Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Prezidents Kols: "Vēlamies turpināt sadarbību ar Prūsi"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Prezidents Kols: "Vēlamies turpināt sadarbību ar Prūsi"
Zintis Ekmanis un Jānis Kols
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas prezidents Jānis Kols (55) sarunā ar "Latvijas Avīzi" atzīst, ka finasiālā situācija ļauj ar cerībām raudzīties uz nākamo olimpisko ciklu. Ar bobsleja izlases galveno treneri, visticamāk, netiks slēgts oficiāls līgums, jo 8 gadus nevainojami darbojusies džentelmeņu vienošanās.

Kols ir federācijas prezidents jau kopš 2006. gada. "Man ne tikai jāpiesaista nauda, bet arī jārāda piemērs citiem. Nevar prasīt citiem, ja pats nedosi. Personiskie ziedojumi pārsniedz sešciparu skaitli," atklāj federācijas prezidents. "Pirmos četrus gadus finansējumu galvenokārt balstīja sponsori. No nopietnajiem atbalstītājiem, kas atnāca pirms astoņiem gadiem, lielākā daļa ar mums ir arī šobrīd. Ja valsts un sponsori turpinās līdzšinējo atbalstu, tad ļoti optimistiski skatos uz nākamajām olimpiskajām spēlēm tieši finansiālajā ziņā. Varam nodrošināt federācijas pilnvērtīgu darbu. Esam nolēmuši turpmākos četrus gadus visnopietnāko uzmanību veltīt tehnikas pilnveidošanai - sliecēm, slieču materiāliem. Olimpisko spēļu rezultāti rāda, ka tur slēptas milzīgas rezerves."

Federācija plāno turpināt sadarbību ar bobsleja izlases galveno treneri Sandi Prūsi. "Nav ne mazāko šaubu - federācija to vēlas, un domāju, ka arī Sandis ir gatavs turpināt. Kā jau teicu - mums ir tehniskais, finansiālais un arī personāla nodrošinājums, līdz ar to nav iemeslu šķirties," atzīst Kols. "Bijušas jau ievadsarunas. Rokas paspiešana un līguma parakstīšana nav bijusi un nez vai būs - mums nepastāv vienošanās uz papīra. Ir savstarpēja uzticēšanās, džentlmeņu vienošanās, kas astoņus gadus darbojusies nevainojami."

Kā jau ziņots, Soču olimpiskajās spēlēs Oskara Melbārža pilotētais četrinieks izcīnīja sudraba medaļas, kas ir pirmās olimpiskās godalgas neatkarīgās Latvijas bobsleja vēsturē.

Pilnu materiālu var skatīt izdevuma jaunākajā numurā.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Latvijas Avīze"

  +3 [+] [-]

, 2014-03-20 14:58, pirms 10 gadiem
Protams,ka Sandim jāturpina strādāt ar izlasi,un jāmotivē arī labākie bobslejisti,lai turpinātu startēt!

  +4 [+] [-]

, 2014-03-20 14:59, pirms 10 gadiem
Lai butu tads pats progress tad 100% vajag turpinat sadarbibu.

  +2 [+] [-]

, 2014-03-20 15:38, pirms 10 gadiem
Jāsaka paldies sponsoriem un Jānim Kolam.

Bobslejs prasa lielas investīcijas un bez naudas tur nekas nebūtu un nebūs.

  -1 [+] [-]

, 2014-03-20 16:17, pirms 10 gadiem
Kāpēc jānorāda Kola vecums? Vnk smieklīgi

     [+] [-]

, 2014-03-20 23:31, pirms 10 gadiem
JMancuso rakstīja: Kāpēc jānorāda Kola vecums? Vnk smieklīgi
Tas nav vecums. Tas ir svars.