Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Olympiacos" pēc sezonas pirmās spēles pārtrauc sadarbību ar galveno treneri Blatu

Ints Megnis
Ints Megnis

"Olympiacos" pēc sezonas pirmās spēles pārtrauc sadarbību ar galveno treneri Blatu
Deivids Blats pie "Olympiacos" stūres. Foto: imago images/PanoramiC/Scanpix

Grieķijas basketbola komanda Pirejas "Olympiacos" pēc nepārliecinošā zaudējuma ULEB Eirolīgas sezonas atklāšanas spēlē svētdien pēc abpusējas vienošanās pārtrauca sadarbību ar galveno treneri Deividu Blatu.

Šajā sezonā "Olympiacos" spēlē vien Eirolīgā, jo komanda tika izmesta no Grieķijas čempionāta. Tas papluinīja vienības sastāvu un Eirolīgas pirmajā kārtā šonedēļ viesos ar 63:82 tika zaudēts Riharda Lomaža pārstāvētajai Francijas vienībai "Asvel".

"Pēc garas un cieņpilnas sarunas starp komandas īpašnieku un mani, izlēmām pārtraukt līgumu, kas būs labākais abām pusēm," izteicies Blats. Nākamās nedēļas Eirolīgas spēlē pret "Valencia" komandu viņa vietu ieņems līdzšinējais palīgs Ķēstutis Kemzūra, kurš savulaik trenēja arī Latvijas valstsvienību.

"Olympiacos" vienība atzinusi, ka pārtrauc līgumu ar "lielisku treneri un visbrīnišķīgāko personu", tāpēc lēmums bijis grūts. "Mums bija gods strādāt ar vienu no lielākajām figūrām pasaules basketbolā un no viņa klātbūtnes komandā ieguvām daudz," teikts paziņojumā.

Augusta vidū Blats publiskā vēstulē atklāja, ka jau ilgāku laiku cīnās ar primāri progresējošo multiplo sklerozi (PPMS), kas viņu ietekmēs visu turpmāko dzīvi.

Blats ir uzaudzis ASV pilsētā Bostonā un absolvējis pazīstamo Prinstonas universitāti. Pirms trīsdesmit gadiem viņš pārcēlās uz Izraēlu, kur pavadījis lielu karjeras daļu. Trīs sezonas Blats veica Pini Geršona palīga pienākumus Telavivas "Maccabi" (1999-2001, 2003-2004), savukārt sešas sezonas aizvadīja galvenā trenera amatā (2001-2003, 2010-2014). Treneris septiņas vasaras strādāja Krievijas izlasē, palīdzot tai sasniegt lielākos panākumus - krievi 2007. gadā izcīnīja zelta medaļas Eiropas čempionātā Spānijā, 2011. gadā nopelnīja bronzas medaļas Lietuvā, bet 2012. gadā ieguva bronzas medaļas Londonas spēlēs.

Karjeras augstāko punktu Blats sasniedza 2014. gadā, kad viņu uzaicināja kļūt par superzvaigznes Lebrona Džeimsa pārstāvētās Klīvlendas "Cavaliers" komandas galveno treneri Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), debijas sezonā aizkļūstot līdz līgas finālam. Viņš tika atlaists 2016. gada februārī, bet vasarā pievienojās Turcijas komandai Stambulas " Darussafaka", kur sākotnēji pazīstamā speciālista palīgs bija Ainars Bagatskis, bet laukumā devās Dairis Bertāns. Savukārt pērn vasarā viņš pārņēma "Olympiacos" komandu, sastāvam piesaistot citus latviešus Jāni Strēlnieku un Jāni Timmu.

Izmantotie resursi:
https://www.eurohoops.net/en/eurole...
https://www.euroleague.net/news/i/a...