Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

papildināts PK slalomā mūsējie četrdesmitpieciniekā, uzvar Kristofersens un Vlhova (video)

Ivars Bācis
Ivars Bācis

PK slalomā mūsējie četrdesmitpieciniekā,  uzvar Kristofersens un Vlhova (video)
K.Zvejnieks.

Šodien pasaules kausa posmā slalomā vīriešiem Valdizērā (Francija) 73 dalībnieku konkurencē Latvijas izlases dalībnieks Kristaps Zvejnieks pirmajā braucienā uzrādīja 39.rezultātu – 55,18, līderim Henrikam Kristofersenam no Norvēģijas zaudējot trīs ar pusi sekundes, bet sievietēm Orē (Zviedrija) Lelde Gasūna no labākās Petras Vlhovas (Slovākija) atpalika 5,53.sekundes un no 66 dalībniecēm pirmajā braucienā ierindojās 45.vietā. Uzvaras izcīnīja Henriks Kristofersens un Petra Vlhova.

Kaut arī katrs savā sacensību vietā, tomēr Lelde Gasūna šodien nebija vienīgā no Latvijas pasaules kausā kalnu slēpošanā, jo vīru konkurencē slalomā startēja arī Kristaps Zvejnieks. Ja milzu slalomā sestdien Lelde pēc reitinga bija pēdējā sešdesmit piektā un tāda arī startēja, tad, kā jau vakar rakstīju, slalomā ar krietni labāku reitingu (22,68 FIS punkti) viņa būs priekšā kādām konkurentēm. Tā arī bija, ka trīs ar sliktāku reitingu (divas tikai mazliet, bet bulgāriete krietni sliktāku (58 punkti) – aut.piez.) no 67 dalībniecēm bija aiz siguldietes, kas nozīmēja 64.starta numuru mūsu kalnu slēpotājai (viena nestartēja). Savukārt vīriešiem no 73 dalībniekiem Kristapa Zvejnieka reitings bija labāks par divpadsmit sāncenšiem, bet tik un tā ar Latvijai iespaidīgajiem 9,57 FIS punktiem tomēr sešdesmit bija priekšā mārupietim (ar šādu reitingu sieviešu konkurencē varētu dabūt ap 40.numuru – aut.piez.).

Valdizēra Kristapam ir iecienīta trase, jo tur daudz startēs jauniešu laikos, bet junioru vecumā un vēlākā viņš tur ne reize nebija piedalījās sacensībās, tāpēc šodien savā mīļākajā vietā 23 gadus vecajam Latvijas kalnu slēpotājam sanāca debija pieauguši vecumā, turklāt sacenšoties ar pasaules pašiem labākajiem. Pazīstamajā Francijas kūrortā šodien gaisa temperatūra rādīja mīnus sešus grādus. Trase bija grūta, par ko liecināja vairāku vadošo izstāšanās (tas, no otras puses, nāk par labu mūsu kalnu slēpotājam, jo dod iespēju pietuvināties trīsdesmitniekam – aut.piez.) vai arī daudz laika zaudēšana līderim. Liela daļa no tiem (trīs) bija zviedri, Jensam Bigmarkam pirms pašas izstāšanās, runājot daiļslidošanas terminoloģijā, pat uzmetot vienkāršo „tulupu”, bet pirms paša finiša Brusa Lī cienīgā lēcienā no izkrišanas „izglābās” slovāks Adams Zampa.

Kristapam augšdaļa nebija tā ātrākā, jo pirmajā starpfinišā tika uzrādīts tikai 66.rezultāts, taču vēlāk sanāca kāpums, jo mūsu kalnu slēpotājs nekļūdījās kā citi, un, uzrādot laiku 55,18 sekundes, ierindojās 39.vietā no 49 pirmajā braucienā finišu sasniegušajiem, piecas sekundes simtdaļas aiz sava komandas „Racing academy” biedra čeha Kristofa Krizla. Līdz trīsdesmitniekam un otrajam braucienam pietrūka 0,68 sekundes. Šis ir otrs labākais Kristapa rezultāts karjerā. Aiz mārupieša palika slavenais horvāts Ivica Kosteličs, kurš pēdējās sezonās traumu nomocīts nav labā formā.

Pēc pirmā brauciena līderpozīcijās atradās norvēģis Henriks Kristofersens, kuram līdzi spēja turēt vienīgi tautietis Sebastians Foss-Sulevogs (+0,31 s). Mājiniekus iepriecināja Aleksis Pinturo, kurš uzrādīja trešo laiku, bet no Kristofersena atpalika jau 0,79 sekundes. Abu norvēģu starpā varēja ielauzties ļoti labi lielāko trases daļu veikušais, bet beigās izstājušais itālis Stefano Gross. Neierasti tāli – 8.vietā un + 1,66 sekundes – atradās pasaules labākais slalomists un vakardienas uzavarētājs milzu slalomā austrietis Marsels Hiršers, kurš ar lielisku otro braucienu varēja mēģināt pakāpties līdz trešajai vietai, bet, lai tiktu augstāk, viņam jāpaļaujas uz norvēģu izstāšanos vai rupjām kļūdām. Desmito rezultātu (+1,77 s) uzrādīja pagājušās sezonas trešais labākais slalomists Aleksandrs Horošilovs (Krievija), kuram šīs ir tikai pirmās sacensības šajā sezonā, tiesa, arī slaloms šosezon vīriešiem pasaules kausā tika aizvadīts pirmo reizi, jo novembrī sniega trūkuma dēļ Levi tas tika atcelts.

Otrais brauciens ieviesa lielas izmaiņas ne tikai trijniekā, bet arī sešiniekā, jo 2., 3. un 6.pozīcijā esošie izstājās otrajā braucienā, bet daži ārpus sešinieka vai desmitnieka atrodošie ar lielisku otro braucienu kāpa augšup, taču līderis palika nemainīgs. Drosmīgais un riskējošais Kristofersens brauca „uz robežas”, kaut arī viņam bija liels pārsvars, tomēr Hiršera faktors darīja savu. Līdz ar to 21 gadu jaunais norvēģis pelnīti izcīnīja ceturto uzvaru un trešo slalomā. Kā jau tika paredzēts, ar briljanta otro braucienu uz godalgotu vietu pakāpās Hiršers, taču trešo vietu aizstāja ar otro (+1,09 s), jo izstājās Foss-Sulevogs, palaižot iespēju otro reizi karjerā kāpt uz pjedestāla. Otra norvēģa izstāšanās palīdzēja trijniekā iespraukties vācietim Fēliksam Noiroiteram (+1,46 s).

Kaut arī bija tuvu, tomēr mājinieki pie godalgotas vietas netika. Žuliēns Lizerū ieņēma piekto vietu, par 0,09 sekundēm piekāpjoties savu karjeras labāko rezultātu sasniegušajam amerikānim Deividam Čodounskim. Krievam Horošilovam 8.vieta (+2,75 s), gluži kā pagājušās sezonas pirmajā posmā. Lielbritānijas veiksmīgo dienu slēpošanā turpināja Deivs Raidings, kurš tāpat kā distanču slēpotājs Endrū Jangs sasniedza karjeras labāko rezultātu un iekļuva labāko divpadsmitniekā.

Sievietēm Orē no pirmajiem numuriem, iedvesmojoties no vīru rezultātiem Valdizērā, ļoti labi nobrauca norvēģiete Nina Leseta un izvirzījās vadībā, taču ar 19.numuru startējusī slovākiete ar lielisku braucienu par 0,28 sekundēm apsteidza norvēģieti. Taču tā nebija pasaules čempionāta 4.vietas ieguvēja un 20 reizes PK uz pjedestāla kāpusī Veronika Velē-Zuzulova, bet gan Petra Vlhova. Par talantīgo jauno slovākieti jau minēju iepriekšējos rakstos par uzvaru Eiropas kausa posmā, atsaucoties uz PK Aspenā izcīnīto 7.vietu, taču tik spilgti 2014.gada pasaules junioru čempione sevi pasaules elitei vēl nebija pieteikusi.

