Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Tarvidas vēl nav izlēmušas, vai par OS ceļazīmēm cīnīsies zem Latvijas karoga

Ints Megnis
Ints Megnis

Tarvidas vēl nav izlēmušas, vai par OS ceļazīmēm cīnīsies zem Latvijas karoga
Inese Tarvida uz Eiropas pjedestāla
Foto: Murat Tahran / World Taekwondo Europe

Talantīgās taekvondo cīkstones Inese un Jolanta Tarvida ir pilnībā apmierinātas ar Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) atbalstu, tomēr tā kā vienā svara kategorijā no vienas valsts olimpiskajās spēlēs var piedalīties tikai viena sportiste, joprojām neizslēdz iespēju, ka kādai no viņām nāksies mainīt pavalstniecību.

Pagājušajā nedēļas nogalē Inese Tarvida izcīnīja otro vietu Eiropas čempionātā svara kategorijā līdz 53 kilogramiem, vēlreiz pierādot, ka ir viena no vadošajām cīkstonēm pasaulē un reāla pretendente uz dalību Tokijas olimpiskajās spēlēs.

Savukārt Jolanta Tarvida kategorijā līdz 57 kilogramiem neplānoti apstājās astotdaļfinālā un finišēja 9. vietā.

"Gāju uz medaļu un tas bija, ja ne gluži pašsaprotami, tad citu domu īpaši nepieļāvu," sarunā ar Sportacentrs.com pauda Inese Tarvida, kura titula cīņā zaudēja krievietei Tatjanai Kudašovai. "Visdrīzāk, tieši šādu finālu gaidīju. Uz to visu laiku strādāju un gatavojos. Esmu ar viņu cīnījusies jau piecas reizes un tikai reizi uzvarējusi. Arī pasaules čempionātā tikāmies pusfinālā. Viņa ir ļoti laba, mēs zinām viena otru un grūti ar kaut ko pārsteigt. Tagad arī līdz pēdējam gāja līdzīgi, tomēr noslēgumā vajadzēja riskēt. Kopumā uzskatu, ka viņa ir uzvarama, tomēr 53 kilogramu kategorijā tieši viņa šobrīd ir labākā."

Kudašova par Eiropas čempioni kļuva trešo gadu pēc kārtas. Lielajā finālā mūsu sportiste izvirzījās vadībā ar 1:0, bet pirmā raunda izskaņā pretiniece panāca izlīdzinājumu (2:2). Neizšķirts noturējās ilgu laiku, taču pēdējās minūtes vidū uz tablo parādījās 2:3. Galotnē bija jāriskē, bet to izmantoja titulētā pretiniece - 2:10.

"Jolanta zaudēja otrajā cīņā un laikam var teikt, ka drīzāk nepaveicās, jo arī viņa bija gatava šīm sacensībām. Domājām, ka viņai līdz ceturtdaļfinālam vajadzēja tikt," par māsas sniegumu teica Inese Tarvida.

Tokijas olimpiskajās spēlēs nebūs 53 kilogramu kategorija, bet visām šī svara sportistēm būs jāsacenšas 57 kilogramos.

"Šobrīd uz lielajām sacensībām metu nost svaru, jo 53 kilogramos ir lielākas izredzes kaut ko uzvarēt, bet tā abas šobrīd esam 57 kilogramu kategorijā," stāstīja vecākā no māsām. "Atlase mums ir nežēlīga, jo jebkurā gadījumā katrai valstij ir viena vieta kategorijā, bet izmainīt kategorijas ir grūti, jo svari ir 49, 57 un 67 kilogrami. Neviena no mums nevar reāli aiziet ne uz 67, ne 49 kilogramiem," teica Inese Tarvida. "Pirmie seši no ranga olimpiskajām spēlēm kvalificēsies uzreiz, bet pēc tam būs kontinentālā atlase, kur no katra kontinenta pirmie divi arī tiks uz Tokiju."

Māsas jau iepriekš ieminējušas, ka tieši olimpisko spēļu dēļ kāda no viņām varētu mainīt pavalstniecību un arī šobrīd tas netiek izslēgts, kaut ir arī citas iespējas. "To ir ļoti jāizvērtē un kārtīgi jāapdomā. Abas saņemam atbalstu no Latvijas Olimpiskās vienības (LOV), kas ir labs un pietiekošs, tāpēc šobrīd vienkārši skatīsimies. Varbūt Jolanta varēs mēģināt aiziet uz 67 kilogramiem, jo vēl aug un ir garāka par mani. Tur gan izredzes būtu daudz mazākas. Savukārt, ja startējam vienā kategorijā, vienai būtu jāpārstāv cita valsts. Tas vēl jāskatās, neko neesam domājušas. Vienmēr šo jautājumu atliekam, sakot, ka vēl laiks ir, bet īstenībā laika nav."

