājiem, kurš nospēlēja 90% spēļu, pagājušajā gadā spēlēja U-16 B grupā, nekur citur augstākā līmenī ne. Kurš vairāk, kurš mazāk, bet visi mūsu puiši ir progresējuši, un ar tādu nopietnu un pieredzējušu treneri kā Andrejs Karpovs pastrādāt ir liels prieks ne tikai futbolistiem – visi var iegūt kaut ko jaunu. Nākamgad sliktāk nekā šogad nebūs.

Mūsu mērķis paliks tāds pats – mums Jūrmalā aug jauni spēlētāji, piesaistīsim darbam 1993. un 1994. gadā dzimušos jauniešus. Spēlēs, protams, stiprākais. Mūsu mērķis joprojām nav ne 13., ne 1. vieta, ne arī Čempionu līga – vēlamies palīdzēt puišiem kļūt par profesionāliem futbolistiem. Sadarbība starp "Kauguriem" un "Multibanku" turpināsies, bet komanda sauksies "Jūrmalas futbola skola" – tā šogad tika nodibināta, pateicoties Jūrmalas pilsētas domei. Pateicoties pilsētas domei, futbols šeit arī var kustēties uz priekšu.

Mūsu nostāja ir tāda, ka jāatdala dažādi futbola veidi – ir lielais futbols, minifutbols, pludmales futbols, invalīdu futbols utt. Tie ir dažādi sporta veidi. Mūsu komanda ir atvaļinājumā, pirmais treniņš notiks 12. decembrī. Sāksim iesildīties, gatavoties sezonai. Janvārī ar Jūrmalas domes palīdzību rīkosim Jūrmalas atklāto ziemas čempionātu 11 pret 11. Pagaidām interesējas Tukuma, Jelgavas, Ozolnieku, Liepājas komandas, visas trīs Jūrmalas komandas. Ir interese no citām komandām. Turnīrs norisināsies katru brīvdienu līdz februārim. Martā – redzēsim, ko darīsim. Gatavosimies Latvijā, uz Kipru nebrauksim [smejas].

14. vieta – "Gulbene 2005"

Uz jautājumiem atbildēja komandas galvenais treneris Gatis Rikveilis.
1. Tā kā šī mums bija pirmā sezona 1. līgā, novērtēju to kā labu. Neskatoties uz to, ka otrajā riņķī bija sastāva problēmas, nočiepām punktiņus arī čempioniem. Gan es, gan komanda ir apmierināta ar sniegumu, neskatoties uz to, vai izkritīsim uz 2. līgu vai ne. Kā būs tālāk, redzēsim. Katrā ziņā pamēģinājām, un mums patika. Ja nākamgad spēlēsim, tad varēsim uzstādīt kādus mērķus, taču šosezon tādu praktiski nebija. Tiešām nepazinām 1. līgu, nekad dzīvē nebijām tur bijuši. Apsveicami jau ir tas, ka nepalikām pēdējie. Gribējās, protams, nepalikt arī priekšpēdējiem un neizkrist no 1. līgas, tomēr no pirmās sezonas daudz vairāk gribēt nevar. Apspēlējām liepājniekus, atņēmām punktus "Daugavai" utt. Ko vairāk varējām vēlēties – desmitniekā tikt nevarējām. Varu teikt, ka mums arī ļoti pietrūka veiksmes – līdzīgās spēlēs bieži zaudējām punktus tikai neveiksmes dēļ. Varbūt arī pieredzes trūkuma dēļ, taču uzskatu, ka nākamgad viss būtu citādāk – tiktu augstāk un padarītu čempionātu interesantāku.

2. "Daugava", "Tranzīts" un "Jaunība", manuprāt, ir augstāka līmeņa komandas nekā citas – lai Dievs dod sevi labi parādīt tām, kuras nākotnē spēlēs Virslīgā. Domāju, ka tur neviens no šo komandu futbolistiem nebūtu peramais zēns. Pārējās bija vidusmēra komandas, ja neskaita "Abulu", kas tiešām bija ievērojami vājāks par citiem. Varbūt arī mēs un Kauguri. Bet pārējās visas daudz maz līdzīgas komandas – tas jau bija redzams visa čempionāta garumā – kā mainījās vietas, kā sadalījās punkti. Nomināli stiprāka komanda varēja zaudēt vājākai un otrādi. Bija visādi neizšķirti – interesanti un pārsteidzoši.

