Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Lindsija Vona traumas dēļ beidz 2016. gada sezonu

Edgars Beļakovs
Edgars Beļakovs

Lindsija Vona traumas dēļ beidz 2016. gada sezonu
Lindsija Vona
Foto: AFP/Scanpix

ASV kalnu slēpotāja Lindsija Vona izlēmusi beigt savu sezonu, dēļ iepriekšējā Pasaules Kausa posmā, Andorā, iegūtās traumas.

Iepriekšējā Pasaules Kausa posmā, Andorā, Vona piedzīvoja smagu kritienu, brīdī, kad bija supergiganta sacensību līdere. Pašas spēkiem viņa trasi pamest nespēja, un tika novesta lejā ragavās. Tas gan neliedza nākamās dienas kombinācijas sacensības izcīnīt 13. vietu, supergiganta braucienā esot pat labākajai.

"Šodien es pieņemu grūtu lēmumu, beigt šo sezonu traumas dēļ, ko ieguvu iepriekšējā sestdienā," Vona trešdienas rītā paziņoja savā Facebook kontā. "Tā kā šobrīd esmu līdere Pasaules Kausa kopvērtējumā, šis bija viens no smagākajiem lēmumiem manā karjerā."

"Kad piedzīvoju kritienu Andorā, traumēju savu celi. Rentgena uzņēmumos, ko veica sestdienas pēcpusdienā, bija redzams ieplaisājis kauls celī, bet nebija tik nopietni, lai es nestartētu, tāpēc piedalījos arī svētdien," stāsta Vona.

Pēc kombinācijas sacensībām Vona devās uz Barselonu, kur veica precīzākus izmeklējumus. Tie parādīja, ka bojājumi ir daudz nopietnāki un nebūtu droši turpināt slēpot. Ņemot vērā to, ka nākamgad Sanktmoricā gaidāms Pasaules čempionāts, bet vēl gadu vēlāk Korejas olimpiskās spēles, titulētā sportiste izlēma neturpināt sezonu, lai pilnībā sadziedētu traumu.

Tas paver iespēju Pasaules Kausa kopvērtējuma uzvaru izcīnīt Vonas galvenajai konkurentei Larai Gutai, jo šveiciete Vonai zaudē tikai dažus punktus. Bet arī bez lielā kristāla globusa Vona šosezon ir uzstādījusi daudzus rekordus. Nobraucienu uzvaru skaita rekords, Super-G pjedestālu skaita rekords, un arī visvairāk izcīnītie kristāla globusi kalnu slēpošanas vēsturē - 20.

Izmantotie resursi:
http;//www.skiracing.com/

     [+] [-]

, 2016-03-02 23:07, pirms 8 gadiem
nu tik neveiksmīga sezona gan Svindāls, gan Vonai. abi pārliecinoši soļoja uz lielo globusu , bet traumas izjauc visu

     [+] [-]

, 2016-03-03 03:27, pirms 8 gadiem
Ļoti, ļoti žēl, ka atkal tās traumas mieru neliek... Bet nu riskēt ar veselību nevar, pareizi vien darīts. Ehhh... PK šosezon nes lielas vilšanās, lai cik pozitīvi viss sākās un kādu laiku gāja... Gutai tagad visi vārti vaļā. Večiem jau ar viss kļuva skaidrs pēc Svindāla noiešanas no distances - neviens bez viņa nespēj ar Hiršeru konkurēt. Kādu laiku cerības raisīja te Jansrūds, te Kristofersens, bet tagad Hiršers otrajam jau ir nepilnus 300 punktus priekšā, un game over. Cīņa turpinās tikai par mazajiem globusiem...

     [+] [-]

, 2016-03-03 09:39, pirms 8 gadiem
Sacensības superG Andorā, kurās Vona nokrita un traumējās, slikto laika apstākļu dēļ patiesībā bija jāatceļ - nāca sniegs un bija slikta redzamība! Pie tam sacīkstes sākums bija aizkavēts pa 4 stundām un sacīkstes notika pa saīsinātu trasi! Žūrija varēja kancelēt, bet to neizdarīja! Vona brauca stiprākās grupas sākumā un gāja uz pirmo vietu un tas beidzās ar kritienu! Pārējās stiprākās grupas sportistes (ieskaitot Gutu) brauca bez riska un palika pat ārpus 10-nieka, tikai Rebensburga iebrauca 10-niekā! Tāpēc arī tik negaidīts trijnieks - 1. Briņone (Brignone) - itāliete, kas ir izteikta mizu slaoloma speciāliste, 2. Rosa (Ross), amerikāniete, kas pagaidām nav izcēlusies ar lielu stabiltāti un 3. Tiplere (Tippler), austriete, kuru arī neviens tur īsti negaidīja, viņai tikai otrs pjedestāls karjerā! Visas šīs sportistes stertēja sacīkstes sākuma daļā, kad sniegs vēl nebija tiks stiprs. Pirms Vonas brauciena snigšana pastiprinājās! Domāju, ka Pasaules kausa organizētājiem te ir viela pārdomām, jo pa daļai vaina jāuzņemas viņiem! Drošība tomēr ir pirmā vietā!