Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Latvijas taekvondo klubs Vācijā izcīna trīs zelta medaļas

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas taekvondo klubs Vācijā izcīna trīs zelta medaļas
Publicitātes foto

No 2. līdz 3. februārim Vācijā norisinājās taekvondo "2nd European Presidents Cup for Children" (kvalifikācijas turnīrs Eiropas čempionātam 2019. gadā), kurā piedalījās sportisti no 31 valsts, kopsummā 198 taekvondo klubi no visas Eiropas un ne tikai. Ieņemot tikai pirmo vietu kategorijas A grupā, automātiski tiek piešķirta iespēja sportistam pārstāvēt valsti Eiropas taekvondo čempionātā.

Pirmajā dienā no sporta klubu "Musado" Latviju pārstāvēja trīs sportisti kategorijā kadeti A grupā, vecuma grupā 11-13 gadi. Ļubova Zaharenkova - svara kategorijā līdz -41 kg, kura aizvadīja piecas cīņas ar konkurentēm no Francijas (22:7), Spānijas (20:11) un trijām no Vācijas (24:3, 37:23 un 26:4), izcīnot godalgoto zelta medaļu.

Kirills Gatčins - svara kategorijā līdz - 65kg, kurš cīnījās neaizmirstamā finālā ar konkurentu no Serbijas, uzvarot 12:11 un izcīnot godalgoto zelta medaļu. Ka arī pirmo reizi šajā kategorijas grupā un tāda augsta līmeņa čempionātā cīnījās Daņils Jefimcovs - svara kategorijā līdz - 41kg, diemžēl zaudējot pirmajā cīņā konkurentam no Grieķijas (10:24).

Otrajā čempionāta dienā no mūsu kluba Latviju pārstāvēja divi sportisti. Ričards Rauls Ruslēvičs un Deniels Novičkovs - svara kategorijā līdz -33 kg, kategorijā - kadeti B grupā, vecuma grupā 11-13 gadi. Ričards Rauls aizvadīja trīs cīņas, uzvarot divus konkurentus no Vācijas (1:0 un 29:6) un vienu no Slovākijas (21:9), izcīnot godalgoto zelta medaļu. Deniels Novičkovs diemžēl zaudēja pirmajā cīņā konkurentam no Slovākijas (11:13).

Sacensībās vairākums klubu startēja ar 10-20 sportistu skaitu no kluba, bet no sporta klubu "Musado" Latviju pārstāvēja pieci sportisti un izcīnīja trīs zelta medaļas un divas kvotas, lai piedalītos 2019. gada Eiropas taekvondo čempionātā, un, kā rezultātā, klubs "Musado" ierindojas augstajā 4.vietā Eiropā, no 198 klubiem.

Sacensībām sportistus sagatavoja treneris Iļja Plonskis. Arī iepriekš kluba "Musado" sportistiem ir bijuši ievērojami panākumi, ne tikai Latvijā, bet arī Eiropā.

Informāciju sagatavoja:
Renārs Ruslēvičs