Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LBL2 vicečempioni: "Esam konkurenti "Latvijas Universitātei" un "Turībai"

Emils Ozerinskis

LBL2 vicečempioni: "Esam konkurenti "Latvijas Universitātei" un "Turībai"
"Valmiera Glass/ViA" treneris Roberts Zeile
Foto: Emīls Vanags

Pirmdien, 22. maijā Vidzemes Augstskolas telpās mediju pārstāvjus uz tikšanos uzaicināja Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijas vicečempione "Valmiera Glass/ViA". Ar komandas ģenerālmenedžeri Miku Balodi un treneri Robertu Zeili aprunājās portāls "Sportacentrs.com".

Vidzemes Augstsokolas basketbola komanda noslēgusi savu sesto sezonu, piekto gadu startējot LBL 2. divīzijas turnīrā. "Valmiera Glass/ViA" basketbolisti kļuva par čempionāta lielākā pārsteiguma autoriem, pusfinālā sakaujot turnīra favorīti "Ķekavu" un iekļūstot finālā, kur gan četru spēļu sērijā nācās atzīt "Jelgavas" pārspēku. Tomēr sudrabs Valmieras studentiem bijis lielisks panākums, sezonu noslēdzot ar saldu pēcgaršu.

Basketbola komandas ģenerālmenedžeris Miks Balodis pēc aizvadītās sezonas bija ļoti gandarīts par komandas sniegumu un organizācijas attīstību: "Šī mums bija sestā pilnā sezona. Katru gadu esam gājuši solīti uz priekšu un šosezon esam sasnieguši rezultātus, par kuriem mums ir liels gandarījums. Studentu līgā izcīnītas zelta medaļas, Latvijas Basketbola līgas otrajā divīzijā fināls un sudrabs. Grēks būtu sūdzēties. Esmu lepns par savu komandu, spēlētājiem un administrācijas darbu ne tikai laukumā, bet arī ar to, ko esam paveikuši ārpus laukuma. Esmu ļoti gandarīts par treneru ieguldīto darbu un rezultātiem. Šī sezona bijusi lielisks ceļojums ar lielisku noslēgumu. Arī jaunatnes līgā trenerim izdevies lielisks gads [Roberta Zeiles vadītās Valmieras U-13 un U-17 komandas kļuva par Latvijas čempioniem]. Tāpat mūsu mērķi nebūtu sasniedzami bez lielo atbalstītāju Valmieras pašvaldības, Vidzemes Augstskolas un "Valmieras stikla šķiedras" līdzdalības. Gribu pateikties arī pārējiem atbalstītājiem par ieguldījumu šajā sezonā."

"Šis gads mums ir īpašs, jo bakalaura programmā absolvē divi mūsu komandas spēlētāji," uzsver ģenerālmenedžeris. "Pilnu studiju ciklu izgājuši abi komandas cēsnieki Rolands Eglītis un Rinalds Mihailovs. Pirms četriem gadiem aizgājām pie viņiem un teicām – šeit ir augstskola, šeit ir komanda ar profesionālu treniņu procesu un izglītību. Jūnijā viņi saņems diplomu par augstāko izglītību ar LBL2 sudraba medaļām kaklā un Studentu līgas čempiontitulu. Domāju, tas ir labs komplekts ikvienam jaunietim kurš ienāk šajā sistēmā un pabeidz augstskolu," lepnumu neslēpa Balodis.

"Valmiera Glass/ViA" ģenerālmenedžeris Miks Balodis ar Valmieras mēru Jāni Baiku (Foto: Klāvs Vasiļevskis)

Ar milzīgu enerģiju "Valmiera Glass/ViA" vienību vada galvenais treneris Roberts Zeile. Treneris neslēpa prieku par aizvadīto sezonu: "Manā trenera karjerā šis ir veiksmīgākais gads. Pirms sezonas sākuma visu vasaru biju aizņemts ar Latvijas U-16 izlasi, gatavojoties Eiropas čempionātam. Tādēļ neizdevās ar „Valmiera Glass/ViA” komandu veikt pilnu pirmsezonas sagatavošanās posmu, kas sezonas sākumā, varbūt, lielu pārliecību neradīja. Tomēr sezonas laikā daudz ko izlabojām un progresējām ne tikai spēlē, bet arī treniņu procesā. LBL 2. divīzijā sudrabs, un nebijām arī ļoti tālu, lai būtu čempioni. Desmit gadu laikā pirmo reizi Vidzemes Augstskolai izdevās izcīnīt zelta medaļas studentu līgā. Papildus tam divi čempiontituli Jaunatnes līgā, kas priekš manis ir vēl nebijis gadījums. Tiešām izdevusies sezona."

