Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Miks ar 2.vietu slalomā Somijā (-34 grādos) papildina Zvejnieku ģimenes “Lielo dienu”

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Miks ar 2.vietu slalomā Somijā (-34 grādos) papildina Zvejnieku ģimenes “Lielo dienu”
Miks Zvejnieks. Foto: Infoski.lv, J.Markvarts

Somijas kalnu slēpošanas centrā Levi notikušajās slaloma sacensībās 61 dalībnieka vidū 2.vietu izcīnīja Miks Zvejnieks, nopelnot 27,23 FIS punktus, kas ir viņa otrs labākais rezultāts karjerā, un papildinot Zvejnieku ģimenes “Lielo dienu”, jo Kristaps guva vēsturisko panākumu ar 26.vietas izcīnīšanu Pasaules kausa posmā. Tikmēr devīto vietu ieguvušais Žaks Gedra sasniedza savu punktu rekordu slalomā (43,16 FIS punkti), bet sievietēm beidzot veiksmīgi pēdējo trīs dienu laikā nostartēja Liene Bondare, no 38 dalībniecēm ierindojoties 8.vietā. Gaisa temperatūra bija -34 grādi.

Slaloma disciplīnā mūsējiem ir augstāks reitings nekā milzu slalomā, tāpēc šodien starta sarakstos starp pirmajiem piecpadsmit, kuru starta secība tika izlozēta, kopā ar Somijas, Norvēģijas, Igaunijas un Zviedrijas kalnu slēpotājiem bija arī Latvijas pārstāvji. Mikam Zvejniekam pat tika izlozēts pirmais starta numurs. Pēc reitinga viņš bija piektais, bet vēl trīs citi bija tikai pusotra punkta robežās aiz mārupieša, taču tik un tā bija labas izredzes tikt sešiniekā vai pat nedaudz augstāk. Sieviešu konkurencē Liene Bondare pēc reitinga bija astotā, bet Žanete Gedra vienpadsmitā. Vīriešiem uz starta izgāja 61 dalībnieks, bet sievietēm 38 dalībnieces.

Ja vakar Levi milzu slalomā galvenie varoņi no mūsējiem bija savus punktu rekordus Žaks un Žanete Gedras, tad šodien pirmo lomu spēlēja Miks Zvejnieks un Liene Bondare. Pirmajā braucienā Miks uzrādīja 4.laiku, pussekundi zaudējot līderim Juho Handolinam no Somijas, kurš pagājušajā gadā bija trešais labākais Somijas čempionātā junioriem. Soms otrajā braucienā izstājās, bet Miks uzrādīto ātrāko laiku pakāpās uz 2.vietu, tikai 0,11 sekundes piekāpjoties pagājušā gada Norvēģijas čempionāta 10.vietas ieguvējam Mortenam Engvolam, bet par 0,18 sekundēm apsteidzot trešās vietas ieguvēju Hannesu Grimu, kurš ir 2014.gada Zviedrijas junioru čempions milzu slalomā. Divdesmit gadus jaunais mārupietis nopelnīja 27,23 FIS punktus, kas tikai par 1,24 punktiem atpaliek no viņa 2014.gada novembrī sasniegtā rekorda (ja citu dienu Miks būtu bijis dienas galvenais varonis Zvejnieku ģimenē, tad šoreiz viņam nākas palikt otrajā plānā aiz Kristapa, taču tas nebūt nemazina Mika prieku, tieši otrādi – dubulto, jo var priecāties par savu un brāļa panākumu – aut.piez.) .

Ļoti labu rezultātu uzrādīja arī desmitniekā iekļuvušais un slalomā savu punktu rekordu sasniegušais Žaks Gedra, kuram 9.vieta (+2,16 s) un 43,16 FIS punkti. Tā 17 gadus jaunajam Žakam ir pirmā reize slalomā zem piecdesmit punktiem, un tikai par 0,32 punktiem atpaliek no labākā rezultāta milzu slalomā, ko uzrādīja vakar. Ar sezonas otro labāko rezultātu slalomā (86 FIS punkti) izcēlās trešais no četriem brāļiem Zvejniekiem –Dāvis, kuram 20.vieta (+7,74).

Arī sieviešu konkurencē mums divas vietas desmitniekā, kur iekļuva abas startējušās Latvijas pārstāves. Liene Bondare, kaut arī nepietuvojās savam labākajam rezultātam slalomā, pēc divām izstāšanām milzu slalomā pirmdien un otrdien, veiksmīgi nostartēja un ieņēma 8.vietu (+3,61 un 64,87 FIS punkti). Pēc pirmā brauciena Lienei tikai 0,16 sekundes zaudēja Žanete Gedra, bet 16 gadus jaunā Žaka māsa otro braucienu veica vēl par četrām sekundes desmitdaļām lēnāk nekā Liene un noslēdza desmitnieku (+4,15 s un 68 FIS punkti).

Rīt dalībnieki Levi vēlreiz sacentīsies slalomā.

Rezultāti:
1) vīriešiem: FIS Race - Men's Slalom 06.01.2016
2) sievietēm: FIS Race - Ladies' Slalom 06.01.2016