Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Federācija nepiesaka talantīgās Tarvidas "Grand Prix" posmam

Ints Megnis
Ints Megnis

Federācija nepiesaka talantīgās Tarvidas "Grand Prix" posmam
Inese Tarvida un Jolanta Tarvida
Foto: tcc-friedrichshafen.de

Latvijas Taekvondo federācija nav pieteikusi spēcīgās māsas Inesi un Jolantu Tarvidu jūnija pirmajās dienās Romā gaidāmajam "Grand Prix" seriāla posmam, liekot atsaukt atmiņā neseno talantīgo māsu konfliktu ar federāciju.

Pirms gada talantīgās sportistes bija spiestas kādās sacensībās startēt zem Vācijas karoga, jo Latvijas Taekvondo federācija nedeva viņām licenci. Toreiz valsts iejaukšanās situāciju atrisināja, bet vēl viens konflikts izgaismojās pērnā gada beigās, kad atklājās, ka federācijas prezidents Hermanis Močaļins mēģinājis tikt pie Ineses Tarvidas trenerim domātās valsts prēmijas.

Pagājušajā nedēļas nogalē Inese Tarvida izcīnīja otro vietu Eiropas čempionātā svara kategorijā līdz 53 kilogramiem, vēlreiz pierādot, ka ir viena no vadošajām cīkstonēm pasaulē un reāla pretendente uz dalību Tokijas olimpiskajās spēlēs.

"Pašlaik jau esam atgriezušās Vācijā. Jūnija sākumā būtu startējušas "Grand Prix" posmā Romā, tomēr federācija šīm sacensībām mūs nepieteica. Muļķīgi sanācām, tāpēc to posmu izlaižam un laikam tobrīd atbrauksim uz Latviju atpūsties," portālam Sportacentrs.com pastāstīja Inese Tarvida.

"Grand Prix" posmos piedalās vien pasaules labākie cīkstoņi un tajos tiek sadalīts daudz ranga punktu. Inese Tarvida "Grand Prix" seriālam kvalificējās vien pēc trešās vietas pērnā gada pasaules čempionātā, kamēr Jolantai Tarvidai debija tur bija plānota tieši Romā.

"Pēc tam nākamais "Grand Prix" posms būs augustā, bet Jolantai tam vēl nepieciešami punkti, tāpēc būs jāpabraukā pa mazākiem turnīriem. Kopumā pēc Eiropas čempionāta noslēdzies viens etaps - vēl jāizlabo šo sacensību kļūdiņas, bet to jau darīsim mierīgākā režīmā," pastāstīja vecākā no māsām.

"Mūsu un federācijas attiecībās nekas nav mainījies - mums nav nekāda kontakta. Tikai caur e-pastu uzrakstām viņiem, kurām sacensībām mūs pieteikt. Nekādu citu atbalstu neprasām, uz sacensībām braucam par Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) naudu, kā arī to, ko mums dod Vācijas klubs. Nezinu, kas notika šoreiz, bet mēs visu pateicām laicīgi," uzsver Inese Tarvida. "Šajā turnīrā būtu bijusi iespēja iegūt ļoti svarīgus punkti, kas beigās var būt izšķiroši dalībai Tokijas olimpiskajās spēlēs. Kad uzzinājām, ka neesam pieteiktas, rakstīju federācijai, bet viņi beigās jau vairs pat neatbildēja. Mūsu Vācijas treneris par to ļoti uztraucās, rakstīja Eiropas federācijai, ka noticis pārpratums, bet tur atbildēja, ka izņēmumi nav, federācijām visa informācija ir dota un, ja sportists nav pieteikts, tā ir federācijas vaina."

Tikmēr Latvijas Taekvondo federācijas ģenerālsekretārs Viktors Mališauskas portālam Sportacentrs.com apgalvoja, ka par šīm sacensībām māsas federāciju nav informējušas.

"Viņas neuzrakstīja iesniegumu. Parasti mums raksta iesniegumu, kurās sacensībās grib piedalīties, un tad reģistrējam sportistus. Allaž vienmēr esam viņas reģistrējuši visās vajadzīgas sacensībās, bet par to "Grand Prix" posmu Romā diemžēl nesaņēmām iesniegumu," apgalvoja Mališauskas. "Viņi visi šo kārtību perfekti zina, kad saņemsim iesniegumus nākamajām sacensībām, protams, ka reģistrēsim, kā jau notiek divus gadus. Nekad nav bijis, ka nepiesakām kādām sacensībām. Grūti teikt kā vaina tā šoreiz bija. Diemžēl mums nav viņu sacensību grafiks, tāpēc nevaram pat zināt, kur mums būtu viņas jāpiesaka."

