Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

Beļajevs: "Komandas vidējais vecums ir tikai 19,7 gadi!"

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Beļajevs: "Komandas vidējais vecums ir tikai 19,7 gadi!"
Vladimirs Beļajevs
Foto: Ivars Veiliņš, jelgavasvestnesis.lv

"Speciāli parēķināju - vidējais vecums ir 19,7 gadi. Vidējais vecums! Komandai! Ar visiem mūsu leģionāriem, kuriem ir 25, 26 gadi!" pēc šodien Latvijas čempionāta 1. līgā izcīnītās uzvaras pār "Jaunību" (3:1) un ceļazīmes uz Virslīgu nodrošināšanas sarunā ar eSports.lv secināja Rīgas "Daugavas" galvenais treneris Vladimirs Beļajevs.

- Smaga, bet skaista uzvara šodien pret "Jaunību" nodrošinājusi "Daugavai" 1. līgas čempionu titulu un vietu Virslīgā nākamsezon. Kā varat novērtēt paveikto?
- Tā bija lieliska spēle 1. līgas līmenim. Līdz šim nekas tāds nav bijis, turklāt izšķirošā spēle iekrita tieši čempionāta beigās. Arī līdzjutēju bija diezgan daudz - daudzus cilvēkus stadionā vispār redzēju pirmoreiz. Viss mans 1966. gada izlaidums bija ieradies - ārprāts (smejas)! Viņus nebiju redzējis vismaz gadu. Klāt bija arī visi bijušie audzēkņi, turklāt līdzi vecāki, tāpat visa sporta skola, federācija! Tas tomēr kaut ko nozīmē.

Skaidrs, ka spēle bija grūta, jo "Jaunībai" pieredze ir lielāka. Mēs to, protams, zinājām, bet skaidrs, ka arī "Jaunība" gribēja spēlēt augstākajā līgā. Visi viņu sponsori bija ieradušies, solītas prēmijas par uzvaru utt. Skaidrs, ka noskaņojums visiem bija kaujniecisks, laukumā risinājās daudz divcīņu. Ļoti grūta spēle visiem. Mums paveicās, ka pretinieki neiesita pirmajā puslaikā, bet mēs pretuzbrukumā guvām skaistus vārtus. Pēc ielaistā 11 metru soda sitiena situācija kļuva sarežģītāka, un otrajā puslaikā bija daudz grūtāk - labāk būt vadībā ar 2:0 nekā 2:1. Un tomēr izdevās izcils pretuzbrukums - Tomass Jevdokimovs iesita tādus vārtus, ko vajag rādīt Eurosport (smejas). Esam ļoti priecīgi, arī visi līdzjutēji, kas bija stadionā, palika apmierināti ar rezultātu, spēles scenāriju utt. Bija lielisks futbols. Ļoti daudz man zvana, apsveic - skaidrs, ka spēle bija kā fināls. Arī pretinieku treneris Davidovs apsveica.

- Vai spēlētāji paveica visu, ko prasījāt no viņiem pirms spēles?
- Vispār jā. Tomēr viņi nervozēja jau iesildīšanās laikā. Treneris man prasīja: "Ko darīt? Viņi ļoti nervozē." Es atbildēju: "Tas ir normāli! Lai nervozē!" Domāju, ka pēc tam viss aizies, un tā arī bija. Tā ir normāla situācija, ja futbolists pirms spēles nervozē. Tomēr tāda spēle ir vienreiz gadā.

- Vai komanda jau paspēja nosvinēt panākumu?
- Jā! Nezinu, no kurienes, bet tika izvilktas divas pudeles šampanieša (smejas), viens spēlētājs uzreiz atdeva kreklu kaut kādam līdzjutējam. Spēlētāji pa īstam izbaudīja uzvaras garšu. Arī es dabūju prēmiju - nevaru teikt - cik, bet tomēr (smejas)!

- Cik ilgs laiks spēlētājiem dots, lai atpūstos?
- Līdz ceturtdienai. Es domāju, ka viņiem pietiks (smejas). Otrais treneris Aivars Roskošs, kurš atbild par vispārējo fizisko sagatavotību, kontrolē situāciju - rīt spēlētāji Jūrmalā savā rančo grib gatavot kādus šašlikus. Tā viņi izdarīja arī pēc spēles Moldovā (tur šoruden Latvijas U-19 izlase, kuras kodolu veido "Daugava", tika ārā no grupas Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā - aut.) savā istabiņā, bet tagad - savā mājā (smejas). Es viņiem ticu!