Vienīgi gribēju piebilst – tā gan laikam visā Latvijas futbolā – nelaime ir tiesāšana. Bija spēles, kad tiešām - cepuri nost! - bet tādu bija gaužām maz. Katrā ziņā vairāk bija maču, kuros tiesāšana bija dīvaina un brīžiem nesaprotama. Reizēm patiešām acis izpletās...

Vēl varētu pateikt par komandu uzņemšanu pie mums un citur. Uzskatu, ka reti kurš varētu teikt, ka Gulbenē kaut kas nebija kārtībā. Laukuma un ģērbtuvju ziņā nekā nepietrūka. Tas mums bija pietiekami augstā līmenī 1. līgai. Savukārt citur mani pārsteidza tas, ka nolikumā kaut kas tiek prasīts, bet dažviet, kur mūs uzņēma, nekas vispār netika ievērots. Nesaukšu precīzi nevienu vietu, bet apmēram puse komandu pavisam noteikti neizpildīja daudz prasību, uzņemot viesus. Ģērbtuves, ūdens, daudz dažādu citu nianšu, piemēram, pirmsspēles protokola kopija... Tikai retās vietās šie punkti tika izpildīti. Šādas nianses varētu saukt vēl un vēl – pie tā arī federācijai vajadzētu piestrādāt, ja kādam tas vispār interesē. Nav jau vairs runas par protokola kopēšanu – vismaz, lai būtu, kur nomazgāties pēc spēles...

Esmu arī sapratis futbola vietu Latvijā – uz spēlēm nāk gaužām maz skatītāju. Skumīgi jānoskatās, ka reizēm uz spēli dažās vietās atnāk 10-15 cilvēku. Gulbenē uz dažām spēlēm bija 200-250 cilvēku, bet nevaru nosaukt nevienu vietu, kur patiešām varētu teikt, ka skatītāji atbalstīja savu komandu. Tas, ka pāris piedzērušies kaut ko klaigā, manuprāt, nav atbalsts. Tas ir diezgan nožēlojami – nav futbols sporta veids numur viens Latvijā.

3. Kad zināsim, kurā līgā nākamsezon spēlēsim, varēsim domāt un runāt tālāk. Par turpmākajiem plāniem – jau sācies rajona čempionāts minifutbolā, kas varbūt nav tik ļoti vērā ņemams, bet noteikti startēsim Smiltenē, kur līmenis ir jēdzīgāks. Noteikta treniņu grafika pašlaik nav – spēlēsim no turnīra līdz turnīram. Minifutbols tad arī mums būs visu ziemu līdz nākamajai sezonai. Pavasarī varēs domāt par kopīgajiem treniņiem, lai sagatavotos jaunajai sezonai. Protams, plāni mainīsies atkarībā no tā, kurā līgā spēlēsim. 2. līga netiks tik nopietni ņemta vērā, arī finanses, spēlējot 1. līgā, noteikti būtu lielākas. Katrā ziņā 2. līgu noteikti paši nenovērtēsim tik augstu kā 1. līgu un mēģināsim tai lietai pieiet stipri vienkāršāk, arī naudu netērēsim tik daudz, cik šogad. Šosezon jau arī – cik bija, tik mēģinājām iekļauties budžetā. Savukārt 2. līgai budžets ir vismaz uz pusi mazāks nekā 1. līgai.

15. vieta – Smiltenes "Abuls"

Uz jautājumiem atbildēja komandas galvenais treneris Jānis Dergačs.
1. Pirmo riņķi nospēlējām slikti sakarā ar jauno spēlētāju vēlo iesaistīšanos. Pamainījām sastāvu, lai dotu vēl vairāk iespēju jaunajiem futbolistiem – kamēr viņi pierada pie 1. līgas līmeņa un tā niknuma, kas ir pretiniekiem... Trūka pieredzes. Kopumā esmu apmierināts ar to, kā nospēlējām otrajā aplī. Ja saglabāsim to komandas kodolu, kāds ir pašlaik, tad skats nākotnē ir diezgan cerīgs – ja vien jaunieši kaut kur neizklīdīs pa pasauli. Savukārt šosezon jaunajiem pietrūka pieredzes, bet pieredzējušajiem – atbildības sajūtas vai vēlmes pierādīt sevi. Tomēr ir labs skats uz nākotni. Neapspēlējām pāris pastarīšus - līdzīgas komandas mums. "Gulbene", "Kauguri/Multibanka", "Jēkabpils" – ar šīm komandām spēlējām līdzīgi, bet pietrūka veiksmes, arī meistarības. Par citām komandām nerunāsim – tām ir spēcīgāk nokomplektēts sastāvs.

2. Man patika tas, ka izlīdzinājušies spēku samēri, ja salīdzina ar iepriekšējiem gadiem, kad pretī nāca Virslīgas komandas, un pārējiem nebija, ko darīt. Patika "Jelgava" un "Jaunība", kas ir labas komandas, "Tukums" ir pielicis, ja salīdzina ar pagājušo gadu. Par "Zibens/Zemessardzi", kur spēlētāji savācas no Daugavpils, nevis Ilūkstes, ir diskutējams jautājums. "Metta" nav tikusi tālāk izaugsmē, "Auda" palikusi vājāka. Par "Daugavu" grūti spriest – čempioni, taču neprognozējama komanda – nospēlēja neizšķirti ar "Gulbeni", tikai 1:0 pret mums, tomēr ir jūtams, ka komandai ir normāls līmenis. "Gulbenei" nākotnē būs grūti, jo laikam nav jauno spēlētāju. Visiem jāstrādā – ja darbs nebūs ieguldīts, tad neko nevar gaidīt [smejas].

3. Vai mums atļaus startēt 1. līgā arī nākamsezon, ir atkarīgs tikai no federācijas. Ja ievēros nolikumu, un komandas, kas nopelnījušas vietu 1. līgā, arī gribēs spēlēt, tad mums līga būs jāatstāj. Mums ir doma no saviem jauniešiem kā komandai startēt 1. līgā. Tagad tiek veidota jauna komanda uz otrā riņķa komandas bāzes. Ja neatļaus spēlēt 1. līgā, startēsim 2. līgā. Tagad gatavojamies telpu futbolam – Smiltenes atklātajam čempionātam. Tam sāksim gatavoties nākamajai sezonai.

Nedēļas (septiņu dienu) laikā varēsiet lasīt apskata 2. daļu, kur savas domas izteiks to komandu, kas ierindojās 6. – 10. vietai, pārstāvji.

Noslēguma tabula

VietaKomandaSpēlesUNZVārtu att.Punkti
1.FK "Daugava" (Rīga)28203589:2663
2.FC "Tranzīts" (Ventspils)28196378:2563
3.FK "Jaunība" (Rīga)28193669:2860
4.FK "Jelgava"28193663:4160
5.FS "Metta/LU"28139643:2648
6.FK "Auda" (Rīga)28136957:4245
7."Valmiera/Viktorija"281171053:4240
8."Zibens/Zemessardze"281081056:5138
9."Jēkabpils" SC281221445:5638
10."Liepājas Metalurgs-2"281071147:4737
11."Spartaks" (Jūrmala)281061232:3833
12.FK "Tukums-2000/TSS"28781350:5529
13.JFC "Kauguri/Multibanka"28661730:6521
14.FB "Gulbene 2005"28442030:8116
15.FK "Abuls" (Smiltene)28002812:1260

Rezultatīvākie spēlētāji

VietaSpēlētājsKomandaVārti
1.Eduards VišņakovsFK Daugava30
2.Iļja ŠčaņicinsFK Jaunība19
Valērijs SvoksZibens/Zemessardze19
4.Viktors RezjapkinsFK Jelgava18
5.Dmitrijs KulikovsFK Jaunība17
Aleksandrs GospodarjovsJēkabpils SC17
7.Pāvels HohlovsFC Tranzīts16
Andris ĶereFK Tukums-2000/TSS16

  -3 [+] [-]

, 2008-11-25 10:03, pirms 15 gadiem
Jopcik, kas tas par nosaukumu - Spartaks?!? Moša vēl Torpedo un Kriļja Sovetov arī parādīsies Latvijā?!

  +7 [+] [-]

, 2008-11-25 10:11, pirms 15 gadiem
Nelietotājs rakstīja: Jopcik, kas tas par nosaukumu - Spartaks?!? Moša vēl Torpedo un Kriļja Sovetov arī parādīsies Latvijā?!
http://en.wikipedia.org/wiki/Spartacus
izglītojies

  +6 [+] [-]

, 2008-11-25 10:37, pirms 15 gadiem
Kāda vaina nosaukumam Spartaks? Tas, ka padomija to padarīja par "savu" vārdu, to nepadara piederīgu Krievijai.

