Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

K.Zvejnieks un L.Gasūna uzsāks Pasaules kausa startus šajā sezonā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

K.Zvejnieks un L.Gasūna uzsāks Pasaules kausa startus šajā sezonā
Valdizēras trases lejasdaļa. Foto: http://www.movico.nl

Šajā nedēļas nogalē Latvijas izlases līderi Kristaps Zvejnieks un Lelde Gasūna pirmo reizi šajā sezonā startēs pasaules kausa posmā kalnu slēpošanā, kas ietvers divas disciplīnas – milzu slalomu un slalomu. Tiesa, viņi nesacentīsies vienuviet, jo vīriem pasaules kauss paredzēts Francijas kalnu kūrortā Valdizērā, bet sievietēm Orē (Zviedrijā). Tikmēr citi Latvijas izlases dalībnieki nedēļas nogalē startēs FIS sacensībās milzu slalomā Somijas ziemeļu ciematā Pihē.

Šogad jau aizvadīti pāris pasaules kausa posmi. Pēdējo divu nedēļu laikā pretējā grafikā Kanāda-ASV un ASV-Kanāda vīrieši un sievietes piedalījušies piecos pasaules kausa startos, paviesojoties Bīverkrīkā, Aspenā un arī gleznaino skatu apvītajā Leikluīzā. Tagad pēc Ziemeļamerikas pasaules kauss atgriežas Eiropā. Un arī šoreiz viņi būs atsevišķi, t.i., sacentīsies dažādās vietās, jo vīriem paredzēts milzu slaloms un slaloms 2009.gada pasaules čempionāta mājvietā Valdizērā , bet sievietēm, savukārt, šīs pašas disciplīnas cita pasaules čempionāta (2007.gada) norises vietā Orē (Zviedrija).

Kristaps un Lelde bija plānojuši uzsākt PK sezonu tāpat kā pagājušā gadā ar startu novembra vidū Levi, bet šogad sakarā ar nepietiekama sniega daudzumu šo posmu pazīstamākajā Somijas kalnu slēpošanas centrā atcēla. Līdz ar to šīs sezonas debija mūsu kalnu slēpotājiem sanāks mēnesi vēlāk nekā pērn – decembra vidū.

Kristapam tā jau būs piektā sezona, kad viņš piedalās kādā no PK posmiem. Līdz šim mārupietis 14 reizes ir startējis PK – 13 slalomā un 1 milzu slalomā. Labākais rezultāts līdz šim SK "Virsotne" pārstāvim ir uzrādīts pirms trim gadiem Madonna Dikampiljo (Itālijā), kad pirmajā braucienā viņš ierindojās 35.vietā, tikai 0,57 sekundēm pietrūkstot līdz trīsdesmitniekam. Savukārt Leldei no līdzšinējiem 8 PK posmiem pašā pēdējā reizē – šā gada martā – ir sasniegusi labāko rezultātu, iegūstot 42.vietu pirmajā braucienā un 1,66 sekundēm šķirot viņu no trīsdesmitnieka. Un šī veiksmīgākā reize “International Ski team” pārstāvei ir bijusi tieši Orē, tādējādi nedēļas nogalē slavenās Anjas Peršonas mājas trase nebūs sveša mūsu pārstāvei, jo Lelde tur startēs otrreiz. Tikmēr Kristapam 1992.gada Olimpisko spēļu ātruma disciplīnu un milzu slaloma trasē būs debija, jo mārupietis Valdizērā vēl nav startējis līdz šim (viņš ir startējis Eiropas kausa posmos un FIS sacensībās citā Francijas Olimpisko spēļu trasē Šamonī – aut.piez.).

Lai arī ir tikai sezonas sākums un līdz ar to arī pamaz startu, bet nevar teikt, ka mūsējie ir piedalījušies tikai zema līmeņa sacensībās. Abi izmēģināja spēkus Eiropas kausa posmā, kur konkurenci sastādīja arī daži no pasaules top30. Kaut arī tika iegūta 33. un 43.vieta, mūsējiem nebija ļoti labs rezultāts, ko no viņiem varētu sagaidīt, jo sezonas sākumā Kristaps un Lelde vēl nav, tā teikt, “iebraukušies”. Tāpēc pārāk lielas cerības par kvalificēšanās uz otro braucienu, t.i., iekļūšana trīsdesmitniekā pirmajā braucienā, pagaidām netiek lolotas, taču tas nebūt nenozīmē, ka mūsu kalnu slēpotāju nevarētu pārsteigt ar labu rezultātu. Apstākļi, lai tas varētu piepildīties, abiem, it īpaši Leldei, pateicoties “International Ski team” atbalstam, tiek nodrošināti.

Tikmēr pārējie Latvijas izlases dalībnieki jau otro nedēļu atrodas šī gada un arī nākošā gada marta Baltijas kausa mājvietā Pihē, kur Dināra Dorša vadībā aizvada treniņnometni un kur arī piektdien un sestdien startēs FIS sacensībās milzu slalomā. No Latvijas izlases kalnu slēpotājiem Pihē trenējas un sacensībās startēs Žanete Gedra, Liene Bondare, Ieva Meldere, Evelīna Gasūna, Miks Zvejnieks, Dāvis Zvejnieks, Žaks Gedra, Elvis Opmanis. Viņiem treniņprocesā ir arī pievienojušies Elīna Nežborte un Daniels Loss.

Cik augstu tiks labākais no mūsējiem kādā no disciplīnām 1.braucienā?

  • 4

  • 2

  • 5

  • 1

  • 4


  +2 [+] [-]

, 2015-12-10 15:53, pirms 8 gadiem
Nu, ir taču Kristapam beidzot jātiek iekšā! Vismaz šinī sezonā!!!!!!!!!!!!

  +1 [+] [-]

, 2015-12-10 16:04, pirms 8 gadiem
Tieši tā, beidzot ir laiks. Lai izdodas abiem.