Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2933, Did:0, useCase: 3

Skariolo: Par basketbola popularitāti mums ļoti jāpateicas ASV izlasei un NBA

Rolands Eliņš

Skariolo: Par basketbola popularitāti mums ļoti jāpateicas ASV izlasei un NBA
Serdžio Skariolo. Foto: AFP/Scanpix

Argentīnas basketbola izlases galvenais treneris Serhio Ernandess pēc zaudējuma finālā pret Spāniju nebija rūgti noskaņots, norādot, ka viņa komanda šobrīd izbauda sasniegto, nevis satraucas par neiegūto zeltu. Savukārt Spānijas izlases līderis Marks Gazols nevarēja apsolīt, ka piedalīsies Tokijas olimpiskajās spēlēs un izteica pieņēmumu, ka šis bija viņa pēdējais Pasaules kauss karjerā.

„Šie bijuši tīri labi trīs mēneši,” pēcspēles intervijā plati smaidīja Marks Gazols, atsaucoties uz faktu, ka šovasar kļuvis gan par NBA, gan par pasaules čempionu. „Esmu ļoti priecīgs, man ir ļoti paveicies, ka varu būt šādā situācijā. Viss kas vēl notiks un mainīsies, bet mēs paliksim pasaules čempioni.”

Gazolam tika vaicāts, vai viņš un viņa brālis Pau spēlēs Tokijas olimpiskajās spēlēs nākamgad, un spāņu centrs nekādus solījumus nesniedza: „Šajā karjeras fāzē tu vienkārši nezini tādas lietas. Vēlos tur būt, ceru tur būt, bet nevaru to apsolīt. Potenciāli var sanākt tā, ka šis bija mans pēdējais Pasaules kauss.”

Kopā ar Gazolu par NBA čempionu šovasar kļuva arī Spānijas izlases galvenais treneris Serdžio Skariolo, kurš „Raptors” komandā ir trenera asistents. Skariolo izteica īpašu pateicību „Raptors” vadībai, ka ļāva viņam būt kopā ar izlasi, kā arī uzteica savus spēlētājus par cienīgu izturēšanos pret pretiniekiem un viņu novērtēšanu.
„Es varu būt ļoti lepns par saviem spēlētājiem. Uz papīra mēs nebijām paši talantīgākie un garākie šajā turnīrā, bet mēs smagi pastrādājām, kārtīgi pacīnījāmies sarežģītos brīžos un nezaudējām ticību sev. Par to tikām atalgoti,” teica Skariolo.

Skariolo arī pieminēja ASV izlasi un tās palikšanu septītajā vietā, norādot, ka tic tās spējām atgriezties virsotnē: „Šobrīd cilvēkiem iet jautri, zobojoties par ASV izlasi, bet es tam pilnībā nepiekrītu. Mums ir jābūt pateicīgiem ASV basketbolam, NBA, visiem cilvēkiem, kuri ir tik ļoti popularizējuši basketbolu visā pasaulē. Šajā turnīrā viņu spēlētāji varbūt nepiepildīja cerības, bet tāpat mums ir jāizrāda cieņa. Uzskatu par pagodinājumu, ka finišējām augstāk nekā ASV izlase, bet sagaidu, ka olimpiskajās spēlēs ASV būs ļoti spēcīga.”

Tikmēr Argentīnas izlases treneris Serhio Ernandess preses konferencē norādīja, ka cenšas skatīties uz turnīru kopumā, nevis tikai šodien zaudēto finālspēli: „Mēs aizvadījām lielisku turnīru, pieveicām visus – Franciju, Serbiju, Krieviju. Vairākas ļoti spēcīgas elites komandas tika uzvarētas, turklāt parādot lielisku sniegumu, tāpēc domāju, ka ātri aizmirsīšu par pašu finālu. Mana nostāja ir tāda, ka mēs nevis zaudējām zelta medaļu, bet izcīnījām sudrabu. Esmu ļoti priecīgs par saviem spēlētājiem, viņi man ir labākie pasaulē.”

Izmantotie resursi:
https://www.eurohoops.net/en/fibawc...