Pirms šīs sezonas Vidzemes Augstskolas basketbola komanda paziņoja par apvienošanos ar Valmieras futbola klubu. Tādējādi abas organizācijas ar vienotu identitāti "Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola" apvienojušas abu organizāciju struktūras. Ar jauno identitāti gan basketbolistiem, gan futbolistiem izdevies sasniegt vērā ņemamus rezultātus. Futbola komandai izdevās kļūt par telpu futbola čempionāta 1. līgas čempioniem.

Taujāts par basketbola komandas ieguvumiem pēc apvienošanās, Balodis atzīmē: "Apvienojoties ar futbolistiem, darbojamies kopīgā sinerģijā. Ir lietas, ko mēs varam paņemt no viņiem un otrādāk. Sabiedrisko attiecību un mārketinga puse ir lauciņš, kurā mēs varējām diezgan lielu artavu dot futbolam, izmantojot sešu gadu pieredzi sadarbībā ar augstskolas studentiem. Mūsu kā basketbola komandas ieguvumi ir cilvēku resurss. Varam kopīgi satikties un diskutēt turpmāko attīstību, kas ir milzīgs spēks jaunām idejām. Otrkārt, tā ir papildus kapacitāte. Daudzas lietas varam izdarīt efektīgāk. Daudz ko varam nopirkt lētāk, kaut vai tās pašas formas un medicīnas preces. Arī apdrošināšana ir lētāka, to veicot kopīgi ar futbola klubu, kam apakšā ir pietiekami jaudīga bērnu sistēma. Ilgtermiņā šī apvienošanās noteikti būs liels ieguvums." Treneris Zeile papildina: "Kā kopīga organizācija strādājam pusgadu. Nākotnē noteikti varēsim vairāk, kaut vai piesaistot fizioterapeitus un fiziskās sagatavotības trenerus. Kā divas komandas varam piesaistīt profesionālākus cilvēkus."

Roberta Zeiles trenēto komandu šosezon sakrātās trofejas (Foto: Emīls Vanags)

Roberts Zeile nedaudz ieskicēja aizkulises, kā norisinās spēlētāju piesaiste: "Visu cauru gadu sekojam 12. klases puišiem, labākajiem basketbolistiem, kuri spēlē Jaunatnes līgā. Vajadzīgajās pozīcijās izveidojam sarakstu ar puišiem, kuri nākotnē varētu papildināt komandu. Piemēram šogad jāaizstāj divi absolventi. Tiekamies ar noskatītajiem spēlētājiem, uzaicinām atbraukt uz Vidzemes Augstskolu, parādam pilsētu un kopmītnes. Tas ļoti labi strādā. Puiši, redzot Valmieru un augstskolu, ir sajūsmā. "

Savukārt Miks Balodis norādīja galvenos argumentus, kādēļ jaunajiem spēlētājiem izvēlēties tieši studijas Vidzemes Augstskolā: "Pirms sešiem gadiem, izveidojot komandu, mums bija skaidrs, kuras ir tās mūsu odziņas. Tā ir Valmiera, kas nav Rīga. Valmiera nav mazpilsēta, tā ir pietiekami attīstīta un dinamiska pilsēta. Ir pieejami praktiski visi tie paši pakalpojumi, kas galvaspilsētā. No otras puses, līdz Rīgai ir tikai stundas brauciens ar mašīnu. Jauniešu vecākiem svarīgas ir izmaksas. Lai studētu Rīgā, kaut vai elementāri kustētos pa Rīgu, tās jau ir lielas izmaksas, pat nerunājot par ēdināšanu un dzīvošanu. Vēl viena mūsu odziņa ir Vidzemes Augstskola. Tā nav liela augstskola, kā Latvijas Universitāte vai RTU ar smagnēju aparātu. Tā ir maza, bet dinamiska augstskola ar individuālu pieeju studentam. Katrs pasniedzējs savu studentu zina vaigā. Līdz ar to ir grūtāk „izlīst” mācību procesā. Līdz ar to tā ir kvalitatīva izglītība. Trešais, mums apkārt ir pietiekami daudz profesionālo iespēju. Piemēram, Oto Grīnbergs, kurš mūsu komandā aizvadījis jau piekto sezonu, pēc mācībām Dānijā, veiksmīgi iekļāvies „Valmieras stikla šķiedrā” kā darbinieks. Domāju šie ir galvenie trīs komponenti – mācības, sports un darba iespējas, ja neizvēlies turpināt karjeru profesionālajā sportā. Valmierā darbaspēks ir pieprasīts, kas dod iespēju palikt un strādāt pilsētā arī pēc studiju beigšanas. Jāpiezīmē arī ka, mūsu treniņprocess ir profesionāls. Spēlētāji trenējas divreiz dienā, mērķtiecīgi attīstot savu meistarību. Priekš mums labā ziņa ir tā, ka vairs nav jāskrien pakaļ skolniekiem. Viņi paši jau nāk un interesējas par iespēju spēlēt Vidzemes Augstskolas komandā. Redzot sasniegumus, tas ir apliecinājums, ka mūsu treneri ir augstā līmenī. Ne velti mūsu komandas treneris un menedžeris strādā ar jaunatnes izlasēm. Neteiksim, ka pie mūsu durvīm stāv gara rinda, taču šobrīd vairs nav kā pirms sešiem gadiem. Tad braucām uz Alūksni, Jēkabpili un visām malām, lai mudinātu cilvēkus šeit mācīties. Šobrīd jau jaunie spēlētāji iestaigājuši taku uz Valmieru."