- Sezona tagad beigusies. Vai jau lēnām sāksiet domāt par nākamo, kad spēlēsiet Virslīgā?
- Domāsim gan. Pēc kādas nedēļas - tagad vajag padomāt mierīgi par visiem jautājumiem. Rīt būs sapulce, kurā piedalīsies kluba akcionāri. Varbūt kaut ko jau parunāsim par nākotni. Bet gan jau arī tur būs šašliks (smejas)!

Virslīgā spēlēsim, bet kādā statusā un ar kādām iespējām - skaidrs, ka esam jauna komanda. Speciāli parēķināju - vidējais vecums ir 19,7 gadi. Vidējais vecums! Komandai! Ar visiem mūsu leģionāriem, kuriem ir 25, 26 gadi! 19,7! Padomājiet (smejas)! Mums ir trīs cilvēki ar 17 gadiem, pārējiem 18, dažiem vēl 19, 20 vai 21. Iznāk 19,7.

Domāju, ka varam apsveikt visus līdzjutējus ar šādu 1. līgu šosezon, ar šādu futbolu šodien. Mums ir liels prieks, jaunie futbolisti redz, ka var nodarboties ar futbolu arī nākotnē, cerēt uz to.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2008-11-08 19:58, pirms 15 gadiem
Busss jaunajiem pieredze
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2008-11-08 20:07, pirms 15 gadiem
Patik tāds treneris kas māk arī pasmieties pēc katra 2 teikuma

Redzu labu nākotni šim klubam,varbūt ne nākamsezon bet aiznākamajā sezonā šo klubu izdzirdēsim vai vismaz to bijušos spēlētājus

  +3 [+] [-]

, 2008-11-08 20:14, pirms 15 gadiem
jacer ka nebus tapat ka ar Olimpu...

     [+] [-]

, 2008-11-08 20:37, pirms 15 gadiem
Novēlu nākamo gadu noturēties virslīgā, lai uzkrātu zināšanas un pieredzi. Ja izdosies noturēties pāris gadu ar jauniešiem, tad pēc gadiem 3-4 ceru, ka veidosies izlases kodols!

     [+] [-]

, 2008-11-08 20:43, pirms 15 gadiem
Jācer ,ka atradīs normālus sponsorus,lai spēlētu virslīgā,kur vēl būs vajadzīgi dublieri.

     [+] [-]

, 2008-11-08 20:43, pirms 15 gadiem
intervija notika latviešu vai krievu mēlē?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-11-08 20:58, pirms 15 gadiem
Latviešu

  +2 [+] [-]

, 2008-11-08 21:01, pirms 15 gadiem
Jaa, es ar biju uz 1. ligas macju pirmoreiz.
Diez cik speeleetaaji no sii sastaava izies virsliigaa naakamgad. Jo no tik daudziem momentiem otraa puslaikaa iesist tikai vienreiz, Virsliigaa taa nebuus...

  +1 [+] [-]

, 2008-11-08 21:01, pirms 15 gadiem
Viss notiek.

     [+] [-]

, 2008-11-08 21:15, pirms 15 gadiem
liekas simpātisks modelis (cik nu zināms) - spēlē ar saviem jauniešiem ilgāku laiku un izveido saspēlētu komandu. cerams lielāki klubi neizpirks džekus, lai sēdinātu uz sava soliņa, un šī Daugava turpinās progresēt. priekš spēlēšanas virslīgā laikam naudiņu salasītu, bet cik saprotu bāzes tur reāli nav apakšā un varbūt kādam negribēsies atļaut viņiem spēlēt ..

     [+] [-]

, 2008-11-08 21:59, pirms 15 gadiem
Gandrīz kā Arsenal

     [+] [-]

, 2008-11-09 01:26, pirms 15 gadiem
Daugava reserved games with Barnet, Charlton A, and WHU reserves for end of January. Who is ruling there? English manager?

     [+] [-]

, 2008-11-09 01:31, pirms 15 gadiem
Zwei spieler nach Werder (the welt) Sevelovs und Tarasovs

     [+] [-]

, 2008-11-09 17:32, pirms 15 gadiem
Ļoti simpātiska komanda! Un kārtējais apliecinājums manai pārliecībai, ka Beļajevs ir šobrīd labākais jauniešu treneris Latvijā.
Taču virslīgā, protams, ies ļoti grūti, var arī nenoturēties. Negribētos, ka viņus aprietu tāpat kā tagad Olimpu (kurš arī to galīgi nav pelnījis, jo patiesībā godam veic savu pamatfunkciju -- spēlētāju audzināšanu, turklāt atņem arī punktus dažam labam nopietnam klubam).