Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Itālijas izlases aizsargs A. Džentile atgriežas mājās un pievienojas Eirokausa klubam "Trento"

Agris Suveizda

Itālijas izlases aizsargs A. Džentile atgriežas mājās un pievienojas Eirokausa klubam "Trento"
Alesandro Džentile pret Angolas basketbolistu Leonelu Paulu. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Itālijas basketbola klubs Trento "Aquila Basket" oficiāli paziņojis par divu gadu līguma parakstīšanu ar Itālijas izlases spēlētāju Alesandro Džentili, kurš var spēlēt gan otrā, gan trešā numura pozīcijās.

"Šodien mums ir tas gods par mūsu komandas spēlētāju prezentēt vienu no labākajiem itāliešu basketbolistiem," kluba mājaslapā citēts prezidents Luidži Longi. "Esam lepni, ka Alesandro ir izvēlējies mūs, un tas arī parāda, cik daudz "Aquila" ir paveikusi šajos gados, lai kļūtu par pievilcīgu vietu tik labiem spēlētajiem." Laikraksts La Gazzetta dello Sport vēsta, ka Džentile kļuvis par vislabāk atalgoto spēlētāju kluba vēsturē.

Nepilnus 27 gadus vecais Džentile lielāko daļu karjeras ir pavadījis Itālijas klubos Trevīzo "Benetton" un Milānas "Olimpia", taču ir spēlējis arī Atēnu "Panathinaikos", Jeruzalemes "Hapoel" un arī Madrides "Estudiantes", kur pabija iepriekšējā sezonā. Spānijas čempionātā Džentile sāka 18 no 22 spēlēm un vidēji gandrīz 25 minūtēs guva 15,2 punktus, būdams rezultatīvākais komandā un palīdzot tai noturēties augstākajā līgā. Viņa rēķinā arī 4,1 atlēkusī bumba un 1,6 rezultatīvas piespēles.

Džentile piedalījās arī nule aizvadītajā Pasaules kausā, Itālijas izlases kreklā vidēji aizvadot 18,9 minūtes, gūstot 7,5 punktus, izcīnot 2,8 atlēkušās bumbas, izdarot 1,8 rezultatīvas piespēles un pieļaujot 1,5 kļūdas. Džentile ir divas reizes kļuvis par Itālijas čempionu, 2014. gadā arī tiekot atzīts par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju, kā arī izcīnījis Itālijas un Grieķijas kausus.

Iepriekšējā regulārajā sezonā "Trento" ar 17 uzvarām un 13 zaudējumiem ieņēma sesto vietu un ceturtdaļfinālā ar 2-3 piekāpās topošajai čempionei "Venezia". Trento komanda piedalīsies arī ULEB Eirokausā.

Izmantotie resursi:
Ufficiale l’arrivo in bianconero di...