Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

LOK apturēs finansējumu Taekvondo federācijai

Rolands Eliņš

LOK apturēs finansējumu Taekvondo federācijai
Jolanta Tarvida un Inese Tarvida. Foto: Mārtiņš Zilgalvis, F64 / Sporta Avīze

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Izpildkomitejas 11.decembra sēdē pēc LOK Ētikas komisijas ierosinājuma tika izskatīts jautājums par sadarbību ar Latvijas Taekvondo federāciju (LTKF) un tā pārvaldības atbilstību normatīvo aktu prasībām. LOK Izpildkomiteja nolēma apturēt finansējumu LTKF ar 2019.gada 1.janvāri un uzdot LTKF vadībai LOK Izpildkomitejas sēdē 2019.gada februārī ziņot par situācijas attīstību pārkāpumu novēršanā, ētikas normu un sportistu tiesību un interešu ievērošanā.

Jautājums par ētikas normu ievērošanu un labas pārvaldības principu ievērošanu LTKF aktualizējās vasarā, kad LOK Ētikas komisija ierosināja lietu un uzlika LTKF vadībai par pienākumu novērst trūkumus tās darbībā attiecībā uz likumdošanā noteiktajiem labas pārvaldības principiem un sportistu tiesību ievērošanu.

Tika norādīts, ka federācijas darbā atbilstoši Sporta likuma noteikumiem jānodrošina labas pārvaldības principu ievērošana, kas paredz, ka sporta organizatoriskajā un pārvaldības darbā tiek ievēroti demokrātiskās pārvaldības principi, tiek definēti skaidri mērķi, tiek izstrādātas taisnīgas procedūras, procesu atklātība, efektīva sadarbība ar ieinteresētajām personām, efektīvs un ilgtspējīgs regulējums, kā arī pārraudzības un atbildības līmeņi, kas ir katras Latvijas atzītās sporta veidu federācijas pienākums, rūpējoties par sava sporta veida attīstību un sportistu tiesību un interešu ievērošanu un atbalstīšanu, sevišķi gatavojoties 2020.gada olimpiskajām spēlēm Tokijā (Japāna).

Jāatgādina, ka vasarā LOK Ētikas komisijā tika izskatīta lieta pret Latvijas sportistēm Jolantu un Inesi Tarvidu par viņu publiskajiem izteikumiem medijos un pavīdējušo informāciju par iespējamo pavalstniecības maiņu. Ētikas komisija toreiz nekonstatēja pārkāpumus sportistu rīcībā, taču nolēma turpināt lietu pret LTFK, jau toreiz, 4. jūnijā, liekot novērst trūkumus tās darbībā.

Dotajā laikā, LTKF vadība - H.Močaļins un V.Mališausks, nav spējuši uzlabot nevienu no noteiktajiem labas pārvaldības principu punktiem, kā arī turpinājusies ignorance pret Latvijas labākajām taekvondo sportistēm - māsām Inesi un Jolantu Tarvidām un viņu sportiskajiem sasniegumiem.

Ņemot vērā LTKF vadības nihilistisko attieksmi, nevēlēšanos uzlabot savu darbību un pieļautos Sporta likuma pārkāpumus, LOK Izpildkomiteja ir noteikusi sankcijas apturēt jebkādu finansējumu LTKF no LOK puses, sākot ar 2019.gada 1.janvāri. Tāpat LOK uzsākusi saraksti ar Pasaules Taekvondo federāciju (WTF) par Latvijas sportistu gatavošanās un piedalīšanās iespējām Olimpiskās kvalifikācijas sacensībās un 2020.gada Olimpiskajās spēlēs, ja LOK būs spiesta pieņemt lēmumu par LTKF atzīšanas anulēšanu no LOK.

LOK Izpildkomiteja aicināja Latvijas Sporta federāciju padomi un Izglītības un zinātnes ministriju arī vērtēt labas pārvaldības principu ievērošanu LTKF. Oficiāla vēstule ar LOK Izpildkomitejas lēmumu LTKF tiks nosūtīta trešdien, 12.decembrī.

Izmantotie resursi:
Par labas pārvaldības principu neievērošanu,...

  +1 [+] [-]

, 2018-12-11 17:44, pirms 5 gadiem
Neko no rakstītā nevar saprast. Kas, kam un par ko?

  -1 [+] [-]

, 2018-12-11 17:48, pirms 5 gadiem
Pēc virsraksta noprotams, ka šīs meitenes OS pārstāvēs valsti, kurās LOHI nav pie "sporta maka" turēšanas! Pēc raksta... laikam jau to pašu!? Loģiski-kurš gan no vadības tūkstošu algu sev gribētu samazināt

 +16 [+] [-]

, 2018-12-11 18:21, pirms 5 gadiem
Katrā ziņā, patīkami, ka beidzot vismaz kāda no šīm te mafijistiskajam sporta federācijām tiek ņemtas pie dziesma un vismaz kkas tiek darīts. Finansējuma atņemšana ir pašsaprotama, bet man tā kā gribētos, lai tur tiek ierosināta arī kāda lietiņa par valsts līdzekļu izsaimniekošanu, un visi šie pārkāpumi tiktu papētīti jau nedaudz no citas puses un tiktu sodīti nevis tikai ar "mēs jums vairs nedosim naudiņu par pārkāpumiem", bet arī ar "par pārkāpumiem būs jāmaksā".

