Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Latvijas, Igaunijas, Lietuvas līgā ienāk treneris ar trīs Eirolīgas "Final 4" pieredzi

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Latvijas, Igaunijas, Lietuvas līgā ienāk treneris ar trīs Eirolīgas "Final 4" pieredzi
Aļģirds Paulausks. Foto: Kibirkštis

Viļņas basketbola klubs "Kibirkštis" pirmdien, 18. februārī, paziņoja par galvenā trenera maiņu – Valdu Geceviču uz komandtiltiņa nomainīs viens no pazīstamākajiem Lietuvas speciālistiem Aļģirds Paulausks (Algirdas Paulauskas).

Lietuvas vicečempionēm šosezon neklājas viegli nevienā turnīrā. Eiropas sieviešu basketbola līgā (EWBL) “Kibirkštis” izcīnīja vienu uzvaru septiņās spēlēs un B grupā palika pēdējā, astotajā vietā.

Latvijas, Igaunijas un Lietuvas līgas pirmajā divīzijā “dzirksteles” ar bilanci 7-5 atrodas ceturtajā vietā, turklāt divreiz zaudēja Rīgas Stradiņa Universitātei. Visbeidzot, 16. februārī komanda piedzīvoja sakāvi Karalienes kausa finālā, ar 61:71 zaudējot Kauņas “Aistes LSMU”.

Viļņas ģenerālmenedžeris Daiņus Virbicks nolēma risināt situāciju, nomainot galveno treneri. Viņa izvēlētais Aļģirds Paulausks komandu pirmo reizi vadīja 2015. gada sezonā, bet pēc tam devās uz Poliju, kur trenēja tādas pazīstamas vienības kā “Sleza Wroclaw” un “Energa Torun” (2016-2018).

Paulauska vārds saistās ar Lietuvas sieviešu klubu basketbola lielākajiem panākumiem. Viņa trenētā “Lietuvos Telekomas” vienība 2005. gada pavasarī pirmo reizi vēsturē sasniedza FIBA Eirolīgas “Četru finālu”. Nākamajā sezonā panākums tika atkārtots.

Viļņas komandā tolaik spēlēja Ieva Kubliņa. Viņas kolēģu vidū bija tādas spēlētājas kā amerikāniete Keitija Daglasa (Purdue), Lietuvas visu laiku labākā basketboliste Jurgita Štreimikite-Virbickiene un aizsardze Sandra Linkevičiene (šosezon Geceviča asistente).

“Lietuvos Telekomas” vadība atlaida Paulausku 2007. gada Ziemassvētkos pēc 2-5 starta Eirolīgā. Viņa vietā tika nolīgts cits Paulausks – Lietuvas U18 puišu izlases galvenais treneris Rūtenis.

Turpinājumā Paulausks strādāja ar trīs Krievijas klubiem, kuri pašlaik startē FIBA Eirolīgā – Kurskas “Dynamo” (2008-2011), Jekaterinburgas UGMK (2011-2012, trešā vieta Eirolīgā) un Orenburgas “Nadežda” (2013).

Orenburgā trenerim bija vēl viens ne pārāk sekmīgs starts un 2013. gada 18. novembrī viņš paziņoja par atkāpšanos veselības problēmu dēļ. Nākamajā sezonā viņš pirmo reizi strādāja ar “Kibirkšti”, bet vēlāk pēc gandrīz 20 gadu pārtraukuma atgriezās Vroclavā.

Viļņas “Kibirkštis” šonedēļ paredzētas divas mājas spēles – 21. februārī pret Tallinas Universitāti un 23. februārī pret “TTT Rīga”.

Izmantotie resursi:
„Kibirkšties“ trenerio poste A.Paulauskas...

     [+] [-]

, 2019-02-19 07:26, pirms 5 gadiem
Diezgan daudz ir sanācis kontaktēties ar lietuviešiem, bet pirmo reizi redzu ka lietuviešu vārds uzvārds tiek latviskots