Lelde Gasūna pirmo braucienu veica 57,53 sekundēs un savā desmitajā startā PK bierindojās 45.vietā, tāpat kā Kristaps sasniedzot savu otro labāko rezultātu. Līdz trīsdesmitniekam pietrūka nepilnas trīs sekundes (2,86 s). Vakar viņa ieņēma 48.vietu milzu slalomā.

Otrajā braucienā sanāca interesanta skandināvu cīņa starp lielisku otro trasi veikušo zviedrieti Frīdu Hansdotiru un norvēģieti Lesetu, bet viņas sadalīja otro vietu, Hansdotirai par 0,06 sekundēm apsteidzot Lesetu, jo dzelzs nervus nodemonstrēja par L.Gasūnu piecus gadus jaunākā slovākiete Vlhova, izcīnot karjeras ne tikai pirmo uzvaru PK, bet arī pirmo godalgoto vietu. Jāatgādina, ka nepiedalījās vakar treniņa braucienā kļūmi ar saskriešanos piedzīvojusī Mikaela Šifrina, kurai šodien būtu bijis jāparāda savu vislabāko braukšanu, lai apsteigtu Vlhovu.

Rezultāti:
1) vīrieši: FIS World Cup - Men's Slalom 13.12.2015
1.brauciens: medias4.fis-ski.com
2) sievietes: FIS World Cup - Ladies' Slalom 13.12.2015
1.brauciens: medias4.fis-ski.com

  +5 [+] [-]

, 2015-12-13 12:20, pirms 8 gadiem
Tikai 0,66 sekundes līdz kārotajam TOP-30. Gaidam kad tur tiks... tas būtu izcils sasniegums.
Slēpts komentārs: kalns30

  +1 [+] [-]

, 2015-12-13 13:20, pirms 8 gadiem
kalns30 rakstīja: 2-3 gadus atpakaļ Henriks ar Kristapu sīvi konkurēja, šobrīd, diemžēl, jau ir 3,5 sekundes priekšā...
Nebija jau, ka gluži sīvi konkurēja. Vienās sacensībās Kristapam sanāca Henrikam būt tuvu, un tas arī viss. Bet šīdiena dod pamatu, ka drīz var būt top30.

  -1 [+] [-]

, 2015-12-13 14:16, pirms 8 gadiem
ar tādu reitingu varētu strtēt sieviešu konkurencē ap 40 vietu ? Kā to var salīdzināt?

  +1 [+] [-]

, 2015-12-13 14:57, pirms 8 gadiem
pūce rakstīja: ar tādu reitingu varētu strtēt sieviešu konkurencē ap 40 vietu ? Kā to var salīdzināt?
Visticamāk domāts, ka vīriešiem blīvāka konkurence, ja reiz ar 9,5 punktiem starta numurs ārpus 60nieka, bet dāmām ar 9,5 punktiem dabū 40numuru.

     [+] [-]

, 2015-12-13 15:43, pirms 8 gadiem
Rygel rakstīja: Visticamāk domāts, ka vīriešiem blīvāka konkurence, ja reiz ar 9,5 punktiem starta numurs ārpus 60nieka, bet dāmām ar 9,5 punktiem dabū 40numuru.
bet eksts tāds ka arī starp sievietēm būtu tikai 40 vietā

  +1 [+] [-]

, 2015-12-13 16:03, pirms 8 gadiem
pūce rakstīja: bet eksts tāds ka arī starp sievietēm būtu tikai 40 vietā
Tas bija domāts kā ja Leldei būtu tik pat punkti cik Kristapam (9,57), tad startā varētu startēt ar 40. nr. Vīriešiem konkurence lielāka, un Kristapam tikai 61. nr. startā.