Inese Tarvida stāsta, ka 53 kilogramu kategorija ir savienota ar 57 kilogramiem, līdz ar to viņas Eiropas čempionāta rezultāts iet pasaules rangā un pēc šīm sacensībām viņa pakāpsies uz astoto pozīciju. "Ja man viss turpināsies kā tagad, ir diezgan labas izredzes tikt sešiniekā. Nekur tālu neesmu, bet galvenais, lai viss turpinās veiksmīgi un bez traumām."

Sportacentrs.com jau vēstīja, ka nesen gan māsas Tarvidas saņēmušas nelielu triecienu saistībā ar vietas uzlabošanu pasaules rangā, jo Latvijas Taekvondo federācija nav viņas pieteikusi jūnija pirmajās dienās Romā gaidāmajam "Grand Prix" seriāla posmam.

"Grand Prix" posmos piedalās vien pasaules labākie cīkstoņi un tajos tiek sadalīts daudz ranga punktu. Inese Tarvida "Grand Prix" seriālam kvalificējās vien pēc trešās vietas pērnā gada pasaules čempionātā, kamēr Jolantai Tarvidai debija tur bija plānota tieši Romā.

Plašāka informācija: Federācija nepiesaka talantīgās Tarvidas "Grand...

Slēpts komentārs: D-Mob

     [+] [-]

, 2018-05-15 10:58, pirms 6 gadiem
varbūt apsūtam na* to federāciju un lai māsas paliek tomēr Latvijā?

     [+] [-]

, 2018-05-15 11:02, pirms 6 gadiem
Māsas neapskaužamā situācijā. Ja abas grib Tokijas olimpiādi, vienai jāmaina pase, bet nav teikts, ka pēc pases samainīšanas izdosies tikt uz olimpiādi.

     [+] [-]

, 2018-05-15 11:34, pirms 6 gadiem
No personiskā viedokļa, ja gribas startēt tad ir jāstartē kā var lai vai tas ir zem cita karoga. Sportā nav tik daudz iespējas, lai tiktu uz Olimpiādi un vel kaut kāda federācija te stulbojas, vai Vrubļevskim nav ko iebilst? Ja būtu sportists tad būtu vienalga kā startēt bet startēt!

  +1 [+] [-]

, 2018-05-15 11:47, pirms 6 gadiem
karlosm rakstīja: No personiskā viedokļa, ja gribas startēt tad ir jāstartē kā var lai vai tas ir zem cita karoga. Sportā nav tik daudz iespējas, lai tiktu uz Olimpiādi un vel kaut kāda federācija te stulbojas, vai Vrubļevskim nav ko iebilst? Ja būtu sportists tad būtu vienalga kā startēt bet startēt!
Pilsonības maiņa dēļ federācijas stulbošanās cilvēcīgi būtu saprotami. Dēļ tā, ka no valsts OS var kvalificēties tikai viena sportiste- tas gan atsauc atmiņā savas valsts izlasē netiekošu Kenijas gargabalnieku barus zem Bahreinas, Kataras un tamlīdzīgu valstu karogiem...

  -1 [+] [-]

, 2018-05-15 12:41, pirms 6 gadiem
Vai tad nevar startēt zem neitrāla karoga? Olimpiskā? Bet tad jau laikam nebūtu atbalsta no nevienas valsts.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2018-05-15 13:24, pirms 6 gadiem
Ja kāda māsa OS pārstāvēs Lietuvu, man nebūs iebildumu. Tētim lietuvietim būs prieks un tāpat viņa būs mūsējā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-05-15 14:59, pirms 6 gadiem
Virsraksts ir mēsls un provocējošs, noklusējot patiesību.

  -1 [+] [-]

, 2018-05-15 21:05, pirms 6 gadiem
Kapēc- ''vienai būtu jāpārstāv cita valsts.'' Vai nevar būt divas sportistes vienā kategorijā?

Ja federācija nepieteica- vai to varēja pašas un ja nē, tad vai tas neprasa noteiktu rīcību no LOK?