Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Nortugs varētu nestartēt Sočos

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Nortugs varētu nestartēt Sočos
Peters Nortugs
Foto: Reuters/Scanpix

Divkārtējais olimpiskais čempions distanču slēpošanā norvēģis Peters Nortugs paziņojis, ka nav izslēgta viņa nepiedalīšanās 2014. gada Soču Olimpiskajās spēlēs.

Nortugam radušās problēmas par jauna līguma noslēgšanu ar Norvēģijas Slēpošanas federāciju, kas galvenokārt saistās ar sponsorēšanas jautājumiem. Federācija uzstāj, ka Nortugs var izvīrzīt personīgo sponsoru - kompāniju "Coop" uz diviem īsiem periodiem ziemas sezonā. Bez tam, viesiem sportistiem, kuri ņem dalību olimpiskajās spēlēs, ir lieli ierobežojumi darbā ar reklāmu.

"Es, protams, saprotu, ka visiem ir savas prasības - federācijai, "Coop" un man pašam. Tas ir trijstūris, kura visas malas ir kaut kā jāsamierina, ko nav viegli panākt," Norvēģijas telekanālam TV2 norādījis Nortugs. ""Coop" atbalsta mani, un man ir jāzina, ka šī firma būs apmierināta arī tad, kad parakstīšu līgumu ar federāciju. Sliktākajā gadījumā Olimpiādes laikā palikšu mājās. Es vienmēr atradīšu, ar ko nodarboties. Ir taču arī citas sacensības. Lai nu kā, tomēr ticu, ka atradīsies risinājums. Man būtu neierasti olimpisko spēļu laikā sēdēt mājās," sacīja Nortugs.

Peters Nortugs 2010. gada Vankūveras Olimpiskajās spēlēs izcīnīja divas zelta medaļas sprinta un 50 km klasiskā stila distancēs, kā arī tika pie sudraba medaļas stafetē un bronzas klasiskā stila sprinta distancē. Tāpat Nortugs ir deviņkārtējs pasaules čempions dažādās distanču slēpošanas distancēs.

Izmantotie resursi:
Футбол, хоккей, баскетбол, теннис, бокс,...
TV2no - Nyheter, sport, underholdning, vær,...
FIS-Ski - International Ski Federation - News -...

  +2 [+] [-]

, 2013-10-17 09:32, pirms 11 gadiem
Runa jau nav tikai par Sočiem, bet arī par Pasaules kausa sezonu. Ja nebūs līgums ar federāciju, tad nebūs ne PK posmi, ne Tour de Ski, ne Soču. Federācija jau tā ir spērusi milzīgu soli pretī, ļaujot atsevišķos posmos startēt ar Coop reklāmu. Coop ir lielākā norvēģu pārtikas lielvaikalu ķēde, bet viens no federācijas sponsoriem ir cita lielveikalu ķēde. Diezgan loģiski, ka te veidojas konflikts Bet gan jau Nortugs privāti sponsorēts varēs startēt dažādos maratonos.
Bet ir arī cita problēma - Nortugs starpsezona atkal esot pārtrenējies un diezgan ilgi noslimojis.

  +1 [+] [-]

, 2013-10-17 10:27, pirms 11 gadiem
Cerams, ka būs...gribu redzēt finiša spurtu šovu!

  +1 [+] [-]

, 2013-10-17 10:56, pirms 11 gadiem
Stīvens Sigals rakstīja: Cerams, ka būs...gribu redzēt finiša spurtu šovu!
Nez, jo vecāks Nortugs paliek, jo mazāk spurtus var redzēt, jo vairāk uzvar tieši individuālajās nevis masu startu vai sprinta sacensībās, jo brīvāk sacensībās jūtas citi un jo interestāk skatīties. Šāds Nortugs man patīk labāk.

     [+] [-]

, 2013-10-17 11:57, pirms 11 gadiem
Viņa spēlītes distancē nevar nepatikt. Gaidam sezonas sākumu!

  +1 [+] [-]

, 2013-10-17 12:25, pirms 11 gadiem
Ta nu skaidrs, ka panāks kkādu izlīgumu. Par cik laiks vēl līdz Sočiem ir, tad tagad ir tas sarunu periods kad katrs to deķi stiepj uz savu pusi un ar šādiem izteikumiem Nortugs tik mēģina to deķi pievilkt pie sevis. Ja būs vesels, Sočos viņš startēs, par to nešaubos.

     [+] [-]

, 2013-10-17 15:56, pirms 11 gadiem
Autor, pārbaudi rakstu, ļoti daudz kļūdu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja