Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Jelgavai/BJSS" vāja 4. ceturtdaļa, bet laimīga uzvara pār "Valmiera Glass/ViA"

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Jelgavai/BJSS" vāja 4. ceturtdaļa, bet laimīga uzvara pār "Valmiera Glass/ViA"
Jānis Atelbauers
Foto: Austris Auziņš

Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijas (LBL2) finālsērijas trešajā mačā uzvaru izcīnījusi "Jelgava/BJSS". Jelgavnieki saviem līdzjutējiem sagādāja nervus kutinošas emocijas, bet galu galā uzvarēja "Vamiera Glass/ViA" ar rezultātu 82:73.

Jelgavas komanda finālsēriju sāka ar uzvaru interesantā spēlē savā laukumā ar rezultātu 87:77, bet izbraukumā valmierieši spēja revanšēties ar rezultātu 82:76. Tādējādi bija skaidrs, ka šajā sērijā būs vajadzīgas vismaz vēl divas spēles. Jelgavnieki pirms došanās uz Valmieru noteikti vēlējās nosargāt mājas spēļu priekšrocību, kamēr valmierieši to atņemt, lai, iespējams, noslēgtu sezonu savā laukumā.

Maču komandas sāka līdzīgi, biežāk gan vadībā esot Jelgavas komandai. Jelgavnieki arī pirmie ieguva kaut cik nopietnu pārsvaru, izvirzoties vadībā ar 14:9. Toms Kohanovs ar tālmetienu apturēja mājinieku izrāvienu, bet vēl brīdi vēlāk guva vēl trīs punktus, izvirzot jau vadībā viesus. Pēc minūtes pārtraukuma jelgavnieki atguva vadību, bet tad skaisti bumbu grozā no augšas ar pretestību trieca Klāvs Dubults. Tiesa jelgavnieki uzreiz atbildēja ar vēl četriem punktiem, nepilnas divas minūtes līdz pirmās ceturtdaļas beigām esot vadībā ar 22:17. Nekur tālu valmierieši pretiniekus neatlaida, turoties vienu vai divu precīzu metienu atstatumā. Viesi ceturtdaļas izskaņā realizēja divus tālmetienus, panākot izlīdzinājumu - 25:25.

Otrajā ceturtdaļā valmierieši turpināja regulāri atspēlēties, nespējot iegūt iniciatīvu. Pirmajās trīs minūtēs ar precīziem soda metieniem "Jelgava/BJSS" izvirzījās vadībā ar 32:28. Ar sekmīgu darbību aizsardzībā mājiniekiem izdevās turpināt savu izrāvienu, pēc piecām nospēlētām minūtēm esot 10 punktus priekšā pretiniekiem. Valmierieši centās spēlēt agresīvi uzbrukumā un apspēlēt pretinieku individuāli. Tikmēr "Jelgava/BJSS" ātri pārgāja uzbrukumos, nereti gūstot ātrus trīs punktus no tālās distances (43:30). Nepilnas divas minūtes līdz pirmā puslaika beigām Jānis Atelbauers trāpīja no tālās distances, īsi pēc tam ātrais uzbrukums un 50:37 uz tablo. Valmieras komandas uzbrukumu centās pavilkt Jānis Engers, bet ar viņa pūlēm bija krietni par maz. Tādējādi pēc 20 spēlētām minūtēm "Jelgava/BJSS" bija vadībā ar 50:39.

Līdzīgi kā pirmajā puslaikā, arī otrajā ļoti labi turpināja spēlēt Jānis Atelbauers, bet pēc divām nospēlētām minūtēm Edgars Krūmiņš ar tālmetienu panāca 17 punktu pārsvaru mājiniekiem (56:39). Valmieras komanda pēc pārtraukuma izskatījās vēl sliktāk nekā pirms tā, kas sāka likt norakstīt šo maču un varbūt iestrādāt kaut ko jau priekš ceturtā mača Valmierā. Viesi gan turpināja bieži kļūdīties, kas Jelgavas komandai ļāva uzbrukt vēl un vēl. Krūmiņš turpināja būt rezultatīvs, 15 minūtes pirms mača beigām rezultātam esot 66:41. Minūtes laikā jelgavnieki veica jaunu 6:0 izrāvienu, nu jau principā graujot savus pretiniekus. Līdz ar to oficiāli varēja paziņot, ka atlikušā spēle vairs bija tikai formalitāte. Valmieras komandā uzbrukumā redzams bija tikai Engers, kā sekmīgajās, tā nesekmīgajās epizodēs. Interesanti, ka pat pie tik lielas rezultāta starpības, Varis Krūmiņš neuzticējās saviem rezervistiem, turpinot spēlēt pamatā ar septiņiem spēlētājiem.

Trešās ceturtdaļas izskaņā un ceturtās sākumā situācija mainījās, mājinieku pamatspēkiem tomēr atrodot vietu uz rezervistu soliņa. Rezultāta starpība bija 24 punkti. Ceturtās ceturtdaļas ievadā valmierieši guva piecus punktus, kā arī piespieda pretiniekus izpildīt sarežģītus un neprecīzus metienus no distances. Ar katru minūti valmierieši tuvojās rezultātā, bet izlieto tomēr līdz galam nesasmēla. Valmieriešiem izdevās deviņās minūtēs veikt 20:2 izrāvienu, bet Edgara un Kalvja Krūmiņa tālmetieni izšķīra mača likteni pavisam. "Jelgava/BJSS" svinēja laimīgu uzvaru ar 82:73, izvirzoties vadībā sērijā līdz trīs uzvarām ar 2-1.

Šajā mačā rezultatīvākie ar 19 punktiem un attiecīgi 10 un astoņām atlēkušajām bumbām bija Jānis Atelbauers un Edgars Krūmiņš, bet Kalvim Krūmiņam 12 punkti, astoņas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles. Valmeiras komandas labā 22 punktus guva un septiņas atlēkušās bumbas izcīnīja Jānis Engers.

LBL2, fināls, 5. maijs

"Jelgava/BJSS" - "Valmiera Glass/ViA" 82:73 (25:24, 25:15, 24:11, 8:23)

"Jelgava/BJSS": Atelbauers 19 (10 ab), E.Krūmiņš 19 (8 ab), K.Krūmiņš 13 (8 ab, 6 rp), A.Justovičs 11, Bērziņš 9, Bitītis 7, G.Justovičs 4 (10 rp), Liepiņš, Roziņš, Gržibovskis, Satovskis.
"Valmiera Glass/ViA": Engers 22 (7 ab), Vēveris 13, Grīnbergs 11, Kohanovs 8 (6 ab), Dubults 6 (8 ab), Ermansons 6, Ivanovs 5, Riekstiņš 2, Apsītis, Mihailovs, Eglītis.

"Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijas finālsērija

Komandas1. spēle2. spēle3. spēle4.spēle5.spēleSērijā
BK Jelgava - Valmiera Glass/ViA87:7776:8282:7308.0512.05*2-1

"*" - ja nepieciešams

     [+] [-]

, 2017-05-05 19:57, pirms 7 gadiem
Valmiera par vēlu pamodās