Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Jelgavas/BJSS" basketbolisti kļūst par LBL2 čempioniem

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Jelgavas/BJSS" basketbolisti kļūst par LBL2 čempioniem
"Jelgava/BJSS" - LBL2 čempioni
Foto: LBS

Šovakar Valmierā noskaidroti jaunie Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijas (LBL2) čempioni. Par tiem kļuva "Jelgavas/BJSS" basketbolisti, kuri finālsērijas ceturtajā mačā ar 80:62 pieveica "Valmiera Glass/ViA". Finālsērijas vērtīgākā spēlētāja gods tika Edgaram Krūmiņam.

Komandas sēriju sāka ar uzvarām savā laukumā, bet trešajā spēlē "Jelgava/BJSS" iesākto tradīciju turpināja, vienā brīdī iegūstot arī 31 punkta pārsvaru, bet ceturtajā ceturtdaļā pamanījās izsēt teju visu pārsvaru, uzvarot vien mača galotnē. Līdz ar to jelgavnieki nonāca vienas uzvaras attālumā līdz čempiontitulam, cenšoties noslēgt šo sezonu Valmierā.

Andris Justovičs spēli sāka ar trijiem precīziem tālmetieniem, kas ļāva izvirzīties vadībā ar 9:2. Viņš gan arī brīdi vēlāk pārkāpa noteikumus pret Tomu Kohanovu, ļaujot viņam gūt četrus punktus vienā uzbrukumā. No Justoviča stafeti pārņēma Edgars Krūmiņš, bet Valmieras komandas uzbrukumu vilka Klāvs Dubults (10:12). Ceturtdaļas otrajā pusē pret Andri Justoviču un Edgaru Krūmiņu spēkojās Jānis Engers, turot savu komandu līdzās, bet pirmās ceturtdaļas izskaņā jelgavniekiem padevās izrāviens, kas noslēdzās ar Kalvja Krūmiņa precīzo tālmetienu - 24:15.

Otro ceturtdaļu labi sāka valmierieši, pakāpeniski cenšoties sadeldēt deficītu. Oto Grīnbergs realizēja tālmetienu, bet komandas biedri turpināja izrāvienu, nedaudz vairāk par četrām spēlētām minūtēm sadeldējot deficītu līdz trīs punktiem (24:27). Viesi sāka agresīvāk spēlēt uzbrukumā, piespiežot pretiniekus biežāk pārkāpt noteikumus. Ar precīziem soda metieniem izdevās atjaunot 10 punktu pārsvaru, bet trīs minūtes līdz puslaika beigām tribīnes varēja gavilēt pēc precīzā Grīnberga tālmetiena. Rezultāta starpība atkal sadila līdz sešiem punktiem, bet īstajā brīdī tālmetienu realizēja Kalvis Krūmiņš. Atlikušajā pusotrā minūtē valmierieši ar soda metieniem sadeldēja deficītu, dodoties pārtraukumā pie rezultāta 35:41.

Otro puslaiku jelgavnieki sāka ar 9:0 izrāvienu, izvirzoties vadībā ar 50:35. Valmierieši trīs punktus atspēlēja, bet Gatis Justovičs ar precīzu tālmetienu nostādīja visu savās vietās. Turpinājumā cīņa kļuva līdzīga, jelgavniekiem azartiskā spēlē saglabājot drošu vadību. Ceturtdaļas otrajā pusē "Valmiera Glass/ViA" centās un arī sadeldēja deficītu līdz 10 punktiem. Atceroties iepriekšējo spēli, tas vairs nebija nekas daudz pirms izšķirošā spēles nogriežņa. Trešā ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu 60:48.

Spēles izšķirošo nogriezni ar precīzu tālmetienu sāka Edgars Krūmiņš, bet ar to pašu atbildēja Kohanovs. Cīņa turpināja ritēt punkts punktā, kas nāca par labu jelgavniekiem. Valmierieši centās darīt visu, lai atspēlētos, bet nespēja savaldīt emocijas. Divi Pārkāpumi un tehniskā piezīme ļāva viesiem vienā uzbrukumā gūt uzreiz sešus punktus, kas nostādīja "Jelgavu/BJSS" jau ļoti tuvu zelta medaļām (71:54). Pēc tam mājiniekiem nolaidās rokas, kas pretiniekiem ļāva pilnībā dominēt laukumā. Pēdējās trīs minūtes vairs bija tikai formalitāte, "Jelgavai/BJSS" triumfējot LBL 2. divīzijā - 80:62.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 22 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām bija Edgars Krūmiņš, kurš tika atzīts arī par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju, bet 21 punkts Andrim Justovičam. Valmieras komandas labā 14 punktus guva un sešas atlēkušās bumbas izcīnīja Oto Grīnbergs.

LBL2, fināls, 8. maijs

"Valmiera Glass/ViA" - "Jelgava/BJSS" 62:80 (15:24, 20:17, 13:19, 14:20)

"Valmiera Glass/ViA": Grīnbergs 14 (6 ab), Engers 10 (7 ab), Ermansons 10, Kohanovs 9 (6 ab), Ivanovs 7, Dubults 6, Mihailovs 4, Riekstiņš 2, Vēveris, Eglītis, Apsītis.
"Jelgava/BJSS": E.Krūmiņš 22 (7 ab), A.Justovičs 21, G.Justovičs 15 (7 ab, 5 rp, 4 pb), K.Krūmiņš 12, Liepiņš 4, Bērziņš 3 (9 ab), Bitītis 2 (6 ab), Atelbauers 1, Roziņš, Gržibovskis, Satovskis.

Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijas finālsērija

Komandas1. spēle2. spēle3. spēle4.spēleSērijā
BK Jelgava - Valmiera Glass/ViA87:7776:8282:7380:623-1

  -1 [+] [-]

, 2017-05-08 23:37, pirms 7 gadiem
Uzvarēja brutāls spēks, lielāka sportiskā nekaunība un, protams, cita līmeņa pieredze, kas nāk tikai komplektā ar gadiem. Tā kā Jelgavas "amatieriem", kuru vidū gan jau pilns piecnieks sanāk ar LBL virslīgas pieredzi, apsveikums sakarā ar adekvātu panākumu.
Kas attiecas uz FIBA soģi Aunkrogeru&Co, tad šovakar skrupulozi tika svilpts par katru kontaktu zem mājinieku groza, kamēr otrā laukuma galā līdzīgās situācijās bieži svilpe klusēja un katra jelgavnieka pārsvars gados un kilogramos tad nu darīja savu... Protams, valmierieši daudzreiz aizmeta garām arī metienus no jau brīvām pozīcjām no grozapakšas, tur nu meistarības un pieredzes vaina noteikti. Kopumā zelts pelnīti trim Krūmiņiem.