Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Latvijas snovborda frīstaila izlases mērķis - kvalificēties Sočiem

Andrejs Siliņš

Latvijas snovborda frīstaila izlases mērķis - kvalificēties Sočiem
Artūrs Cukunde
Foto: Latvijas snovborda frīstaila izlase

Latvijas snovborda frīstaila izlases sportisti Artūrs Cukunde un Toms Petrusevičs ar treniņnometni Austrijā, Hintertuksas ledājā uzsāks 2012./2013. gada sacensību sezonu. Izlases mērķis ir kvalifikācija 2014. gada Soču olimpiskajām spēlēm.

Latvijas snovborda frīstaila izlases sportisti šajā sezonā piedalīsies piecās nozīmīgās sacensībās - četros Pasaules kausa posmos snovbordā, pasaules čempionātā snovbordā un dažādās Baltijas valstu sacensībās. Pirmās šīs sezonas Pasaules kausa sacensības Latvijas sportistiem paredzētas no 9. līdz 11. novembrim Antverpenē, Beļģijā, kur Artūrs un Toms startēs Big Air disciplīnā.

Artūrs Cukunde un Toms Petrusevičs 2011./2012. gada sezonā uzrādījuši labus rezultātus snovborda slopestyle disciplīnā un iekļuvuši Eiropas kausa posmu desmitniekā, kā arī vienīgie starp Latvijas sportistiem ieguvuši nepieciešamo punktu skaitu, lai šosezon varētu startēt Pasaules kausa posmos un cīnītos par kvalifikāciju 2014. gada Soču ziemas olimpiskajām spēlēm.

Soču spēles būs pirmās ziemas olimpisko spēļu vēsturē, kur iekļauta snovborda frīstaila disciplīna slopestyle.

"Tā ir lieliska iespēja mūsu sportistiem parādīt savu talantu starptautiskās sacensībās un snovborda attīstībai Latvijā. Slopestyle trase veidota no dažādiem elementiem, uz kuriem sportistam jācenšas izpildīt dažādi, pēc iespējas sarežģītāki triki. Tā ir mūsu sportistu stiprā puse, ņemot vērā, ka Latvijā nav augstu kalnu, bet ir attīstīti snovborda parki un iespēja trenēties ziemas laikā," stāsta Jānis Mellups, Latvijas snovborda frīstaila izlases vadītājs un galvenais treneris.

Latvijas snovborda izlasi atbalsta Boards.lv un INKA Riders House.

Vairāk informācijas: 2012/2013 gada sezona : Jaunumi : Snovbords :...

  +2 [+] [-]

, 2012-11-02 15:34, pirms 11 gadiem
Artūrs ir psihs puika, cerams abi ar Tomu mērķus sasniegs !
Veiksmi !