     [+] [-]

, 2018-12-11 18:26, pirms 5 gadiem
optimizācija LV

  +1 [+] [-]

, 2018-12-11 18:40, pirms 5 gadiem
Cerams,ka uz māsam Tarvidām tas finansiālus mīnusus neradīs...

  +6 [+] [-]

, 2018-12-11 19:06, pirms 5 gadiem
RealT rakstīja: Cerams,ka uz māsam Tarvidām tas finansiālus mīnusus neradīs...
Ja jau abas puses ir cīņas pozā, tad kāda vēl nauda no federācijas, kas sevi pozicionē kā bandītus no 90`tajiem.
Slēpts komentārs: ivo113

  -1 [+] [-]

, 2018-12-11 19:30, pirms 5 gadiem
kas par murgu,neko nevarsaprast.par ko un kapeec?

  +5 [+] [-]

, 2018-12-11 19:44, pirms 5 gadiem
thekurmis rakstīja: kas par murgu,neko nevarsaprast.par ko un kapeec?
Stulbenis! Ja sekotu līdzi notikumiem tad zinātu par ko raksts. Un ja lasīji rakstu, tad ir pievienoti arī linki uz attiecīgajiem vecajiem rakstiem.

  +6 [+] [-]

, 2018-12-11 19:57, pirms 5 gadiem
Lai finansē Tavridas pa tiešo un federāciju atlaist

  -1 [+] [-]

, 2018-12-11 20:14, pirms 5 gadiem
pūce rakstīja: Lai finansē Tavridas pa tiešo un federāciju atlaist
Tarvidas nav vienīgie sportisti

  +5 [+] [-]

, 2018-12-11 20:22, pirms 5 gadiem
ivo113 rakstīja: Tarvidas nav vienīgie sportisti
Tarvidas ir vienīgās kuras reāli pretendē uz Olimpisko 6-nieku kā minimums; nav dzirdēts ka vēl kāds no LV būtu sasniedzis LOK kritērijus....

  +5 [+] [-]

, 2018-12-11 20:23, pirms 5 gadiem
Domāju, ka masām tās kapeikas ko atmet LOK vai federācija ir pie vienas vietas. Par visu noteikti jau ir parūpējušies privātie sponsori, ņemot vērā, ka gandrīz katrā GranaPrix Viņas cīnās par medaļām. Iespējams pati federācija gribēja kādu daļu no tā visa, un tieši tāpēc nedeva licenzi. Un izskatās, ka māsas Tarvidas vēlas un noteikt grib pārstēvēt Latviju valsti sacensībās. Tāpēc šobrīd viss loģiskākais būtu, vienkārši izveidot jaunu federāciju. Lēmums noteikti pareiz. Šis vairāk ir cieņas jautājums. Un visu atbildību uz federācijas vadības.

     [+] [-]

, 2018-12-11 20:24, pirms 5 gadiem
oxa rakstīja: Tarvidas ir vienīgās kuras reāli pretendē uz Olimpisko 6-nieku kā minimums; nav dzirdēts ka vēl kāds no LV būtu sasniedzis LOK kritērijus....
Pilnigs lohs, ir vēl jaunie sportisti ,kuru izaugsme ir svarīga.Vienā dienā nerodas sporta meistari

  +1 [+] [-]

, 2018-12-11 21:24, pirms 5 gadiem
ivo113 rakstīja: Kārtējo reizi stulbs lēmums -naudu noņemot federācijai ,tā tiek noņemta sportistiem.Kas notiek.Ja uzskata ka federācija ar naudu negodprātīgi rīkojas ,tad lai griežas tiesībsargājošās iestādēs
Par ētikas un labticīgas pārvaldības normu neievērošanu?
Ķipa vīrs dod sievai naudu, bet viņa visu notrallina, bērniem neko nepērk! Kāds risinājums, griezties policijā?

  -1 [+] [-]

, 2018-12-11 22:22, pirms 5 gadiem
Pilnīgs sviests! Meitenēm, kurām reālas iespējas pacīnīties par medaļām Latvijai OS, finansējumu nedos, kamēr visādus LOK ierēdņiem mutē skatošus memļakus finansēs! Absurds, ko var dabūt gatavu tikai Latvijā.

     [+] [-]

, 2018-12-12 02:05, pirms 5 gadiem
wolmar rakstīja: Pilnīgs sviests! Meitenēm, kurām reālas iespējas pacīnīties par medaļām Latvijai OS, finansējumu nedos, kamēr visādus LOK ierēdņiem mutē skatošus memļakus finansēs! Absurds, ko var dabūt gatavu tikai Latvijā.
Tarvidas un bandītu federācija ir divas dažādas pasaules.

     [+] [-]

, 2018-12-12 02:08, pirms 5 gadiem
norcha 172 rakstīja: Tarvidas un bandītu federācija ir divas dažādas pasaules.
Nu tiešām, te nav runa par meitenēm, bet par sapuvušo sporta veida federāciju. Ja ieviesīs kārtību, būs labāk visiem