  +2 [+] [-]

, 2008-11-25 10:43, pirms 15 gadiem
Liquid rakstīja: en.wikipedia.org
izglītojies
Varbut ari sis ir istenais iemesls kamdel sads nosaukums. Tacu ir vel divi vera nemami varianti, kamdel sads nosaukums. Spartaks ir vards vienam no kluba dibinatajiem. Otrkart, kas ari nav maz ticams, ir simpatijas pret Maskavas Spartaks.

     [+] [-]

, 2008-11-25 10:44, pirms 15 gadiem
Nelietotājs rakstīja: Jopcik, kas tas par nosaukumu - Spartaks?!? Moša vēl Torpedo un Kriļja Sovetov arī parādīsies Latvijā?!
Torpedo jau ir bijis senāk Rīgas taksometru parkam bija tāda futbola komanda

 +13 [+] [-]

, 2008-11-25 11:20, pirms 15 gadiem
Pirmkārt, cepuri nost autora priekšā! Otrkārt gribas nedaudz pakomantēt Rikveļa izteikumu par līdzjutējiem.
Rikveilis: "Gulbenē uz dažām spēlēm bija 200-250 cilvēku, bet nevaru nosaukt nevienu vietu, kur patiešām varētu teikt, ka skatītāji atbalstīja savu komandu. Tas, ka pāris piedzērušies kaut ko klaigā, manuprāt, nav atbalsts. Tas ir diezgan nožēlojami – nav futbols sporta veids numur viens Latvijā."
Sākšu ar to ka esmu Jelgavas atbalstītājs. Par to, ka futbols Latvijā nav sporta veids numur viens, šaubu nav, bet par to, ka Latvijā nav atbalsts komandām gan nepiekritīšu. Pirmkārt paskaties ne tikai uz pirmo līgu, bet arī virslīgu - Liepājas metalurgs, Skonto, Vetspils (pēdējā spēlē nodrošinot čempiona titulu). Ir savas atbalsta grupas ar dziesmām, saukļiem, pirotehniku. Cik cilvēku nāk uz Blāzmas mājas spēlēm? Pateikšu priekšā: vairāk nekā uz Gulbenes spēlēm. Blazmas gadījumu, han nevar nosaukt par organizētu līdzjušanu, kaut gan glātienē nav būts un nevaru spriest objektīvi. Par pirmo līgu: 6. septembrī, kad Daugavas stadionā Jelgava uzņēma Gulbeni, daļa aktīvo atbalstītāju bija devušies uz Tiraspoli Moldovā atbalstīt Latvijas izlasi. Taču vairākumā mājas spēļu un arī dažās izbraukuma spēlēs ir bijis atbalsts Jelgavai. Turklāt nav bijusi neviena spēle šosezon, kad uz to nebūtu ieradies kads atbalstītājs, kam rūp komandas gaitas. Ne vienmēr ar atbalstu, bet klāt ir būts. Ļoti, ļoti liels paldies viņiem par to! Protams tas, kas atbalsta ziņā notiek Latvijas futbolā ir kā peles purkšķis, pret granātas sprādzienu, ja tiek salīdzināts kaut vai tepat ar blakus esošo futbola līdzjutēju kultūru Polijā, Krievijā u.c. Pat Lietuvā futbola līdzjutēju kustības ir krietni attīstītākas nekā Latvijā. Kādi nu ir mūsu resursi un interese no cilvēkiem par futbolu, ar tādu arī sadzīvojam. Mūsu dziedāšana spēļu laikā jau nu noteikti ir daudz augstāk vērtējama nekā Gulbenē spēlē pret Jelgavu nepārtraukti no tribīnēm skanošie uz pretinieku komandas spēlētājie vērstie apvainojumi izsaucienu veidā. Arī Mettas atbalstītāji sasparojās un diezgan kuplā skaitā sezonas izskaņā ieradās uz izbraukuma spēli pret Jelgavu.
Lūk šeit vairākās lapās ir redzamas mūsu aktivitātes tribīnēs šajā sezonā (apskatīt līdz 5. foruma lapaspusei): ultras.lv: 1.liga — LATVIJAS ULTRAS ::
Video (nekvalitatīvs) no sezonas noslēguma spēles pret Abulu: youtube.com: YouTube - FK Jelgava : Abuls
Dievs dod mums vairāk līdzjutēju Latvijā un Gulbenei, lai sapulcējas līdzjutēju pulks, kas spētu sastādīt konkurenci mums tribīnēs.
';

  +2 [+] [-]

, 2008-11-25 13:21, pirms 15 gadiem
sominens pateica! ';

     [+] [-]

, 2008-11-25 14:10, pirms 15 gadiem
pilnībā piekrītu sominenam, un Gulbenes treneris arī savos pēcspēles komentāros nekad nav izcēlies ar īpaši gaišu skatu uz futbolu.

