Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Kurtinaitis: "Ja budžets atļaus, labprāt paturētu 90% šīs sezonas sastāva"

Andrejs Siliņš

Kurtinaitis: "Ja budžets atļaus, labprāt paturētu 90% šīs sezonas sastāva"
Jānis Timma un Rims Kurtinaitis. Foto: Himki

Latviešu basketbolistu Daira Bertāna un Jāņa Timmas pārstāvētā Krievijas superkluba Maskavas apgabala "Khimki" galvenais treneris Rims Kurtinaitis pēc Eirolīgas lēmuma neturpināt sezonu norādījis, ka, ja vien to atļaus kluba budžets, labprāt nākamās sezonas sastāvā redzētu 90% šosezon komandā spēlējušo basketbolistu.

"Šobrīd grūti runāt par papildinājumiem. Mums bija dārga un laba komanda un es to gribētu saglabāt. Vai arī uzlabot dažās pozīcijās. Bet tas nav atkarīgs no trenera, jo nezinu par to, kādu kaitējumu [kluba finansiālajām iespējām] nodarīs koronavīruss. Viss būs atkarīgs no budžeta. Ja tas būs labs, tad vēlētos paturēt 90% no pašreizējās komandas," sacīja Kurtinaitis.

Lietuvieša trenētā komanda aizvadīja lielisku sezonu Krievijas atklātajā čempionātā, kur ar 18 panākumiem 19 mačos bija pārliecinošā pirmajā vietā, taču sezona tika pārtraukta bez čempionu paziņošanas. Savukārt ULEB Eirolīgā sniegums bija svārstīgs - 13 uzvaras un 15 zaudējumi, sezonas pārtraukšanas brīdī ļaujot ieņemt septīto vietu tabulā.

"Ja vāksim jaunu komandu, zaudēsim laiku, lai adaptētos un izveidotu komandas ķīmiju. Zaudēsim sešus mēnešus kvalitatīva basketbola. Kā treneris vēlos saglabāt visu tā, kā tas bija, bet tās ir tikai manas vēlmes," sacīja treneris.

Dairis Bertāns šosezon Eirolīgā vidēji nepilnu 17 minūšu laikā guva 4,6 punktus un atdeva 1,1 rezultatīvu piespēli, savukārt Jānis Timma bija viens no komandas līderiem - Eirolīgā vidēji nepilnās 30 minūtēs 12,5 punkti, 3,1 atlēkusī bumba, 2,0 piespēles un 1,2 pārtvertas bumbas. Dairim pagājušajā vasarā noslēdza līgumu ar "Khimki" uz divām sezonām, bet tajā iestrādāta iespēja spēlētājam šovasar atteikties no otrās sezonas. Arī Timmam vēl ir spēkā līgums uz nākamo sezonu.

Līgums ar klubu šovasar beidzas lielākajai kluba zvaigznei Aleksejam Švedam, kurš ar aptuveni 3,6 miljonu eiro lielu atalgojumu (neoficiāla informācija) šosezon bija otrais vislabāk apmaksātais basketbolists Eirolīgā (aiz "Barcelona" spēlējošā Nikola Mirotiča, kuram nepilni pieci miljoni). Tāpat līgums šovasar beidzas 2016. gada NBA čempionam Timofejam Mozgovam, kurš gan savā atgriešanās sezonā tā arī savainojuma dēļ nevienu spēli nenospēlēja.

Tāpat līgums beigsies amerikāņu spēka uzbrucējam Devinam Bukeram, kurš aizvadīja teicamu sezonu un būs pieprasīts Eiropas brīvo aģentu tirgū.

Kluba vadība iepriekš izteicās, ka budžets lielā mērā būs atkarīgs no tā, vai "Khimki" saglabās vietu Eirolīgā vai būs spiesti atgriezties Eirokausā. Šodien pēc lēmuma par sezonas izbeigšanu kļuva zināms arī tas, ka dalībnieku sastāvs Eirolīgā nākamsezon nemainīsies, līdz ar to arī "Khimki" atkal spēlēs Eiropas prestižākajā klubu turnīrā.

Izmantotie resursi:
https://rsport.ria.ru/

     [+] [-]

, 2020-05-26 04:08, pirms 4 gadiem
Himkos tās algas nereāli lielas
Švedam 300 milj rubłu gadā🙉
Timmam arī virs 100 milj, citiem kas līdzīgs
Salīdzinājumam-khl, kura arī nav nabagu līga, uz nākamo sezonu ar top spēlētājiem , līderiem paraksta par 30-35 milj

     [+] [-]

, 2020-05-26 09:56, pirms 4 gadiem
tikai basīša komandā 12 spēlētāji, bet hoķī 23-25 spēlētāji, vai tad NHL/NBA ir savādāk?

Tumanovs rakstīja: Himkos tās algas nereāli lielas
Švedam 300 milj rubłu gadā🙉
Timmam arī virs 100 milj, citiem kas līdzīgs
Salīdzinājumam-khl, kura arī nav nabagu līga, uz nākamo sezonu ar top spēlētājiem , līderiem paraksta par 30-35 milj