Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Pinturo izcīna mazo kristāla globusu kombinācijā, Guta uzvar nobraucienā Itālijā

Edgars Beļakovs
Edgars Beļakovs

Pinturo izcīna mazo kristāla globusu kombinācijā, Guta uzvar nobraucienā Itālijā
Aleksis Pinturo
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Francijas kalnu slēpotājs Aleksis Pinturo izcīnījis uzvaru Pasaules Kausa kombinācijas sacensībās Šamonī, Francijā, nodrošinot sev mazo kristāla globusu šajā disciplīnā. Tikmēr sievietes aizvadīja sacensības Itālijā, kur nobraucienā uzvaru guva Lara Guta.

Pēc vairākiem posmiem Āzijā, vīriešu Pasaules Kausa sezona šonedēļ turpinās ar ātruma disciplīnu sacensībām Šamonī, Francijā, bet sievietes tikmēr sacenšas Itālijā.

Šodien ierastā kombinācijas kartība tika mainīta laika apstākļu dēļ, un slaloma brauciens tika aizvadīts sākumā, bet nobrauciens pēc tam.

Pirmajā braucienā nepārspējami izrādījās mājinieki. Pinturo bija ātrākais par 0,36 sekundēm apsteidzot tautieti Tomasu Mermillo Blondē. Vēl sekundes simtdaļu lēnāks bija cits francūzis Viktors Mufā-Žandē.

Nobraucienā itālis Dominiks Pariss spēja pacelties no piektās vietas, pēc pirmā brauciena, uz otro, un izcīnīt sudrabu, uzvarētājām zaudējot 0,27 sekundes. Mermillo Blondē vienu vietu pazaudēja, bet Pinturo palika nepārspēts, un izcīnīja uzvaru. Tā kā šīs bija pēdējās kombinācijas sacensības vīriešu PK kalendārā, tad Pinturo izcīnīja arī uzvaru kopvērtējumā, par 50 punktiem apsteidzot Mermillo Blondē.

Sieviešu nobraucienā labāko laiku uzstādīja galvenā Lindsijas Vonas konkurente Lara Guta. Guta austrieti Kornēliju Huteri apsteidza par vairāk kā vienu sekundi. Trešā palika itāliete Nadja Fankini, kura otrās vietas īpašniecei zaudēja tikai 0,01 sekundi. Neveiksmi piedzīvoja šīs sezonas nobrauciena 'karaliene' Lindsija Vona. Viņa piedzīvoja kritienu, taču par laimi traumas neguva, un rīt startēs atkal.

Sieviešu kopvērtējumā Guta ir izvirzījusies līderpozīcijās par 13 punktiem apsteidzot Vonu, bet nobrauciena kopvērtējumā Vona joprojām ir līdere.

Rīt gan sievietes, gan vīrieši sacentīsies nobraucienā.

Pasaules Kausa posms Šamonī, kombinācija

VietaSportistsLaiks
1Aleksis Pinturo2:13.29
2Dominiks Pariss+0.27
3Tomass Mermillo Blondē+0.57
4Viktors Mufā-Žandē+0.69
5Kjetils Jansrūds+0.72
6Karlo Janka+0.89

Pasaules Kausa posms La Tuilē, nobrauciens

VietaSportisteLaiks
1Lara Guta1:35.57
2Kornēlija Hutere+1.02
3Nadja Fankini+1.03
4Fabienne Sutere+1.17
5Laurenna Rosa+1.29
6Tīna Veiratere+1.43

     [+] [-]

, 2016-02-20 10:18, pirms 8 gadiem
Otrais bija cits itālis - Dominiks Paris. Tas nebija Peters Fils

     [+] [-]

, 2016-02-20 10:21, pirms 8 gadiem
Tiešām P.Fils otrajā vietā? Vismaz pēc FIS mājaslapas spriežot, otrajā vietā ir cits itālis, D.Paris. Šodien noskatījos arī atkārtojumu, kurā P.Filu neredzēju uz pjedestāla