Arī Mališausks stāstīja, ka lielāks kontakts federācijai ar savām labākajām sportistēm nav. "Viņas dzīvo un trenējas Vācijā, mēs esam atvērti kontaktam, viņas ir malaces, labi strādā trenējas. Šobrīd viss konflikts ir izrunāts, viss notiek, viņām ir licences, iespējas piedalīties sacensībās, darām visu, ko varam un ko vajag."

Plašāku sarunu ar Inesi Tarvidu par Eiropas čempionātu un atlasi Tokijas olimpiskajām spēlēm varēsiet lasīt otrdien.

 +16 [+] [-]

, 2018-05-14 14:41, pirms 6 gadiem
Pat ja iesniegums netika uzrakstīts, būtu tikai normāli, ja tiktu pārprasīts vai tiešām negrib piedalīties, pēc pašu vārdiem, šādā svarīgā posmā.
Federācija - aunu bars.

 +14 [+] [-]

, 2018-05-14 14:49, pirms 6 gadiem
Kārtējo reizi federācija Latvijā liek sevi priekšā, nevis strādā sportistu labā, kauns!

  +4 [+] [-]

, 2018-05-14 14:49, pirms 6 gadiem
Cik vēl ilgi šis cilvēks vadīs federāciju,laikam ir kādi melnie darījumi ar LOK ka nemet nost

  +4 [+] [-]

, 2018-05-14 14:52, pirms 6 gadiem
ivo113 rakstīja: Cik vēl ilgi šis cilvēks vadīs federāciju,laikam ir kādi melnie darījumi ar LOK ka nemet nost
LOK bail, ka pa zobiem noraus, ja atlaidīs

  -1 [+] [-]

, 2018-05-14 14:58, pirms 6 gadiem
Mašas Tarvidas ?????????????????????????

Ko Jūs gaidat ? Mainiet sporta pilsonību. Cik ilgi Jūs pacietīsiet tās nekauņas.

     [+] [-]

, 2018-05-14 15:01, pirms 6 gadiem
ivo113 rakstīja: Cik vēl ilgi šis cilvēks vadīs federāciju,laikam ir kādi melnie darījumi ar LOK ka nemet nost
LOK nav nekadas ietekmes nevienā federācijā, LOK nevar neko nomest nevienā sporta federācijā...katra federācija ir atsevišķa biedrība ar saviem biedriem. Federācijas biedri vēl valdi, prezidentu u.t.t., tik nu jau daudz vajadzētu saprast

  +1 [+] [-]

, 2018-05-14 15:33, pirms 6 gadiem
Cik saprotu konflikts jai nav federācijai ar sportistēm. Konflikts ir tur kaut kādām atsevišķām personām, kuras abas grib būt šo sportistu treneri, klubu pārstāvji. Tad tur arī meklējiet atbildes kas šoreiz nesanāca, vai tieši otrādi, sanāca un kas pie tā vainīgs. Ir problēmas parādīt kādam to epastu ar kuru pieteica?

     [+] [-]

, 2018-05-14 17:14, pirms 6 gadiem
loook ploik! rakstīja: Pat ja iesniegums netika uzrakstīts, būtu tikai normāli, ja tiktu pārprasīts vai tiešām negrib piedalīties, pēc pašu vārdiem, šādā svarīgā posmā.
Federācija - aunu bars.
piekrītu.. var jau "uz papīra" atmazgāties, ka viss ir godīgi, bet ieinteresētību, empātiju un kaut vai tukšu izdarīgumu neviens vēl nav atcēlis. diemžēl to uz papīra juridiski iesaiņot nevar, tādēļ viss jau ir kārtībā... uz papīra

     [+] [-]

, 2018-05-14 18:39, pirms 6 gadiem
Pievienojos ............, solīdi uzrakstījis

     [+] [-]

, 2018-05-16 14:54, pirms 6 gadiem
zaipis rakstīja: LOK nav nekadas ietekmes nevienā federācijā, LOK nevar neko nomest nevienā sporta federācijā...katra federācija ir atsevišķa biedrība ar saviem biedriem. Federācijas biedri vēl valdi, prezidentu u.t.t., tik nu jau daudz vajadzētu saprast
Nevajag dot Valsts naudu,tāpat viņš to izmanto savām vajadzībām,sportistiem reāli nekas netiek.