Ģenerālmenedžeri papildina arī komandas treneris: "Ar šo gadu esam pietiekami nopietni konkurenti "Latvijas Universitātei" un "Turībai". Mūsu spēlētājiem ir ļoti labs nodrošinājums, šobrīd jau, iespējams, pat labāks kā "Turībā". Visiem pirmās komandas spēlētājiem, ja viņi mācās sekmīgi, ir nodrošinātas budžeta vietas. Apmaksājam kopmītnes, kas tomēr sastāda pietiekami lielus izdevumus spēlētājiem. Tā pat vienreiz dienā ir ēšana. Tā kā bez treniņprocesa un inventāra, arī pārējais nodrošinājums ir visai labs un katru gadu ejam uz priekšu."

Valters Vēveris pret jelgavnieku Gati Justoviču (Foto: Emīls Vanags)

Šo rindu autoram interesēja "Valmiera Glass/ViA" jaunākā spēlētāja - 17 gadus vecā aizsarga Valtera Vēvera - perspektīvas par potenciālo pāriešanu profesionāļa statusā vai studijām Amerikā. Treneris Zeile atbildot ieskicēja: "Valters ir mūsu pirmās komandas jaunākais spēlētājs. Tas parāda, ka sistēma strādā. Pagājušajā gadā viņš sāka spēlēt LBL 3. divīzijas komandā, nospēlējot tur pilnu sezonu. Šogad viņš ļoti pārliecinoši ienāca LBL 2. divīzijā. Ja sezonas sākumā minūtes un pienesums bija mazāks, tad sezonas laikā kļuva par kārtīgu rotācijas spēlētāju [29 spēlēs vidēji deviņi punkti], kurš guva svarīgus punktus, "play-off" izdarot uzvaras metienu pret "Ventspili". Tas parāda, ka mūsu treniņprocess ir strādājis. Viņš ir pēdējo divu gadu sava vecuma Latvijas čempions un vērtīgākais spēlētājs. Viņa mērķis un nākošo sezonu ir sakārtot veselību, progresēt meistarībā un iegūt lielāku spēļu praksi, lai stabilāk nospēlētu LBL2. Tas nepieciešams, jo pēc nākošās sezonas, vasarā ir viņa U-18 Eiropas čempionāts. Kurš būs izšķirošs, lai pieņemtu tālākos lēmumus par karjeru."

"Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola" basketbola struktūrā ir komandas Latvijas Basketbola līgas 2. un 3. divīzijas turnīrā, kuras veido arī Studentu Basketbola līgas komandu. Tāpat organizācija sadarbojas ar Valmieras Bērnu sporta skolu. Par tradīciju Valmierā kļuvis pilsētas amatieru čempionāts, kurā divās līgās startē 17 komandas, bet vasarā tiek rīkota Vidzemes vasaras līga zem klajas debess. Augustā tiek rīkotas profesionāls jauniešu turnīrs Valmiera Summer Cup ar dalībkomandām no Lietuvas, Somijas un Krievijas. Jaunajā sezonā "Valmiera Glass/ViA" saglabās komandas kodolu LBL 2. divīzijas čempionātam, arī nākošgad pretendējot uz čempionāta medaļām.

  +1 [+] [-]

, 2017-05-22 22:18, pirms 7 gadiem
Neslikts reklāmas raksts . Malači. Lai veicas Zeilem un komandai. Galvenais neapstāties uz sasniegtā un turpināt pilnveidoties!

     [+] [-]

, 2017-05-22 22:37, pirms 7 gadiem
nu basketbola ziņā gan vēl daudz jāpieliek līdz LU, bet apstākļi tur ļoti labi. Lai izdodas!