     [+] [-]

, 2008-11-25 15:50, pirms 15 gadiem
Liquid rakstīja: en.wikipedia.org: Spartacus - Wikipedia, the free encyclopedia
izglītojies
Liels paldies par jauko linku, bet man arī pirms tā bija šis tas zināms par romiešu Spartaku. Taču tagad pamēģini atrast kaut ko ar futbolu un Spartaku saistītu. Domāju, ka atdursies pret kaut ko līdzīgu šim:
en.wikipedia.org

A ja nopietni, tad nevajad nu tagad d.irst. Labi zinām, no kurienes šis nosaukums ņemts. Diezin vai par to, kas norādīts tavā linkā, daudz varētu pastāstīt šīs komandas veidotāji un vēl vairāk - futbolisti!

P.P.S.To ZZK - jā, bet tas bija padomju laikā, nevis LV brīvvalsts laikos!

  +2 [+] [-]

, 2008-11-25 16:09, pirms 15 gadiem
Nelietotājs rakstīja: Liels paldies par jauko linku, bet man arī pirms tā bija šis tas zināms par romiešu Spartaku. Taču tagad pamēģini atrast kaut ko ar futbolu un Spartaku saistītu. Domāju, ka atdursies pret kaut ko līdzīgu šim:
en.wikipedia.org

A ja nopietni, tad nevajad nu tagad d.irst. Labi zinām, no kurienes šis nosaukums ņemts. Diezin vai par to, kas norādīts tavā linkā, daudz varētu pastāstīt šīs komandas veidotāji un vēl vairāk - futbolisti!

P.P.S.To ZZK - jā, bet tas bija padomju laikā, nevis LV brīvvalsts laikos!
nav puišel tev taisnība. Viens no komandas īpašniekiem ir ar vārdu Spartaks. Vari ieskatīties te: spartaks.lv

  +1 [+] [-]

, 2008-11-25 16:44, pirms 15 gadiem
Nu to mājaslapu varēji gan labāk nelikt... Tas ir vispār afigetj... Kaut gan no otras puses - ko var gribēt, ja dažai labai virslīgas komandai tā nav labāka...

P.S.Tur gan rakstīts "pārstāvis" nevis "īpašnieks". Bet nu anyway - tagad vismaz skaidrs - kaut kāda armēņa mazais hobijs Jūrmalā.

  +1 [+] [-]

, 2008-11-25 18:43, pirms 15 gadiem
Ko tad Gulbene pashi spelejat Smiltenee savu/as speles, ka te nav dusas uz vietas, bet jaaizbrauc uz halli, kur loti labas dushas ??

  +1 [+] [-]

, 2008-11-25 18:45, pirms 15 gadiem
Nebeidz pārsteigt
pāris piedzērusies paskaties savas tribines un tad talak
Jelgavai cepuri nost fani, ari mettai !!!

  +4 [+] [-]

, 2008-11-25 22:38, pirms 15 gadiem
Abulu gan jāsūta uz otro līgu,lai patrenējās tur,citādi viņi pirmā līgā taisa ginesa rekordus un pazemina jau tā zemo līmeni.

     [+] [-]

, 2008-11-26 00:47, pirms 15 gadiem
Uz priekšu, Abuls, jo progresa un attīstības iespēju diapazons ir neizmērojams!

     [+] [-]

, 2008-11-26 13:05, pirms 15 gadiem
Kur komanda maks nauda,tieshi taa arii speeles.

  +1 [+] [-]

, 2008-11-29 15:42, pirms 15 gadiem
alguns rakstīja: Abulu gan jāsūta uz otro līgu,lai patrenējās tur,citādi viņi pirmā līgā taisa ginesa rekordus un pazemina jau tā zemo līmeni.
Nu bet viņi vismaz var samaksāt par piedalīšanos 1. līgā, ja nav kas cits spēlēt tad Abulam jāspēlē, arī nākamsezon.

     [+] [-]

, 2008-12-04 22:17, pirms 15 gadiem
akadēmiķis rakstīja: sominens pateica!
kaa jau treneris teica paris piedzerusos

joks protams