Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2933, Did:0, useCase: 3

Maksvītis kā pirmais uzrunāts Lietuvas izlases galvenā trenera amatam

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Maksvītis kā pirmais uzrunāts Lietuvas izlases galvenā trenera amatam
Kazis Maksvītis. Foto: 15min.lt

LETA. Lietuvas Basketbola federācija (LKF) uzsākusi vīriešu izlases galvenā trenera meklējumus, kā pirmo uzrunājot Kazi Maksvīti.

Jau ziņots, ka Lietuvas basketbolisti Pasaules kausā apstājās otrajā posmā un neiekļuva ceturtdaļfinālā. Pirms turnīra pēdējās spēlēs Daiņus Adomaitis paziņoja, ka pēc Pasaules kausa neturpinās savu darbu Lietuvas izlasē.

Šonedēļ LKF prezidents Arvīds Sabonis un ģenerālsekretārs Mindaugs Špoks kā pirmo kandidātu uzrunāja 42 gadus veco Maksvīti. "Šodien mums nav konkrētas atbildes, taču nesteidzamies. Mums vēl ir laiks līdz oktobra beigām, bet jauno treneri paziņosim novembrī," LKF citē Špoka teikto.

Maksvītis šobrīd uzskatāms par vienu no visveiksmīgākajiem Lietuvas basketbola treneriem. Pirms trim gadiem viņa vārds tika pieminēts arī nacionālās izlases galvenā trenera kontekstā, tomēr amatu togad ieņēma Adomaitis.

Šovasar Maksvītis stājās pie Krievijas kluba Permas "Parma" stūres. Lietuvietis savulaik piecas sezonas strādāja Klaipēdas "Neptūnas" vienībā, bet vēlāk vadīja arī Paņevežas "Lietkabelis" un Viļņas "Sakalai" komandas. Viņam arī ir liela pieredze ULEB Eirokausos, Eirolīgā un Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgā.

Trenera karjerā lietuviešu speciālists ar U16, U18 un U20 Lietuvas jauniešu izlasēm spējis izcīnīt Eiropas čempionāta zelta godalgas, bet ar U19 jauniešu izlasi 2011. gadā Rīgā viņam izdevās triumfēt pasaules čempionātā.

     [+] [-]

, 2019-09-18 16:58, pirms 5 gadiem
Interesanti kādēļ gan ne Šarūnas Jasikevičius ? Ja jau NBA piedāvāja darba vietu, kāpēc pie izlases nav pirmais rindā? Varbūt leišiem kaut kas līdzīgs kā mums sācies?

  -1 [+] [-]

, 2019-09-18 20:20, pirms 5 gadiem
quarterr rakstīja: Interesanti kādēļ gan ne Šarūnas Jasikevičius ? Ja jau NBA piedāvāja darba vietu, kāpēc pie izlases nav pirmais rindā? Varbūt leišiem kaut kas līdzīgs kā mums sācies?
Jasikevičus nevar apvienot ar darbu Eirolīgā, tas būtu jāsaprot, ne tā?